Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #34576640 #41402 üzenetére

szia! egyelore semmilyeneket. szeretnem megcsinalni a vezetekezest hasznalhatora, csak utana akarok terheleses teszteket csinalni.

ez egy NFC S4 Mini. kevesebb, mint fele terfogatban a node 202-nek, annak minden hatranyaval es elonyevel egyutt.
    pl belul csak egy dc-dc tapnak van hely, a beteheto kiegeszito kartyak hossza is erosen korlatozott (opcionalis kiegeszitokkel novelheto), a procihutes is szinte csak a tipikus htpc hutokre korlatozodik, magas ramokat is csak moddal lehet beletenni, szoval azert elegge kell vele tervezgetni. es minel nagyobb teljesitmenyt zsufolsz bele, annal dragabb lesz a kulso tapkocka. a dell 330W amit en tervezek hasznalni, hasznaltan is $53 volt (ebay), de a forumok tanulsaga szerint az utangyartottak (tehat a nem eredeti Dell-ek) nem is tudnak kiszolgalni 250-300W-ot. hatar a csillagos eg, lehet pl az alaplap-proci kombonak egy tapkocka, a videokartyanak pedig egy masik. hozza lehet mar ferni olyan dc-dc konverterekhez, amik ilyen celra lettek kifejlesztve. az sff forum-on van egy tag, aki moddolja a gyari tapkockakat, akar 500-550W is kinyerheto beloluk. de van meg feljebb is, az Eurocom 780W, csak gyozd kifizetni (es huteni a dc-dc-ket :) )
    ami nekem korabban nem volt szempont, de mostanra erdekes lett, a PCIe bifurcation (PCIe szetosztas?).
    ez annyit jelent, hogy a x16-os egyetlen PCIe slot csatornait BIOS tamogatas es megfelelo splitter alkalmazasaval tovabb lehet osztani, tipikusan x8x8-ra (tehat ket x8-as slot-ra), de akar x4x4x4x4-re is. nekem ez azert jott jol, mert 40G-s halokartyakabol igy nem egyet, hanem kettot tudtam betenni, ezzel eleg nagy 'teljesitmeny-suruseget' felmutatva :)

hasonlo elrendezesu haziko csak fele arban van pl a logic supply mc600, a felhasznalt anyagokat tekintve kevesbe minosegi, de kb ugyanazt lehet benne osszelegozni. talan a szellozese kevesbe jo, bar alul-felul vannak ventihelyek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés