Új hozzászólás Aktív témák

• b_f

csendes újonc

Sziasztok!

Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
    Van egy picoPSU-150-XT-m, hozzá egy 120W-os AC-DC adapterem, amiket tavaly októberben vásároltam (mindkettő amazon.de-ről a carTFT.com/miniPC.de eladótól). A mai nap internetezés közben kikapcsolt a számítógép. Eseménynapló szerint Kernel-Power (41) volt a hiba, ami lehet energiaellátás probléma. A számítógép visszakapcsolásakor azt vettem észre, hogy az AC-DC adapter LED-je villog, majd kis idő után megint kikapcsolt a gép. A számítógépet rákötöttem egy régebbi ATX tápegységre. Órák óta nyúzom, 1 óráig videót is tömörítettem és semmi problémája, így a picoPSU/AC-DC adapter tápra gyanakszom.
    Digitális multiméterrel megmértem az AC-DC adapter-t: 12,35 V-ot mutatott. Majd rákötöttem először egy 12V 20W-os izzót. Az égő halvanyan pulzált, illetve az AC-DC adapter LED-je szintén vibrált. Aztán kipróbáltam egy 12V 5W-os izzóval, ami rendben világított, nem volt se pulzálás és az adapter LED-je is folyamatosan világított.
    Ezek alapján lehet azt mondani, hogy az AC-DC adapter a hibás? Küldhetem vissza?
    Ha nem, akkor tudnátok ötletet adni, hogyan tudnám még letesztelni?

Új hozzászólás Aktív témák