- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
perge666
veterán
válasz
CartmanLand0 #76195 üzenetére
Te vagy az Győzike?Alig ismerek rád.
-
Tamás9x
őstag
válasz
energy4ever #76194 üzenetére
Aggtelek, Eger, Kékes?
Nekem mindegy ha a balatonon lesz se nagy táv már megvolt kismotorral -
CartmanLand0
senior tag
válasz
energy4ever #76194 üzenetére
Salgótarján ?
-
energy4ever
addikt
-
d@vee
őstag
válasz
energy4ever #76191 üzenetére
Csinálsz egy írást(blog, vagy címlap) neki, hogy igényfelmérés tartás van. Ha van elég jelentkező, itt meg itt, ekkor és ekkor megrendeznénk az első PH! motoros találkozót. Lesz minden, kaja-pia-tombola-kurvák...vagyis na, értitek
-
Tamás9x
őstag
válasz
energy4ever #76191 üzenetére
Nekem tetszene a dolog. De napközben, ne reggel, hogy a távolabbiak is oda érjenek.
-
energy4ever
addikt
Jovore kellene csinalni valami Prohardveres motoros talalkozot, mondjuk a 3 motoros topikbol(kismotor, nagyrobogo, motor topikokbol) Autos talalkozo szokott ugyan igy lenni. Szerintetek vagyunk annyian, meg ugy egyalltalan jo otlet lenne?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
sityupityu #76185 üzenetére
Sikerult koszi. Nos a karbi folyik alul ... tomites sincs .... kicsereltuk a tuszelepet ugy is folyik. Talaltam egy 17,5 dellorto karbit 5500bforintert hibatlanul. Megvettem hozza.
Amugy olyan mintha a vakumcsobe is lenne pici benzin de ez nem biztos ... nem tudtam rendesen megnezni
-
Lacuss20
senior tag
válasz
sityupityu #76186 üzenetére
Csatolom. A dugó minden még bejáratós, de nem hiszem, hogy ennek köze lenne hozzá, hétvégén elvileg fogok tudni kompressziót is mérni bár kötve hiszem, hogy azzal baj lenne, vissza váltáskor nagyon szépen fogja a gép és, ha a gázt elveszem is lassítja lefele, nem az a tipikus mint autónál is, hogy már kivan a motor lelke és semmit nem fog a sebesség ( Új szemringek, csapágyak, tömitések minden kopó alkatérsz, illetve amit ilyenkor illik). Amikor nem pörög ki 3. ban, akkor nem fullad valójában hanem "el" erőtlenedik és minél jobban odahúzom annál inkább. Ezután pedig, ha vissza engedem, de nem váltok le akkor 40 nél többet már nem nyög ki és oda "gyorsulása" is.
-
-
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Feltámadt a gépmadár végül. 1973 Sr4-2/1.
Újra fúrt henger, új dugattyút,gyűrűket adtak vele. Éppen 4.28 as ment bele az egyszámmal nagyobb ez volt.
Össze raktam gyári jelen az alaplap-blokk-lendkerék. Minuszban is szivatóval rúgva 1. re indul. A mostani jóidőben elkezdtem bejáratni és sajnos valamiért 3. sebesség fokozatban miután üzemmelegre járattam se akar normálisan gyorsupni vagy vonatottan 45 max 50 ig vagy elkezd lehörgés szerűen de inkább ilyen némán fulladi lassan. Karbi ki volt pucolva, üzemanyagszint oké benya folyik szűrő tiszta. Lent volt legalsóba a súbertű feltettem felülröl 2. ba ìgy valamivel jobb lett a helyzet, de a 3. ban "gyorsulás" kipörgés (lefullás téma) illetve a végsebessége valahogy nem akar az igazi lenni. Valakinek tipp-ötlet milyen vonalon induljak el? Hátup féklámpára rámértem ma kontaktos volt csak az izzó 11.8 at alapjáraton leadta rá. -
CartmanLand0
senior tag
Nem tudja esetleg valaki hogy hogyan lehet levenni egy F12 ülés alatti idomját ? Ülést levettem ugye ... viszont az alatta lévő idom nen jön le .... minden csavart kicsavartam ... levettem a tanksapkat olajtartály sapkáját ... van ott egy gumi boritás amit nem lehet levenni és amiatt nem jön le az idom ... vagy csak én vagyok béna ?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu #76175 üzenetére
Persze, teljes mertekben egyetertek amit leirtal, mert szamomra is fura lenne, ha tizen sok tipushoz az az adott ket gorgomeret lenne az optimalis.
Amikbe en Multivart szereltem, ott az adott Multivar kb 3-4 hasonlo robogohoz volt jo, raadasul ott a gyaritol minimalisan tert el a gorgo suly es stimmelt is.
Emlekszem meg, hogy neked mennyire melle volt love a hozza adott sulyozas.Na most jobban megnezve az SR-hez valo variot, azert boven van ott meg mas robogo is a tamogatottsagi listan es utolag belegondolva az a 7gr koruli meret tenyleg sok a gyarihoz kepest.
Legutobb a Madisonomra emlekszem, hogy a gyari suly valami 9,5-10,5 korul volt talan es a Malossi adott melle egy 9-es meg egy 11-est. A kilencest raktam es pont tokeletes lett.Gondolom amugy ez fokent az alapjan megy, hogy adott fotengely merethez/blokk merethez tartozik egy cikkszamhoz tartozo Malossi vario, ami X tipusba jo es amelle probalnak nagy atlagolva egy adott sulyu gorgoszettet adni.
Vagy ami inkabb elkepzelhetobb, hogy adott blokk tipusra megvolt az adott vario gyartasa, amihez a melle adott suly stimmelt, majd a kesobbiekben a tamogatottsagi listat bovitettek mas robogoval amibe meg jo meret szerint. Viszont a csomagolason, suly szetten semmit nem valtoztattak.Barmelyik is,a lenyeg ha az ember gyaritol eltero variot rak bele, akkor mindenkepp maganak kell begorgozni.
-
CartmanLand0
senior tag
Holnap nezunk ra nagyobbat
-
válasz
SoulReaver #76174 üzenetére
+1
Minimum 17,5.
-
válasz
nyogo83 #76168 üzenetére
Az én véleményem szerint ez nem feltétlen így van, de ez tényleg csak az én meglátásom.
Tapasztalataim alapján az esetek nagy részében egy teljesen gyári robogónál ahol csak a variátor került lecserélésre, akkor ott a multinál is a gyári méret (súly) a legmegfelelőbb. A kontraszrugónál szintén. Persze csak akkor, ha a rugó előtte is megfelelően működött és hangsúlyozom csak akkor, ha más nincs cserélve. A malossinál (is) ugye azt játsszák, hogy az adott típusú és számú multivariátor több más típusú robogóhoz is jó lehet, ezért a a variátorhoz adott görgők csupán amolyan "tájékoztató jellegűek", a legtöbb esetben az optimális fölé lőnek vele. Hiszen azok a robogók (lehet 5-6, de akár 10+ típus is) amikhez a malossi az adott variot szánja, azok már eleve gyárilag is eltérő görgősúlyúak is lehetnek (és sok esetben szoktak is lenni), ezért a multihoz adott görgő csak amolyan "valami". Nem mondom, hogy nem lehet beletrafálni, hogy a hozzáadott görgő pont jó legyen, de az esetek nagy részében nem ez van. Mondjuk nézzünk meg pl egy bws-t. Gyárilag 6,5 grammos görgő való bele, a hozzá való multihoz 7 grammos görgőt adnak. Jobban muzsikál a gyári 6,5-el mint a 7-el a multivariátorral is ha egyébként gyári állapotban van a motor. Persze ebben a példában nem olyan nagy az eltérés. De a legdurvább az volt pl, amikor a 180-as 4T runneremhez vettem malossi multit (talán még emlékszel is, leírtam a nyagyrobogós fórumban). Gyárilag 10,7 gramm való bele. A hozzágyártott malossi multihoz meg 14 grammos görgőket adtak.
Én már előre tudtam, hogy használhatatlanok lesznek, de azért kipróbáltam velük. Az elképzelhető minden szinten és helyzetben rossz volt a robogó vele (gyorsulás stb...minden). Beletettem a gyári görgőket és azonnal életre kelt, természetesen a multivariátor minden jótékony hatásával megfejelve az egészet. Ellenőrzés képen azért elmentem fölfele és lefele is fél grammokat lépegetve, és bizony itt is kb a gyári súly volt a legmegfelelőbb. Egészen pontosan 10,5 került bele. Ugye a maxi görgőknél már nem igazán vannak tizedes méretek hanem fél grammonként változik csak a szám, és jobban feküdt a 10,5 neki mint a 11 gramm. A 14 grammos görgők meg mentek a kincstári raktárkészletembe.
szerk: Eltérő véleményeket természetesen elfogadok és tiszteletben is tartok.
-
SoulReaver
veterán
válasz
CartmanLand0 #76173 üzenetére
Egy 17,5-es illene hozzá, de 19-es lenne a tuti.
-
CartmanLand0
senior tag
Igen de holnap teszekbfel kepet ... 12es dellorto karbi es 93as fofuvoka. 70es henger van rajta elvileg igen
-
KTMHobby3
tag
válasz
CartmanLand0 #76170 üzenetére
"Egyebkent 12es Dellorto karbi van benne .. ha jol lattam 93as főfuvokaval ..."
Ez a két érték nagyon nem fér össze. 12-es torokméret? Biztos vagy benne? Az én 14-es Bing porlasztóm 60-as főfúvókával megy a legjobban. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #76170 üzenetére
Nem feltetlen nagy, mert ha jol remlik 70-es henger van rajta.
-
CartmanLand0
senior tag
Nos szetkaptam a malát. Gyári vákumos benzincsap jo. Mielött szétkaptam rárugtam és alul kopte a benzint .... nem tudtam rájönni honnan jon a benzin. Levegoszuro csupa benzin volt. Kivettem a karbit.Probakepp megszivtam a vakumcsovet szepen jott a benzin a benzincsovon ,aztan elallt ... nem csopog szval akkor csak a tuszeleppel van a gond ... karbit kipucoltam, legszurot is. Holnap kap uj tuszelepet. Aztan meglatjuk. Egyebkent 12es Dellorto karbi van benne .. ha jol lattam 93as főfuvokaval ... karbi nem kicsi, fuvoka nem nagy szerintetek ? Malaguti F12 egyebkent ha valaki esetleg nen kovette az esemenyeket.
-
nyogo83
Topikgazda
Multivarhoz mar mas suly kell majd valoszinuleg. Szokott lenni tablazat illetve 2 kulonbozo sulyu adott tipushoz ajanlott gorgoszett is a Multivar melle csomagolva. Nagyobb gepekbe ami szettet vettem/szereltem 2 szett gorgo, Multivar meg kontrasztrugo is volt a gyari csomagban.
Elvileg ez lenne a tiedhez valo Multivar [link], ha jol lattam, akkor ehhez gyarilag 7-7,2gr koruli ajanlott sulyokat ir a Malossi.
Viszont 2T kategoriaban nem lehet annyira egzaktul ezt megmondani, hogy pont akkora suly tokeletes lesz, de kiindulasi alapnak jo. (4T-nel kicsit egyszerubb)
-
nyogo83
Topikgazda
Egyertelmu adatot service manualban sem talaltam, de amit igen, az kiindulasi alapnak jo lehet:
- gyari sulynak 6-6,2gr korul irnak eleg sok helyen (Aprilia forumokban), de ugy, hogy minden gyari benne (tehat a fojtas nincs kiszedve)
- fojtas nelkul 5,2-5,5gr koruli sulyokat irnakEn ilyen esetben mind a ket szettet megszoktam venni, aztan kiprobalom. Ha esetleg van patika/ekszer merleg, akkor a regi kopott gorgo sulyabol lehet kovetkeztetni nagyjabol.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x #76160 üzenetére
Elolvastam egy szakember leírását a COB technológiáról, megértettem a lényegét. Az SMD is technológiát jelent, felületszerelt alkatrészekkel, amiket nyák lemezre szerelnek. Léteznek SMD tranzisztorok, ellenállások, diódák, IC-k és LED-ek. A COB technológiában nincs nyák lemez, hanem a LED-eket közvetlenül a hűtő alulemezre készítik, a jobb hőátadás miatt. A panel a többi alkatrész miatt kell. Ezek COB LED-ek:
Alulról látszik az alulemez, amit hűtőfelületre kell rögzíteni hűtőpasztával. A középső panelt a jobboldali hűtő/izzófoglalatba, két csavarral. -
dond
csendes tag
válasz
CartmanLand0 #76145 üzenetére
Többször találkoztam már olyannal, hogy a leeresztős (és túlfolyós) úszóházas karbi szelepén /elzáró csavarjának végén/ az o-gyűrű megöregedett nem zárt, ettől szépen elcsöpögtette leállítás után az úszóház tartalmát.
-
Bib
őstag
Sziasztok! Aprilia Sr50 2008-as karburátorosnak mekkora a gyári görgő súlya, tudja valaki esetleg? Annyit kutakodtam, de nem találtam egyértelmű választ. Köszi!
-
Tamás9x
őstag
válasz
KTMHobby3 #76154 üzenetére
Teljesen biztos vagyok, mert szakmámba vág a dolog SMD-t vettem mindegyikből.
COB = Chip On Board
SMD = Surface Mounted Device
MCOB = Multi Chip On Board
Sok eladó, illetve szaküzlet is keveri kavarja őket.
Ha jobban megnézzük a teljesítmény ledeket mindegyik COB, csak kapott egy SMD kiképzést.
A COB blokkban ha valami elszáll cserélhető a komplett blokk, az SMD blokkban ha elszáll valami akkor az adott modul cserélhető és megy is tovább.
Nyakatekert, mert Minden SMD COB, de nem minden COB SMD. -
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x #76153 üzenetére
A COB ledes világítótestek lehetnek SMD chippekkel szerelve, az alapvető különbség a chipek hűtése. COB esetében a ledek nem panelre vannak szerelve, hanem közvetlenül alumínium hűtőlemezre készítik, amit egy jóval nagyobb hűtőradiátorhoz rögzítenek. Ezáltal lényegesen jobb a ledek hűtése. A jobb hűtés miatt nagyobb teljesítményű világítótesteket lehet készíteni, ami lényegesen nagyobb fényt ad.
A bal oldali SMD izzó 2,4W-os, mellette a COB 2x6W-os, jobbszélen a COB 2x18W-os. A Te két izzód (régi és új) bizony COB-os. -
CartmanLand0
senior tag
válasz
sityupityu #76150 üzenetére
Az van rajta még a gyári. Fesz szabáylzó CDI is gyári. Ahogy leszedem a szerelőablakot, egyből sorakoznak egymás mellett ... és van ott egy kis rózsaszines rud vagy mi ... az mi lehet ? Abba is be van kötve valami, én nem jöttem rá mi lehet az ... Jogon nem láttam ilyet.
-
válasz
energy4ever #76146 üzenetére
Ezen sima hagyományos vákuumos benzincsap van gyárilag. Elméletileg. Gyakorlatilag meg lehet rajta már bármi.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
energy4ever #76146 üzenetére
Igen van. Na ezt majd holnap megnézem ... kiszedem majd a karbit, azt is kitisztitom egyben. Ha van tömités ami elkopott esetleg szar a tüszelep cserélem.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Vákuumos benzincsappal lehet csinálni valamit ha egyik pillanatról a másikra nem akar elzárni?
Vagy kuka? Próbáltam belefújni, finoman ütögetni de nem segített. Ilyen [kép]
-
energy4ever
addikt
válasz
CartmanLand0 #76145 üzenetére
Benzincsap van? Ha igen milyen allasban?
Letezik olyan motor amin van feltolto allas a benzincsapon, akkor a vakumos resz nem mukodik, es okozhatja az is azt a gondot! Nalam is ez volt regen. -
CartmanLand0
senior tag
válasz
tothferenc #76144 üzenetére
Remelem ennyi van ... sztem csak a karbibol folyik , mert kifolyik egy adag es utana annyi ... aztan inditas pocit nehezkes ... utana leallas utan megint folyik ... szval tulfolyo lesz.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
sityupityu #76142 üzenetére
Nekem motowellnel nem zart a tuszelep rendesen a mikuni karbiban, es siman engedte maga ala a benyat. Szetszed-kitakarit, hal' istennek azota nincs gond.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
tothferenc #76141 üzenetére
Malaguti F12. De igen lehetseges .... kedden ugyis nekiesek szetszedem es megvizsgalom.
-
válasz
tothferenc #76141 üzenetére
Az is lehet, hogy valami kosz van a tűszelepnél neki, vagy már kopott és azért ereszt valamennyit a túlfolyón. Ha ott. Amúgy én is erre gondoltam. Elméletileg ugye sokat nem ereszthet ha vákuumos benzincsap van, csak amennyi a csőben van. Ha jól működik a benzincsap akkor álló motornál nem szabad engednie semmit sem.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
CartmanLand0 #76132 üzenetére
Nem tudom milyen robesz, de nem lehet, hogx a karbi tulfolyojan csopog a legszuro hazra a benya?! Pl ilyet mar lattam en is. Eloszor azt hittem, a legszurohaz van tele.....
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
sityupityu #76139 üzenetére
-
válasz
CartmanLand0 #76138 üzenetére
Sokaknak kifejezetten ez jön be. Régebben, amikor sok alaptuningos vashengeres robogót raktam össze gyári légszűrőházzal (ugye ezen a szinten tejesen felesleges és haszontalan egy direkt szűrőt használni) sokszor az volt a kérés kifejezetten, hogy legyen egy kis torokhangja a motornak. Ezzel a módszerrel meg is lett oldva mindig a dolog.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
sityupityu #76137 üzenetére
Engem nem zavar akkor hagyom igy
-
válasz
CartmanLand0 #76136 üzenetére
Igen emiatt.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
sityupityu #76135 üzenetére
Rendben oblos picit olyan torok hangja van gondolom emiatt.
-
válasz
CartmanLand0 #76134 üzenetére
Nem kell. Annak a kis pipának leginkább a légszűrő hang tompításában van szerepe. Persze nyilván minimálisan több levegőt is kap a motor ha az nincs ott, de ha a karburáció így van belőve, a hangja is megfelelő neked, akkor felesleges hozzányúlni.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SoulReaver #76133 üzenetére
Rendben. Tuti piszkalt mert 70es henger van rajta. Viszont most atneztem ugy nagyjabol, ezt leszamitva tip top allapotban van. Burkolatok is gyariak meg a festes is gyari rajtuk. A kis pipat nem kellene potolni ? Vagy lehet jobban jarok ha veszek egy komplett uj legszurohazat betettel ?
-
SoulReaver
veterán
válasz
CartmanLand0 #76132 üzenetére
Valószínűleg piszkált motor. Lehetséges, hogy a légszűrőbetét sem gyári. A karbi úszóház tömítését vizsgáld meg majd, a csöveket rajta, hogy jól vannak-e rögzítve.
-
CartmanLand0
senior tag
Nos csak hogy ez a robogo is adjon nekem feladatot ... tenyleg csopog a benzin de menet kozben nem .... csk ha all egy ideig ... legszurohaz aljan csopog le. Tomites vagybilyesmi gondolom .. vagyis remélem. Amit meg eszrevettem hogy a legszurohazon szokott lenni egy kis pipa ... ezen nincs rajta.
-
-
Narancs
őstag
válasz
Narancs #75799 üzenetére
Csak hogy legyen folytatása a nem indul a Runner sztorinak:
A lendkerék anyája teljesen fellazult (vszínű nem húztam meg rendesen az összerakásnál), a főtengely végi nyomokból az látszik, hogy a lendkerék elfordult a tengelyen.
Visszatettem a helyére, rendesen meghúztam az anyáját és szinte azonnal beröffent a gép, azóta is 1-2 rúgásra indul. Szóval nyilván én voltam a balfasz -
tothferenc
aktív tag
válasz
CartmanLand0 #76128 üzenetére
1, en anno hasonlo helyzetben siman ratoltottem. Baja nem lett 😂
2, en is nagy nyomasuval szoktam, eddig birta, de a muszerfalat csak messzebbrol szoktam, tuti ami tuti. Plane, hogx az ora allito gumi gomja ki van repedve 😂 -
CartmanLand0
senior tag
Ujabb két kérdés
1. Mikor megvettem a tulaj tett bele egy kis benzint (95) 1:50es keverekkel ( castrol 2t ), hogy haza tudjam hozni. Na most nem sok van már benne, holnap bemennék a városba, ha lehet hinni a vajákosoknak szép időnk lesz. Van itthon 4 lityko 100as benzin meg az én saját Xado olajam amit használok. Ráönthetem a maradékra, vagy koppra ürítsem és ugy töltsem bele ? Én 1:40es kevereket használok ... ha mehet, akkor igy is mehet bele ?
2. Ha már bemegyek a városba kicsit lemosnám, bár nem vészes de van itt ott szutymó. Nagy nyomásúval moshatom ? Nem fog megmakkani valami elektronika vagy ilyesmi ?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SoulReaver #76125 üzenetére
Holnap atvizsgalom tuzetesebben.
-
SoulReaver
veterán
válasz
CartmanLand0 #76124 üzenetére
A légszűrő házon szokott lefolyni, ha ereszt az úszóház tömés, vagy valamelyik cső nincs rányomva rendesen. Vagy a kipufogó nincs meg húzva rendesen, mellette is csepeghet.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SoulReaver #76123 üzenetére
Erdekes mert most nen csopogott ... jarattam is mentem vele, figyeltuk nem volt csepeges. Allt 1 napot, reggel vettuk eszre alatta pici tocsat.
-
SoulReaver
veterán
válasz
CartmanLand0 #76122 üzenetére
És az csepegett?
Más:
Benzin szűrőt érdemes feltenni, vagy csak hibaforrás lenne?
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
SoulReaver #76121 üzenetére
Kozben megvan mar
-
SoulReaver
veterán
válasz
CartmanLand0 #76120 üzenetére
Kövesd vissza a légszűrő házat...
-
CartmanLand0
senior tag
Malagutinál hol találom a karbit ? Igaz nem volt időm jobban szemugyre venni mert sotetben neztem meg .... elvileg csopogott belole a benzin .... szereloablakot levettem mogotte nem lattam ... jol sejtem hogy az ulest kell lekapni majd ?
-
Tamás9x
őstag
válasz
tothferenc #76118 üzenetére
Előbb letesztelem és HA jó akkor igen
A másik ami már bizonyított, és jelenleg is a motorban van: [link] De csak az SMD LED-es verzió, a COB semmire sem jó. -
CartmanLand0
senior tag
válasz
sityupityu #76115 üzenetére
Koszi
-
válasz
CartmanLand0 #76113 üzenetére
Valójában mind a kettő okozhatja külön-külön, de akár egyszerre is. Ha a megszokottól magasabb az alapjárat szivatón, akkor normális, de ha nem akkor valószínű, hogy kicsit már megfáradtak a kisrugók.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x #76112 üzenetére
Nekem van egy ugyanilyenem, 2x18W. Még nem próbáltam lámpában, de biztos hogy nagyon hasítana. Nem gondolnám hogy a 2x6W-osnál erősebb kellene, mert csak nappal motorozok, arra meg az bőven elegendő. 12V 1,5A-hez komolyabb táp és elektronika kellene. Ha sötétben is jársz, érdemes kipróbálnod.
-
CartmanLand0
senior tag
Ha hideg inditásnál picit menne a robogó előre magától azt okohatja magas alapjárat, vagy kuplungrugó ? Melegen nem csinálja, csak első indításnál.
-
Tamás9x
őstag
válasz
CartmanLand0 #76108 üzenetére
Nekem is az volt ahogy átkötöttem aksira lőn világosság, de hamar leszívta, ledet pakoltam bele így nem szívja vissza az aksit, hanem tartja a feszültséget.
-
Tamás9x
őstag
válasz
CartmanLand0 #76106 üzenetére
Át lehet kötni aksira, ha az sem elég akkor aksiról- led-et neki
-
CartmanLand0
senior tag
Köszi.
Nyogo .... szerintem az lesz koszi megnezem majd ... csak sajna bontanom kell majd a fejidomot hozza
amugy nem huz semerre nem tudom miért ereztem az elso utamon ... mondjuk nagyon szar ut volt döl is össze vissza. Megy mint a bolond erezni hogy nem gyari 50es. Kulon elvezhető a lengéscsillapito alig erzem az uthibakat .... a jog teljesen szetvert alulrol. Ami nem jon be az elso fenyszoro .... annyit er mint bikan a csecs .... lehetne azt cserelni?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #76103 üzenetére
Igen, egy sima gomb elemnek kell benne lenni, azt kell kicserelni ha csak annyi a gondja.
Nagyobb Malagutikon kozvetlenul mar az akksirol kapja ez az ora is az aramot, ezeken sajnos nem. -
vadászcsiga
félisten
válasz
CartmanLand0 #76099 üzenetére
Autómosó, gőzborítva. Ha az sem segít, újrahúzás.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #76099 üzenetére
Az a kis kijelzo egy sima ora, ami az idot mutatja.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz
Zoli bácsi #76100 üzenetére
Okes koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest