- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bladd
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a topicokot, de nem találtam megoldást a problémámra. Kérlek segítsetek.
A configom: Asus P5B sima, E8400 alapon, GTX460 768MB, és most lett hozzátéve
2X2 GBGeil EVOONe dual kit. CL5-5-5-15 800 MHZ ramok.
A Win7 64 bit.es változat volt fent eddig is a 2X1 GB-os kingmaxokkal. Nem is volt velük semmi gond.
A probléma a 2X2 ram berakása után jelentkezett. A topicban olvasottak szerint átállítottam Memory remappot enable-re.Ezután már látta a rendszer BIOS a 4 GB ramot, mert addig csak 3 GB volt.
ÉS itt jelentkezett a PROBLÉMA: a Win7 64bit bootolásnál a bejelentkező képernyőjén megállt és innen sehová nem megy .Ezt mindannyiszor megcsinálja. Semmi kékhalál, csak megáll a vinyó és nem tölti az operációs rendszert tovább.
Visszaállítva a memory remapp-ot disable. Ekkor a gép a BIOSban csak 3 GB-ot lát, viszont bebootol a Win7 64bit, de a 4 GB-ból csak 3 GB-ot használ.VALAKI KÉREM SEGÍTSEN!
-
nepszter1
addikt
olyan van hogy "kiég az 1066mhz a ramból és csak 800on megy?
-
GFM
csendes tag
Sziasztok!
Ma megnéztem everest-tel a gépem adatait és valamit kiszúrtam benne.:
a memóriánál ezt írta ki:
DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Modul neve Kingston
Gyártás ideje 29. hét / 2008
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)A KÉRDÉS: a memóriám most akkor 400 MHz en működik 800 MHz helyett?
Ha igen akkor ezen állítani kellene?alaplap típusa: Gigabyte GA-G31M-S2C
memória típusa: Kingston DDR2 800 MHz 2 GB CL6VÁLASZAITOKAT ELŐRE KÖSZI!
-
válasz
IlilIiIlilI #30786 üzenetére
Állítsd be manuálisan a gyártó által megadott értékeket, tehát a 9-9-9-27-et és az 1600MHz-es frekvenciát.
Nem hallottam még RAM-ot sípolni, inkább HDD lehet.
-
B.Tibi
tag
Egy ilyen lapot tervezek: ASUS P7P55 LX , ha van valaki aki esetleg ilyet használ, tudna nekem segíteni memória választás kapcsán, mert a támogatási listában szereplőek meglehetősen drágán mennek. Személy szerint ezzel szemezgetek: KHX1600C9AD3K2/4G ,
csakhogy ő meg nincsen a listán. Egy másik ASUS lapban már használtam ilyet AMD -s vonalon, és nagyon bevált, de annak a lapnak a támogatási listájában benne volt. Szerintetek érdemes ismét ezt vennem, vagy inkább ragaszkodjam a listásokhoz? Vagy van valaki aki ezt használja hozzá, vagy esetleg más Intel -es lapban? -
IlilIiIlilI
csendes tag
Sziasztok van egy KHX1600c9AD3B1K2/2G Kingston Ramom 2x.
Biosba átálitottam 1600mhz ra viszont az idözités 10-11-11-29 CR2.
CL9 es gondolom akkor 9-9-9-27 en kellene mennie, meg kingston oldalán is ezt irják.
Ha átállitom biosban akkor kell emelnem Fesz-t? azt irják hogy 1.65 re állitsam vagy maradhat auton? Valaki esetleg letudná irni részletesebben nem merek nagyon nyukálni biosba nehogy probléma legyen.Még annyi hogy amikor elinditok egy játékot ien kis sipolo nagyonhalk hangot hallok ez esetleg a RAM lehet? És normális vagy nem az?
Köszi elöre is a válaszokat!
-
polonic
félisten
válasz
Crytek #30779 üzenetére
Ez egy érdekes dolog. Van ugye az alaplap gyártójának a holnapján a QVL lista, amiben szerepelnek a ramok, amikkel működnek a lapok, elvileg. . .
Gigabyte lapom van. Én vettem 2x1 giga geil value ddr2 ramot, ami benne volt ebben a QVL listában, pontosan ugyanazzal a sorozatszámmal, ezt betettem 2x1 giga goodram mellé, paraméterei ugyanolyanok voltak. Hiába adtam pluszt feszt már kb mindennek, akkor is memóriahibát jelzett a memtest. Aztán csak a 2 geil ramot hagytam bennt, így semmi hibát nem jelzett a memtest, de a windows néha kékhalálozott. Aztán eladtam az összes ramomat, a geil, akinek ment, működik normálisan. Vettem 2x2 giga 1066 mhz-es kingmax ramot, alapfeszültségen mennek a megadott sebességükön. Ez viszont nincs benne a QVL listában és mégis működik normálisan.
Elmondható az, hogy a giga lapok a ddr2-ből nem szeretik a geil-t, a kingmaxot viszont igen. Ezt már más is leírta.
Ebből azt akarom kihozni, hogy leginább a tapasztalatokra kell hallgatni, hiába ez a QVL lista. -
psg5
veterán
-
Crytek
nagyúr
Olvastam pár helyem fórumban hogy bizonyos konfigok (procik) nem szeretnek bizonyos ramokat. Erről hol lehetne olvasni bővebben??
Meg mi az hogy szarakodik miket csinál a rendszer? -
psg5
veterán
Szerinted sincs értelme a 32bites win 7-hez 6gb Ram-ot rakni ugye?
64-bitesnél okés, hogy értelmes, hisz kezeli.
Csak most olvasgattam és meglepődtem, hogy hiába rakok 6gb memóriát (mert a játékokhoz jó lenne) de a 32 bites windows nem tudja úgysem kezelni. Vagyis nincs vele semmilyen előny 32 biten a játékoknál sem. -
psg5
veterán
Nem tudom, ha ez a gépkizárólag játékra van,akkor is nyerhetek a több Ram-val?
Egyszerre mindig csak egy alkalmazás fut.
A 32 biten tényleg látványos, hogy mindegy, hogy 2gb van a gépben vagy 6gb-t...ugyanaz az eredmény játékoknál.
64 biten nem tudom ez mennyire lenne észrevehető... -
psg5
veterán
Kicsit okosodtam másik topikban, így defaultra állítom a Bios-t és megnézem úgy.
Aztán pedig vagy csak 4gb Ram-ot hagyok a 32bites windows 7 nél vagy átváltok 64bites-re.
64 bites alkalmazásokbólmég elég keveset látok, vagyis így a 64 bites win 7-nek lehet, hogy kevesebb értelme van,mint a 32 bitesnek, de akkor kártöbb ram-ot venni úgysem használja a rendszer. -
Levin01
őstag
Sziasztok!
AMD Athlon II mellé passzol az 1333-as DDR3-as ram vagy 1600-as kell neki, hogy egyáltalán elinduljon?
-
RegiSVK
tag
Sziasztok! ezek a Transcend[link] memóriák csak az inteles gépekben működnek vagy az AMD -s gépekbe is jók ?
-
psg5
veterán
Üdv!
2gb-os kingmax 1600-as (1066-ra levéve) ram mellé berakva, 2 db 2gb-os apacher 1333-as memó.
Oprendszer látja a ramokat,everest látja 1333-asnak mind a 3-at (pedig biosban 1066-ra le van véve) Ha 1333-ra vettem fel, akkor újraindult a gép.A gép:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD X2 AM3 Phenom II 545
Gigabyte PCI-E ATI HD4850Kérdés:
-a biosban nem lehet külön állítani a ramokat?
-miben kellene látnom látványos különbséget, ha 2gb-ról nőveltem 6gb-ra? (játék betőltés ugyanannyi időt vesz pl igénybe)
-Mi az oka, hogy 1333-ra állítva nem stabil a rendszer? Állítani kellene feszültséget? -
csillagkomp
tag
Üdv.
Gépépítésben vagyok, ami adott: msi p55gd65, i7-860, sapphire radeon hd5870 vapor-x OC 2gb gddr5, 4x2gb ddr3 geil ewo two 1800mhz cl8, wd velociraptor icepak 300gb, corsair tx650. Kérdésem az lenne hogy ezzel a cpuval ki tudom-e hajtani a gput maxra, és hogy mennyire kell bele a 4x2 gb ram? Cpu egyenlőre gyári hűtővel rendelkezik, milyen hűtőt javasoltok rá?
-
sioaltar
csendes tag
Na hát beraktam mindegyik ram-ot a gépbe, bekapcsoláskor folyamatosan sípol egymás után rövideket. Ez mitől lehet?
-
válasz
sioaltar #30749 üzenetére
A lapod leírásában nem térnek ki a RAM-konfigurációra különösebben, így jó eséllyel nem lesz vele gond, mindössze nem lesz DC-d, bár eddig sem volt. A rövidítéseket polonic már leírta neked, guglin, vagy itt a topikban keress rájuk! Az alaplapod BIOS-ában keress MCH vagy NB feszültségértéket, és ha a 4 modullal alapból instabil lenne a rendszer, akkor azon emelj egy keveset!
-
sioaltar
csendes tag
Köszönöm szépen, elég kezdő vagyok ebben a dologban, tehát nemnagyon értem a DC és MCH kifejezéseket, a kézikönyv sajna nincs meg de neten talaltam leírást, [link] ennek a 18. oldalán ír valamit a dual channelről amit nemnagyon értek. Ebben ha tudnál kicsit segíteni azt nagyra értékelném
-
GFM
csendes tag
Sziasztok!
VAn egy ilyen RAM a gépben: /KINGSTON 800MHz DDR-2 CL6 2gb/ és a kérdésem, hogy szeretnék még egy ilyet a gépbe viszont windows xp sp3 32bit- em van, ebből nem lesz semmi teljesítmény romlás , tehát, hogy a 32bit kezeli rendesen a 4gb memóriát?Válaszaitokat előre köszi!
Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
válasz
sioaltar #30745 üzenetére
Mivel valszeg eddig sem DC-ben futottak a moduljaid, így berakhatod az újabb 2GB-ot, de előtte azért olvasd át a lapod manual-jának vonatkozó részét, nem-e tartalmaz vmi megkötést erre vonatkozóan! Az MCH-nak lehet, hogy majd kelleni fog egy kis plusz feszültség a 4 modul miatt.
-
sioaltar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte EP43-DS3L nevezetű alaplapom, ebben használtam eddig 1db 2GB-s CSX DDR2 800mhz-es és 1db 1GB CSX DDR2 800Mhz-es ramokat. A gép tökéletesen ment, most hozzájutottam 2db 1GB-os Kingmax DDR2 800mhz-s ramokhoz, kérdésem az lenne hogy berakhatom-e az új ram-okat a meglévő kettő mellé avagy hanyagoljam ezt az 1-1-1-2gb-os megoldást?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv,
sio -
Hixon
csendes tag
Üdv!
Lenne itt egy probléma: van két darab 512bmos DDR400as memóriám. Egy Asus P4P800S SE alaplapban szeretném felhasználni őket azonban van egy kis baki. A kettő nem megy együtt, külön-külön mind a kettő elindul, mindegy, hogy melyik slotban van de együtt nem akarják az igazságot (nem ad képet a gép). A biosban mindent ami tuninggal kapcsolatos letiltottam, kipróbáltam két időzítés beállítást is de semmi. De amikor Auto-ra állítom a DRAM beállításokat akkor se történik semmi. MI lehet a gond?
üdv
-
Lincy
csendes tag
válasz
imibogyo #30704 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Mint írtam a másik válaszolómnak, sajnos csak két slot áll rendelkezésemre, mert kettő sima DDR slot, nekem pedig két DDR2-es RAM-om van. Azt nem hiszem, hogy meghalt volna az egyik slot, ugyanis időnként az egyik slotban lévőt látja, időnként a másikat. Szóval működik mindkettő...
A BIOS biztosan nem a legújabb, nem az én gépem, és nem hozzáértőé, szóval sokat nem játszott ilyesmivel az biztos. Viszont én sem vagyok nagyon otthon a BIOS frissítésben. Mindenesetre ha a cserélgetés és próbálkozás ellenére sem műxik akkor nekiesek.
Köszönöm a válszod! -
polonic
félisten
válasz
nepszter1 #30732 üzenetére
Van egy program, ami a memóriákat is teszteli.
OCCT[/L ]a neve. A programon belül a CPUCCT tesztet kell kiválasztani.
Vagy memtes86+ - szal kipróbáltad már? -
Lincy
csendes tag
Először is köszönöm a válaszod!
Úgy értettem, hogy előtte cseréltem ki és egyszer csak az 1 gigásat látta. Most bekapcsoltam és az 512-es látja. Tehát össze-vissza dolgozik. De együtt sosem. Sajnos a négy slot közül 2 sima DDR, tehát csak a kettő között tudok váltogatni. Slottól függetlenül egyszer az egyiket, másszor a másikat ismeri fel... Szóval lutri, hogy épp hogy indul el...
Nem hinném, hogy levenni az 512-őt, mivel jól láthatóan 64-et vesz le, és ezt látom is.
Szóval a válaszod lényege, hogy legózzak és reménykedjek. Reméltem, hogy a BIOS-ban van csak elállítva valami, de akkor reménykedek és próbálkozom...
Köszi! -
raus
aktív tag
válasz
sgteam #30716 üzenetére
Megprobaltam 1.56V-ot adni az NB-nek. DDR1600-on nem bootol.
Vegülis DDR1500-on 266-os Strap-pel plvl 9-en ir-olvas 10600-at ami jo szerintem. Valahol biztos ott van benne az 1600, mert gyanus nekem ez a 266-os Strap mert ez eleve egy szigoru beallitas es furcsa hogy a lazabb 333-as Strap-en az 1600 mar nem bootol. Van egy NB VDDR ref feszültseg ami alapban 0.8V a bioszban, azt emelve nem lesz jobb a ram tuningja?
Mert ha csak 2 modul van a gepben dualban persze akkor meg 1800-at is mennek kis fesz emelessel es lazitott idözitessel. De meg a DDR2000-en is bootolt csak a memtest megfagy. Nem tudom van-e mert nem lattam meg. Lehet hogy kellene vennem egy 2x4GB-os kitet mondjuk DDR2000-et vagy 2333-at. Tudnatok ajanlani valamilyent? Azt mondjak a 2000MHz-es Elpida csippes ramokkal jol müködik a REX es a Micron-okat nem szereti. -
rezike
csendes tag
Sziasztok!Nekem az a problémám,hogy az ujabb gamek és némelyik reégebbi is szaggat vagy akad....Eddig nem tette.De most vettem uj ramokat és uj alaplapot!Azt hittem,hogy a videókárty a rossz volt is gari szervizbe,de ugyan az a hiba...Alaplap esetleg lehet a bűnös vagy a memóriák??2x 1gb van KingMax 800-asok!!Mi lehet a gond...Alaplap csere Asrock ról - AsRock-ra történt.....
-
nepszter1
addikt
Van egy OCZ reaper kitem 2x2Gb 1066Mhz-s de csak az egyik modul "müködik" az is kezdi megadni magát a játékoknál néha már pixelek jelennek meg de a másik annyira nem jó hogy berakom és bese jön a monitor igy letesztelni se tudom . Szóval az iponak hogy magyarázam meg hogy nem jó a ram ? A másik az meg hogy haverhoz elvittem ott meg kutya baja se volt a ramnak marha érdekes.
-
merkerik
csendes tag
Sziasztok!
Rammot szeretnek venni egy meglehetosen regebbi alaplapomba Asrock 4Core1600Twins-P35D (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4Core1600Twins-P35D), a lap hivatalosan tamogatja a ddr3 1333 ast (2 ddr3 as slot van a lapon), de en 1x2gb ddr3 1600-as rammot tennek bele es ugy is jaratnam. A procim egy e2180 as amit eddig 2800-on jarattam (van tobb is a prociban 3-3.2Ghz gyari hutovel) es igy a regebbi ddr2 es ramjaim 1112 5 5 5 15 mentek.
Az lenne a kedes hogy:
-tuninggal a lap birna hajtani a rammokat 1600on (persze megneznem mennyi a vege a rammoknak de valami olcso markat vennek ezert eleg ha 1600 on vagy max 1700 on menenek)
-es hogy ebbe az inteles konfigba mennyi sebessegkulonbseg lenne a ddr2 1112 5 5 5 15 (everest eredmenyek: read-7900 write-5000 copy-5700 latency-61) es ddr3 1600 9 9 9 kozott. -
syberia
veterán
P5QD Turbo lapban hajtok G Skill F2-6400CL4-2GBHK 2x2 Gb
neten nem találtam erről a ramról leírást, 1.8-1.9v fesz van ráírva.
Most az E8200(VID: 1.2250 C0) 8x480 próbálom hajtani, a ram 960-an fut
és próbálkozom a bios értékeket hozzáigazítani a tuninghoz:cpu - 1.2815
ram - 2.0
nb - 1.3
fsb - 1.2
sb - 1.2Neten láttam tesztet az enyémhez hasonló 800-asg.skill-ről,
az a ram vitte az 1000mhz-etÉn mégnem jutottam el odáig
-
theboobaq
aktív tag
Hello
Beletettem a gépemből ebbe a képbe az VGA-at. Egy Radeon HD4550-es.
Mostmár 3 Gb-t használ fel. Viszont még mindig nem 4-et. Viszont azon gondolkoztam hogy lehet azért nem hazsnálja azt 1 maradék 1 Gb-t mert nincs rá szüksége. Végülis tökéletesen felismeri. Lehet mindjárt kiszedem az egyik 2 GB-s modult és felteszek rá egy sima Xp-t. :S -
inkubator
aktív tag
Hétfőn vennék + ddr2 ramot a laptopba használtan. Mire kell odafigyeljek, hogy passzoljon a jelenlegivel? Jelenleg ez van benne:
Everestből:
Mező Érték
Memória modul tulajdonságai
Modul neve Hynix HYMP125S64CP8-S6
Sorozatszám 00002205h (86114304)
Gyártás ideje 44. hét / 2008
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Amit vennék arról meg ezt tudom:
IC,M470T5663QZ3,DDR2 SDRAM,2GB,1.8V,PC2-6400,SODIMM,200 PINKöszönöm az eddigi hozzászólást is!
-
RegiSVK
tag
Közben lepróbáltam 200 MHZ "fsb" nél (alapon ) 1:4 . "V" 1,5- vagy 1,6 maradt és belassult a gép teljesen .
időzitést ilyenre állitotta be .
Köszi a segitséget . Megpróbálom belőni a 9-9-9... időzitést és emelem a feszültséget. 1,8 V irnak a ram oldalán de a ramra 1,7 van irva ?! NB V -t emeljem vagy sem ?
-
tkesy
őstag
válasz
RegiSVK #30722 üzenetére
Na, ez már alakul...
Az első képen, valamiért csak DDR3-1000-en hajtja a ramjaidat a bios, szal az az OC cucc kuka..
Szóval, ha alap 200 MHz-es "fsb-t" használsz, akkor neked 1:4-es arányt kell beállítani kézzel, + az időzítést: CL9-9-9-24 (+1T - ha bírja), 1,8v /1,9v mellett... ekkor pont DDR3-1600-on fog járni a rammod...
Ha tuningolsz, pl 250 MHz-es "fsb", akkor maradjon az 1:3.33 arány, a fentebb említett időzítésekkel és feszültségen, és ekkor lesz DDR3-1666-on a ram.. ha itt hagynád az 1:4-es arányt, akkor DDR3-2000-en próbálnád járatni, amit vagy tud (CL10-ben) a rammod vagy nem... -
Szalcsi
csendes tag
Hol lehet north bridge voltage-t állítani, mert én a Bios-ban nem találtam semmi ilyen beállítást.
Az Bios-ban a következő feszültségeket tudom változtatni: -
tkesy
őstag
válasz
RegiSVK #30706 üzenetére
Az alaplapi leírásban nincs szinte semmi, az a legnagyobb szorzó amit írtál? (3:10)
Mert ha igen, (a manualban is OC val jelölik az 1600-os tempót) akkor csak cpu tuning mellett fogod tudni 1600-os ramjaidat használni...
Most, ha jól számoltam 200 (cpu) * [10:3] = 667 * 2 = DDR3-1333-on járnak, és ehhez te beállítottál 9-9-9-24-et...
A szabvány szerint 4 fajta időzítésű modul van ezen a sebességen (CL7, CL8, CL9 , CL10) és úgy tűnik a tied nem szereti a CL9-et... Feszültséget meg egyáltalán nem kellene emelned, az alap 1.8v-on tudnia kell még az 1600-os, nemhogy az 1333-at..
Everest-el vagy cpu-z vel nézd meg, milyen időzítést tud a tied, és azt állítsd be az 1333-hoz...
Vagy húzd fel a cpu "fsb"-jét 240 MHz-re, és akkor fog 1600-on járni a rammod a 3:10-es szorzóval...#30719 : lásd amit fentebb írtam...
-
RegiSVK
tag
Sziasztok!
[link] ez a kit a lapomba megfelelő MSI 890GXM-G65 ? -
raus
aktív tag
válasz
Szalcsi #30715 üzenetére
Szia ugyanigy jartam a fiam gepevel egy P5Q Deluxe(P45) lapban akartam 4x1GB 1066-os Kingston HyperX modulokat 1066-on jaratni es sehogy sem jött össze stabilan. Memtest, prime95, Win7 x64 mindig hibaztak es bizonytalan volt a müködese. Nagyon nem melyedtem bele a tuningba de meg majd nekifutok. Biztos van egy arany pont ahol müködik, de agyalni kell. Lenyeg volt hogy stabilan müködjön igy egyenlöre 800-on fut a 4db modul dualban es hibatlanul. Ennyi...
Meglehetösen maceras összehozni a 4modulos nevleges frekvenciat. -
RegiSVK
tag
Valami ötlet ? [link]
-
Szalcsi
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám.Eddig a gépembe volt 2*1 GB Kingston 1066 MHz-es memória. Amit nem kevés Bios babrálás után sikerült beállítanom úgy, hogy 1066 Mhz-en működjön. Most vettem még bele 2*1 GB Kingston 1066 Mhz-es memóriát, de akárhogy is próbálom most csak 800 Mhz-en megy. Idózítés: 5-5-5-15 (Már beállítottam a Bios-ban.)
Frissítettem a Bios-t is és a memória feszültségét is megnöveltem, de ez sem jött be.
Alaplapom:Gigabyte EP43C-DS3 (Dual Channel-es)
Op. rendszer: Windows 7 Ultimate 64 bit
Ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon megköszönném. -
inkubator
aktív tag
Sziasztok! Pavilion 1180 notebookba lehet 2x2gb ddr3 memóriát rakni? most 1db 2gb ddr2 és 1db 1gb ddr2 van benne!
-
raus
aktív tag
Szasztok!
Most bövitettem DDR3 2*2GB-rol 4*2GB azaz 8GB-ra. Azonos Corsair XMS3 1600MHz-es modulokrol van szo most mar 4darabrol, csak annyi hogy a 2db amiket most vettem nem azonos reviziojuak. De tipus, sebesseg, idözites, feszültseg minden azonos. A konfigom lathato.
A 4GB 2 modullal dualban 1600-on megy siman.
8-8-8-24 1N
DDR1600
FSB Strap 333
De FSB Strap 200-nal 8-8-8-24 1N, DDR1668 is hibatlan.
Ha mind a negy modul bent van akkor max 1500MHz es tudom jaratni öket ami FSB Strap 266-nal adodik. Probaltam mindent, fesz, idözites, Strap, 2N, 1500MHz felett nem bootol.
Hol lehet a bibi?
Hol lehet a REX-nel kimondottan az eszaki hid(X48) memoriavezarlöjenek adni es mennyit adjak hogy jobban menjen? -
theboobaq
aktív tag
2GB DDR3-as ram kb mennyi ideig lesz elég?
Úgy értem ,hogy most elég jó árban vannak a ramok és én még duplaennyiért vettem. Lehet érdemes lenne most beruházni még 2GB ramra? -
tkesy
őstag
válasz
Retekegér #30709 üzenetére
Csak az újakat hagyd benne, állítsd be 800-ra, gyári időzítésre a rammokat, adj nekik kezdésnek 1,8v-ot. Ezután tesztelt Memtest86+ -al.. Ha hibázik, hogy emeled a feszültséget... max 2.2v-2.3v ig elmehetsz (alaplap vdropjától is függ) ha akkor sem jó, akkor szerintem gariba vidd vissza...
Ha jó, pl 2.0v-on, akkor rakd vissza a régieket is, és biosban a memóriavezérlő feszültségét emeld meg (szintén teszt).
Ha így lepörög 2-3 kör hibátlanul, akkor jöhet a tuning (fsb és/vagy időzítés de ekkor kezdődik előröl az egész teszteléses procedúra) vagy ráengedheted immár a windows-t... Addig nem érdemes, mert csak kékhalálozgatni fog... -
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Nemrég vettem újonnan plusz 2x1 GB DDR2 800 MHz-es Kingmax RAM-ot a már meglévő, ugyanilyen RAM párom mellé. Sajna a Win 7 kék halált produkál, ha 2 új modul bent figyel, akár a régi kettővel, akár önmagában. Mindegyik slotot néztem, sajna egyikkel sem jó. Az új modulok egyoldalasak, a régiek kétoldalasak, nem tudom ez számít-e valamit.
A Windows hibanapló (nekem semmit nem mond):
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 1000007e
BCP1: C0000005
BCP2: 91BA8043
BCP3: 8DD07BAC
BCP4: 8DD07790
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Tudnátok segíteni?
-
tkesy
őstag
"Nem tettem semmit, csak korábban megcseréltem..."
Pont ez az, hogy tettél... Sajnos ez a via chipset is elég érzékeny arra, hogy melyik ram melyik slotban van. Úgyhogy most jön a legózás. Ha nincs benne a modulod az alaplapi, vagy a netes listában, akkor jön az, hogy kipróbálsz minden lehetséges kombinációt... Ha a végén nem találsz olyan felállást, mikor a bios mindkettőt látja akkor ennyi volt...
szerk.: azt nem írtad, hogy int vga használjátok vagy sem.. ha igen, nem lehet, hogy levesz 512 MB-t magának?
-
-
RegiSVK
tag
Heló mindenki !
Van egy gondom a memóriával . Alapon auto beállításnál 533 MHz ,3:8 , 7-7-7-20-27 1T mutat a CPU-Z . Ez a kit van nekem [link] Hiába állítom át a 9-9-9-24-40 (3:10) re és emelem meg a feszültséget mindig kékhalál jelentkezik . Ha el is indul kis idő után kékhalál .
Van valami ötlet miért? (lehet buta kérdés de a procit is kell együtt húzni a rammal) -
sgteam
aktív tag
válasz
imibogyo #30703 üzenetére
a gyártó szerint ennek a ramnak 2.2 és 2.4voltot kell adni.
amúgy a ramom megy cl4-es 5-ös és 6-os időzítéssel. most cl5-ben megy 1140mhz ( 12:10)
cl4-ben 1200mhz fölé emelték a ramot 1296mhz_cl4de most történt egy kis változás az északi hídnak még adtam egy kis feszt és most egyenlőre megy a gép ahogy kell
(csak ne kiabáljuk el
)
-
imibogyo
veterán
Vannak ramok amelyek nem szeretik, ha lassabban kell menniük, mint az alap sebességük, ez szerencse kérdése.
Én első körben BIOS frissítéssel indítanék, ha ez a legfrissebb akkor nem szóltam, nézd meg a gyártó honlapján.
Ha slot csere segített, és nem csak két slotos a géped, próbáld meg különböző felállásokban a memóriákat, hátha az adott slot halt meg. Nekem volt már ilyenem.
Tehát négy slot esetén: 1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-4 stb., utána ugyanezeket csak úgy, hogy megcseréled a memóriákat. Tehát ha ugyanolyan memória sorrendről beszélünk, akkor 2-1, 3-1, 4-1, 3-2, 4-2 stb..
Üdv!
-
imibogyo
veterán
válasz
sgteam #30698 üzenetére
Szia!
Szerintem az a 2,4 volt elég sok neki.
Az alap DDR2 szabvány az 1,8 V, esetleg 2,2 V, de 2,4 az biztos sok...Minden tuningot vegyél le a gépről, a prociét is, mert az egy az egyben 950 MHz arra utal, hogy húztad a procit.
Szabványként ha jól tudom 800, 1066, 1200 MHz a DDR2-esek frekvenciája.De majd jönnek a hozzáértőbbek.
Kellemes ünnepeket! -
Lincy
csendes tag
Annak ellenére, hogy semmit sem tettem most az 1GB-osat ismeri fel rendszermemóriaként. Igaz korábban megcseréltem a két RAM-ot és a régi helyén van az 1 GB-os. Szóval már csak az kéne, hogy a régit is lássa és összeadja...
-
Lincy
csendes tag
Bocsánat. Ha ez segít a BIOS típusa: AMI 0601
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest