Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
energy4ever
üzenetére
Orulok hogy hasonlo tapasztalatod volt a Gyulaiekkal (en szinten hasonlo jokat tudok elmondani, akar hasznalt motor eseten is toluk).
Sok balesetmentest!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
energy4ever
üzenetére
Szerintem sem náluk, inkább az lehet hogy amit a balkanra küldenek arra nem nagyon figyelnek vagy az elosztásánál, vagy a szállító cég.
-
energy4ever
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ugy erkezett elvileg. Abbol a szempontbol biztos vagyok benne, hogy nem hazudtak, mivel mondta az elado, hogy kivancsi lesz a masik motorra ami egy kalodaban volt ezzel, hogy az milyen(vajon serult-e az is).
Vadászcsiga, es Perge666:
Koszonom a gratulaciot!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
energy4ever
üzenetére
Mikor sérült meg nem mondták?
-
energy4ever
addikt
Ahogy tobbek keresere megigertem, megprobalok irni a hiteles uj motor vararlasrol reszletesebben!
Valaki irta, hogy a MotorCenter Gyulai mennyire jo. Hat en huztam a szamat, hogy majd kiderul milyen lesz... Nem szoktam embereket dicserni, boltot meg aztan foleg nem! De ezesetben tenyleg dicseret erdemli oket! Hatalmas segitokeszseg, turelem, es szakertelem van ott. Mindenki erti a dolgat, es a leheto leggyorsabbak. A papirmunkas kiscsajt felhivtam minden hulye kerdessemmel zaklattam mikor inteztem a biztositast, mindig turelmes volt, es nagyon segitokesz, pedig vagy 5-6szor biztosan beszeltem vele. A motoros elado srac is nagyon rendes volt, mindenrol tajekoztatott, hivott igerete szerint, nem volt tul ramenos, viszont megis rabeszelt a GSX-R-re.Szoval:
Eloszor bementem a boltba erdeklodni. Elmondtak mindent, mi hogyan mukodik, mennyibe kerul, mennyi idot kell es mire varni.
Munkaltatotol kertem negyed eves fizetesi kimutatast, amit a hiteles bank oldalarol lehet letolteni, es a titkarsagon kitoltik.
Legkozelebb mikor mentem vittem magammal 55ezer ft-ot, plusz az elobb emlitett munkaltatoi igazolast. Ez a rendszamozas, meg minden papiron levo dolog, es egyben a foglalo is volt, tehat megrendeltek nekem a motort. Innentol kezdve a hitel kerelem is benyujtasra kerult. Hozzateszem, ha a hitelt valamiert megsem adjak meg, akkor a foglalot visszakapom! Az elado elmondasa szerint a hitelt akkor szoktak NEM megadni, amennyiben a havi fezetes 50%-anal tobb a hitel havi reszlete.
Elmentem kozjegyzo irodaba. Szinte mindegyik emeleti, es nincsen parkolo sehol sem, szenvedes az egesz, lakotelepi lutrik, felcsongetgetos bullhit, mire talaltam olyat ahol motorral legalabb megtudok allni, na mind1, lehet csak en vagyok ennyire finnyas. Jo bunkok voltak, meg arra a 10percre is kikuldtek amennyit vartam, hogy nem ulhetek le bent.
Tenyleg ilyen szemet tarsosag mint ami a kozjegyzoi iroda, sehol mashol nincsen... Ott kertem, hogy allitsanak ki egy papirt. Igazabol felregisztralnak egy oldalra, ahol nyilvantartanak a hitel miatt. 5ezer ft-ot fizettem, 10-15perc volt az egesz.Hiteles bank felhivott, telefonon keresztul jol kikerdeztek mindenrol. Meg a motor szinet is kerdeztek.
Alap kerdesek voltak csak, tehat keszulni nem kell elore, hogy jajj mit kerdeznek majd.Bementem vissza a motoros boltba alairni. Vagy 50 oldalt, 70 helyen... Bemutattam a kozjegyzo alltal kiallitott papirt. Kifizettem a motor 20%-at.
Elmentem biztositohoz, 60-70 ezer ft az eves Casco. 15ezer ft a kotelezo evente. Megjegyzes: 26eves kor alatt csak az allianz-nal lehet motorra biztositast kotni. Hiteligenyleskor lehet Casco nelkul is kerni, de ugy dragabb lesz a motor.
Hivtak a motorcenterbol, hogy megerkezett a motor, osszeraktak, es serult az egesz tobb helyen! Valaszthatok, par nap mulva viszem el, mikor cserelek az alkatreszeket, vagy most, es majd az elso szervizkor cserelik. Termeszetesen ingyen.
Ma mentem a motorert. Nem tudom mennyi ido telt el, 3het sem kb. Bevittem a cascos papirt. Mutatta a serulest a srac. Hat... Eszre sem vettem volna. Kb 4-5db fel mm-es festekpotty kerult ra...(ilyen mashol nincsen, hogy ilyen kegyetlen aprosag miatt cserelnek barmit is) Majd elhoztam a motort.
B-s jogsim van csak, kategoriam nincsen hozza! Igyis kiadtak.
Kiskapuk: A hiteles neninek azt mondtam, hogy a motoros boltban azt mondtak, hogy nekik vigyem be a papirt, hogy folyamatban van a jogsi, es a motoros boltban meg azt, hogy a hiteles neni azt mondta, hogy nekik vigyem be. Elvileg a hitel feltetele a megszerzett kategoria is. Mind1, tenylegesen folyamatban van.900-1100 megtett kilometer utan mehetek vissza, elso kotelezo szerviz. Majd beszamolok mi volt, ha eljutok majd addig!
-
perge666
veterán
válasz
energy4ever
üzenetére
Balesetmentes közlekedést.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
energy4ever
üzenetére
Gartulalok, használd egészséggel!
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Az autós forgalmat és az állandóan késő MÁVot kiváltandó keresem első robogómat, 50ccm bőven elég lenne. Napi 2 x 11,2 km megtételére Dunakeszi - Újpest között, vagy a Külső Szilágyin keresztül, vagy az újpesti szemétégető felé. Előbbi nyílegyenes 60-as limites, de elég széles, utóbbi pedig a kertek alatt, közepes minőségű úton vezet.
Visszaolvasva a topikban, valamint korábbi alkalom adta tapasztalatomra alapozva a választásom egy Gilera Runner SP-re esett. Találtam egy 2010-est, gyanús 4000km-el, de képekről ítélve jó állapotban. Jól gyanítom, hogy ez megfelelhet a célra? Kerékméret nem egy Scarabeo, de amerre mennék az utak nincsenek vészes állapotban.
-
energy4ever
addikt
Itthon van mar a mini GSX-R...
Kimegyek enni, mert egesz nap nem ettem az idegessegtol, utana osszierom hogyan zajlik egy uj motor vasarlasa hitelre...
Holnap csinalok ertelmes kepeket is rola.
Fater kiprobalta. Hat nem a zsebeben maradt egybol az inditasert felelos kulcstarto?
20km-re arrebb vettem eszre, hogy azert megy a motor, mert a taskamban ott a masik inditokulcstarto.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Nálam ott a modker hotlink jobb oldalt. Az egyértelműen bajos hsz-eket tolom is be, majd a modik intézik.

-
válasz
aragorn1000
üzenetére
Csapágyleszaz
-
aragorn1000
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Na megnéztem amit írtatok. A hajtásnál nem látok problémát, jó a szíj és a tárcsák is rendben vannak. A gumi is rendben van. Hallás alapján úgy érzékeltem, hogy a hátsó kerék felől jön a hang. Ránéztem gázadás közben, sztenderden és úgy néz ki mintha a tengely mozgása nem lenne egyenes. Álló helyzetben megmozgattam a kereket forgásirányba és van kotyogása. Arra tippelnék, hogy valamelyik hátsó tengely vagy kerékcsapágy lehet rossz.
-
energy4ever
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha topik tema specifikus lett volna, nyilvan megertelek.(foleg mivel enis tg vagyok 3 topikban is) De egy hirdetesnel az a cel, hogy minnel hamarabb tunjon el. Foleg miota van premium tagsag, es tobbek kozott enis fizetek azert, hogy a forumon ne olvassak hirdeteseket!
-
Tamás9x
őstag
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Hoppá, most vettem észre

Nyíregyházi vagyok, ha valaki esetleg bandulok köztünk szívesen kölcsön adom.nyogo83: Ha van repülőtér, vagy "katonaság" akkor simán megodlható az alu heggesztése, esetleg koncerteken, ha a személyzettől megkérdezzük, akkor tuti adnak egy kontaktot, akik a fedést heggesztették.
-
nyogo83
Topikgazda
Aluhegesztot sajnos nem ismerek konkretan.
Motorral kapcsolatos ilyen javitasokat a Sima Belaek /Simateam/ szoktak csinalni, de nem olcsok.Velvet teleszkopot nem ismerem ilyen szinten, de nem lehet egy ordoglakat a tobbihez kepest.
Azon kivul, hogy jo lenne tudni, mennyi a gyari olajmennyiseg bele (ml vagy cm-ben az olajmagassag), csak alapveto dolgok vannak amikre figyelni kell: szimmeringnel figyelni a beutesre, a teleszkop aljabol a csavar kiszedesehez jo ha van egy utvecsavarozo, akkor nem kell ellentartani, stb.Van itt egy eleg jo szajbaragos video, nagyjabol fedi a dolgokat [link]
Egyebkent en annyira utalok teleszkopot javitani, hogy inkabb elviszem vagy ismeroshoz vagy a Suri-hoz, attol fugg ki er ra

-
suste
veterán
Tervezgetem a téli felújításokat, és lenne 3 kérdésem:
1:Van itt esetleg valaki Jászberényről vagy annak közeléből? Egy bontott alkatrész szemrevételezésről lenne szó....
2: Bp-n aluhegesztős ismeretség van valakinek? Vagy csak ajánlás is jó. Első teleszkópot kéne kicsit javítani....
3: Első teleszkóp javításról lehet valahol olvasni? A szimering elfosta magát. Ha kiszedem/szétszedem kb mire számítsak, mire kell figyelni, stbstb... -
-
nyogo83
Topikgazda
Ez tok jo, koszi

Igazabol ami a legnagyobb kiralysag benne, hogy amellett hogy a Ferodo cikkszamot kilistazza, szepen kiirja a tobbi gyarto "valto" cikkszamat is illetve a meretezest(Brembo/EBC/TRW/Newfren stb)
Gondoltam mar ra, hogy idokozben sokszor elokerul par tema, amikre vanna tok jo leirasok(variator mukodes, hangolas, karbi beallitas), linkek. Szoval majd atbeszeljuk sityupityuval es egy ilyen "hasznos linkek" szekciot bedobunk az osszefoglaloba.
-
suste
veterán
TG-k:
Miközben fékbetét nyomozásban voltam, találtam egy tök jó oldalt, ahol lehet keresni tipusra:
[https://ecat.ferodoracing.com/vehicle/motorcycle/brake-pads-and-shoes]
Gondoltam be lehetne tenni az összefoglalóba, hátha másnak is jól jön.Nekem nagy segítség volt, mert gyári cikkszámot rendelve is rosszat küldött a Keeway
(gondolom több cikkszámváltás után jutottak el a küldött -Keeway cikkszámos- betéthez)
Viszont ezen az oldalon egyből megtaláltam a megfelelőt.
Ami kellemes meglepetés volt, hogy a "gyári" és ez az új is baráti áron volt (1500-2000ft)
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Bármikor megtehető, de amíg az adott topiknak van aktív TG-je akkor felesleges. Pluszban ezzel sokszor attól a lehetőségtől is elesik a TG, hogy lássa, hogy egyáltalán miről is volt szó. A tegnapi esetben tudjuk.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
aragorn1000
üzenetére
A centirsúlyt is írtam.
-
nyogo83
Topikgazda
Egy kis hivatalos "OFF" tema, nem akarok ra kulon kiemelest kerni, remelem igy is atjon az uzenet.
A szemfulesebbeknek feltunt, hogy reggelre 2 hozzaszolas torolve lett(hirdetes miatt).
Ezzel en is csak reggel szembesultem, utanajartam mi is tortent, mert se sityupityu se en nem tudtuk (csak sejtettuk) mi lehetett.A topicban ketten probaljuk figyelemmel kovetni a dolgokat, napi szinten tobbszor felnezunk, hogy minden normalisan mukodjon es ha tudunk akkor segitjuk a topicba erkezoket. Hala istennek, nem az a nagyon esemenydus a topic olyan szempontbol, hogy sok beavatkozasra lenne szukseg a szabalyzat alapjan, csak remelem hogy ilyen keretek kozott is marad.
Viszont mi azert is vagyunk, hogy az esetleges szabalyzatba utkozo dolgokat elintezzuk, ez altal valamennyire levegyuk a terhet a PH-n torteno moderaciorol.
A jovoben ha veletlenul valami elkerulne a figyelmunket, vagy olyan dolgot lattok ami esetleg ugy erzitek a szabalyzatba utkozik, vagy barmi egyeb gond van, nyugodtan irjatok ra sityupityura vagy ram privatban, ha csak nem a hajnali orakban van, tobb mint valoszinu hogy rovid idon belul valaszolunk es utananezunk.
Termeszetesen ha valami olyan durva dolog van, akkor nyugodtan azonnal lehet a megfelelo helyre jelezni.(mondjuk valaki linkel egy ketkereku p*niszt
)Senki ne lasson semmit ebbe a kis szosszenetbe, csak amiatt kerem, mert mi is szeretnenk tisztaban lenni vele, hogy mi is tortenik igazabol a rank bizott topicban es esetleg valamilyen mas(nem szabalyzatba utkozo) formaban megoldast tudunk talalni a problemara.
Koszonom!

-
suste
veterán
válasz
aragorn1000
üzenetére
ha ezen is olyan gumi van, mint az enyémen (kínai, egy alomból keeway/benelli), akkor az sosem fog elkopni

én most cseréltem 18K után, de pont ugyan olyan volt a kinézete, mint új állapotában
most michelin gumikkal teljesen más érzés vezetni
gumis csak annyit mondott, hogy ezt ő nem is nevezné gumiabroncsnak, mert nem nagyon van benne "gumi"a 7K meg bőven megérett egy variátor/kuplung tisztításra!!!
10K-nál már mindenképpen szíjcsere is kell, de lehet már most is megérdemli az újat -
aragorn1000
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen a gyári gumi van rajta de semmi baja nincsen nagyon finoman volt használva, olyan mintha új lenne a bordázat, illetve az egész motor is nagyon megkímélt nem volt széthajtva.
-
válasz
aragorn1000
üzenetére
A hajtást minél hamarább le kéne ellenőrizni, mert ha ott van a bibi (esélyes), akkor ott csúnya dolgok is történhetnek. Plusz amit előttem is írtak, a gumiabroncsokat is vizsgáld át.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
aragorn1000
üzenetére
7k km nem kevés, a gumi még a gyári? Lehet, az sérült, vagy kopott, vagy a centírsúly esett le és üt, amit csak nagyobb sebességnél veszel észre.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én igen, aki meg tiszta benzint, az tankolja tele minőségi benzinnel, ha nem műanyag a tankja.
-
suste
veterán
válasz
aragorn1000
üzenetére
Bal oldalon van a hajtás, lehet onnan jön a hang. Mennyit tettél bele? Esetleg érdemes lehet kipucolni. (Ez levegős blokk?)
-
aragorn1000
csendes tag
Sziasztok. Van egy 1 éves Keeway cityblade 125, 4-ütemü robogóm. Mostanában ha 50km/h -nál nagyobb sebességgel megyek vele, a lábammal érzek egy ütemes rezonanciát a bal oldal irányából. Az üteme olyan mintha a henger mozgása lenne. Az lenne a kérdésem, hogy utalhat ez valami komolyabb gondra, mert amúgy szépen megy a motor semmi más baja nincsen. Előre is köszi a válaszokat.
-
KTMHobby3
tag
Nem tud kiszáradni, mivel a motoromba keveréket tankolok, ami olajat is tartalmaz, annyi olaj mindig marad a porlasztóban és a tankban is, ami megvédi a károsodástól. Én nem hónapokra teszem el a motoromat, ha 10 fok fölé megy a hőmérséklet akkor előveszem. Motoroztam már januárban is, mert akkor elérte a 20 fokot is.
-
energy4ever
addikt
Ne rohadjon szet az egesz a levegon, azert...
-
KTMHobby3
tag
Ha nincs benn benzin, nincs ami lerakódjon. Én leálláskor lezárom a benzincsapot és kijáratom a porlasztóból a benzint. Tavaszi indításkor nincs lerakódás. A tankból is leengedem a benzint, nem tud megromolni. Mi értelme drága benzinnel feltölteni? Ha tűz van, jobban égjen?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Narancs
üzenetére
A benzinhez rakj egy nagyon minimalis olajat (semmikepp se annyit, mintha normal kevereket csinalnal).
A karbirol kosd le az olajozo csovet, vedd ki a gyertyat es egy darabig inditozz, amig meg nem jelenik a vegen az olaj. Ha elkezdett mar ott is csepegni, akkor kosd vissza a karbira.
A dekni alatt mindenkepp ellenorizd, hogy jol van-e beallitva az olajozas (olajpumpan vannak a kis bevagasok a beallitashoz)
Azert mondom ezt, mert jartam ugy teljesen leuritett rendszernel, hogy levegovel meg kellett nyomatnom picit az olajtartalyt, hogy a pumpa fel tudja kapni az olajat fullosan ures rendszernel. Jarathattam volna kitudja meddig, passz, hogy mikor jut el az olaj.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Légtelenítéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
99-es 50-es Gilera Runnerem blokkját kivettem, kapott új főtengelyt, csapágyakat, hengert, dugót stb. Most raktam vissza a blokkot a motorba. Mivel az olaj és a víz is lett engedve (utóbbit frissel szeretném felölteni) az összerakás után félek,hogy nagyon levegős lesz mindkét rendszer. Arra gondoltam, hogy mielőtt először beindítanám a motort, meghajtom egy fúrógéppel a főtengelyt, hogy elinduljon az olaj és a vízpumpa, tudjam mindkettőt légteleníteni, hogy az első indításra már biztosan kapjon olajat és vizet rendesen a motor. Kérdés: lehet ettől bármi baja a motornak?
A hengert rendesen beolajoztam, a csapágyakat is, elvileg szépen olajban fut minden. -
d@vee
őstag
Na ez engem is érdekelne. Takaróponyva beremdelve, üzemanyagot meg eresszem le, vagy töltsem tele? Ismerek olyat, aki teletöltve teszi el, igaz fűtetlen garázsba. Az enyém nem szabad ég alatt, de kültéren, fedett helyen lesz.
Szerk.: Közben látom a fenti tanácsot. Az előbb még észre sem vettem

-
Tamás9x
őstag
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Helyileg merre vagy? Van merom.
-
nyogo83
Topikgazda
Ha van ra lehetoseged, akkor a legjobb,ha neha be tudod inditani.
Szemely szerint mikor lerakom, akkor valamilyen premium benzinnel (100-as Mol vagy Shell) csurig toltom es mikor tavasszal eloveszem, akkor semmi perc alatt indul.
Ha nem premium benzint hagysz benne, akkor minel kevesebbet, mert hajlamos par honap alatt "szetesni" plusz a karbiban is hagyni egy kis trutyit maga utan. Benzinkutja valogatja, hogy melyiknek mennyire hajlamos erre a sima 95-ose. Tavasszal feltoltod friss benzinnel (azert hagyj benne max 2-3 litert csak, tobbet nem a simabol).
Mindenesetre tavasszal kormenetet szoktam tartani ismerosoknel/haveroknal eletet lehelni a vasakba, amik sima benzinnel lettek elrakva.
-
yuing
őstag
válasz
nyogo83
üzenetére
Köszönöm, hamarosan megnézzük azt is.
Egyébként én télen nem tervezem használni a motort, mi az ideális módja a mellőzésének?
Több dolgot is olvastam ezzel kapcsolatban, valaki a benzint leereszti belőle, plusz talán az olajat is, mások időnként beröffentik.... Nem igazán tudom mi legyen vele. Egyelőre annyira jutottam, hogy veszek rá egy takaróponyvát.
-
nyogo83
Topikgazda
Arra irtam, hogy ez a ketto (a szokasosnal erosebb benzinszag, nehezebb indulas es fulladas) gyanus, mert ilyet a rosszul zaro vakumos benzincsap is szokott okozni, ami miatt befolyik a karbi.
Drasztikusabb esetben van hogy a karbi tulfolyojan is lecsepeg a foldre a robogo ala.
-
nyogo83
Topikgazda
"alapjáraton megy, de gázadásra lefullad. Kicsit járatni kell, ha bemelegedett utána már reagál a gázra is,"
Ez igy ebben a reggeli huvosebb idokben normalis is. Viszont elofordulhat, hogy a benzincsapod nem zar jol, es befolyik egy picit a karbi. A nehezebb, fulladozos indulast siman okozhatja ez is akar.
-
yuing
őstag
Update
No annyi történt, hogy igazából beindul, alapjáraton megy, de gázadásra lefullad. Kicsit járatni kell, ha bemelegedett utána már reagál a gázra is, és úgy tűnik nincs gond vele. Kiszedtem a sisaktartót, légbuborékokat vettem észre a benzincsőben. Nem tudom ez okozza-e hidegen a problémát.
Még annyi van, hogy a garázst rendesen elárasztja benzinszaggal, nem folyik sehol, de gondolom valami tömítés vagy cső nem zár jól. -
yuing
őstag
Sziasztok!
Mostanában olyan problémával szembesültem, hogy nehezen indul be a robogóm. Ha sikerül életre kelteni, utána nincs vele gond, van alapjárat, minden...
De lassan egy procedúra beindítani. Első rúgással mindig beindul, de fullad, nincs időm gázt adni sem. Mi lehet a probléma? Nyilván benzin van benne. :) Én a gyertyára gyanakszok, de lehet tévedek.Kymco People 50 2T-ről van szó.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Tegnap baszogattam a legszurohazat levettem befogtam a csovet nem indult ... Visszatettem rarugtam majdnem beroffent ... De csak majdnem sajnos.
Az automata szivato hibat hogy tudnam kiszűrni ? Ha kiveszem es ugy inditom be kellene indulnia?
-
CartmanLand0
senior tag
Kompressziot sajnos nem tudok mérni. Akku nincs de elvileg nem igényli. :)
-
-
perge666
veterán
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Akku van a mociba?
Nemtudom mennyire lehet igaz,de olvastam hogy van 1-2 motor ami igényli hogy akár egy döglött akku is legyen benne / rúgásnál is /nagyon minimális feszültséggel .... -
Grenczii
tag
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Kompresszió is van biztos? Én egy másik gyertyát is megpróbálnék biztos ami biztos.
-
dond
csendes tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én már jártam úgy, hogy ez a lemez nem szorította le megfelelően a betéteket, kotyogtak a csapon, így enyhe fékezésnél berezonáltak >> visítottak, görbítettem rajta és azóta csend van

-
válasz
energy4ever
üzenetére
Hm. Értem amit leírtál, de nekem olyan fura ez az egész. Megéri amúgy?
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazat adok Neked!
A Te saját tapasztalatod ezért többet ér. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
energy4ever
üzenetére
Ja, igy ertheto

Azt hittem valami masik fotengely kerul bele, amivel mas lesz a lokethossz is. -
energy4ever
addikt
Itt nem lehet piszkalni a hengert, es a dugot sem. 4T-rol lenne szo, a gyari leendo GSX-R-emrol.
Tavolkeleten 150-esnek jott ki, europaban 125-osnek.
Rovidebb hajtokar nem valtoztatt a lokethosszon, csak alrebb kerul az vele.
Fotengelyt kell kicserelni amin jar a hajtokar is, mivel ugy tud nagyobb utat bejarni a dugo, ha a hajtokar also palyaive nagyobb lesz.
Minden cserelve lenne ami cikkszam szerint elter a 125-ostol. Igy kb meg 300-350-et kellene rakoltenem a gepre, es lenne egy papiron 125-os 150-es gepem. Meg mikor vinnem vissza gari miatt olajcserere, akkor sem tunne fel senkinek sem.
11kw-bol lenne 14,1 igy.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
energy4ever
üzenetére
5000km alatt nem fog meg eszrevehetoen barmi kopas kialakulni, nincs para.
Viszont a cc novelest csak rovidebb hajtokarral akarod megvalositani? Miert nem a henger/dugo cserevel?
Ez valami bejaratott(kiprobalt) verzio lenne a blokkhoz?Csak azert kerdezem, mert ha ehhez nyulsz, akkor minimalisan valtozik a kompresszioviszony, amihez kerdes, hogy eleg a gyari elogyujtas, hogy ki tudd elvezni az elonyeit.
Nekem is 125->150cc van, de nalam dugo+henger piszkalas volt, ezt a gyari gyujtas viszonylag jol kezeli. -
energy4ever
addikt
cc-t novelnek henger, es dugattyu csere nelkul. 125cc --> 150cc a cel, csak gyari alkatresz hasznalataval(fotengely, vezermu, elektronikaka). Tehat az uj szettel nagyobb utat jarna be a dugo a hengerben. Kerdes:
Egy ilyen muveletnel mennyi km-t mehetek a motorral, hogy kesobb ez megvalosithato legyen? (5ezernel kevesebbet tennek bele.)
Gondolok en itt olyanra, hogy a gyari lokethosznal felkopik a henger, majd belemegy az uj fotengely, es lesz olyan resze a hengernek ahol kopott, es olyan is ahol meg nem. -
-
perge666
veterán
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Nekem is csinált ilyet a BWS,de magától megjavult. / nálam ez még nyár eleje,tavasz vége felé volt /
-
CartmanLand0
senior tag
Nem tudom sajna annyira nem ertek hozza :( nekem sehogy sem sikerult berugni csak ismerosomnek fecskendezes utan. Holnap megprobalom a legszirot befogni es ugy inditani.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Automata szivatoval okes minden? Csatlakozojat nezd meg.
Legszurot felig/vagy majdnem teljesen befogva sikerul beinditani? -
energy4ever
addikt
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Kompreszio van?
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok.
Segítség kellene. Yamaha Jog robogóm sajnos nem indul. Kb 1 napot állt, előtte hidegen melegen egy rugásra, utana nem. Csak úgy tudta indítani ismerősöm, hogy benzint fecskendezett be alul a gyertyánál. Gyertya jo, szikra van, kapott uj szívócsonkot, karbi olyan tiszta, hogy enni lehetne belőle. Vákumos benzincsap is uj. Mellékelek képet a gyertyárol. Próbálkozás után igy néz ki. Nincs ötletem. Ha valaki segítene megköszönném.

-
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szerintem Te pontosan tudod, amiről írtam. Nem a méret, hanem az anyaga a fontos. Volt olyan betétem, ami állandóan nyikorgott, ráadásul a fékhatás is kisebb volt. Amikor kicseréltem "puhább" betétre, megszűnt a nyikorgás, jobban fogott. Igaz, előbb kopott el, de jobban szerettem.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem volt olyan EBC betetem, aminek majdnem 1000-1500km kellett, mire elcsendesult.
Addig hidegen olyan hangja volt, mintha mar vason futna.
Pedig sima utcai betet volt, nem pedig organikus/szinter betet.Sajnos ilyen elofordul autoknal is, hogy bizonyos tarcsa/betet kombo igy viselkedik.
-
válasz
KTMHobby3
üzenetére
"vagy nem belevaló, vagy kavics került bele"
Ezek közül egyik sem követelménye annak, hogy nyikorogjon egy tárcsa. Vannak betétek amiknél kell egy bizonyos idő, hogy eltűnjön a nyikorgás, és vannak olyanok amiknél meg soha sem lehet megszabadulni a hangtól. Ilyenkor sokszor az az egy megoldás marad valóban, ha másfajta (gyártó) betétet nézünk bele, holott pedig a nyikorgó is ugyanúgy bele való...

-
KTMHobby3
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ha a féktárcsa csikorog, akkor legjobb kicserélni a fékbetétet, mert vagy nem belevaló, vagy kavics került bele. Az utóbbi meglehetősen ritka, de nem kizárt. Kenni biztos hogy semmivel nem kell.
-
Narancs
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi, akkor ez lesz. Esetleg tudtok mondani olyan motorosboltot, ami vasárnap ia nyitva van?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A kopofeluletre soha semmit nem szabad kenni

-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Autoknal altalaban igy szerelik a fekbeteteket.
A fekbetet hatso feluletet, ahol a fekdugattyuval erintkezik, illetve ahol feknyeregre felkeszik, ott szoktak rezpasztaval bekennni.Igen, altalaban csokkenti a nyikorgast, HA ez okozza es nem a fekbetet/fektarcsa kombo sajatossagabol adodik.
-
Tamás9x
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Informatikában használják, gondolom valami Legenda lesz ez is, hogy jó mindenre IS
Ha Tavattával kened be is megszúnik a csikorgás, a fékhatással eggyütt.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én nem hallottam még erről.
-
vadászcsiga
félisten
Rézpasztához semmi megjegyzés? Pozitív, negatív?
-
válasz
Narancs
üzenetére
Így van, jól gondolod. Bár legyen az bármilyen henger, a hozzáadott hengertalptömítés szinte sosem szokott jó lenni. Mármint ha precízen akarod az abszolút ideális préssávot beállítani. Jobban jársz, ha a típushoz veszel egy tömítéskészletet (igen nem olcsó, fájhat pár ezerbe) és majd abból kilegózód, hogy melyik vastagság lesz a tökéletes. Ez ugye szintén egy macera, de a tökéletes végeredmény miatt szerintem elengedhetetlen.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
RMS hengerszettet vettem (Blue Line) az 50-es Runneremhez, és hengertalp tömítés gyanánt egy vékony fém (alumínium?) lapkát kaptam hozzá. Jól gondolom, hogy ezt bármiféle egyéb tömítés (pl: paszta) használata nélkül kell feltennem?
Köszi,
Narancs -
válasz
energy4ever
üzenetére
-
d@vee
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Ilyen szép írás, ilyen rondán ékezet nélkül

-
válasz
zerokuler
üzenetére
"Leget kopott már a motor és hidegen erősebb"
Hát, ha nem is feltétlen kopott de az mindenképp igaz és a 2T-nek mindig is jellemző tulajdonsága volt, hogy hidegen (vagy mondjuk inkább úgy, hogy félhidegen, de semmiképp sem üzemi hőmérsékleten) jobban megy mint teljesen bemelegedve.
Próbálj meg más gyártók kisrugói közül nézni erősebbet. Polini kuplunghoz (ha az) nem csak Polini jó.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
energy4ever
üzenetére
Koszi az irast, mindenkepp berakjuk a linket ehhez az osszefoglaloba!

-
energy4ever
addikt
Minarelli AM6 vs Piaggio (Derbi)D50B0
50cc-s motorok rajongoi tudjak, hogy regen minden mas volt. Regen nem ilyen, es nem ekkora valasztek volt. Nem kell sokat visszamenni az idoben, eleg csak 7-8evvel ezelotti nagyobb gyartok uj termekinalatat megtekinteni. Ameddig par eve meg ~30, addigra most ~5-6 tipus kozul lehet valasztani 50cc-s valtos 2t motorok kozul. Barmennyire is szep idok voltak, nem jonnek mar vissza, hiszen a nagy gyartok sem tudjak tartani a lepest, a kornyezetvedelmi szabalyozasok miatt, igy szep lassan szunnek meg a kismotorok.
Akik birjak az 50-es motorokat azokbol 2 fajta szerelo letezik az egyik fele azt mondja, az AM6 a legjobb, a masik fele a D50B-t is AM6-nak hivja. Aki regebb ota a szakmaban van, az latta mi volt par evvel korabban, biztosan volt minimum egy olyan motor amibe szerelmes volt, es AM6-al volt szerelve. Ezek a kellemes emlekek pedig megmaradtak, es igy bennuk van az, hogy az AM6 a legjobb.
Bar az AM6(nagy %-a) a Yamaha TZR-el elbucsuzott 2012-ben, ettol eltekintve a mai napig is rengeteg alkatreszt lehet hozza kapni, sot meg tobbet is mint a D50B-hez. A nagyobb webshoppokat atfutva atlagban 15 eltero hengerszett(plusz hengerhez kapcsolodo egyeb mas alkatresz) kaphato a D50B-hez, mig az AM6 javara 10-el tobb, vagyis atlag 25. Mint emlitettem joval tobb kismotor volt regen, ezert Minarelli blokkok elterjedtebbek voltak, igy megerte olyan utangyartott alkatreszeket is fejleszteni hozza amiket mas blokkokhoz soha az eletben nem fognak gyartani. Bizva az AM6 levaltojaban kesobb ezeket az utangyartott alkatreszeket kihoztak a D50B-hez is. Gondolok itt olyan innyencsegekre mint a carbon lamella kit kuplunghoz, vagy akar a vastag sonkas, erositett hajtokaros fotengelyre.
Vannak akik azert mondjak, hogy az AM6 jobb mint a D50B, mert a Minarelli ("minosegi") olasz, mig a Derbi alltal fejlesztett es gyartott D50B-t felvasarolta a mar ("gagyi") kinai kezben levo Piaggio.
Nagyon nincsen semmilyen teren sem pro, es kontra a ket blokk kozott. Ha valaki osi motort vesz, akkor AM6-lesz, mert D50B meg nem volt. Egymast fedo idoszakbol mindegy melyiket veszi, 2012 utan meg mar csak D50B maradt. Igy ha van egy kinezett tipus, pl 2015-os, akkor nem eri meg egy oregebb motort nezni, csak azert mert az AM6-os. Ugyan ez igaz forditva is, ha valakinek csak oregebb motorra van penze pl 2003-asra, akkor felesleges gyujtogetnie csak azert mert D50B-s legyen a gep. -
vadászcsiga
félisten
Ma hallottam egy trükköt a csikorgó fekpofakra, igaz autónál, de ugyanaz. Az ürge rezpasztával kente be a pofák belső felületét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tenyleg ilyen szemet tarsosag mint ami a kozjegyzoi iroda, sehol mashol nincsen... Ott kertem, hogy allitsanak ki egy papirt. Igazabol felregisztralnak egy oldalra, ahol nyilvantartanak a hitel miatt. 5ezer ft-ot fizettem, 10-15perc volt az egesz.
Alap kerdesek voltak csak, tehat keszulni nem kell elore, hogy jajj mit kerdeznek majd.

(gondolom több cikkszámváltás után jutottak el a küldött -Keeway cikkszámos- betéthez)