- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hads
tag
ETOM Nem gondolom, hoy az everesttel van baj, mert mikor a jóval kisebb értéket mutatja, valóban belassul a gép.
jancsiii Sajna elég gyalázatos a BIOS-om tuning tekintetében, proci feszt nem tudok emelni. Eddig a RAM-ok 960-on mentek 1.8-V-al, most visszavettem 800-ra (FSB-hez nem nyúltam) és bekapcsolás után ismét produkálta ezt a "játékot".
-
chatran
őstag
válasz
#65675776 #31994 üzenetére
Igazából mindent alapon hagytam semmit sem állítgattam el, nem vagyok az a tuningolós fajta. Közben kipróbáltam egyenként, csak az egyik modul hibázik. Egyébként Kingston Hyperx Blu a típusa.
Beletettem ismét a 2x1GB-s olcső Kingmaxokat azzal ismét stabil a rendszer.
Akkor visszavihetem, nem fognak belekötni valahogy? -
chatran
őstag
Vettem 2x2 Gb Kingston DDR2 Ramot a gépembe. Előtte 2x1GB olcsó Kingmax volt benne, azzal hibátlan volt a rendszer. Már a második bekapcsolás után furán indult a gép, ezért lefuttattam egy Memtestet:
Egy halom hibát talált. Ez alapján nyugodtan visszavihetem? Az alaplappal való inkompatibilitás kizárható?
-
hads
tag
Sziasztok , szerintetek miért van az, hogy a gépem megy mint a villám és ezt a memória értékeket mutatja az everest
Aztán gondol egyet, lelassul és ezt mutatja az everest
Utána egy idő mulva megint visszaáll.
Ezt teljesen rapszódikusan produkálja, szerintetek ez hardveres, vagy szoftveres gond?
A MEM test nem mutat hibát.
Segítségeteket köszönöm.
-
ooloo
őstag
Ezt a választ szerettem volna hallani ...
Amivel nagyon sokáig szemeztem az a Corsair Vengeance . Aztán úgy alakult , hogy más alternatíva után kellett néznem , mert egy kissé elbizonytalanodtam a negatív tapasztalatok miatt , amit itt olvastam .A rendelésem elment ... a papírforma szerint most péntek du. már kézbesítik .
Várom , mint a Messiást !!!
-
ooloo
őstag
Rendelés előtt áll a következő három komponens Alaplap
Processzor
és MemóriaAz alaplap és a processzor fix .. viszont a memória még nincs eldöntve . A belinkelt memóriákkal kapcsolatosan van valakinek tapasztalata ? Netán van közöttetek olyan , aki használ ilyen memóriát ?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Воланд
titán
válasz
lorincmate #31984 üzenetére
A kingmax jó lesz.
-
Воланд
titán
válasz
lorincmate #31982 üzenetére
GEIL-t nem vennék. Nem ismeretlen márka, csak éppen a ddr3-as moduljaikkal sok a probléma.
-
lorincmate
tag
Azért megkérdezem hogy ehhez a Ram hoz mit szóltok? 1,5V 1333 MHz és Élettartam garanciával adják.(bár nekem a Márka kissé ismeretlen).
-
lorincmate
tag
Megnéztem az Előzményeket és talán ebbe zavarodtam meg itt
így Utólag már mind1 nem érdekes -
-
Воланд
titán
válasz
lorincmate #31976 üzenetére
Amit linkeltél kingston oldalt, ott egyetlen egy 1,6V-on üzemelő ram sincs a felsorolásban. Az összes 1333MHz-es 1,5V-on (jedec szabvány) üzemelő ram
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lorincmate #31976 üzenetére
A régebbi Intel procik esetében nem volt ilyen limit illetve 1,65V volt a limit most már 1,57V a max amit ajánl az Intel. Használhatsz hozzá 1,6 vagy 1,65V-osat is csak akkor előbb megdöglik a cuccod.
-
lorincmate
tag
válasz
brian1987 #31968 üzenetére
Nem nyerte el a tetszésemet amit ajánlasz . Mond már meg hogy ha az intel 1,5V fölöt nem jó akkor ezek mért vannak? ez csak azt bizonyítja szerintem hogy a régebbi 1156 tokozásos proci viszi a 1,6V-t.
Viszont a kingston a p8p67 alaphoz ezeket a memóriáit ajánlja ami közt jócskán van 1,6V itt
tudom hogy csak a kingstonra támaszkodok más forrásból is linkelhetnék.
(Bocs hogy kissé kötözködöm, csak elégé érdeklődő vagyok.) -
Воланд
titán
válasz
lorincmate #31973 üzenetére
Kelleni nem kell, csak éppen ajánlott. A hosszútávú hatásokat még senki nem tudja.
Átlagfelhasználás alatt nem fogod észrevenni, hogy 1333MHz-es vagy 1600MHz-es ram van a gépedben. Ezt csak benchek alatt lehet észrevenni.
Amúgy corsair vengeance, ezt pl lehet kapni itt az aprón is.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Ismerős gépébe kéne új RAM, nem vásárlással kapcsolatos tanácsot kérek, hanem az érdekelne, hogy pontosan milyen kéne a gépébe? Összesen egy 512-es volt benne, ezt sikerült leolvasni róla:
Samsung 512MB 1Rx8 PC2 4200U 444 12 ZZ
A PC2 a DDR2-t takarja? Azt csak sejtem, hogy 533MHz-es (4200), de nem vagyok benne biztos, annyira nem értek a témához. Ez pl. jó lenne bele?
Kingston DDR2-RAM 1GB PC-4200
Memória
- méret: 1024 MB
- frekvencia: 533 MHz
- típus: DDR2
- cache: CL4
- adatátvitel: PC4200Köszönöm.
-
proximus
senior tag
válasz
proximus #31950 üzenetére
Na szóval, bármelyik memtest bármelyik itthoni gépben többet állít be felső korlátnak, mint amennyi fizikailag látszik a gépben. Akkor ennek így kell lennie gondolom...
Más: a _+_ -os memtest 15ó&24perc alatt sem talált hibát, szóval a sima lehet hogy tényleg BUGos.(Az vagy 6 óra elteltével már hibára futott)
No még a Win7-féle memóriateszttel is nyomok egy kb fél napos maratont, ha az sem lel semmit, elmondhatom hogy lett egy megbízható gépem.
(Kiváncsi vagyok minek kavar be majd, ha lecserélem az AthlonII x2-őt egy 955-ös Ph.-ra)
-
Exhodus
tag
Hali
Lenne egy nagyon alap kérdésem, gondolom már ezerszer meg lett válaszolva, szóval előre is bocsi!
Van a gépemben 2x2 gb ddr2 dual channelben, gondoltam kerítek bele még egy kicsit, namost ahhoz hogy a dualchannel menjen 4 modullal ahhoz mind a 4 modulnak meg kell egyezni, vagy elég ha csatornánként azonosak ?
-
brian1987
tag
válasz
lorincmate #31966 üzenetére
Esetleg tudom ajánlani őket.
-
Воланд
titán
válasz
lorincmate #31962 üzenetére
1,5V-os kitet nézz. Addig oké, hogy az 1600MHz-el nincs probléma (mennek a nagyobb órajelű memóriák is sandy mellett), viszont az Intel max 1,575V-ot határozott meg a memóriamodulok feszültségének.
-
brian1987
tag
válasz
lorincmate #31964 üzenetére
Addig ok hogy ezt írja.
De ha van 1 ilyen procid úgyse bírod ki hogy, ne nézd meg hogy mit bír.!!!!
Kicsi tuning és ott vagy hogy 1600 Mhz, ha alapból ilyet veszel nem áll az a veszély hogy újraindul, kifagy stb.
Persze a későbbiekre nézzve se rossz vétel az 1600Mhz ram. -
brian1987
tag
válasz
lorincmate #31962 üzenetére
Hali.
Nem lenne gond, elvileg 1866-ig kezeli(2000 Mhz oc.) -
lorincmate
tag
i5 2500k procihoz és asus P8P67 alaphoz!
2500 porcihoz azt írják hogy max 1333 memória gond lenne ha ezt használnám?
memóriából kettő menne-e rendesen DCbe? -
Irvkhf
aktív tag
Remélem valaki ír majd.
-
Irvkhf
aktív tag
Még egyszer köszönöm ez ki írta hogy a régi 1 Gb ram om 667 Mhz en megy az új amit meg bele raktam a 2 Gb os 1066 Mhz es. Az Everest ennél a gépnél ezt az adatot nem írta ki. Az alaplapom egyébként 800 Mhz ig támogatja a ram ot. Meg kérdezhetem hogy szerinted ki vegyem e a 667 es 1 Gb os Kingstont hogy a másik 2 Gb os 1066 os Kingmax 800 Mhz menjen és rakjak hozzá még egy ilyet vagy ne mert nem lesz közte észre vehető különbség vagy igen. Köszi a választ előre is.
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy mivel tudnám le mérni hogy a ram a gépemben mekkora sebességgel megy.
-
szki
őstag
válasz
Bertiee #31951 üzenetére
Vélhetően gond nélkül menne a 0,5 + 1GB DDR2 modul laptopban (persze DC nélkül). De ezt neked kell kipróbálni. Nekem IBM T42 ugyanígy van 1,5GB ram (Kingston a bővítés, és passz a gyári
). Persze nálam ez DDR1, és nincs DC, de nem számít. Szépen megy rajta a Win7 egy 1,6GHz-es P4 procival. Netezős, szövegszerkesztős gépnek ideális.
-
Zolcsy82
csendes tag
Sziasztok!
DDR2 dual channel-t vágom!
DDR3 triple channel van? és akkor 3 RAM modul kell a gépbe?
Core i5-2300-hez kell 1600MHz vagy elég 1333MHz?
mert ha nem akkor 2x2GB DDR3 1333MHz KINGSTON-t tennék bele
JÁTÉKRA !
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Elővettem régi ASUS A9RP-5B002 laptopomat hosszú pihenés után. Gyárilag 1X512 DDR2-533 ramot tartalmaz, ha jól néztem a neten elvileg 2X1 GB az alaplap kapacitása.
Ha 1 db 1GB-os modult vásárolnák - tehát 1+0,5 Gb lenne benne - működne e együtt, vagy inkább törekedjek két egyforma méretű memória modulra?
(Nekem a másfél giga is bőven elég lenne, az Ubuntu amely rajta van nem nagy memória igényű, de azért a fél giga miatt eléggé lassúcska.)
Köszönöm előre is ha válaszol valaki!
Szép napot!
-
szki
őstag
válasz
scott_free #31939 üzenetére
Oké, hogy auton a biosban, de épp ezért kellene CPU-Z mem fül, meg a biosból a memo fesz.
Channel Interleaving-re guglizz, de nem ettől lesz stabil.
Vélhetően plusz fesz kell, vagy manuális időzítés beállítás. Kevés az info még mindig...#31940 proximus: Ha a Kingmax 1,9V-ot megenged, akkor ne sajnáld már a feszt tőle AM3 lapban (pláne Giga)!!!!!!! Memtest is hibamentes lesz majd meglásd kis plusz kakaó esetén!
1 db 1GB-os modul, és 2 db 4 GB-os modul kezelése között azért elég nagy különbség van. Hm. Utolsó bios 2010.08. havi, és persze béta. Jellemző a Gigára..
#31942) economist: a + 2x1024 Kingmax modul jó lehet a dualhoz. De semmire sincs garancia. Alaplap függő. Ezt neked kell kikísérletezni. Arra ügyelj, hogy a 2x1 GB azonos felépítésű legyen legalább (1 v. 2 oldalas mindkettő, chipek száma).
S/N gondolom a SerialNumber. -
proximus
senior tag
válasz
#65675776 #31941 üzenetére
Nem konkrétan arra gondoltam hogy fizikailag is hibás bármi, csak nem kompatibilis, vagy gyengébben sikerült.
Esetleg ilyen hulladék a bios.
Az 1db 1GB ugyanilyen tipusú memnek elég volt az 1,5V hogy stabil legyen, node ez 4GB/darab persze.A talált hiba és a ram doboza:
[link]
[link]
[link]Mindkét memtest ki lett próbálva mostanra és bizony 8960-ra teszik az "address range"-t vagy miafenét... Miért nem 8189 -ig állítja be, ha annyi az elérhető. Így most lehet hogy beleszemetel a reserved-be is és ezmiatt hibázik.
(A prime blend már 24h-ban stabil volt, ráadásul 1,64-ről visszatéve 1,5-re fél óra se kell a hibázáshoz)
-
economist
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni:
Van egy öreg P4 (3GHz, 800 FSB 1Mb cash; 1Gb DDR RAM, Intel alaplap, Sapphire Radeon 9600 Pro 512Mb) gépem, amiben dual chanelben 2x 512 Mb Kingmax RAM van. Szeretnék rá Win7-et tenni, ehhez nem árt némi plusz memória. Beraktam mellé egy Take MS 512 és egy Kingmax 1Gb RAM-ot, így van bőven memória, de nem megy dual chanelbe. Tesztelve az írás/olvasás sebességet, jelentős a különbség, majdnem fele.
Az után érdeklődnék, hogy szerintetek a Take MS 512-t kiveszem, és a Kingmax mellé veszek még egy 1Gb-os modult, akkor működik-e a rendszer (2x512 Kingmax + 2x1024 Kingmax) dual chanelben?Az új modul esetében mit kell nézni? Mert találtam olyan tesztelt modult, ahol típus stimmel az enyémmel, (KINGMAX MPXD42F-D8KT4B PNAS), a memórián lévő nagy egyforma IC-k típusszáma stimmel, de az S/N szám eltér. Ezzel együtt menni fog dual chanelben, vagy zsákbamacska, vagy tuti nem?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
törölt tag
válasz
proximus #31940 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a lap a hibás? Az nem merül fel benned, hogy olyan szórással készül az adott RAM-típus, hogy valóban magasabb feszt igényel a Te példányod? A csomagolásán levő "specifikált"* feszültségérték erre utal.
*Nem nevezném specifikáltnak, mert láthatóan a gyártója sem tudja mennyi fesz kell neki, hogy stabil legyen. Kingmax-nál nem először fordul elő ilyesmi. Ezer helyről szerzik be a chipeket, mikor honnan olcsóbb. Nem véletlen, hogy nem az eredeti feliratok / jelölések szerepelnek a chipeken.
-
proximus
senior tag
A legutólsó f4b (beta) 2010/08/02 -ai bios van rajta. Mondjuk az F3 -mal még ki sem volt próbálva ez a dolog, de nem szeretnék hátrafelé menni.
(Akkor még csak az 1GB volt a gépben) Érdekes hogy a memória dobozán ez van írva: 1,5-1,9V, ráadásul XMP-s
Pedig ez egy tök alap 1333-as kit.Ugye nem az van, hogy ugyanabba a csomagolásba megy mondjuk a kingmax herkules is...?
Az este teszteltem a sima (nem _+_ -os) memtest-el és dobott két hibát: 8448 és 8512 megánál...(8189 van a gépben szerinte)
Beteg egy állat ez, az biztos. Hosszú ideig nem frissítettek megint, aztán kiköhögték a 4.0-át. Szerintem letöltöm a _+_ -os változatot, hátha az nem hallucinál.Akkor egyébként tényleg elképzelhető hogy teljesen hibátlan a RAM?
-
szki
őstag
válasz
proximus #31937 üzenetére
Törődj bele! Ez van a Giga AM3 lapokkal, mert nem bírnak rendes biost írni. Esetleg friss biossal próbálkozhatsz, hátha abban jobban ügyeltek a 2x4GB-os KIT memo supportra (bár gondolom azt próbáltad). Gigáéknál nem garantált a támogatott ram gyári értékeken való stabil futása
Amúgy nem árt a ramnak az a fesz, amit beállítottál, ha a Kingmax engedi. Intel chipsetes lapban vélhetően tényleg kisebb feszen tudná ugyanezt.#31936: scott_free Alaplap típusa? Többi beállítás a biosban (időzítések, ram feszültség, stb)? Tuning van-e?
Esetleg CPU-Z képet dobhatnál be (memory fül) -
proximus
senior tag
Sziasztok!
Jó régen írtam már ide, de a probléma a 8GB Kingmax DDR3 1333 RAM-mal még mindíg fönt állt(instabilitás alapra állítva minden "dolgát" a mem-nek). Akkortályt volt egy olyan játékom, hogy 1,57-8 körülre fölemeltem a feszt, de a Prime95 blend tesztben így is kampó volt neki. Egy hete kb földobtam a feszt a legmagasabb nem piros értékre a BIOS-ban(1,64V) ééééés észhez tért a két kis nyavalyás, hogy a fene enné meg...
(24óra teszt OK)
Vajon ha ugyanebből a memóriából kipróbálnék még 5 másik dobozzal, akkor is insbilak lennének az alap 1,5V-os feszültségen?Sikerült kifognom egy gyengébb kitet, vagy az alaplap(esetleg a CPU) sara lenne ez? Valaki írta hogy ez nem Intel(AM3-mas konfigom van), szóval nyomatni kell a feszt itt-ott fölfelé esetleg. Igaza lett...
Tényleg ennyire jellemző lenne a mostani AMD-s összeállításokra, hogy BIOS def. beállításon nem garantálható a stabilitás? A brácsám eldurran komolyan mondom...
Vagy csak a Giga lapok ennyire "gagyik"?
Még ha gariba vissza is küldeném a kit-et, lehet csak adnék a "lekvárnak" egy pofont, mert a memó 100%-os, amit küldenének az ugyanúgy viselkedne...
Törődjek bele hogy nálam csak 1,65V-körül tudja a gyári időzítéseket/órajelet? -
scott_free
senior tag
hali,
eddig 2x1gb ramot használtam a gépben, most beletettem még 2x512mb-ot. mindegyik Geil márkájú, az első CAS5-ös, a második CAS4-es.
a problémám az, hogy csak akkor indul el a gép, ha a memória beállításoknál a Channel Interleaving-et disabledre állítom.
eddig "XOR of Address bits 20:16,6"-on volt.van ennek jelentősége teljesítményben vagy bármi másban?
-
jericho69
tag
Nem talált semmilyen hibát, végül is teljesen új memóriákról van szó. Most még megpróbálom, hogy teljesen az alapokig szétszedem a gépem, BIOS-ban is mindent visszaállítok alapra és meglátom, hogy akkor mi lesz a helyzet. Anno az artifact-oló 4870x2-esmél ez bejött. Esetleg valami más amit előtte megnézhetnék? Olvastam, hogy mások is panaszkodtak, hogy egy-egy hardverük cseréje után megbolondult a gépük (náluk konkréten a random előjövő kék halál), de különösebb okot nem találtam, hogy mi teheti.
-
jericho69
tag
Az az igazság, hogy ez a jelenség tegnap óta áll fent, mikor is kicseréltem a 2GB memóriámat 8GB-ra. Azóta mintha megbolondult volna az egész rendszer. Ezt egy óra alatt akár többször is kidobja a chrome, néha kék halál is fogad "dumping physical memory to disk" névvel, volt mikor a windows élményindex aero megjelenítéshez 2,0 pontot adott, olykor végig sem engedte futtatni. Ezek a hibajelenségek többszöri windows újratelepítést követően is jelentkeznek. Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
Amúgy az előző hozzászólásomban linkelt hiba nem csak böngészés közben jelentkezik, random dobálja bármit csinálok. -
jericho69
tag
Valaki megtudja mondani, hogy ez mitől lehet? Van mikor csak simán netezek,vagy zenét hallgatok, majd megáll az élet, semmi nem reagál semmire csak az egeret tudom mozgatni, majd pár mp múlva ezt a hibát dobja ki, de utána mintha mi sem történt volna minden megy rendesen
-
Boozerka
csendes tag
És a 4x1 gb mellet nem szól semmilyen érv?
-
Boozerka
csendes tag
Üdv! Olyan kérdésem lenne hogy a két ram között mennyi teljesítménybéli különbség van. A tunning az most nem szempont.
- 4x1 gb geil ultra ddr2 1066 Mhz
- 2x2 gb kingston hyperx ddr2 1066 MhzMárka hűségtől eltekintve szeretném megtudni mennyi a ramok közötti különbség !
-
törölt tag
válasz
baluka26 #31921 üzenetére
Szarkasztikus megjegyzés volt. Nyilvánvalóan nem csak a memória került cserére. Márpedig a memória átviteli sebessége (ami alapján a pontszámot adja a Vista és W7 is) nem csak magától a RAM-tól függ. Egyből ott van a memóriavezérlő, és minden ami rá kapcsolódik. Pl egy IGP jelentősen visszaveti a memória sávszélességet (nálam 7,2-ről 5,6-ra esett vissza ha UMA-t is kiosztottam az IGP-nek).
Egyébként meg ha nem érzed a negatív hatásait, akkor nem kell foglalkozni egyetlen szintetikus teszt által mért teljesítménycsökkenéssel sem. A lényeg az alkalmazások futási sebessége, azt meg a legritkább esetben befolyásolja a memóriabusz áteresztőképessége.
Frissen, üdén kopottan. A lényeg, hogy hangzásilag nincs vele baj. Hogy itt-ott le van kopva róla a festék (mondjuk nincs sok helyen festve), az nem érdekel.
-
APC ADAM
tag
Helló!
Olyan kérdésem lenne hogy miért megy a ramom 90% felett amikor semmi sem fut ami használ 10-20 megánál többet?
Vírusírtó van a gépemen,igaz csak ingyenes avg de eddig az is megtalált mindent.
8giga ramom van és néha nagyon belassul a gép és nem tudom miért.
Valami ötlet? -
jericho69
tag
Hello!
Vásároltam ma 2x4GB 1600MHz-ces Corsair Vengeance memóriát, de az Everest ezt írja. Hol tudom beállítani, hogy a RAM-ok 1600MHz-cen menjenek?
-
Воланд
titán
válasz
baluka26 #31909 üzenetére
Passz, szar az algoritmus vagy nem tudom. Nem te vagy így egyedül ezzel.
-
baluka26
veterán
Csókolom.
Az miért van, hogy 2×2 GB 1333MHz-es DDR3-ra a Windows azt mondja, hogy 5,9-es?
DDR2-nél 7,3at adott 800 MHzből 4 gigára.
Intel DH55HC alaplap, dual channel, megfelelő órajelen mennek.
Ugyanolyan a két modul, csak a serial numberben (part number ugyanaz) meg a gyártási időben térnek el.
Az élményindex bugos, a memóriával van gond, vagy velem? -
kurtz
aktív tag
-
kurtz
aktív tag
üdv
1 kis útmutatást szeretnék kérni abban h milyen ramokat lenne érdemes venni a következő konfighoz:
CPU: Core I 5 2500K [tdp:95w + tuning]
LAP: MSI P67A-G45
VGA: MSI Twin Frozr III OC x2 [tdp 200w + tuning]
TÁP: Chieftec CFT 650W 14 CS
HÁZ: -
CPU Cooler: Schyte ninja 3[lehet h 1 asrock p67 extreme 4 lap lesz de ahhoz tudom mit vegyek]
az msi laphoz mit ajánlanátok? [2x4gb, hűtő borda felszerelhető venti [pl g.skill kingston hyperx t1] 1333mhz- től addig amíg nem brutálisan drága [30k+ =brutálisan drága]
előre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged