- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
Üdv!
Lassan két hónapja vettem új konfigurációt, amiben 2 db 2 GB Kingmax 1333 MHz-es DDR3-as modul van. Amíg nem néztem szét a BIOS-ban nemrég túlhajtás kapcsán, fel sem tűnt, de alapból 1067 MHz-en üzemeltek. 1333-at beállítva viszont játék közben fagyott, a Prime95 bend tesztje pedig szinte azonnal leáll hibával. Mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni? Időzítéseket az SPD alapján lőttem be, hátha auton túl rövidre fogja, de semmi pozitív eredmény. Most 1,520 V-ot adtam neki, továbbra is leáll az első tesztnél a blend. Esetleg érdemes még feljebb menni? Valahol olvastam, hogy 1,6+ V-ot is bírnia kell mind a proci mem vezérlőjének, mind magának a RAM-nak. Vagy egyszerűen hibásak a RAM-ok? Mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni?
-
Gyuri27
félisten
válasz
k-rock-atona #28597 üzenetére
P4-l származhat előnyöd a dc-ből.
Ha van két-két egyforma modulod azt össze lehet fésülni.
Milyen lapod és milyen ramjaid vannak?xrvman: nem vagyok asus zsonglőr, ezért a lapod totyikjában nézz szét.
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így ,,betörök'' ebbe a sokat megélt topicba, nagyon örültem, mikor rátaláltam, mert éppen RAM-mal kapcsolatos kérdésen gondolkodom. A következő ügyben fordulnék hozzátok segítségért. Adott egy XP-s gép, újratelepítésre vár. Dual-ban megy benne 2*512 RAM. Azonban van még készenlétben jó pár modulom. Régebben próbáltam őket együtt, de nem mentek dual-ban, igaz, az időzítésnél még nem tudtam, hogy lehetne esetleg babrálni, most olvastam a topic elején. A kérdésem az lenne, hogy teljesítményben szerintetek jobban járnék-e, ha 2 GB ( akár nem dual-os) memóriával Win 7-et tennék a gépre? 3 GHz-es P4-em van, Hyper Threading technológiával...
Üdvözlettel és köszönettel,
K-Rock
-
xrvman
őstag
Most vettem gskill f2 9600cl6d 4gbrh memoriat kittben 2x2gb letezik, hogy 1.9v on a goldmemory hibat jelzett? Feltettem 1.94v ra es most meglatjuk
az uj memoriak le vannak ragasztva bontatlanul? vagy csak ugy kis dobozben, patentosan nyithaoan. -
MPowerPH
félisten
Mi a véleményetek erről a memóriáról? Igazából a CL7 1600 lenne jó, meg a CL9 2000MHz plusz, csak a magas Uncore tesztek miatt.
-
mclaren777
senior tag
Egy Gigabyte 785GT-UD3H deszkában melyik RAM vinné az 1333 CL7 -et nagyobb eséllyel a kettő közül?:
Kingston Valueram 1333 CL9 2x2 GB KIT
Kingmax TinyBGA 1333 CL9 2x2 GB KIT -
Mika1227
őstag
Az a helyzet, hogy volt a gépembe 2×1GB 800MHz Kingmax RAM, soha semmilyen gondom nem volt vele, aztán vettem 2×2GB 800MHz Kingmax RAM-ot beleraktam a gépbe és fagyogatni kezdett a rendszer a legkülönbözőféle módon, játék közben simán netezés közben volt, hogy nem is ültem és csináltam semmit a gépen és akkor is!
Aztán kipróbáltam külön külön a 2GB-os modul, úgy nem fagyott aztán beletettem az egyik 2gigás mellé a 2×1gigát de úgy is fagyott!
Minden alapon! Most akkor mi van??
Esetleg BIOS frissítés segítene? Még az eredeti BIOS van fönt Asus P5K-s a deszka 0603 BIOS!
De tartok a frissítésétől mert olvastam, hogy akár ki is nyírhatja a lapot, meg nem is tudom, hogy kell csinálni! -
14adam
addikt
Hello,nos most lehet hülyén hangzik amit kérdezek,de csak olyan válaszoljon aki csinált ilyet vagy tudja mivel lehet megoldani a legkönnyebben.
Van nálam egy memória amelyiknek a csatlakozó részénél lejött egy kis pöcök.Mivel lehet a legkönnyebben javítani? Forrasztás? -
hads
tag
Sziasztok.
Van nekem egy Asrock G31 M-S alaplapom. Eddig egy 2,8-as Pentiummal ment 3340 MHz-en, 240-es FSB-vel.
Vettem egy Pentium 3,6-ost, megpróbáltam emelni az FSB-t, de csak 215-ig engedte, gondoltam ez a C1-es nem egy tuningos darab.
A problémám viszont az, hogy a 3,6 lassabb, mint a 2,8-as.Mindkét procit megnéztem egyforma, 200 MHz-es FSB-vel az Everestben és pl. a memória írásnál ilyen különbség volt
Pentium 2,8 6600
Pentium 3,6 3900Miért van ez, mikor mindkettő 800 MHz-es?
Válaszokat köszönöm.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kucseranor #28583 üzenetére
Ha a feszültségeket és időzitéseket összefésülöd akar mehet is. Mondjuk spd értékeken több az esélyed. Az 1600 ugye már tuning ott lehet zür. De amig nem próbálod nem tudod meg.
-
kucseranor
tag
Helló!
Segítséget kérnék, össze tudok-e rakni egy OCZ Gold 1600 2*1Gb CL 8-8-8-24-es kitet(1.7v), egy Black Editionnel 2*2Gb 1600 1.65v ? Az időzítés egyforma csak a fesz nem.
Köszi
-
HoReSz1975
őstag
Melyik feszültség felel a ram bootolásakor, a ram feszültségen kivűl
-
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #28574 üzenetére
nem nyert, megint 4gb
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #28573 üzenetére
Öööö igen is meg nem is.
Van 22x szorzó a 920-ban. Ha a Turbo mód engedélyezve van és csak 1 magon terheled akkor izzítja a 22-es szorzót.
-
Adiking
tag
HehérHolló, Gyuri27: köszönöm a válaszokat!
-
HoReSz1975
őstag
Remény RAM ügyben, remélem a holnapi inditás is ilyen lesz
-
Gyuri27
félisten
válasz
Adiking #28569 üzenetére
Nem tudom milyen lapról beszélgetünk. De úgy gondolom az 5200 mellé 2x1 giga ram meg egy 4770 elég. Ahogy Holló is mondja. Vagy egy 2 gigás single modul, de az 1066 vagy afölött hajtva, vagy 2x1 giga és mondjuk 800 cl4-n jártva.
Gyerekem gépe: giga g31, 2x1 giga ocz reaper 886 cl4, e3200 3500MHz-n, meg egy 4850. Hidd el win7-l is elég mindenre. Pedig játszik is rajta a kölök.
Ha 2 gigás single modult esetén nem biztos, hogy találsz utánna másik ugyan olyat.
Én az ocz 1066 2 giga single platinumomnak majd fél évig kerestem párt.
A lényeg, hogy vegyél valami 800-s, 1066-s ramot 2x1-s kitet oszt csókolom.
Prociból meg az e5200 helyett vagy egy e3200-3300-t (játékokban egy 4890 szintű vga-l látsz csak difit igaziból, és olcsóbb). Vagy keress egy e7xxx-s procit. Mert ezek a g31/p31-s deszkák (a lényeg az ich7) teljesen máshogy viselkednek egy 7xxx/8xxx alatt. -
FehérHolló
veterán
válasz
Adiking #28569 üzenetére
Ebben az esetben erősen ajánlom a dual channelt, akkor elég lesz egy gyenge 800MHz-es memória is (680MHz-en hajtva - fölötte nincs teljesítménynövekedés). Ha nincs dual, akkor 1360MHz-es memória lenne szükséges, ami mondjuk erősen a DDR2 határa.
Nincs időm most levezetni a sávszélesség számolását. Aki nem hiszi, járjon utána maga. -
Adiking
tag
válasz
FehérHolló #28566 üzenetére
Záros határidőn belül szeretném megkaparintani azt az E5200-t ami itt terjengett Hardveraprón (4,2GHz 24/7-re!).
Mondjuk tudom, hogy a lapommal ez az órajel elérhetetlen a 340-es FSB wall miatt, de ahoz, hogy ne legyen procilimetes egy játék sem, arra bőven elég szerintem 3,5GHz is, amit a proci egyébként gyári hűtővel visz.
-
dances
tag
Sziasztok!
Milyen programmal tudnám leellenőrizni, hogy a memóriáim megfelelően működnek-e?
Mert induláskor a gép 2 rövidet csippant, s ez az AMI BIOS -oknál elvileg ram problémára utal.
(2x2 Gb -os kitről lenne szó) -
FehérHolló
veterán
válasz
Adiking #28565 üzenetére
Megy dualban -> nagyobb sávszél és kevésbé szivatja meg az alaplapi vezérlőt. Más nem nagyon.
Egyébként szerény véleményem szerint jobban esne a későbbiekben ennek a rendszernek egy komolyabb, Core2 alapú proci az olcsóbb fajtából, mint +1GB RAM.Qru: Egy P4-es proci elég sokat profitálhat belőle.
-
Adiking
tag
válasz
FehérHolló #28562 üzenetére
Csak azért akarok most 1x2GB-t, mert később bővíteni szeretnék +1GB-al és a lapon sajnos csak két DIMM foglalat van.
Am. miért jobb a 2x1, mint az 1x2? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kely1988 #28563 üzenetére
QPI fesz-t ne hagyd auton. Ha 1600-on megy akkor tedd 1,34V-ra, ha alapon akkor meg normalra. Auton néha magától totál hülye értéket ad meg, jobb a feszeket fixálni vagy normal-ra állítani.
HoReSz1975: 20x200-as felállást nem szereti annyira a deszka. 22x160-al és 10x ramszorzóval próbáld meg. Csak, hogy kiszűrhető legyen nem a ram a ludas. Esetleg 2T-vel is megnézhetnéd. Igazából én is csak ötletelek. Nekem az OCZ vacakolt de az hibás volt, Corsair-nél meg nem kellet vacakolni ment minden mint a karikacsapás.
-
Adiking
tag
Esetleg még valaki #28548-ra?
-
KAMELOT
titán
HM...nos aza a gond hogy megcsináltuk és ugy sem ment......
mostmár eladta és szerzett helyette 2 x 2GB ramot ami jól fog menni
Nekem a gépembe még el kéne még 4GB ram....ugy már szépen süvíteneAzért köszönöm segítségedet! hát ez ilyen...valakinek jól megy valakinek megy baszakszik ugyan az a gép.
ezért itt sincsen két ugyan olyan PC -
XP NINJA
őstag
win 7-en pe van állítva mminialkalamazásként a ram figyelő és mindig 30-35-ig megy, akármitz csinálok, vagy éppen nem csinálok semmit. 4gb van, de mért nem használja ki?
-
HoReSz1975
őstag
-
FehérHolló
veterán
válasz
aclandiae #28554 üzenetére
Ne a bolti típusszámot hidd el, hanem azt, ami a gyártó oldalán és a kompatibilitási listán van. Legtöbb esetben a boltok honlapjain rossz a típusszám.
A CL a CAS késleltetést jelenti órajel periódusban (CL7 esetén: 1600MHz -> periódusidő = 0.675ns -> CL = 7*T = 4.375ns késleltetés). CL7 elvileg gyorsabb a CL9-nél, a gyakorlatban nem sok látszik rajta.
Szerk.:
Gyártó szerint típusszám:
FLFE85F-B8xxx
Hogy az xxx az micsoda, nem írják le sehol. Kingmax 5 éve nem jutott el erre a szintre, még mindig egy kalap szemét az egész honlapjuk és a termékeik. Gigabyte valószínűleg a CL7-es modullal tesztelt. -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék az alaplapom kompatibilitási listájából 1600 MHz-en járó 2x2 GB-os kitet venni.
A bolt ahol el tudom adni/cserélni a modulokat, ajánlott egy Kingmax memóriát:
DDR3 2048/1600MHz Kingmax FLGE85F-B8MF7
Ha erre rákeresek, akkor ezt kapom első találatnak.
Ez piros-fekete hűtőt kapott és cl7-es időzítésű. Amit a boltban ugyanezen a típusszámon kínálnak, az viszont zöld-ezüst hűtővel és cl9-es időzítéssel jár.
Az alaplapom topikjában a felhasználóknál több-kevesebb sikerrel működik 1600 MHz-en.
A Kingmax honlapján megtaláltam ezt a memóriát.
Az h. cl7 vagy cl9-es időzítéssel megy az mit jelent? Kézzel beállítás esetén hajlandó pl. cl7-ben is működni.
Melyik a 2 féle hűtésűből az ami nekem kell, és kompatibilis is?
Aki tudja a választ, legyen szíves világosítson fel! -
kely1988
aktív tag
Üdv!
A helyzet a következő:
Asus P7P55D Deluxe alaplap + 2X2gb G.Skill Ripjaw ramok (1600mhz 7-7-7-24)
Ha be van kapcsolva a mamory remap funkció behibázik a ram, hiába variálom az időzítést vagy a feszültséget, nem reagál semmire, memtest86 3mp után leáll és újraindul a gép...
Valamint a windows in időnként elszáll (ez amiatt van persze hogy nem stabil a ram...)
Ha kikapcsolom a remap funkciót biosban akkor tökéletesen megy minden, memtest szépen lefut, semmi hiba.... De ilyenkor csak 3,3gb-ot lát a windows (win7 64bit)
Kipróbáltam egyenként is modulokat: semmi bajuk...
A lapon a legfrissebb bios van, ez nem lehet probléma. Én arra gondolok, hogy kompatibilitási gondok lehetnek, de mivel nem vagyok biztos a dolgomban ezért szeretnék segítséget kérni a dologban....
Előre is köszi a válaszokat! -
FehérHolló
veterán
válasz
HoReSz1975 #28546 üzenetére
Megnéztem a lap kézikönyvét, abban sem említenek ilyen beállítási lehetőséget. Valószínűleg már alapban lekezeli ennek az igényét a rendszer. (Ideje volt eljutnia idáig a fejlődésnek.)
Több ötletem nincs egyelőre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #28545 üzenetére
Azt hiszem erre mondják, hogy félsiker.
Na akkor még kalapálni kell vmit azokon a beállításokon, mert akkor nem a ram hibája az tiszta sor. Vhol kevés a fesz sztem... bár 20x200-as felállást elég sok lap nem szereti. Mik a pontos értékek? I7 topikba is kukkants be a gondoddal, ott (is) vannak nagy spílerek.
FehérHolló Jájáj, mindig tanul vmit az ember.
KAMELOT: Hát nem minden esetben kell de sokszor igen. Szóval a ramnak beállítod a gyártó által előírt üzemfeszültséget és a bios-ban az M.I.T. menüben a (G)MCH-nak toljál +0,1V-ot.
-
Adiking
tag
Sziasztok
Akkor felteszem itt is a kérdést, mert az alaplap saját topikjában nem válaszolnak, pedig nagyon sürgősen kéne a válasz...Most fogok venni egy Gigabyte GA-P31-ES3G lapot, és szeretnék érdeklődni, hogy >>ez<<a RAM rendesen passzol-e a lapba. A proci Intel P4 630 (3GHz, 800MHz FSB, 2MB cache), a VGA Gigabyte GeForce 8600GTS 256MB lesz, de nem hiszem, hogy ezek számítanának valamit is.
-
KAMELOT
titán
akkor adjak neki +0,1V-tot!?
értem!
De akkor mért van az hogy 4 modult tehetsz bele?...akkor ezt mért nem írják az alaplaphoz vagy a Ramhoz hogy emelni kell a feszt a ramon?mert amugy 3 ramot konfigurált csak ugyebár dual chanellosak a ramok ezért ha párban vannak akkor jobban mennek.
ha még van valami akkor írjál! köszi szépen
-
HoReSz1975
őstag
válasz
FehérHolló #28531 üzenetére
"Memory remap"
nem találtam ilyen beállitást a biosban
-
HoReSz1975
őstag
"V drop miatt nézd meg 1,66V-al is a ramot. Amúgy ha a procit nem húzod csak a szorzóval lövöd fel a ramot 1600-ra akkor is ezt csinálja?"
Kiprobáltam, az i920 alapórajelen, a ram felrakva 1600MHz -re, 1-65V -nál 9-9-9-24 1N és lekapcsolás után, újra bekapcsolást követően látta a 6GB -ot
most akkor mi lehet a gáz, ha a procit felrakom 4GHz -re, akkor mindig visszaáll 4GB -ra
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #28540 üzenetére
[link] a kulcs "Négy DIMM-be nyolc modul?"
-
Krisinto
őstag
válasz
FehérHolló #28540 üzenetére
Nem ígyvan?
Akkor javíts kérlek,ha tanuljak -
FehérHolló
veterán
válasz
mar1boroman #28539 üzenetére
Mert DDR#.
Semmi gond nincs ezzel.
Bővebben: [link]Krisinto (#28537): Ez bullshit amit írtál. Használd a keresőt, kulcs: windows 4GB.
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Ez a configom,és lenne egy problémám:
Asus p5ql-e
Core 2 Duo E6750
Sapphire Radeon HD4850 512mb
4gb ddr2 ram (1x2gb kingston,2x1gb kingmax)A probléma az lenne hogy a ramok 800mhz-sek,miért mennek a cpu-z szerint 400mhz-be?
Légyszíves segítsetek! -
Lokids
addikt
Ha a memtest86+ 9 óra alatt és a prime 95 1.5 óra alatt nem hozott ki hibát, akkor valószínüsíthetem, hogy bizonyos kékhalálokat nem a ram okoz?
-
csucsu21
aktív tag
Hali lenne egy olyan kérdésem 4 Gb Ram van a gépemben de csak 3 gb-ét ismer fel
Nem tom mi lehet a gon már oat mondtak tegyek fel 64 bites windows de nem vágom hogy az mi nekem most Windows 7 ultimate X86 van fenn a 86 az 86bitre utal ???
Előre is köszi minden választ szivesen fogadok mert lövésem sincs mért nem ismeri fel
Ja és a Ram 2x2 Gb -
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #28533 üzenetére
V drop miatt nézd meg 1,66V-al is a ramot. Amúgy ha a procit nem húzod csak a szorzóval lövöd fel a ramot 1600-ra akkor is ezt csinálja?
-
HoReSz1975
őstag
válasz
"Memory remap" -ezt megnézem, mert ilyet nem láttam sehol a bios -ban, ASUS RAMPAGE 2 GENE -nél
-
csokad
senior tag
válasz
hát pedig de és nem. szóval. nekem nem igen lett elmondva. és nem hsz-t gyűjtök emrt az engem nem érdekel. csak most vezsek normális gépet és tényleg normálista akarok.
-
FehérHolló
veterán
válasz
HoReSz1975 #28529 üzenetére
Memory remap be van kapcsolva a BIOS-ban?
Ha nincs, akkor sürgősen kapcsold be.csokad: Nincs mit. De szerintem csak teszed itt magad. Vagy jól esik másokat szivatni, vagy csak jól jön a plusz hozzászólásszám. Párszor már el lett mondva neked ez szó szerint az elmúlt egy napban. Bocs, de hiszem, hogy ilyen lassú felfogású lennél.
-
csokad
senior tag
válasz
FehérHolló #28528 üzenetére
értem. köszi. pedig én mindig az hittem hogy a Cl9 a jobb.
de mostmár értem akkor
köszi
-
csokad
senior tag
válasz
#65675776 #28520 üzenetére
értem. őő
akkor ezek kzöül melyika jobb?
Mushkin DDR-3 4Gb / 1600 KIT Black
- Kit Type: Dual Kit
- Size: 2GB x 2 DDR3
- CL: 7 - 8 - 7 - 20
- Module Build: 256Mx64
- Chipset Density: 128Mx8
- Voltage: 1.5-1.7V
- Speed Spec: PC3-12800
- Frequency: 1600MHz
- Heatsink: Frostbytevagy
MushkinDDR-3 4Gb / 1600 KIT Blue
- Kit Type: Dual Kit
- Size: 2GB x 2 DDR3
- CL: 9 - 9 - 9 - 27
- Module Build: 256Mx64
- Chipset Density: 128Mx8
- Voltage: 1.5-1.7V
- Speed Spec: PC3-12800
- Frequency: 1600MHz
- Heatsink: Frostbyte
ez? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
HoReSz1975 #28525 üzenetére
1,65V-os ramod van, ha megadod neki az 1,65V-ot akkor is csak 4GB-ot lát?
mod:
KAMELOT: 4 modul elég megterheli már az NB-t (ez vezérli a ramokat), MCH-nak adjatok +0,1V-ot az általában segít ilyenkor.
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all!
Lenne egy olyan gondom ezzel a rammal, G.Skill DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit (F3-12800CL9T-6GBNQ), i7 rendszerbe működik, de hiába állitom be a bios -ban az értékeket, mindig visszaáll hideg inditás után 4gb -ra, és újra kell állitani a rendszert először egy default bios inditás után, és csak akkor látja a 6gb -ot. Mit nem állitok jól, hogy csak 4gb -ot lát inditáskor
Ramokat már össze vissza cserélgettem, QPI/VTT 1.35V RAM 1.60V - 1603MHz, 9-9-9-24 1T
Érdekesség képpen az alaplap magától default bios inditásnál akkor látja a 6gb -ot, ha magának beállitja a 1066MHz -et 8-8-820 1T
-
KAMELOT
titán
Hellosztok!
Egy problémára szeretnék megoldást találni. hátha tudtok nekem segiteni!
Öcsémnek van egy EP35-DS3 gygabyte alaplapja. Vett belé 4x1GB Kingston hyperx Ramokat 1066MHz DDR2.
amikor futatta a prime és különféle terhelő progikat ilyen 30 perc után kék képernyőt kapott.
A ramokkal nincs gond mert áttette mindig más slotba és jól működtek.Esetleg mi lehet a gond? nem konfigurálná az alaplap a 4 slotban lévő ramot?
Előre is köszi a segitséget!
-
-
Krisinto
őstag
Minél kisebb az időzítés,annál jobb!
Köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
csokad #28517 üzenetére
Önmagában nem értelmezhető paraméter. A konkrét valós késleltetés az órajeltől is függ (ha nagyon unatkozol ki is számolhatod). Egyébként azonos órajelen a kisebb a jobb. Ha az alacsonyabb időzítés még magasabb órajellel is társul, akkor meg főleg. Mondjuk a rendszer teljesítményében nem igazán fogod észrevenni, max ha IGP-t használsz.
-
csokad
senior tag
sziasztoK! nem vagyok nagyon képbe a ramokkal! melyika jobb időzítés Cl7 Cl8 Cl9 , úgyértem akkor jobb ha nagyobb. vagy pl ha 1333mhz cl9 az jobb mint 1600mhz cl7?
-
törölt tag
válasz
FehérHolló #28514 üzenetére
Ez azért függ a telepített memória méretétől is. Az OS fix helyre betöltődő (mondjuk annyira nem fix, mert Vista óta pl a Win-ek több cím közül választják ki véletlenszerűen az aktuális tartományt, ugyanis jópár vírus pont ezen tartományokat használta a rendszerfájlok fertőzésére, mivel tudták, hogy ott lesz amit keresnek) moduljainak mérete alapvetően állandó. Szóval ha tudnám ezek pontosan mennyi helyet foglalnak, akkor meg tudnám mondani mennyi az esélye. Egyébként passz, mivel ennyire azért nem ástam bele magam az NT6 rejtelmeibe.
Attól meg nem függ, hogy háttérben fut-e valami vagy sem. Memóriatartományt ígyis-úgyis foglal. Emellett ugye a Memtest semmilyen más alkalmazás számára kiosztott tartományhoz sem fér hozzá. Tovább lehet fokozni a dolgot, ha x64 alatt futtatunk 32 bites memtest-et, akkor ugyanis maximum 2GiB-ot tud úgy egyáltalában vizsgálni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
#65675776 #28513 üzenetére
Nem kötözködni szeretnék, hanem kérdezni. Egyet értek azzal, amit írtál.
Körülbelül mennyi az esélye annak, hogy az oprendszer által foglalt terület hibája kijön Memtest közben? - Persze a teszttől teljesen függetlenül. Feltételezve azt, hogy a háttérben futnak az oprendszer különböző szolgáltatásai.
1% alatti valószínűséget nem fogadok el válaszként, akkor inkább mondd azt, hogy nincs róla infod. -
törölt tag
válasz
Krisinto #28511 üzenetére
Windows (és általánosságban védett módú OS) alatt nem lehet megbízhatóan memóriát tesztelni! Pláne nem az egész tartományt.
Úgyhogy töltsd le a memtest bootolható verzióját (célszerűen az iso-t, amit ki kell írnod CD-re) és bootolj be arról. (Nem kell semmiféle hiren's hülyeség, csak maga a memtest).
toyone: Indíthat bárki akár hetvenkétcsillió memtest-et is védett módú OS alatt, akkor sem fogja letesztelni a teljes memóriatartományt. Az OS ugyanis bizonyos memóriacímeket fenntart saját magának, amit semmi más nem használhat. Emellett ha bármilyen alkalmazás fut, akkor annak a memóriaterületére sem írhat semmi. Szóval a rezidens programok memóriaterülete is kiesik...
-
Krisinto
őstag
2*2gb ddr2 ramot teszteltem memtestel!
beállítóttam,hogy 1000mb
és 280%-ig engedtem! -
Krisinto
őstag
Üdv
ha 2*2gb ramot 280% -ég tesztelek memtestel,akkor az már elég?
(1500mb) -
Lokids
addikt
válasz
FehérHolló #28507 üzenetére
Ok, ha hazaértem meglesem. Azaz holnap reggel hagyom futni míg dolgozom...
Viszont emléxem az eventlogból egy 10005-s event ID-ra. DCOM.
Ennek meg nem tudom mi köze van a ramhoz. Bár lehet cska azét került bele, mert annak köszönhetően ez nem működött megfelelően. -
Lokids
addikt
válasz
FehérHolló #28504 üzenetére
Azért gyanakszom a ramra, mert előtte nem csinálta és akkro egy kingston value ram volt a gépben.
-
Lokids
addikt
Segítséget kérnék.
Vettem Kingmax 2000-es ramot.
Mikor betölt a win, akkor kékhalál, memory problemmel. Ezt eljátsza1-3x, majd utána belép és működik. A win7 beépített mem tesztje szerint nem hibás, Azaz a legelső teszt azt írta, hogy hardver probléma, majd utána ramokat egyesével nézve nem volt hiba. Visszatéve mindent úgy ahogy volt, majd utána 3x lefuttatva a tesztet nem volt hiba.. De minden egyes hidegindítás után eljátsza ezt. (a hideget szó szerint érteni)
A ram 2000Mhz-re van hitelesítve, de csak 1600-on fut (CL8-al).
De a legfurcsább tényleg az, hogy miután végre felállt a rendszer mőködik. Onnantól már nincs problémája.
Valakinek valami ötlet? -
FehérHolló
veterán
Talán ő: [link].
Egyébként nem olyan bonyolult dolog, ha van egy gumírozott satuja, fejre szerelhető nagyítója és megfelelő forrasztó pákája az embernek. Csak maga az akció olyan 2-6 órába kerül tapasztalattól függően.Qru: Ezek nagyrészt legalább nem BGA tokozású vackok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TP-LINK routerek
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest