- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b_f
csendes újonc
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Van egy picoPSU-150-XT-m, hozzá egy 120W-os AC-DC adapterem, amiket tavaly októberben vásároltam (mindkettő amazon.de-ről a carTFT.com/miniPC.de eladótól). A mai nap internetezés közben kikapcsolt a számítógép. Eseménynapló szerint Kernel-Power (41) volt a hiba, ami lehet energiaellátás probléma. A számítógép visszakapcsolásakor azt vettem észre, hogy az AC-DC adapter LED-je villog, majd kis idő után megint kikapcsolt a gép. A számítógépet rákötöttem egy régebbi ATX tápegységre. Órák óta nyúzom, 1 óráig videót is tömörítettem és semmi problémája, így a picoPSU/AC-DC adapter tápra gyanakszom.
Digitális multiméterrel megmértem az AC-DC adapter-t: 12,35 V-ot mutatott. Majd rákötöttem először egy 12V 20W-os izzót. Az égő halvanyan pulzált, illetve az AC-DC adapter LED-je szintén vibrált. Aztán kipróbáltam egy 12V 5W-os izzóval, ami rendben világított, nem volt se pulzálás és az adapter LED-je is folyamatosan világított.
Ezek alapján lehet azt mondani, hogy az AC-DC adapter a hibás? Küldhetem vissza?
Ha nem, akkor tudnátok ötletet adni, hogyan tudnám még letesztelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cyberpunk 2077
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest