Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casoli
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
A felrakott videó csak sima közlekedési videó, még gyorsulás se nagyon van benne. Azért kíváncsi lennék, ki milyen szabálysértést lát benne. Talán egy dolog van, hogy nem hagyom hogy eltaposson a sok gépjármű, és nem az életveszélyes 40km/h sebességgel közlekedek, hanem a forgalom tempójával.
Egyébként nekem az első videó elején kb. 1.20ig darál a motor, múltkor megbeszéltük, hogy másnak is ez van. Vajon mitől lehet? Automata szivató? Ilyenkor szeret füstölni is, mintha sok olajat adagolna a pumpa.
-
-
perge666
veterán
Nem tudom valaki emlékszik e rá,de tavasszal vettem egy Boostert gombokért,és ha 2-3 napig nem néztem rá csak úgy indult be ha a hengerbe öntöttem egy kis benzint.
Na mostanra ez a hibajelenség teljesen megszűnt,múlthét szombat óta nem ültem a motoron és 2.rúgásra már szépen jár is.
2 hete is vagy 4-5 napig nem ültem rá és könnyen indult.
Már régen kellett hengerbe benzint tölteni mert azért szoktam hajtani hiába nem ez a fő mocim.Létezne hogy valami dugulása volt?
Mert ugye mikor megvettem vastagon állt rajta a por és a jó ég tudja mikor használhatták.Eléggé megszerettem ezt a kis vasat,elég frankó,megbízható szerkezet a maga 20-25 évéhez képest.
-
Vismajor01
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Jaja. Es sztem ennyit is csak azer mert elhagytam az adasvetelit, es hasbol irtunk egyet amin 250 ezer volt az ar (am 150 volt a motor)
Engem mondjuk nem zavar, azota is hasznaltam a neost, mostmeg mar szar es falnak dontve varja hogy agyon verjem
-
energy4ever
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
94ezer ft...

ha nekem megtornek a choinorit(ami mar tobb mint fel millioba van), akkor mennyit fizetnenek? 20-30ezret!?
Megveszed a bukod, amaradek penzbol meg kb semmi gyari cuccot nem tudsz venni ujjonan a motorra...Ugy lenne a korrekt, hogy gyari alkatreszekbol potolni szerviz alltal a megserult dolgokat, a aszamlat meg a biztosito fizetne. Pl egy 50-60ezer ft-ba kerulo motorhoz csak egy db uj gyari kerek tobb mint 100ezer ft pl.
-
Vismajor01
addikt

Kérés számomra parancs.

Nah szóval..
Március 12-13 körül a külső sávban haladtam a SMKP robogómmal, amikor a belső sávban lévő passatos úgy döntött, bekanyarodik jobbra.
A vétkességet helyszinen elismerte, sárgakék lapot kitöltöttünk, személyi sérülés nem volt (Full protectorban voltam).
Sajnos nem tudta megadni a biztositója adatait a csóka, mert céges kocsi volt.Aztán b*szott rá, szóval MABISZ-tól kellett kikérnem, igy 20 nap is eltelt mire bejelentettem a károkozást.
(Károkozó nyilván nem jelentett be semmit).
Ehhez képest gyorsan, 3 napra rá, tehát április elején kijöttek kárfelmérni.Lefényképezte a kárfelmérő a motor minden részét (full baloldal sérült, 50-el kaszált el, végig a baloldalán csúszott), a protektoros ruhám(szakadásait), sisak sérüléseit.
Számlám egyedül a sisakomról volt, akkor volt 2 hetes, 46 ezer ft volt. A robogó egyébként lábon jött el, a kormány állt csálén de csak a kormányrúdon kellett kilazitani a csavart és megigazitani.Aztán rá pár napra irtak is egy emailt, hogy 94 ezret fizetnek. Nem kell nekik semmilyen számla, ennyit utalnak és kész. Én ezt elfogadtam, tekintve 150 ezerbe volt a robogó amikor vettem.
Tehát április 15-én tették az irásbeli(email) ajánlatot, én azt még aznap kinyomtattam, aláirtam és visszaküldtem.
Harmadik ügyvédi felszólitásra, A MAI NAP! Kaptam meg a pénzem. Augusztus 15-e van. És ha nem lenne ismerős ügyvéd, még mai napig ülnének rajta.
Nem lehet őket direktbe hivni, visszahivást igérnek. Full random egyszer csak felhivnak, ha éppen nem tudtad felvenni igy jártál, visszahivni nem tudod. Felhivod megint a kis telerendszert, és kérsz visszahivást, ami a következő 3 nap reggel 8 és este 8 között BÁRMIKOR jöhet. A csaj kb nem tud semmit. A csávótól kell nekik valami papir?! Amit neki ki kell tölteni és nekik visszaküldeni?! Nem is értem..
Jótanács: Várjatok egy hónapot miután minden megvolt, ha nem küldtek semmit tértivevényes levél ügyvéddel azonnal. Akkor talán nem tart 5 hónapig.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Azt tudnod kell hogy az ilyen adalékokat általában kopott motorokhoz ajánlják. De azt még senki nem bizonyította hogy mennyivel lett jobb és hosszabb a motor élettartama. A mai korszerű szintetikus kenőanyagok mellett nem hiszem hogy szükség lenne ilyenre. Tapasztalat szerint 4T motoroknál a motor bírja legtovább, ami a kopást illeti.
suste: Az én motorom egy 32 éves veterán motor, amihez lehet kapni mindent, elfogadható áron. A tuningolás arról szól hogy meg kell emelni a motor teljesítményét, amit azonos köbcenti mellett a motor fordulatszámának a növelésével lehet. Én a motoromra vettem egy nicasilos verseny hengerszettet, egy nagyobb átmérőjű kipufogót. A 12 mm-es torokméretű porlasztót felfúrtan 14 mm-esre és nagyobb főfúvókát kapott. A gyújtását már régebben lecseréltem egy CDI gyújtásra, ami automatikus előgyújtás szabályzást tud. A barátom adta, illetve cseréltük, egy megszakítóssal. Ennyi minden kellett hogy kipörögjön 10000-re. Mindezt 2 éve megcsináltam, azóta szinte minden nap használom a motort, mert szeretek motorozni, szeretem mikor 70 fölött megy és pörög a motor.
-
-
suste
veterán
válasz
KTMHobby3
üzenetére
(50ccm) 2T-nél eleve leszabályozzák a variátorban a sebességet, gyujtásnál a fordulatot (plusz egyéb fojtások).
Ezek eltávolítása vajon tuningként kezelendő? Vagy Nálad más módosítás is volt? Ez a kb 10000-es fordulat már nagyon a vége, vagy ezzel még elutazgatsz?
Egyébként köszi az infót!!! Jó ha van ilyen adat is.... -
KTMHobby3
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, talán arra hogy hónoláskor MoS2-t használnak kenőanyagként? Ez nem valószínű. Ezt a kenőanyagot bejáratós motoroknál tilos volt használni. "...ellenőrizhetetlenül megnöveli a bejáratás idejét." Idézet a használati utasításból.
suste: Az én 50 ccm-es kismotorom gyárilag max 5200-at forgott, 45 km/h-nál, most, tuningolás után 74 km/h-nál 9267-et forog. Pontos a mérés, mert az én motorom láncos. 4T-m sosem volt, de szerintem a mostaniak legalább ennyivel fororgnak, vagy inkább többel.
-
suste
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére

szerintem a szélcsend meg rádőlés nem fontos, csak sík egyenes út legyen
a tuning variártor végre nagyon kiváncsi leszek (esetleg sebességet is társíthatnál a fordulatokhoz
)az "ideális" beállításról, amit te is szoktál mondani, kicsit árnyaltabb a véleményem
egy átlagos variátor szett esetén a rugókkal, görgőkkel többféle "ideális" beállítás is van, csak az a kérdés mi a végcél (gyorsulás/végsebesség)
de ha van egy komoly tuning variátorod (egy adott motorra kihegyezve), akkor ott már elvárható az ideális görgőpálya, amivel tényleg egy ideális állapot állítható be (a legnagyobb nyomatékkal húz a maximális fordulatig)
persze az is elvárható lenne, hogy a gyár az adott motorhoz kitesztelt szettet tegyen be, és ne csak találomra, vagy egy régi modell kis változtatásával
(bár régebben autóknál is sokszor csak a végáttételt változtatták, pedig biztosan nem lesz így idális az adott motorhoz...) -
nyogo83
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Pontosan igy van elmeletileg. Regen eleg sok "csodaadalekot" arultak, amik vagy igy-vagy ugy hasonlo elven mukodtek. A kompresszio nemileg nott toluk emiatt, ha esetleg kezdodo hajtorud/fotengely csapagyas volt a motor, akkor ideig oraig el lehetett vele kendozni a hibat.
Azthiszem a legismertebb es egyben legtalalobb elnevezesu ilyen csodaszer a Finis (Finish)
(igaz ez olajhoz adalek) -
Lemérem neked ha lesz egy kis időm...Idén úgy is csak kb kétszer hoztam elő. Lemérem azt amikor látom, hogy a fordulat egyértelműen jelzi, hogy a vario már nem dolgozik, meg megnézem azt is, hogy mi a max. Majd megpróbálom viszonylag szélcsendes időben mérni, hogy nagyon ne befolyásolja az eredményt, meg kicsit rádőlök majd, hogy a bukóm egy vonalban legyen a plexivel. Így kb tényleg azt az eredményt tudom lemérni amit max pörög menet közben terhelve.
-
suste
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Pont ezt írtam, hogy a Harley-t meg a Ninja-t nem itt kérdezném.....
(#74782) sityupityu
természetesen nem a variátor ideális munkapontját kérdezem, az evidens, hogy mindegyik robogónál más, még ua tipuson belül is (de szerintem egyébként ez is behatárolható 4T esetén, én 6-7000-re tippelnék, tuningnál akkor gondolom 7-8000 lehet)
Amikor a variátor már nem dolgozik, de még nem is max fordulat, amin már szét akar esni
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Én meg kb egy hónappal ezelőtt adtam el a 875 köbcentivel nagyobb, és 11 évvel idősebb nagy tesóját.

-
Értem, hogy mire vagy kíváncsi...Tehát hogy általánosságban véve mondjuk 125 4T robogónak mi a maximális fordulatszám tartománya a működés alatt.
Először is itt sem mindegy, hogy mire vagy kíváncsi: A kigyorsítási max fordulatszám tartományra, vagy a végsebesség max fordulatra?
A 4T robogókra a meghajtása miatt ugyanaz az elv vonatkozik mint a 2T-re, van egy bizonyos fordulatszám (csak egy) amin a legjobb a kigyorsítás, és ami fordulaton elméletileg nyél gáznál végig kell lennie mindenféle luk (fordulatszám esés) nélkül nullától egészen addig, amíg a varió már nem tud váltani. Ezt a fordulatot a gyártó vagy jól belövi a gyári variátoron meg mindenen ami hozzátartozik vagy sem.
Miután a vario már nem képes tovább váltani ugye utána már csak a fordulatszám növekedéssel lehet tovább növelni a sebességet.Na már most én azt mondom, hogy sem az elsőre, sem pedig a másodikra nem lehet pontos adattal szolgálni még akkor sem, ha kimondottan 125 4T-ről beszélünk. Szerintem a különböző gyártóknak más-más értékeken dolgozik a motor, amit a korábban említett gyári variátor beállítások határoznak meg, és amiben szerintem valamennyi különbség biztosan van a különböző típusok között.
A másik dolog, hogy meddig engedi az elektronika vagy bármi a max végsebességi fordulatot, szerintem ebben is vannak/lehetnek különbségek.
Biztos, hogy egy kb általános érték felállítható amire kíváncsi vagy (értem, hogy mire gondolsz), de a 4T robogók tőlem speciel nagyon távol állnak. Bár van egy 4T runner-om, de azon nincs fordulatszámmérő. De még ha lenne, akkor sem a gyári fordulatszámot mutatná kigyorsítás alatt, mert én a hajtást már lecseréltem malossi-ra, amiből adódóan valamivel magasabb a gyorsítási fordulat mint ha a gyári vario lenne benne. Mivel 4T-ről van szó persze nem vészesen magasabb, de mégsem a gyári fordulaton dolgozik max gáznál kigyorsításon. Azt és úgy esetleg meg tudom nézni neked, hogy rákötök olyan univerzális fordulatszámmérőt amit a hangolásoknál szoktam használni. Bár ez nem lesz gyári adat, de szerintem olyan 1500-1800-as fordulattal pöröghet többet max a gyáritól. A gyári variátort ez miatt most nem akarom visszarakni.
Ezt meg tudom nézni, amiből talán le tudsz vonni valamit. Na meg azt is vedd majd figyelembe, hogy ez nem 125 hanem 180 köbcenti. -
macilaci78
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Nem az én méretem.
Már a Suzuki. -
energy4ever
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha mar Ninja... Nemreg lattam, hogy van mar abbol is 125-os.

Tegnap voltam markakereskedesben. Ha minden jol megy kovi honapban hozom ki az uj Suzuki GSX-R125-ot 2019-es modelt kek szinben. Valami dobbenet eloben milyen szep. Raadasul kegyetlen pici, foleg az ullesmagassaga. -
macilaci78
nagyúr
-
energy4ever
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az olomadalekra azt mondjak, hogy kb mindent szetmar ami nem fem. Versenymotorokba repulogepes benzint nyonnak ami alapbol olmos. Mondjuk ara is van, ~2600Ft literje. Kb 1 ora helyett elmegy vele 2-3orat egy dugattyu.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
Amibe ólmos benzin kellett, az egyrészt jellemzően elketyeg simával is, másrészt legfeljebb ólompótló kéne bele szvsz
Elég veszélyes dolgok jönnek a kipufogóból 2T olajjal, és az anyag is kifejezetten agresszív, a tömítések és a levegő miatt is felesleges (sőt, inkább káros).Benzin tekintetében biztonsági adatlapokat átnézve már a kommersz 98/100 sem etanollal kapható, hanem ETBE van benne, ami miatt pl. tartósabb, stb. Ami viszont olyan régi, az mondjuk 86 oktánnal is elmegy, onnantól kezdve meg jó hogy nem pakura a minimum...

-
válasz
sityupityu
üzenetére
KTMHobby3:
Megvan a kiindulási pont, a 2T/4T ólommentesítés kapcsán olvastam a felsőkenést ami 4T-nél elhanyagolható volt valami veterán oldalon. "Fimol" határozottan rémlik, mint adalék
Az a baj az angol oldalakkal, hogy pontosan nem lehet fordítani
Honda 1-2 hengeres 4T blokkok kapcsán.
Az etanol mentes repólő benzínt is ajánlották, de idehaza kicsit drága mulatság. -
suste
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem tuningról, hanem gyári állapotra kérdeznék, és mivel itt vagyunk, ezért 50-125ccm robogókrol van szó. Nem hiszem hogy egy tapasztaltabb emberke nem tudna egy működési tartományt mondani, főleg 4T -re (pl 6-8000, de ez csak tipp).
Az a max tartomány a kérdés, ahol kimegy a világból, nem a széttuningolt, agyon hajtott, verseny/üzemórás stbstb..... -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem te írtad, hanem az általad megdicsért hsz szerzője.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Senki sem mondta, hogy butaság (legalább is én nem), csak annyi lett közölve, hogy erre így nem lehet válaszolni. Nem lehet az összes 4T (még a 2T-t sem) motort egy halmazba belepréselni ha ilyen kérdést tesz fel az ember.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
De ettől a kérdés még szerintem nem volt butaság. Nem ért hozzá a kérdező, ennyi.
-
Vismajor01
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Aha, autópályatempónál próbáltam ki, akkor nem is hallottam azt hittem nem működik.

-
válasz
energy4ever
üzenetére
"Az, hogy mi a magas fordulatszam, az fugg a hengerek szamatol, loketterfogatuktol, elrendezesetol, de leginkabb a szelepvezerlestol."
Teljesen jól megválaszoltad, plusz még maga a blokk konstrukció amit szintén hozzá írtál az elején. Amúgy erre a kérdésre tényleg nem lehet válaszolni, nem lehet egy kalap alá venni a különböző motorokat.
Még amit hozzá lehet tenni az a lökethossz, mert ugye pl ugyanazon a köbcentin belül a hosszabb löketű motor nem fog annyit pörögni mit a rövidebb. A rövidebb löketűbe több lóerőt bele lehet préselni, viszont a hosszabb löketű nyomatékosabb és kevesebb lesz a fogyasztása.
-
energy4ever
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
A duda akkor is halk mikor huzod neki a gazt?
Persze, atrakhatoak. Alltalaban 2 pines egyenaramu 12V-s -ek a dudak, kikell merni mennyi es milyen aramot kap, utana mar csak a rogziteset kell megoldani.Nalam Choinorinal szivas volt a duda is. Az oninditos verzio egyenaramu, az onindito, es akupakk nelkuli valtoaramu, igy a duda(ami igazabol nemis duda, hem valami berrego), nem csinalt semmit se, csak kattant eggyet, es ennyi, szoval rakhattam at azt is...

-
Vismajor01
addikt
Nah én megelégeltem a lassúkodást a felüljárókon, és beruháztam egy Kymco Grand Dink 125 cm3-re, amiben 175 cm3 henger van.
Zalaegerszegen vettem a motort, onnan lábon jött budapestig.
200-ért vettem, szép állapotban van, 34 ezer kilométerrel.
Viszont hideginditás után lefullad alapjáraton, tartani kell egy kicsi gázt neki, de elég gyorsan bemelegszik és utána már jó. A csóka akitől vettem azt mondta, hogy automataszivató kicsit buta benne, ezért ilyen.
Lehet ezen javitani? Főleg városban használnám a motort, és itt azért elég zavaró ha lefullad piroslámpánál.
A dudája nagyon halk, van rá mód, hogy átrakjam szerintetek a Neo S-ben lévőt? Az jó hangos

-
energy4ever
addikt
Fordulatszamnal letezik fizikai limit amit a blokk konstrukcioja hatarozz meg. Ez leginkabb a 4T-nel van. Olyanra gondolok mint pl a nyomorudas rugos szelepvezerles: Ezeknel fizikai limitet okoz maga a konstrukcio, mivel eler egy bizonyos fordulatszamot, es nem tud gyorsabban forogni, mivel a rugok gyengek a gyorsabb szelepvezerleshez, es nem tudnak olyan gyorsan nyitni-zarni.
Az, hogy mi a magas fordulatszam, az fugg a hengerek szamatol, loketterfogatuktol, elrendezesetol, de leginkabb a szelepvezerlestol.2T-nel nagyon nincsen ilyen, ott van egy magas fordulat, aminel erezhetoen mar nem megy tobbet a jarmu, csak emelkedik a fordulat, igy erzed, hogy mekkora az a tartomany amiben maradni kell. Pl van olyan 2T ami 7ezret forog(pl robogokban), es van olyan is, aminek 13-14ezernel jon meg az ereje(kiskobcentis versenymotorok)
Ezzel csak arra szeretnek utalni, hogy a kerdesed butasag, ilyen szeles tartomanyu korben nem lehet alltalanositani!
-
suste
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha már fordulatszámrol van szó, akkor 2T/4T robogóknak mi a normál és mi a magas fordulatszám tartomány általánosságban?
Gyárilag a 4T-knél is van valami limit? -
válasz
Tamás9x
üzenetére
Csak kíváncsi voltam az esetleges forrásokra, de akkor elárulok valamit, számomra ez nem ismeretlen. Elég sokan csinálják ezt, különösen a nagy köbcentis nagy fordulatú gépeknél használják előszeretettel véleményem szerint teljesen indokolatlanul. Kb 4 éve jöttem rá az egyik nagymotorozásunk alkalmával, hogy az egyik cimborám a yamaha r1-esébe is tesz. Mögötte mentem, egyből megéreztem. Szerintem itt találkoztam először ezzel a dologgal. Igazán nem tudta megindokolni az egészet csak annyit mondott, hogy egy nagyon "hozzáértő" szaki mondta neki.
Nem tudom, hogy hosszútávon milyen hatása lehet, mert a cimborámnál csak egy szezont volt az a motor. És azóta már jó párszor mentem olyan motor mögött, ahol lehetett 2T olajszagot érezni. Én nem fogok soha ehhez folyamodni, mert egyszerűen nem látom az értelmét csak az esetleges negatív hatásait. Csak azért kérdeztem, hogy hátha tudsz valami forrást, mert akár hány ilyen egyént megkérdeztem, azok mindig csak azt mondták, hogy hallották valaki/vagy valakiktől és gondolták, hogy kipróbálják, de ők sem tudtak semmi konkrétat mondani hogy hol terjed ez az "ige". 
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Nincsenek ilyen csoportok, sőtt a közeli szerelők nem is foglalkoznak vele mert a 4T sokaknak magas. Irodalmat olvasok, és 1-2 helyen a tabu témák, mint pl ez is nincs kitárgyalva, csak tiltva, vagy valahol enegdélyezve egy enyhe olajozás, a bejáratási időszakra, de mit miért, hogyan sehol sincs alátámasztva indokokkal, érvekkel, semmivel.
Bölcsebb kérdezni, és tudni, mint nem kérdezni, és megvezetve lenni.
Köszönöm a válaszokat
-
-
kisbago
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
a két érintkező között csak egy szakadás vizsgálást mértem! de össze sípol! (össze kell neki?)

-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tamás9x
üzenetére
Nem igazan eroltetnem. Teljesen mas a 4T mukodese a 2T-hez kepest, ahogy ez eges es a toltescsere is.
Jo esellyel hamarabb kokszolodnak el a szelepek/rakodik le az olajsar, gyertyan, kipufogoban, esetleg meg a gyuruhornyoknal lerakodik es az almoskonyv szerint az sem tul jo.Ha jo az olajozasa, nincs modositva nagyon semmi (nagyobb henger, dugo, stb) akkor nem lesz gond amugy sem. Nem az olajozas hianya miatt fog hamarabb tonkremenni, ha tiltason/tiltas folotti rpm-en hasznalod.
Hamarabb fog a csapszeg illetve a hajtorud felso csapszeme logosra kopni,.
Gyari blokkon en nem biztos hogy ilyen hasznalatot forsziroznek, de meg modositott blokkon is kb uzemoraban szamolva hajtanam.
-
kisbago
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Igen! A reléig mind a 2 jo! Viszont az izzonál a csatiban már nincs ott!
-
4T felsőkenés, mint olyan, van aki esküszik rá van aki tagadja, ártani nem árt, de vajon használ?
7 literhez ajánlottak 0,5 deci 2T olajat, ez befolyásolhat nálam bármit is?
Nem városi hazsnálat, tartós, tiltás közeli, tiltáson túli fordulat ( nincs benne rpm limit)
Nagyon nem találok irodalmat erről. -
válasz
energy4ever
üzenetére
Így kívülről csak az első lámpája különbözik a "sima" af-28-tól
szerk.: na meg még pár apróság:
Ez a Honda Dionak egy alváltozata, műszakilag lényegében ugyanaz, mint az egykori szerkesztőségi Dio ZX, amivel kétszer is nekimentünk a TB24-nek. A futóműve valamivel lágyabb, mint a ZX-nek, illetve más a kormány, a lámpa és az ülésmagasság... -
energy4ever
addikt
válasz
kisbago
üzenetére
De mit jelent az, hogy nem megy? Egyik iranyba sem megy?
Eloszor azt kell megnezni, hogy eljut-e a pozitiv a releig.
Nalam tegnap volt egy olyan hiba, hogy a jobb oldali ment, a bal oldalon az elso villagitott folyamatosan, a hatso pedig nem csinalt semmit se. A hatrameno pozitiv szakadt meg... -
siti
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
óó emlékszem! amikor írtad hogy bekerültetek és mivel kellene indulni! Akkor is írtam, hogy amivel a top 10 megy, azzal nem lehet nagyon mellé nyúlni, az area51 merész választás volt, de régebben vespával és habanával is mentek

Annak idején ricinus olajat adtunk a benzinhez, amitől gyorsabb lett a simson. Ezt szabad? mert a kereskedelmi benzin előírt, de a kétütemű olaj nem. Vagy a versenyzőnek adni, sietne utána nagyon

-
Casoli
őstag
Csináltam pár videót.
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok! Lenne nekem egy yamaha jog 3kj-m!
És az lenne vele a gondom hogy az index nem megy! Tudok nekem ajánlani hozzá indexrelét? vagy hol keressem a hibát! az index relét merre keressem?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Geresics
üzenetére
Delelott (vagy mikor) neztem az osszefoglalot, meg annakidejen fel szemmel kovettem is a kozvetitest, respect nektek

Tervben volt, hogy ha mas nem, csak fel napra legurulok hozzatok, de sajna mas jott kozbe
Egyebkent szerintem teljesen jo felfogas, hogy ez elsore egy kis "warm up"-nak tokeletes, amikor szembesultok vele, hogy mi-hogy megy es esetleg mi az amiben javulnotok kell.
Valamikor en is gondolkodtam rajta, hogy menni kelle, de sajnos pont amit ecsetelsz, az amator mokatol a profi verseny fele eltolodott hangulat/csapatok egyre jobban elvette a kedvem.
Ertem en, hogy nem lehet ezt kiszurni (hiaba volt tiltas a licenszes/volt licenszes versenyzokre), na de amikor gyakorlatilag "vegtelen"(kis tulzassal) technikai/anyagi hatterrel megtolt csapatok vannak, akkor az ember egy picit elgondolkodik.Nem sirom vissza az elso 1-2 TB24-et, de ott pont emiatt volt masabb a hangulat.
Ha jovore indultok, mindenkepp szolj elore, meg az is lehet, hogy valamilyen formaban beszallnek hozzatok!

-
Geresics
addikt
TotalBike24 2019 - Woodstock halála - Petrol Circus TB24 TEAM
A TotalBike24 a motorversenyzés Woodstock-ja, hatalmas buli és kőkemény kihívás egyszerre!
Ebből a videóból mindent (is) megtudhatsz a 2019-es versenyről a Petrol Circus, és leginkább jómagam szemszögéből!
#TotalBike24
#PetrolCircus -
bradam
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszi, de Hondához elég nagy kedvezményem van, ezért erre a két típusra esett a választás

Köszi nyogo83
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
bradam
üzenetére
Nezd meg, ha van lehetoseged probald ki mind a kettot. Az SH a nagy kerekmeret miatt komfortosabb, jobban birja az uthibakat, viszont a PCX-en nincs annyira "budin ulos" erzesed. (nekem az utobbi jobban bejon)
Raadasul az uj Pcx-eknek valamit javitottak a futomuvukon, speci rugot kaptak.Rokonom most vett uj Pcx-et, ABS-es 2019-est. Most viszi 1000-es szervizre, ez ido alatt a katalogus szerinti 2,1 helyett 2,4-2,5l korul sikerult neki osszehozni a fogyasztast BP-n, imadja.
Nekem szemely szerint max az elso ABS szamitana lenyegesen, mert a hatso kerek megcsuszasat konnyen lehet kontrollalni meg nedves idoben is. Az elso mar problemasabb, ha para van, akkor azon tud sokat segiteni.
-
bradam
aktív tag
Sziasztok! Új 125CM-es robogó vásárlása előtt állok, és a Hondától PCX és SH jött szóba, viszont nem tudok dönteni a kettő között. Az SH-nál a hátsó ABS és a nagyobb gumi szerintetek megéri a felárat? Csak Budapesten lenne használva, semmi autópályázás vagy ingázás
-
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tamás9x
üzenetére
Inkabb komplett blokk csere(de ott a papirozas resze gaz, szoval elgondolkodni az egesz motor cserejen), mert gyari cuccokat arra atalakitani, hogy uzembiztos legyen, illetve + sebesseget bele, az nagyon zsebbenyulos lenne(annyira, hogy masik motor boven kijon belole).
-
válasz
sityupityu
üzenetére
128 4T szeretnék nagyobbra cserélni Cross blokk... 4 sebességet 5-6 ra bővíteni... De akkor reaélizálódik, hogy inkább blokk csere, gazdasági szempontot nézve.
-
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ha olyan big bore-ra gondolsz mint én, és a gyári főtengely a kérdés akkor semennyire. Hiába melegítgeted rendesen, sem a fordulatot sem pedig a nagy terhelést nem fogja bírni.
Egy 70-es öntöttvas hengerszettet egy nagyon jó állapotban lévő főtengely még csak-csak elbír, mondjuk egy malossi sport kategóriáig (kb 10 LE). De soha sem egy életbiztosítás, inkább a csere már itt is ha hosszabb távról beszélünk. Egy olyan kaliberű öntöttvas hengernél meg mint pl a polini corsa meg már gondolkodni sem kell a cserén. Aluhengernél (18-22 lovat leadó) meg csak a bolond hagyja meg a gyári főtengelyt. -
válasz
Norbika88
üzenetére
Persze, az összerakást követő legelső tankot leszámítva bőven elegendő a gyári olajozás. Ha belegondolsz és megfognád egy 70-es és egy 50-es hengernek a belső falát és elméletben kiterítenéd mint egy négyszöget, akkor szinte alig lenne méretben különbség a kettő között felületben.
Nem tudom, hogy a szervizek milyen árakkal dolgoznak, majd a többiek segítenek ebben. Azt tudom, hogy kevesen szeretnek hangolással pepecselni (pláne ha az valami tuningal párosul). Vagy nem is értenek igazán hozzá (csak annyi a tudás, hogy egy alkatrészt kicseréljenek egy másikra), vagy aki ért is hozzá azoknak is nagyrészt csak az számít, hogy minél hamarább végezzenek egy adott motorral, hogy jöhessen a következő. Pláne a mai, szerelőhiányos időszakban mondható ez el.
-
ezek a big bore kittek emnnyíre gyilkolják a főtengelyt, már ha normálisan szépen előmelegítve használjuk, nem úgy mint az állat, azaz én vettem magamnak nem apucitól kaptam szétverni kategória. ?
-
Norbika88
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm!

Valóban egy kicsit elkapkodtam a dolgokat.
Na de mától szabin vagyok kezdem az elejéről.Ezzel a hengerrel szemezek bár ennek a cseréléshez már nem mernék egyedül neki állni.
Mennyibe kerülhet szervizben ennek a felszerelése és nagyobb karbival, és hangolással?
Ilyenkor megmaradhat a gyári automata olajzás? -
perge666
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Jaaa hogy ez is kiskerekes?
Nemtudom míért,de 13-as rémlett..... -
válasz
macilaci78
üzenetére
Ja és ugye neki ugyanolyan bws van mint neked, értem.

-
válasz
Norbika88
üzenetére
Megnéztem a videóidat. Pár jótanács:
Egy: hangolásnál nem kutyulunk jobbra-balra mindenfélével össze-vissza. Kis, rugó, kontraszt, görgő, súbert, stb...Mindig csak egy valamivel foglalkozunk először. Jelen esetben (mivel maradt a régi henger és karburátor) a hajtással foglalkozunk először. Azt a hajtást simán be lehet hangolni a régi fölállásban, akkora változás nem történt motorügyileg, hogy ezt ne tehessük meg. Majd ha kész vagy ezzel akkor lehet kicsit csiszolni a karburátoron ha szükséges.
A hajtásnál is szép sorba megyünk nem pedig össze-vissza mindennek nekiesve. A kis kuplungrugók pl a legvégső fázis a hangolásnál, ugyanis azoknak egyedül az elindulásnál van szerepük.
A első videóban (azaz a másodikban, mert az első nem működik) valóban lehet darálást hallani az elején ami tök olyan, mintha többletüzemanyagot kapna. Viszont ezt mégis ki lehet zárni, hiszen rezonátor került fel a gépre, aminél a legtöbb esetben a végső fázisban még növelni is kell minimálisan a főfúvóka méretet. Tehát ez ki van zárva. Ráadásul később meg is szűnt a darálás, a második videóban meg nem is lehet hallani. Nem lehet, hogy egyszerűen csak tök hideg volt a motor a videó elején? Mert ilyenkor simán produkálhat egy jól beállított karburáció mellet lévő motor is hasonlókat. Az első videó első feléléz leszámítva szerintem teljesen korrektül gyorsul azzal az 50-es hengerrel a robogód. Ráadásul semmi luk sincs benne a gyorsulás alatt, szép egyenletes a fordulatszám végig. Mi a baj vele? Maga az elindulásod közvetlen a legelső fázisban valóban nem "kecskebak szerű", de ezen könnyen lehet segíteni. Egyszerűen még erősebb kisrugók kellenek a kuplungodba, hogy nagyobb fordulaton nyíljanak csak szét a pofák ezáltal elérve a dinamikus elindulást közvetlen álló helyzetből. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Nincs elég bajom.

Öcsém robogóval jár dolgozni, inkább neki lesz ez hasznos. -
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Gratulálok hozzá, erről már kilehet jelenteni, hogy egy minőségi kis gép.

(#74710) macilaci78 Ez neked minek is kellett pontosan? Mármint tudom, hogy mire való, csak így hirtelen hova, mi miatt volt ez a vétel?
-
perge666
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez a nagyobb kerekeknek tudható be hogy jobb az úton.
Fékekhez sincs hozzáfűzni valóm.Nekem a fojtást 1000km után vette ki a szervíz,és igen dinamikusabb lett sokkal,minden téren.
-
energy4ever
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A kinaiak kozul a piaggio mas...
Az regen nem kiani volt, rengeteg ceget felvasarolt, koztuk a Derbit is. Suzuki, Rotax utan ok a legjobbak blokk fejlesztesben.
-
vadászcsiga
félisten
Az olasz/japán vs kínai témához meg csak ennyit. Piaggio adatlapján ez áll (Ausztriában lett vásárolva):
Name des Herstellers:
Piaggio Foshan Motorcycle Co.. Ltd
Zhengxing Road, Chengxi Industrial District
Zhangcha Foshan, Guangdong Pro
PR China -
-
perge666
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Gratulálok az új paripához,széles utat és gumifákat.

Milyenek az első benyomások,hogy tetszik?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Áh értem
-
Norbika88
senior tag
válasz
Norbika88
üzenetére
Továbbra is fent áll a videókon is látható darálás 7xxx fordulatig.
Kicseréltem kékről pirosra kis rugókat, kipróbáltam, 4.25;4,5;4,75;5grammos görgőket.
Közepes erősségű stage 6 kontrasztrugót raktam, be. A súbert a legalsó állásba raktam, szép őz barna a gyertya.
Tényleg ilyen gyenge lenne ez az 50-es blokk ehez a kipuhoz allul? Szivató?
Vagy még a görgőzni kellene, esetleg a hézagolás nem jó?
Stage 6 variátorhoz nem vettem meg a külső tárcsát.
Esetleg rövidebb szíj? -
macilaci78
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Van pár autós topik, ahol a beugró a gépsárkányról készült 40 db HD kép.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
nyogo83
üzenetére
Ilyenem van, de majd lefotózom. Most úgyis darabokban van a gázbowden okán.
Ha azt mondod, hogy úgyis törik az idomot lopáskor, akkor lehet, nem a gyújtáskapcsolónál kötöm be az ACC-t, hanem valahol a talp alatt a kábelkorbácsnál, hogy ne látszódjon egyből. Úgyis ide terveztem rakni az egységet az oldalsztenderrel ellentétes oldalra. Hátrébb nem merem rakni az ülés alá, mert hosszabb úton, nyári melegben meleg a csomagtartó. Esetleg még elvihetem a tank mögé... Szerintem simán gyorskötözővel odahúzom a vázhoz. -
siti
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
grat
(itt nem kötelező a 40 hd kép)
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
A narancssarga (ACC) jelet a gyujtaskapcsolohoz kotheted be (ahhoz ahol a gyujtaskapcsolo megszakitja a +12V-ot). Ilyenkor arra is lehet riasztast beallitani, hogy arra is jelezzen. Nagyjabol felesleges az esetek tobbsegeben, mert ha lopjak akkor vagy kisteherrel viszik, vagy kormanyzarat eltorik semmi perc alatt es a burkolatot szetpattintva osszedugjak a +12V-ot.
Sajnos nem talaltam a linkelt cucchoz adatlapot(lehet neked mellekeltek, csak nincs rajta), de altalanossagban az ilyen cuccoknak 4-5-6mAh a nyugalmi aramfelvetele, ha nincs aktivitas. Ha aktivan mukodik, akkor 120-160mAh. Ebbol nagyjabol ki lehet kovetkeztetni, hogy meddig birja a kulonbozo allapotokban.
Fix tapot nyugodtan adhatsz neki(akkor van ertelme, mivel tudod, hogy mindig fel lesz toltve), nem akkora benne az akksi, hogy leszivna egyhamar. De tesztelni kell mindenkepp.
Szolgaltato szerintem egy sima dominos Telekom kartya, elvileg azzal a havi 100Mb nettel boven elvan ha akcio(lopas) van, akkor is. PIN kodot ki kell kapcsolni valami keszulekben, mielott a nyomkovetobe rakod.
-
macilaci78
nagyúr
Megjött ez a GPS tracker, hogyan telepítem?
Az megvan, hogy az akku pozitív, negatív pórusára megy a piros és a fekete, de a narancssárgát hova?
Adjak neki fix tápot, vagy kössem a gyújtásra? Ha fix, mennyit fogyaszthat? Illetve a beépített 350 mAh akkuval meddig bírja?Tudtok hozzá ajánlani valamilyen mobilszolgáltatást? Telekomos lenne a legjobb.
-
Lacuss20
senior tag
Én szerettem vola külföldön regeltetni, úgy tudtam lehet, de sajnos nem. Lecseréltem fékbetéteket, cukor új pirelli minőségi gumik 14/db... hajtómű,motorolaj, szűrő erre most "adhatom el" mert otthon nekem nem kell 50 es "papirokkal" amúgy sem otthon használtam volna még egy jóideig... a 125 meg ugye kb lehetetlen megszerezni 18 év távlatából...
Pedig nekem nem a "csalva" használni szindrómám lett volna van A1 jogsim ezer éve és nem az 5000ft-al több bizti érdekelt volna, meg a rendszám téma... Azt mondta akitől vettem már 2. tulajdonos volt ő és így valami mkódon forgalomba lehetne helyezni, de végül csak nemtudta megmondani...annak örültem volna igazából
Ha valakit érdekel így akkor elado... Leonardo 125... Tűgörgős zörög és az ékszíj még csere érdemes bár nem repedt, de nem mai, 8000ft a dayco szíj meg japán tűgörgős csapágy pestről... karbi tiszta minden más rendben van.

-
siti
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Papír rendszám nélkül? nem fognak adni OT se.
- csókolom, van egy motorom, motorszám, alvázszám, tessék megnézni, nem körözik nem lopott, nincs senkinek a nevén (vagy ha igen, meghalt, itt a halotti, itt a hagyatéki hogy rám hagyta), itt a regadó, forgalomba helyezés pénze, biztosítás, műszaki, kérek szépen forgalmi, rendszám.
- tessék, páros számra végződik jó lesz?
- igen, köszönöm!ilyet szerintem csak a privát lakatlan szigeteden tudsz megcsinálni

4-es pont:
http://mavamsz.hu/gyik/602/ot_rendszamu_jarmuvet_szeretnenk_vasarolni -
vadászcsiga
félisten
Auchanban megint kapható a blue way elektromos chopper. 200 ezer Ft, nem tudom milyen minőség de Pesten a belvárosban a turisták jól el vannak vele.
-
energy4ever
addikt
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok budapesten ajánlani szerelőt aki foglalkozik derbi senda xtreme 50-essel? Csak rendbe kellene szedni, olaj csere, lánc, lánckerék csere, meg pár apróság.
Remélem tudtok ajánlani, köszönöm szépen!
-
siti
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
ha rendszám van, vagy csak papír róla, akkor már neki lehet ugrani. de ha se papír se rendszám, akkor csak a bontóban fognak örömmel fogadni.
-
zozyk
addikt
Ez a benzin pumpa jó lehet a habanához (125ccm)szerintetek?
Vagy inkább ez?
link
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest