- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Neil Watts #42789 üzenetére
Noctua szerint 95W TDP-ig megállja a helyét. A CPU-t leterhelve biztos megjön majd a hangja, de megfőni nem fog.
(#42792) plerix: "Szeretnek egy mitx konfigot osszerakni. Sosem volt dolgom ilyen pici geppel. Lehetseges ilyen kicsi meretben hangtalan gepet epiteni?
Node 202-ben gondolkodtam, nagyon bejon."
Node 202-be olyat, ami alacsonyabb terhelés (pl. netezés, videó nézés) esetén közel néma, igen. Félpasszív táppal, félpasszív dVGA-val, leszabályzott CPU-hűtővel, SSD-vel. Ha az idő nagy részében parkoltatva van, lehet benne HDD is, de azt működés közben hallani fogod."Esetleg mas hasonlo tipusu hazat tudnatok ajanlani?"
Elfogott a deja vu érzés: #41589 -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnek egy mitx konfigot osszerakni. Sosem volt dolgom ilyen pici geppel. Lehetseges ilyen kicsi meretben hangtalan gepet epiteni?
Node 202-ben gondolkodtam, nagyon bejon. Jelenleg ehy hd7790-es vgam van, amit egyenlore megtartok. Ssd-m hdd-m van. Kb 120-130e Ft-om lenne a tobbi alkatreszre. Cs-go es sims4 menne rajta+altalanos felhasznalas.
Esetleg mas hasonlo tipusu hazat tudnatok ajanlani? -
-
Ringman
félisten
válasz
Neil Watts #42789 üzenetére
10k-val nem ér többet szerintem a 8400-nál a 8500, 100mhz-cel nagyobbak a turbo órajelei, mint a kisebbiknek
[link] -
Szia!
Koszonom mindenre kiterjedo valaszod. Osztottam-szoroztam, es kis rendezessel az In Win el tud ferni.
IN WIN Chopin 150W
ASRock H370M-ITX/ac
Crucial 16GB DDR4 2400MHz CT16G4DFD824A
Core i5-8500
Noctua NH-L9i
250GB Samsung 960 EVO Business M.2 SSD meghajtó (MZ-V6E250BW)A hazba ha jol latom befer a lap (harom videokimenetes, igy atalakitoznom sem kell), a memoriaval sem gondolnam, hogy tul sok gond lenne, ha jol lattam az M.2 SSD is befer, az egyeduli dolog amiben viszont nem vagyok biztos az az, hogy erre a CPU-ra megfelelo-e a Noctua cucca.
Koszi!
Udv. core2
-
Ispy
nagyúr
válasz
DrDante666 #42787 üzenetére
Ááá, dehogy, végül is egy max. 240 TDP-s hűtőt raktál egy 65 TDP-s procira.
Egyébként szép darab.
-
DrDante666
tag
válasz
DrDante666 #42701 üzenetére
Kb. egy hete összeraktam a gépet, csak most érkezek írni.
A ház sporttáskában hordozása tekintetében elszámoltam magam, bár a méretük egyezik, beletenni nem lehet. De ez nem is lényeg, a többi házat sem lehetett volna és úgy egyébként kifejezett bejött a házikó, majd keresek rá más megoldást.
A Thermalright HR-02 Macho Rev. B lehet kicsit túlzás volt részemről, ugyanis két szépséghibája lett a dolognak:
- Egyrészt a Fractal Design Core 500 házból a hátsó hűtőt ki kellett venni (vagyis átkerült felülre a vinyóhoz), mert a hűtőborda és a ház között nincs neki elég hely. Ez azért lepett meg, mert az alapgondolatom az volt, hogy milyen jó lesz, ha a borda két átellenes oldalán dolgoznak a ventik, rögtön kiviszik a házból a hűtőborda melegét. így utólag viszont nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert bár még nem terheltem huzamosabban, alapjáraton a proci 30-33°C körül van, a bordának pedig kézzel érezhetően nincs is hője (gyakorlatilag hideg). Bár mindkét venti szinte néma, lehet még passzívon is elvinné a procit a hűtőborda.
- Másrészt az alaplap 4 pines tápcsatlakozójára és az előlapi USB 3.0 csatlakozójára még javában rálóg a hűtőborda, ezért azok kábelét a csatlakozó felett kb. derékszögben meg kellett hajlítani, amitől főleg utóbbi vastagsága miatt eléggé tartottam. Illetve a RAM-mal is ütközött elsőre a proci hűtő ventijének kerete, de végül a hűtőborda felfogatásán lehetett kicsit tolni, így már csak támasztják egymást.
Akkor ezek miatt úgy gondoltam, hogy majd nézek rá egy kisebb hűtőt, de ha már egyszer összeraktam, lehet jó lesz ha így marad is. -
HookR
addikt
válasz
Neil Watts #42783 üzenetére
Ez a mérettartomány így, vagy úgy, de valamilyen kompromisszummal jár. Ami hirtelen eszembe jut:
Mini-STX méretszabvány. Szabványos kialakítás lévén az alaplapból és házból is akad választék (ha nem is túl nagy és az is csak Intel-re korlátozódik). A vastagabb házakba 46mm magas CPU-hűtő is elfér, ami a processzorhoz mellékelt gyáriakon túl ad némi mozgásteret, innen csemegézhetsz: hűtés pl. Noctua L9i / L9a. Többnyire (legalábbis digitálisból) 2db videokimenet a jellemző, de 3 monitorra megoldás lehet a dasiy chain. Ezekben a házakban elfér 2db 2,5"-es meghajtó az alaplap alatt (+1db M.2 SSD az alaplapon):
- ASRock DeskMini 110 Alaplap és ház egyben.
- Silverstone VT02 Csak ház.
- Chieftec STX-01B Ha kellene slim ODD hely.
Alaplapok például: ASRock H110M-STX / Asus H110S2 / H110S2/CSM / H110S1/CSM / Gigabyte H110MSTX-HD3Mini-ITX szabvány esetén:
- Realan E-H80 Méretben jó, mert csak 200 x 200 x 80 mm, de sajnos nem a szellőzésre optimalizálták, a 2,5"-es meghajtóhelyek a CPU fölött vannak. Ha csak M.2 SSD-t és külső NAS-t használsz, akkor akár jó is lehet, de a CPU-hűtő felett közvetlen nem perforált a lemez. Rendhagyó tápmegoldást igényel.
- Streacom F1C Evo 197 x 197 x 77 mm. Előny-hátrány ugyanaz, mint az E-H80-nál.
- Chieftec IX-05B / LC-Power 1540MI / 1550mi 84 x 195 x 205 mm. Ez annyiból szerencsésebb az E-H80-nál / F1C Evo-nál, hogy a CPU-hűtő fölött perforált a lemez, cserébe nem formás alu tömb. Rendhagyó tápmegoldást igényel.
- Antec ISK110 VESA 222 x 78,6 x 212 mm. Akadálytalan CPU-hűtő szellőzés, 2,5"-es meghajtók az alaplap alatt. Szűk keresztmetszet a mellékelt táp terhelhetősége. Rendhagyó tápmegoldást igényel.
- In Win Chopin 244 x 84 x 217 mm. A 2,5"-es meghajtók az alaplap alatt, ahogy kell. CPU-hűtő szellőzése akadálytalan. Szálcsiszolt alu palást. A gyenge láncszem - a 20cm-t meghaladó méreten túl - esetleg a tápegység hangja lehet, utána kell olvasni.
- Lone L4 225 x 94 x 216 mm. Fogad dual slotos low-profile dVGA-t. Kérdés mikor készül újabb megvásárolható adag? Rendhagyó tápmegoldást igényel.
- NFC S4 Mini 330 x 215 x 63 mm. CPU-hűtő magassága a szűk keresztmetszet, de a Noctua L9-esek beférnek. Itt a topikban &rew-nak van ilyen, ő tud tapasztalatokkal szolgálni. Rendhagyó tápmegoldást igényel.Nem teljesen világos számomra, hogy pontosan miként van szabad hely a monitorok alatt, de érdemes fontolóra venni ezeket is, ha széltében lehet 35cm (350 x 99 x 205 mm):
- Silverstone ML06-E / Silverstone ML09
Az egyik műanyag, a másik szálcsiszolt alu előlapos. Tehetsz bele félpasszív SFX tápot (pl. Corsair SF450), illetve igény esetén akár low-profile GTX1050-et, a gyári légkavaró helyett 2db leszabályzott 80mm-es ventivel szellőztetve. Ilyenje meg Oliverda-nak van. -
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Neil Watts #42780 üzenetére
A Gigabyte Brixek között is nézelődhetsz (Gaming és Pro széria elsősorban), de a HookR által említett negatívumok mellett a nagyobb zajszinttel is számolnod kell.
-
HookR
addikt
válasz
Neil Watts #42780 üzenetére
Az ASRock és Zotac mini-PC-ihez hasonló megoldásoknál amellett, hogy korlátozottabban bővíthetőek a szabványosabb alkatrészekhez készült, nagyobb kuckókhoz képest, arra is számíts, hogy jó eséllyel a GPU-k mobil változatával, illetve alacsonyabb TDP keretből gazdálkodó CPU-val vannak felvértezve. Ennek megfelelően a teljesítmény sem teljesen az asztali alkatrészeknek megfelelő.
"A kozepso monitor alatt kb. 10 cm szabad helyem van, kb. ugyanennyi melyseggel. szelesseg tekinteteben nem vagyok ennyire kotve.
Mivel ez a mereteket figyelembe veve elegge lehetetlennek tunik, igy kigondoltam, mi lenne ha hatrebb koltozne a haz:
A kar alatt kozvetlenul mar van kb. 20 cm koruli magassagom, es elferne akar egy ITX lap is."
Legalább az egyik irányba lazítani kellene a 20cm-es megkötésen. Ennek fényében jobban be lehetne határolni a Mini-ITX házakat. -
-
válasz
Neil Watts #42777 üzenetére
-
HookR
addikt
válasz
Neil Watts #42775 üzenetére
"Tehat kerdes, hogy egy max. 20x20x20-as "kockaba" belesuritheto-e a fenti olyan modon, hogy ne szalljon fel, es normalis hofokok legyenek?"
Nem, ez sajnos nem reális elvárás. Legalább az egyik irányba meg fogja haladni a 20cm-t.
Ekkora méretben a kívánt alkatrészek csak erős kompromisszumokkal férnének el (pl. single slotos dVGA; táp a CPU-hűtő fölött; és/vagy szabványostól eltérő tápmegoldás...), ami nem összeegyeztethető a jó és csendes szellőzéssel. Önmagában a mini-ITX alaplap és a dual slotos dVGA megvan 20cm széles és akkor még nem számoltunk burkolatot köré. Szemléltetésül itt van például a LAZER3D LZ7Ha a tápot kiveszed a CPU fölül akkor a lehetőségek:
- Alaplap elé helyezett SFX táppal csak az alkatrészek elméleti minimális mélységigénye 240mm, de a gyakorlatban inkább több. Például: Luna Design DNK-Prime, DAN A4-SFX és klónjai.
- Alaplap 'mellé' helyezett táppal (alaplap síkja mentén) ilyesmi elrendezést lehet kihozni, mint pl.: CCD MI-6, Jonsbo U1 Plus (Cooltek U1 Plus)Vannak még lehetőségek, csak perpillanat nincs időm kifejteni. Folyt köv.
Na még gyorsan ezt belinkelem, mint nem mini-ITX-es alternatíva: ASRock DeskMini GTX/RX (Z370)
Mint látod, még ez is 213 x 154.5 x 81.9 mm (2.7L) -
válasz
AxBattler #42776 üzenetére
Jaj, bakker, nem specifikaltam tul a kerdest, mar latom, bocs!
Ha ITX epitesre adom magam, akkor nyilvan a lapnak, cpu-nak RAM-nak is valtozni kell.
Ekkor az adattarolo HDD-imet bepakolnam kulso USB hazba, igy fizikailag csak 2db SSD lenne a hazban.
ODD sem.Kesobb meg a HDD-im ugy is mennenek egy (egyedi epitesu vagy kulcsrakesz) NAS-ba.
Tehat akkor vegul aminek a hazba kene fernie: lap, cpu, ram, (esetleges DVGA - ha cserelni kell akkor a mini 1060-asokat neztem eddig), 2 db SSD (ha 4 is bemegy, az sem hatrany, de nem letszukseglet.
)
Udv. core2
-
válasz
Neil Watts #42775 üzenetére
Hátöö... eszembe jutott pár kocka ház, de a 17x17 cm-es ITX deszka + erős proci + a hűtője + egy GTX960 + az 5db háttértár + valami házhűtés... ez tuti nem fér bele egy 20x20x20-as kockába.
Fractal Design Node 304, LianLi PC-Q25, PC-Q28 esetleg?
-
Sziasztok!
Egy elegge erdekes kerdessel fordulok hozzatok:
Az adatlapomon lathato a FX-es konfigom, mellyel maximalisan elegedett vagyok.
Viszont praktikussagi es egyeb okokbol elgondolkoztam azon, nem lehetne-e csokkenteni uj konfiguracio eseten a meretet illetve a ventillatorok szamat?Erre e;kezdtem nezegetni a mac minit, am annak teljesitmenye szamomra messze van a kielegitotol.
A kerdesem az lenne, hogy veve a mac Mini csucsmodelljenek 360k-s arat, epitheto-e ennyibol az alabbi kivanalmakkal szamitogep (ha esetleg olcsobban, az sem gond)
- Modern 4-8 magos CPU
- Legalabb 32GB RAM fogadasa
- Egy PCI-e x16 slot dVGA-hoz
- Esetleg dVGA elhelyezesi lehetosegEddig max. 32GB RAM tamogatasu lapokat lattam miniitx meretben
Leginkabb a hazzal vagyok gondban, am ehhez ismerni kell a kornyezeti elemeket isRendelkezem egy Techly Triple Desk LCD/LED Monitor Arm (301757) monitortarto karral, melyen 3 darab monitor talalhato.
A kozepso monitor alatt kb. 10 cm szabad helyem van, kb. ugyanennyi melyseggel. szelesseg tekinteteben nem vagyok ennyire kotve.
Mivel ez a mereteket figyelembe veve elegge lehetetlennek tunik, igy kigondoltam, mi lenne ha hatrebb koltozne a haz:
A kar alatt kozvetlenul mar van kb. 20 cm koruli magassagom, es elferne akar egy ITX lap is.
Tehat kerdes, hogy egy max. 20x20x20-as "kockaba" belesuritheto-e a fenti olyan modon, hogy ne szalljon fel, es normalis hofokok legyenek?
Koszi!
Udv. core2
-
Ispy
nagyúr
A 2,5 VGA slot az mm-ben mennyit jelent vajh?
Ha a 2 slot 40mm, akkor a 2,5 az 50mm?
-
törölt tag
válasz
Ringman #42769 üzenetére
Szerintem olvass bele az alaplap manual-jába, ott biztos kitér rá hogy, 4/8pin-el használható-e.
Nekem ez új, eps12V-nél le van párhuzamosítva az alaplapnál GND és 12V pontok.
Réges-régen volt olyan kitétel, hogy két külön 12V-os ágról kell megoldani a tápegység felől, de akkor még 17/18A volt a limit amit egy ágban kiadhatott ATX tápegység, az EPS tápnak, meg teljesen kompatibilisnek kellett lennie az ATX szabvánnyal. Szerintem nem figyeli ezt már egyetlen alaplap sem.Megnéztem, 2007 márciusig volt ez érvényben.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a lapról?
Linux lenne telepítve SSD-re (+ 1db 3,5 HDD), főleg net, letöltés és zenekverés (MIXXX) lenne a cél.
Tápegység ugyan olyan lenne, mint a tavaly épített masinámnál (paneltáp+ipari táp).
Vagy egy másik, jóval olcsóbb, de régebbi, gyengébb lap, de szerintem ez már inkább kifutó példány, mint ajánlott.
-
Ringman
félisten
cpu tápkábeléhez szükséges 4pin -> 8pin átalakítót milyet érdemes venni?
vettem egy be quiet sfx 300w-os tápot (csom. sérült, 6 hó gar, bruttó 8,8k, nem tudtam otthagyni), de coffee lake-es lapok nagy részén 8 pines csati van -
Pista0001
addikt
-
tomic
addikt
-
Mercutio_
félisten
Ahogy az árakat és a "választékot" nézem a büdös életben nem térek át AM4-re (2x00G)
és az ilyen OpenGL hibák se tudom a hétköznapi felhasználót mennyire érintik
-
tomic
addikt
Nem igazán szálingóznak az X470 miniatx lapok. Egyedül az Asus csiriós Rog Strix lapja van kint a geizhals oldalon.
Kezdek aggódni. Lassan 3 hete várok màr rà remélem nem hiàba és felbukkan a hétvégéig valami az Asrocktól is. -
Pista0001
addikt
válasz
Goose-T #42739 üzenetére
Kis adalék, az IX gyári paneltápja nagyon jónak tűnik, 1A-rel marad csak el a pico 160XT-től. Szerintem megéri azzal venni plussz kb 10e forintért (ha nincs korábbról más, mint nekem), és azzal hasonló kompatibilitási probléma sem valószínű, mint amibe én belefutottam. Csak a kábeleknek kell elférniük.
-
Goose-T
veterán
Kollégák! Melyik most a legjobb ár-érték arányú integrált procis alaplap ezek közül? Egy ismerősömnek kellene összerakni egy olcsó netezős-filmnézős-youtubeozós gépet. Valami olyat szeretnék, ami belemegy egy Chieftex IX vagy FI házba. Esetleg külön proci+alaplap kombóra is jöhet tipp, bár szerintem azok túl drágák lennének. Még nem kaptam költséghatárt, de biztos, hogy jóval 100 ezer alatt kell maradni a doboznak, és mindennek, ami benne van (lap+CPU+RAM+SSD). Természetesen új kell mindenből a garancia miatt.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #42735 üzenetére
Ez volt nekem is az első ötletem, végülis nem ezt a Samu 830-at szánom bele hosszabb távra, hanem egy kis buta Sandisk műanyag házasat
Mercutio_, még nem tudom, egyelőre a (szerintem) paneltáphoz való távtartókkal rögzítettem a hdd tartót, de így ugye az amúgy is tök rácsos fedelet nem tudom felszerelni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #42731 üzenetére
Jó kérdés, én januárban vettem aqua-ból, fekete metis classis és ilyet kaptam, én is meglepődtem, mert nem tudtam, hogy volt egy kis ráncfelvarrás.
Az ablakot még nem rögzítettem, nincsen benne semmi
még most agyalok rajta, hogy mi legyen, mert a hagyományos plexi az olyan fosch, hogy azonnal tele lesz mikrókarcokkal, edzett üveg vastag (min. 4 mm) és ráadásul nem csinálnak 37 cm átló alatt (megkérdeztem....), szóval most vadászok céget, ahol méretre vágva is készítenek Optical HC-s plexit, ami egy karcálló bevonattal van ellátva, 1 vagy 2 oldalon.
Még az is megfordult a fejemben, hogy sima 2mm-es ablaküveget rakok bele, csak az nem annyira biztonságos, ha neadjisten törik.
-
No igen, a vonalak túl szabályosak a flex-hez, dremel-hez képest, cnc jól dolgozik.
És az ablak? Azt mivel rögzítetted?Nem Plus? Akkor a tálcás hdd-rekesz hogy kerül oda?
Ezt már végképp nem értem, teljesen ki vagyok akadva... ezek szerint teljesen lutri, hogy egy általam vásárolt Metis-ben van-e hasonló felfogatás?
Vagy esetleg az újabban gyártott sorozatoknál dobták bele ezt a fejlesztést, Classic/Plus modelltől függetlenül, és aki nem régi készletből vesz, annak automatikusan ilyen? -
Ispy
nagyúr
válasz
#25954560 #42727 üzenetére
A rács mnpctechről van, nem olcsó, de nekem csak ez tetszett.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #42725 üzenetére
Jaja, egyszer talán, azért még van vele dolog. A HDD tartó gyárilag van benne.
-
Nagyon kafa, grats!
Mivel lett vágva?
Plexit mivel rögzítetted az oldallemezhez?Volt aki nem akarta elhinni nekem, de tényleg ott az extra 2.5" HDD rekesz a táp mögött, az alaplapi tálcába süllyesztve!
Ez minden Metis Plus-ban így van? Csak mert láttam olyan teszteket, képeket, ahol ezt nem találtam, és mintha a Classic modell tálcáját szerelték volna bele. -
törölt tag
válasz
Archttila #42722 üzenetére
Teljesen-barkács, de célt ért. Az a stóc gap-pad, ami az oldalfal-lemez között van hatékonyabban nyomja a lemezt az ssd-re, mint ahogy hőt vezeti szvsz.
Ami hasonló figyelmet kíván, mint a vezérlő, az a feszültség szabályzó részleg. Ezek csak a kivezetéseken-PCB-légáramon keresztül "hülnek", mert kicsi a felülete a toknak. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #42700 üzenetére
Van itthon egy EK m.2 heatsink csak kell majd egy furat a backplatre, mert pont ott türemkedik az alaplapom egy méretes SMD ahol nem kellene.
Amúgy ehhez mit szólsz? (találékony HardForum-os tulajok)Toshiba OCZ RD400 1TB M.2 PCIe SSD on the back of a Asus Strix Z270i.
All temps stated here are the M.2 SSD PCH reported by HWiNFO64.
Without cooling solution - 70C at idle, 75C under normal use (gaming).
With cooling solution (pic) - 47C at idle, 60C under normal use (30min gaming off said SSD - bottom AF-A9 @ 80%).Cooling solution:
- Aluminium plate (rated 200W/mK 1.5mm thick) located between the motherboard and cage.
- Arctic Silver 5 (rated 8.1W/mK, between aluminium and chipsets on M.2 SSD)
- Thermal pad 7mm thick (rated 3.2W/mK, on the inner side of side panel, made up of 7x 1mm thermal pad)
- Noctua AF-A9 at bottom (held down with Blu-Tack as there are no holes to screw down in that position),How the heat transfer works (my best guess):
M.2 SSD PCH -> Aluminium Plate -> Cooled by air from AF-A9 (in picture)
M.2 SSD PCH -> Aluminium Plate -> Thermal Pad -> Side Panel which dissipates heatWARNING: THE ALUMINIUM PLATE IS NOT PROPERLY SECURED. RECOMMEND SECURING IT PROPERLY, OR NOT USE THIS SOLUTION IF YOUR NCASE M1 IS TRANSPORTED FREQUENTLY.
This is what I ended up with after many experimentation...
Firstly the why - because I wanted to have a 3.5" HDD installed, and the side bracket is already occupied by a GPU radiator.
Also the front of mobo is already occupied by another M.2 SSD (Samsung 960 Evo 1TB).I first started off with thermal pads alone (7mm thick) to make contact between the SSD and side panel to dissipate heat - 63C at idle.
I replaced the 3.5" HDD below the motherboard with another AF-A9 (not in pic), positioned (not screwed down) as to send as much airflow up the back of the motherboard as possible - 38C idle, 52C under normal use with this 2nd AF-A9 at 80%,
But then I wanted to use the only remaining HDD space, so came up with the above solution to utilise the only AF-A9 on the bottom of the case, by transferring heat there. Thus the aluminium plate solution.
Applying the 7mm thermal pad was an afterthought which reduced the temp by another 3~5C.Electrical tape and Blu-Tack are being employed to ensure the plate doesn't move and cause electrical short for the time being.
In the future I'd permanently glue the plate to the side panel, then around the SSD area add additional aluminium layer so that the plate makes contact with the chipset, then use a higher rated (>8W/mK) thermal pad between them.
The additional layers + plate should add up to be about 8mm thick (so plate + 4 addnl layers for this 1.5mm aluminium), then a 0.5mm or 1mm thick thermal pad can be used to make the final contact between that and the SSD chipset.
Thermal paste + glue should be used between the aluminium layers.
By doing this, the thermal pad acts as a shield to prevent accidental shorting. Even if the plate fell it would be outside of the cage and shouldn't make contact with sensitive components (the above pic is inside, protected only by electrical tape).This solution betters the M.2 SSD (Samsung 960 Evo) on the front of the motherboard with Asus's own M.2 SSD cooling solution by a few degrees.
However, the 960 Evo, as I understand, operates at a higher temp.Cost:
- Aluminium plate (1.5mm x 20mm x 1metre) $3 from local hardware store
- Thermal pad $10
- Arctic Silver 5 $10
- Metal cutting blade $5 -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #42718 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
Szerintetek Jonsbo U2 házat idővel lehet majd kapni valahol? Most nem találok sehol se, még varázslóéknál se.
-
korren
aktív tag
Köszönöm!
Van hely felfelé bőven igen, én a VRM hűtés miatt gondoltam a TopFlow-t, vagy elég - az egyébként jó - házhűtés? A torony hűtőt lényegesebben egyszerűbb kiválasztani az is igaz.
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy az OFF-ba hajlik, de az eset specifikus volta miatt itt lehet jobban tudtok segíteni.
CPU hűtő tanácsot kérnék:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~20 e
2.: Milyen házba kerül? Bitfenix Prodigy
3.: Milyen alaplapra lesz? ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 1800X
5.: Ramok típusa? még nincs meg de low-profile a terv
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) TopFlow-t szeretnék, de ha nagyon nem megy jó a torony hűtő is, 14 cm-es venti lenne a cél de rugalmas vagyokA BE QUIET! Shadow Rock TF2 illetve a RAIJINTEK Pallas -t nézegettem, mint szimpatikus lehetőségek.
(ha Apróról ajánlotok vmit az is teljesen jó, sőt)szerk.: h a 14-es TopFlow túl nagy akkor esetleg a 12-es Shadow Rock LP?
Köszi előre is!
-
naja
aktív tag
Sziasztok! ITX házba (Modecom Feel 202) szeretnék DVD írót venni. Slim ODD-ra van szükségem, ez ugyanaz, mint a notebook DVD író? Kell-e még figyelnem valamire? Vagy ezeknek egységes a kialakításuk?
Továbbá érdekelne, hogy ezek a slim drive-ok hogy adják ki a lemezt? Motor kitolja, mint a normál írók, vagy csak egy rugó kivágja mint a laptopoknál?Köszi előre is!
-
HookR
addikt
válasz
"Mit gondoltok ez így rendben lesz?"
Nem látok kivetni valót. Szerintem rendben lesz. -
Seep
senior tag
válasz
A fractal Node 304 nem szebb mint ez az 500-as?
-
DrDante666
tag
Az Antec ISK600 házat ejtettem végül, mivel később szeretnék dVGA-t beletenni és nem volt szimpatikus, hogy az oldala a ventik előtt zárt legyen. A QB One házról is lemondtam a méretkorlátok, a kis hátsó venti miatt, az sem tetszett, hogy a tápegységből előre megy a levegő. Így a Fractal Design Core 500 ház nyert végül, kicsit tágasabb, de a külső mérete még ideális és szimpatikus elrendezű, legáramlású. Proci hűtőnek pedig egy Thermalright HR-02 Macho Rev. B lett kinézve, tehát a teljes konfig így alakult:
- Gigabyte H270N-WIFI alaplap (már adott)
- Intel i7 7700 proci (már adott)
- Samsung 2x8GB DDR4 2400MHz M378A1K43CB2-CRC RAM (már adott)
- 2.5" 500 GB HDD (már adott)
- Fractal Design Core 500 ház
- Thermalright HR-02 Macho Rev. B
- Samsung M.2 250 GB SSD
- nvidia GTX 970 kaliberű VGA (később)A (moduláris ATX) tápegységen megy még a varia, de gondolom ott már csak a max. 170 mm a lényeg és 450-550W elvileg elég is lesz. Egy BitFenix Whisper M 450W Gold volt a javaslat, de nem tetszik, hogy fordítva van a 230V-os tápcsatija és ugyanígy törné a kábelt. Egyébként az EVGA SuperNOVA 550 GS 550W Gold tetszik leginkább, de ott megint máshogy van elforgatva, de az még a jobbik eset.
Mit gondoltok ez így rendben lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest