Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Elvileg működik, de majd megnézem, mert az előz főtengelyem sok egyéb mellet emiatt is cserés volt.
Nem nagyon kotyoghat, kb 0.01 mm eltérés lehet efelett már csapágy kopása vagy főtengely hiba jöhet szóba. efelett már akkora rezonancia jöhet létre mely szét szedi a motort
(legalább is autóknál annyi a maximális tűrés határ, FémAlk-os infók alapján ők, Győri Audi-nak gyártanak motorblokkot és egyebet) Ebből adódik, hogy ezt a hibát akár szemmel is meglehet vizsgálni, vagy egy mezei körzővel. Szerintem, de majd mondok pontosabbat saját tapasztalat alapján. 
ui: ám ha csapágy miatt "lengne" ki akkor nyilván nem egyenletes "tolyás" forma jön létre, több helyen fog kiugrani, a fő tengely viszont azonos "tolyás" formát kellene kirajzolnia.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
Astrasattila
üzenetére
Ezt javaslom olvasd el, hátha segít. https://www.egumotors.hu/robogo_cdi_gyujtas
Ha van rá affinitásod, megnézheted, hogyha felcseréled a két Féklámpa visszajelző-t mi történik, ha megoldja a problémát kb 1000 Magyar Forintért rendelhetsz hozzá másikat. A másik, hogy egy izzó cserével lehetne kezdeni (bár gondolom ezen már réges régen túl vagy) más tippem hirtelen nincsen legalább is olyan amihez ne kellene műszer és egyéb. (bár lehúzhatnád a csatlakozót, mind a kapcsoló mind a lámpa felöli részen, ha van rajta oxidációs jel (mint a kék mosópor) azt tisztítsd meg, ha nincsen, akkor az előző mondat él.
Vagy érdemes autóvillamossági szakértőt bevonni, neki vannak megfelelő műszerei, ha nagy a gond, át tudják nézni.
Egyébként milyen motor? Ha valami újabb fajta, akkor műszerfal is kiírja (ki lehet vele íratni) a hibakódot (asszem)
-
mumtaz
senior tag
válasz
Astrasattila
üzenetére
Önindítóra az első fékkar féklámpa kapcsolója ment szét, koszolódott el, vagy vezeték csúszott szét.
Világításnál meg vagy kiégett a tompított is, vagy ott is valami vezeték csúszott szét.
-
Astrasattila
tag
Akadt egy kis gondom, remélem nem gond ha írok. Keresővel részleges információt azért találtam. Szóval megvettem pár napja a motort, működött minden. Ma akartam menni vele, de hiába húztam be az első fékkart, nem kapcsolta az önindítót, csak a hátsófékkel. Behúzásra a féklámpa sem jelez, csak ha a hátsófékkart használom. Aztán kiment az első helyzetjelzőm is, ezt gyorsan cseréltem is. Viszont amire nem tudok válaszolni az a tompított-reflektor kapcsolata. Van a foglalatban ugye 3 izzó. Helyzetjelző-tompított-reflektor. Eddigi tapasztalatom alapján a tompított úgy működik, hogy a helyzetjelzőt bekapcsolom, így egyszerre világít a helyzetjelző és a tompított is. Most hiába kapcsolom a helyzetjelzőt, tompított nem világít. Így csak reflektorom van. Indítás problémára keresek tehát választ és a világítás problémára, hogy ezek mitől lehetnek. 2 napja még működtek.
-
mumtaz
senior tag
válasz
dtsdexter
üzenetére
Kicsit átfutottam a hozzászólásodat ezzel a főtengely ütés vizsgálattal kapcsolatban.
Lehet, hogy én vagyok hülye, de, ha a főtengelyre rá szigszalagozol egy ceruzát, az ugyanúgy egyenletes köröket fog rajzolni, ha üt a főtengely, ha nem. Legfeljebb az átmérője lesz más a körnek, de az meg úgysem ér semmit, ha nincs referenciaérték. "tojás" köröket legfeljebb akkor rajzolna, ha kotyogna.Legalábbis szerintem.
-
Tegla80
addikt
Nah kozben kommunikaltam ocsemmel.
Menet kozben szallt el,de a hajlott fotengely dolgot 1enlore mellozzuk.
Szval piaggio sfera rst 97 .
A regi es az uj szij nem 1000%,h ugyan azon gyarto,de egy meret es ide valo gyari(724*17.5 ha jol mondta/irtam."rovid blokkos"-hoz vagy mifene mert van masik is,de ezt Ti biztos jobban tudjatok.)Most dayco-t kapott,de nem megy neki ugy vegre mint elotte....leforog elobb es nincs akkora tempo sem szerinte.
Ha azon mulik venne masikat,de mit,h ne nyuljon ismet melle..... plusz nemtom az szamit e,h bele van nyulva sok mindenbe(felsorolom ha kell) es igy kellene ra valami erosebb,mint a gyari.(lehet ezert szaggatta el a mostanit?)
Szval mi legyen sztetek?
Koszi -
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Tényleg azt én is elfelejtettem, hogy 2 szám különösen számít, a hosszúság és szélesség. A magassága befolyásolja a tárcsák közti tapadást.
Az tény, hogy gyártó oldalán érdemes tájékozódni, a gyári ékszíj miatt, bár több helyen futottam már bele, hogy a bolt mivel nem volt abban a méretben, kisebb eltérésű ékszíjat ajánlott. Ezt érdemes kerülni, csak nyűg van vele később.
-
válasz
Tegla80
üzenetére
Biztos, hogy teljesen ugyanaz a szíj? Csökkenhet a végsebesség ha keskenyebb, vagy akkor is ha rövidebb a szíj. Múltkor pont erről regéltem, hogy milliméterek is számítanak a szíjhosszúságban. Viszont ugyanazon a típusú szíjon belül nem szokott lenni semmi eltérés, legalább is én még nem tapasztaltam ilyet, ezért is kérdezem, hogy biztos, hogy ugyanaz a szíj került bele?
-
Astrasattila
tag
Köszönöm srácok a segítséget! Szerintem kipróbálom az ajánlott olajfajtákat és döntök úgy. Benzinkúti olajat én sem raknék az autómba! Metabond vagy Mobil olajat szoktam használni arra a célra.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
Tegla80
üzenetére
Lehetséges, a gyárilag előírt szíj, nekem pl túl hosszú laza (ilyenkor sokkal magasabb fordulatról indul, rángat), lehet azért mert cserélve lett a varriátor sok egyéb mellett, de lehet túl feszes is, ilyenkor nem fut ki a varrió tetejére nem éri el a max teljesítmény/fordulat számát.
Bár nem hiszem, de ha nagyon húztad neki és menet közben szakadt el a szíj, az megüthette a főtengelyt, ami deformálódik ilyenkor azt érdemes lenne megnézni, (pakolj le a főtengelyről és egy ceruzát vagy tollat hosszanti irányban, a barázdákkal párhozamosan rögzíts szigetelő szalaggal rá, csak ne kerek legyen hanem 6 szög alakú. gyertyát vedd ki majd önindítóval egy kemény alapra helyezett papírlapot tarts a ceruza hegyéhez majd indítóz. ha egyenletese köröket rajzol le akkor jó ha nem akkor van probléma). Érdemes a kémény falapot rögzíteni az öntvényhez,és arra helyezni a papírt mivel az is mozoghat ilyenkor. Fogsz 4 hossz csavart, jó dekni rögzítője is, felé helyezed akár kemény kartont vagy plexit és megjelölöd a csavarok helyét majd kifúrod, addig kell becsavarni míg el éri a ceruza hegyét, nem kell erősen rá húzni csak éppen, hogy elérje, anyákból lehet távtartot csinálni az öntvény és a lap közé)
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
Astrasattila
üzenetére
Érdemes minőséget venni, én személy szerint Full Syntetic olajat ajánlok (Jobban elég mint ásványi társai, kevésbé füstöl is, kevesebb szennyeződés kokszot hagy)
-Repsol Moto Scooter 2T-el annyira nem voltam megelégedve.
-A BIXOL olajjal pedig egyáltalán (végszükség esetére jó, de rendszeres használatra semmi képen mint ahogy a benzinkúton kaphatóak egyike sem, ezt értem AUTÓ-ra is 11 év benzinkút gyakorlat után)Ami bevált az a MANNOL 7805 Scooter 2-Takt Premium (Nem füstöl, jó kenést biztosít)
Drágább árfekvésben pedig Castrol 2T, (ott elég nagy a választék, korábban már kitárgyaltuk)
Vásárolni én személy szerint a ZS+U-ban (vagy http://olajbazis.hu/hu/motorkerekparosoknak is lehet) szoktam, de lehet közvetlen UNIX vagy Bárdi-tól isÉn ha keresek valamit úgy szoktam, hogy hozzászólások felett át állítom 200db/oldalra és CTRL+F billentyűvel adott kifejezésre keresek "Castrol" "Olaj" "milyen olajat ajánlotok" stb nagyjából az utolsó 3 oldalon megfogod találni a választ.

-
Tegla80
addikt
válasz
Astrasattila
üzenetére
Nalam Elf moto off road-ot kapnak a robogok(felszint) es Elf moto xt2tech(full synt) megy az Aprilia AF1 125 Sintesi Replica-ba (ami "vashuvelyezve" lett).
Azt nemtom,h spec ez mennyire jo olaj a topik szerint(most kiderul),de nalam mar par eve ez hasznalodik es nem volt meg gond a motorokkal....(kop-kop-kop)Kereses
Jobb felul a kereso mellet van,h "opciok" azt megnyitva van lehetoseg reszletes keresesre egyeni opciokkal....Plusz kerdes mindenkinek:
Ha szijcsere utan az elvileg ugyan olyan szijjal nem megy ugy a robogo akkor lehet ez attol,h megis hosszabb az uj szij?osszemerni pontosan nem lehet mert elszakadt a regi,de gyarto es szamra is ugyan az a 2szij es megis sokkal kevesebbet megy igy vegre.... "tuningolt" piaggio sfera vagy mifene a vas.(ocseme)
Koszi -
Astrasattila
tag
2T olajból mi az ajánlott vétel robogóhoz? Én most OMW Bixxol-t vettem. Azt mondta az eladó, hogy ez jó, de mielőtt használnám, érdeklődöm. Drága sem volt, 1800 Forint 500 ml. Simsonhoz Repsolt vettem.
Valaki tud tanácsot adni abban, hogy tudok a fórumon belül keresni kifejezéseke? Mert én csak az aktuális oldalon tudok az ismereteim alapján, viszont ~67 ezer hozzászólás van, amiben biztosan találnék sok kérdésemre választ. -
Astrasattila
tag
válasz
dtsdexter
üzenetére
Valóban szerethető, ismerkedek vele, tetszik! Keveset eszik, erős és gyors.
Sajnos robbantott rajzokat nem találtam.
Viszont a könyvet köszönöm!
Az elindulás nekem nehézkesnek tűnik váltós motor után, de haverok azt mondják, hogy a robogók ilyenek. Jön a hétvége, azt hiszem egy üzemanyagtank és karburátor tisztítást végrehajtok. -
enginev3.0
félisten
Ő milyen?
Sehol nem találok róla teljesítmény infót -
mumtaz
senior tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Azért annyira nem bonyolult a rendszer, csak sok drága cucc szarhat be benne.
Az, hogy a magssnyomású csövek elfáradnak, egy dolog. A kompresszor kopik természetesen. Viszont marha sok tömítőgyűrű van benne és szinte bármelyik átszakadása okozhat ugyanolyan hibajelenséget. Akárcsak a kompresszor, a csövek, vagy a nyomástartó szelep hibája. A benya injektornak nem szokása behalni, a levegő injektor viszont igen. AC hiba is ritka, de megesik, hogy a gyári hajtókar eltörik benne.
Általános hiba a nagynyomású csövek, tömítetlenség, kompresszor.Ezen kívül ugyebár gyengébb, mint karbis társai, a tuningja majdnem lehetetlen.
Viszont keveset fogyaszt és, ha minden rendben van vele, akkor szépen lehet vele közlekedni.Út szélén viszont - pár apróságtól eltekintve - gyakorlatilag javíthatatlan.
Diagnosztikai kábel nem nagyon hiányzik a hiba megállapításához, mivel az összes hibakódot ki lehet villogtatni belőle.
Ezen kívül csak az üzemanyag és levegőnyomás mérése lehet szükséges a diagnosztikához.
Esetleg egy multiméter.
Ezen kívül a többi kb. olyan hiba, mint egy karbisnál. -
-
nyogo83
Topikgazda
En nem parazok tole, ha a jol kijart ut van es negyutemu befecsis motorrol van szo.
A ketutemut inkabb hanyagolnam. Ha mukodik, akkor szuper, ha nem akkor mehet a talalgatas es fejvakaras otthoni eszkozokkel. De meg normalis szerelot is nehez hozza talalni, aki elvallalja es ert is hozza.
Ezekhez mar nem art ha van egy diag kabel/muszer is, valamint eleg rendes muszerezettseget igenyel a normalis hibafeltaras.Ja, a lenyeg. Nagy reszuknel nem az injektor miatt sziv az ember mert az faek egyszeru, hanem a koritessel: fojtoszelep erzekelo, kompresszor, stb.
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én már szoptam párat az injektoros 2T-vel. Egyértelműen nem az a kategória, mint egy négyüteműnél. Az sokkal egyszerűbb és kevesebb dolog mehet tönkre. Mármint kevesebb a meghibásodásra hajlamos drága alkatrész benne.
A berugókar meg semmit nem ér ezeknél. Ha annyira alacsony az akkufeszültség, hogy nem teker eléggé az önindító, akkor az összes többi elektronikus alkatrésznek is kevés, hogy működjön. Nyilván vannak helyzetek, amikor jól jönne, de az a tartomány nagyon kicsi.
-
-
siti
őstag
válasz
nyogo83
üzenetére
Ma már minden autó injektoros és mégse parázunk miatta. A berugó kar is annyira fontos, mint a kurbli. Persze, itt van olyan, hogy fél évet egy helyben áll és tavaszra berohad a dzsuva, de ez nem az injektor hibája. Tény hogy a karbit egyszerűbb szerelni, karban tartani.
-
-
Telda
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egy 70es DR henger nem megfelelő számodra?
-
-
enginev3.0
félisten
LC Piaggiohoz vannak még ehhez hasonló erős hengerek?
Stage6 Racing MKIISajnos ez beszerezhetetlen
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz
üzenetére
Igen, direkt nem neztem Jetforce-t. En meg siman elszerelgetnem ha gond van, de sogornak meloba jaros, viszonylag megbizhato kell.
Az az elso lengokaros megoldas annyira nem aggaszt, ahogy lattam 50Eur korul van mar normalis rugostag hozza. Egyebkent erdekes, a Habanan is kb hasonloan van megoldva a felfuggesztes, csak kicsit rovidebb lengokarral.
Fogalmam sincs hany eves benne, de ami tuti, hogy alattam 1,5 evig valamint a haverom 100+ kiloja alatt 3 eve semmi gond nincs vele. A robogo meg van mar vagy 15 eves.A vizpumpat latom, hogy 20-21k korul mar meg lehet kapni. Na meglatom, hogy milyen allapotban lesz.
Azt mar nagyjabol leszurtem keprol, hogy remelhetoleg nem egy 100ccm-st akarnak ramsozni, mert ennel elofordul. -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az X-Fight nem az. Az a Jetforce, ami befecskendezős. Az X-Fight karbis.
Az első lengőkar brutál erős, viszont az az első rugóstag nekem mindig szétment. Nem úgy, hogy az út szélén maradtam, inkább csak nem volt olyan finom az első rugózás.
A blokkja egyébként jó, hagyományos felépítésű. Alkatrész van hozzá rendesen.
LC-nél a vízpumpa szimeringje hajlamos ereszteni. Cserélni/felújítani nem lehet, csak kompletten lehet cserélni az egész vízpumpát. -
dtsdexter
csendes tag
válasz
Astrasattila
üzenetére
Akkor még tudtak (szerelhető) robogót gyártani
//Állítótal//
Ha megtalálod rajta, akkor innen tudsz leszedni, robbantott ábrákat
http://oem-parts.hu/hu/parts/peugeot/50-ccmInnen pedig egy ritka kincset,: Phil Mather Robogók szerviz és javítás 50-250 cm3-es karburátoros motorok, automata {variátoros) hajtás, európai és távol-keleti gyártmányok.
https://data.hu/get/10554592/Robogok.szerviz.es.javitas.2010.eBOOk-AnAhTaR.rar
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
30 vagyok. Fél életem autóba töltöm. Eldöntöttem hogy robogóra váltok. Egyelőre barátkozok majd a motoros világgal. Így 50-esbe gondolokodok. Ha nagyon bejön majd megyünk feljebb. Szóval a lényeg hogy mit ajánlatok az alábbi feltételekhez.
- városi használat, jönni menni (nagyon ritkán városon kívűl)
- nagyobb testű (180 cm vagyok)
- megbízható legyen (nem vagyok szerelő és nem is fogok nagyon bütykölni, hely hiányába, belváros)
- keret: kb 200 000 Ft( ha valami csak felette elérhető de nagyon jó akkor +- belefér akár)
- jó lenne ha 50-nél nem a vége lenne, vagyis ne erőlködve menjen 50-et. Nem száguldani akarok csak kényelmesen tudja azt az 50-et!Előre is köszönöm!

-
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Vettem tegnap egy robogót. Peugeot Speedake 50, 1995-ből. Tudna valaki hozzá adni egy szerelési utasítást? Jelenleg motorikusan tökéletes, de bármikor lehet gond egy ilyen korú motornál. Soha nem volt még robogóm, így egy kis segítséggel jó tanulómotor lehet belőle szerelés szempontjából.
Attila -
nyogo83
Topikgazda
válasz
F1r3b1rd
üzenetére
Koszi!
Ugy nez ki lecsusztam rola, tegnap mire erdeklodtem el is vittek. Sajnos nem sok szaladgal belole itthon, javareszt csak a 4t-k vannak.
Ha minden igaz, hetvegen megyek megnezni egy Peugeot X-Fight-ot, kivancsi vagyok milyen allapotban lesz. Annyit sikerult rola kideritenem, hogy ez gyakorlatilag egy Speedfight. -
F1r3b1rd
tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Hello !
Nekem egy Kymco Agility RS 50 2T Naked robogóm van( gyakorlatilag annyi az eltérés a sima RS-hez képest, hogy nincs műanyag fejidom a "műszerfal" körül).
Kymco SF10 fekvő blokk van benne( valahol azt olvastam hogy ez egy Honda blokk kymco által átalakított verziója).
194cm magassághoz, 115kg-val kb 70-75km/h a végsebessége az órája szerint. Szóval kisebb, könnyebb pilótával gyorsabb lesz picivel.
Jövő héten viszem szervízbe, csapágyas lett...
ON
A mostani NGK gyertyák tényleg gagyik ?
Venni akartam egy újat, de az eladó igencsak le akart beszélni róla, mert hamarabb tönkremennek mint a korábbi verziók. Már itt is spórolnak az elektródán? -
dtsdexter
csendes tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
1 év a biztosítás, de 10 hónap után értesít a netrisk, mivel 11. hónapban már a biztosítónál sem tudsz módosítani, változtatni, csak lemondani a korábbi és az új szerződést. Vagy valami ilyesmi a trükkje. A 11. hónap első hetében általában megszokott jönni a Biztosítótól az értesítés és az új csekk is. Ha elégedett voltál velük, vagy nem akarsz máshol kötni, semmi dolgod nincsen vele, várd meg míg megjön az új csekk, fizesd be aztán majd küldik az új Kötvényt/biztosítási kártyát.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy biztosítás kérdésem lenne, méghogy a netrisk küldött értesítőt robogó biztosításra.
Úgy tudtam, hogy 50ccm-nél csak egy évre szól a biztosítás, most akkor újra kell velük kössek vagy megy tovább a régi biztosítás, ha nem csinálok semmi új kötést vagy lemondást? -
dtsdexter
csendes tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Kérdésedre a választ sajna én sem tudom, meg azt sem, milyen motorral szerelték, majd azt a tapasztaltabbak megmondják, ha tudják

https://www.manualslib.com/manual/1050371/Kymco-Agility-Rs-50.html
-
x1port
addikt
Üdv.
Suzuki lets robogóval van valakinek tapasztalata ?
Folytással kapcsolatban.
Nem tudom hol a csudában lehet benne...
52 km/ óránál érezhetően leszabályoz.
Jó lenne egy 60at kihozni belőle.. -
krisi08
tag
Sziasztok!
Bármilyen robogó, nagy robogó, váltós moped alkatrészének/tuning alkatrészének beszerzésében tudok segíteni bolti ár alatt. Több infó pü-ben.

-
nyogo83
Topikgazda
Valakinek van tapasztalata Kymco Agility 2T RS 50-el? Melyik ketutemu Kymco blokkot kaphatta ez meg?
Sajnos sehol nem talalok most hozza service manualt.
Sogoromnak nezek most robogot es az egyik kiszemelt ez lenne, 5 eves, a masik meg egy Peugeot X-Fight.En jobban a Kymco fele hajlanek, mivel fiatal es eleg megbizhato a hire alapjan az Agility.
-
blu79
addikt
válasz
madarasz92
üzenetére
Szia. Azt megkérdezhetem hogy így folytásokkal mennyi a vége ?
(sebességre gondolok) -
Potrien
senior tag
Segítsetek plííz.
Vettem egy svájci postásrobogót, és nagyon le van fojtva, gyakorlatilag 45-a vége.
Hol van benne a gyári folytás?
Variátornál gyűrű,kipufogónál zsák cső,esetleg főfúvóka? -
-
siti
őstag
válasz
madarasz92
üzenetére
még a főfúvókát megtippelném, gyári van még benne? Van aki szerint a görgőket is cserélni kell, de ehhez nem értek.
-
csongi
veterán
válasz
dtsdexter
üzenetére
Nincs furcsaság.

Mivel kulpung is benne van a képben csak motoro olaj jöhet szóba, és ott is az, aminek van JASO minősítése.A sima motorolaj nem a legjobb.
Mivel egy olajrendszere van a fogaskerék rendszerrel teljesen jó így.
Robogóknál is van, hogy a lehajtásba motor olaj kell. Pl Honda. -
siti
őstag
válasz
madarasz92
üzenetére
itt írnak róla
náluk gyárilag 8-9000-t forogbár lehet a gyújtásban is korlátozás
-
Repsol600
addikt
Szétszedem és teszek bele új szimeringet. Remélem nem a blokkfélnél enged.

-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Piaggio NRG Power DD 2008 50-es (vízes+karbis) robogót, igazából nagyon tetszik viszont 7000-es fordulatnál jobban nem pörög. Az eladó szerint benne vannak a gyári fojtások, gondoltam hogy a gyári kipufogó helyett veszek rá valami mást.
Mit ajánlanátok? Gyári a motor teljesen. -
dtsdexter
csendes tag
válasz
csongi
üzenetére
Nyilván más konstrukció mint egy mezei 50ccm mivel manuális váltóval van szerelve, így igen tobb helyre kell az olaj, bár a 820ml is kicsit sokallom aztán fene tudja, az viszont érdekes, hogy gyári adat szerint kell bele ennyi még sem marad 320-350 nél tobb ahogy fent írta, lehet nem folyik át valahova ahova kellene? ... Normál robiknál, kb 110cc szokott kelleni ráadásul API 80V90-ből nem 10V30-ból, az rendes motorolaj ... sok itt a furcsaság

-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
bocsi, igen igazad van töltés közben 14,6V (bár ha rajta hagynám 15,7 is fel megy az előző aksim ugye így makkant meg
)
12.4-en ál most az új, hogy egy hónapja lett felsavazva, bár használva még nem volt. -
dtsdexter
csendes tag
Na egy olyan kérdésem lenne, hogy (rendbe hoztam az elektronikát, mindenhol stimmelnek a pólusok +/-, most már jók az indexek, a műszerfal vissza jelzők duda stb)
Kapott új:
Gyújtótrafót
CDI-t
Gyújtásalaplapot
Utólag: Feszültség szabályozó.
Akkumlátort
3 új gyertyát (BR7HS gyári, BR8HS NKG, BR9HS NKG)Legutoljára mikor jöttem haza, egyszerűen megállt menet közben és nem is indult el. Akkor ugye a teljes elektronika elszállt, se index se lámpa, bár az önindító üzemelt, de azon kívül semmi. Ekkor már benne volt
az új CDI, Gyújtásalaplap, Feszültség szabályozó , gyújtótrafó: 14km-ert ment el.Na most, hogy mindent rendbe hoztam, továbbra sem ad szikrát a gyertya. Próbáltam kombinálva, a Gyújtótrafókat régi/új; CDI régi/új; Akkumlátor régi/új, és az összes gyertyával. A gyertya pipán van feszültség, sőt a gyertyán a középelektródán is van feszültség, bár érdekes, hogy a BR7HS-n folyamatos 12v+ van míg a BR8HS-ne fel le mászik folyamatosan 2V-12V+-ig míg a BR9HS-n szintén stabil +12V mérhető a középelektródán, viszont szikra továbbra sincsen.
Egyetlen amit nem tudta variálni az a Gyújtás alaplap. (Testkábel a blokkon rajta, vadonat új, ill a CDI-on is)Mire feltettem volna a kérdést, rá jöttem a feszültség szabályozót felejtettem ki, azt is meg kell néznem még, ill az önindító relét, bár az pörög, úgyhogy az működik gondolom.
-
csongi
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
Felrakod az akku sarkot es megmered a feszultseg alapjaraton, es emelt fordulaton.
Sokmindentol tonkre mehet az akksi. Attol is ha keves a toltes, attol is ha tul sok.
14.5 V kb ennyi a max amit a mai akkuk elbirnak, efelett mar bajok lehetnek, 15V mar forralja a vizet.Repsol600: Ha semmi nincs ami elfoglalja a maradek 3.5dl helyet a kuplungnal, akkor nyomas keletkezik.
A szimering csere csak egy dolog. A szimering lehet rossz minosegben nem oda valo, vagy nem a megfelelo meretu, de lehet a fotengelyen a szimeing futam kopott, de a forgattyus haznal a ket fel blokk kozott is beledolgozhat a valto hazba.
Kulung leszed, es ellenorizd a szimeringet. Szerintem egy gaz szivargas ellenorzo habbal megoldhato.
Ha ott minden ok, akkor a tomites ment ki a ket blokk kozott. -
Hogy érdemes mérni a fesz.stab kimenetét ami az akksira megy? Mert akku nélkül, szabadon a kimenet 6-10V DC között ugrál. Terheléstől függ a dolog? Félek hogy ez nyírta ki az akksim.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Van egy Rieju RR (Minarelli AM6) a váltó olajat kb csak félig lehet feltölteni, elvileg 0,7dl megy bele, de ebbe max 3-3,5dlt lehet tölteni, ha több van benne akkor a levegőzőn kinyomja. Szimering lett cserélve, de nem segített hol lehet még a hiba?
-
ForTun3
csendes tag
Sziasztok!
Adott a probléma egy honda robogón:Kb fél éve használom, előtte 2 évet állt garázsunkban. Ki lett takarítva rendesen, úgy kezdtem el használni. Az utóbbi 1-1.5 hónapban akadt egy kis probléma, ha húztam a gázt 40ig ment és ott megállt nagyjából, pedig ment már 100-110et is alattam.
Ezt a problémát megoldottuk úgy hogy a hátsófék féklámpáját kikötöttük. Ezután mint új korában úgy hasított. Aztán 2 hete nem érzékel jól a gázadásra, ha standeren all es huzom neki akkor is csak szakaszosan rofog es nem porgeti a kereket.
Kicsit ideges lettem mert alattam hazafele jovet kezdte ezt el. Huztam neki egy satufeket es elkezdett porogni a motor, folyamatosan jart nem pedig csak szakaszosan.
Na most en rajottem ha gyorsan huzom kiengedem huzom kiengedem... A feket akkor tudok vele haladni, igy hazajutottam vele. Na de most ezt a problémát mi okozhatja?Önindítóra tippeltem. A robi 2ütemű
-
rob83
aktív tag
Hali!
1 hete vettem egy Honda Tact-ot AF24E.
Nincsen vele gondom,csak annyi,hogy néha könnyezik a karbi (túlfolyik.) Úszószintet hogy kell állítani ezen mert nem találtam semmi jelölést a csészén.
-
jilian
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen igazad van. Kicsit két értelmű amit írtam
Most, hogy írod lehet valami szivató, beállítás baja lehet, mert amikor megállok vele pl.: dumálni valakivel, nem tudok egyből tovább menni vele, mert megint dadog mintha túl sok-vagy kevés lenne neki valami.
Nagy kunszt egy ilyen karbi, stb. beállítása?
Nincs róla valami jó kis videó?
-
anderledani
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy robogót venni. Max 160 ezrem van rá, de persze jobb ha jóval olcsóbb.
100-120 körül már nagyon jókat találtam. Amit néztem az Yamaha Jog, Suzuki Lets 2, 10 ezer alatti kilométerrel. -
csongi
veterán
Háát az 100km. El lehet vele menni, de az életedet megunod. Ha sikerül nyugodt forgalom netes utakon menni akkor talán, hegyi katatón meg úgy is egy kínlódás lesz. A kamionokról ne is beszéljünk, mikor elmegy melletted egy, majd megérzed..

jilian: Benzinnek nem lenne szabad ott lenni, olaj lehet.
Javaslok egy motor átnézést karbi takarítást. Eléggé rendellenesek a jelek. Nehogy megragadjon. -
válasz
jilian
üzenetére
Van egy kis ellentmondás abban amit írtál:
"amikor már kicsit bemelegszik, semmi különös, csak gyengébbnek érződik""Esetleg valami beállítási gubanc.... mert a paripa amúgy megy mint a golyó"
Most akkor bemelegedve jól megy vagy nem?
Ha igen, akkor szerintem csak az automata szívató nem működig rendesen, nincs semmilyen komoly baja.
Egyébként szerintem is inkább olajos lehet a lészűrőd, az meg teljesen normális dolog. -
-
blu79
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
- igen pontosan erről lenne szó

-
válasz
csongi
üzenetére
"Attol mert valtos kis motoron ulsz, sok mindent nem fogsz begyakorolni."
Már hogy a fenébe ne gyakorolná be?!
Legalább benne lesznek már a kezében és a lábában a mozdulatok. A későbbiekben már nem kell erre figyelnie csak a motor súlyát kell "tiszteletben" tartania stb. Pl ha egyszer megtanulsz váltós személyautót vezetni, akkor simán elvezetsz egy kamiont is. Igaz, nem kell vele parkolnod és tolatgatnod gyakorlat nélkül, de elvezeted."Van nagymotorbol robogo is"
Azok nem motorok.

-
blu79
addikt
válasz
csongi
üzenetére
hát itt a környéken olyan 50km hatótávolságig motorozni... mármint az 50essel
na meg a munkába járás...
, a naggyal azzal messzebb , bejárni az országot... 
jilian szia, a légszűrő az biztos benzines? nem csak olajos? mert ha csak olajos akkor az normális, esetleg érdemes megnézni a karbit hogy nem e koszos...
-
jilian
addikt
Helló!
Lenne egy Aprilia SR 50 carbbis, 2008-as évjárattal.
Nehézkesen indul, és amikor beindul, játszani kell a gázzal, hogy ne fulladjon le.
Az első 200 méteren furcsán dadog mintha valami le akarna esni... (amikor már kicsit bemelegszik, semmi különös, csak gyengébbnek érződik)Gondoltam elsőre leszedem a légszűrőt megnéz milyen belülről...

Hát gondolom itt nem kéne benzinnek lennie, sajnos a légszűrő alsó fel teljesen át van ázva.Lehet ez attól, hogy a motor sokáig úgy volt tárolva, hogy hátrafelé dőlt egy kisebb lejtőn?
Esetleg valami beállítási gubanc.... mert a paripa amúgy megy mint a golyó.szerk.:
Ja gépezet full gyári, minden módosítás nélküli, csak a fojtás lett 500 km után kivéve -
blu79
addikt
válasz
csongi
üzenetére
nagyon köszii,
, gondoltam hogy veszek egy kismotort (váltósat
) majd ha azon fog menni minden jól akkor veszek egy nagyobbat
, nagyból még nem néztem ki konkrétan semmilyent csak nem szeretnék rögtön naggyal kezdeni mert ha ott bakizok a gondok nem kicsik lesznek
. Éppen ezért ha kicsivel kezdek akkor legalább van fogalmam miről is van szó... megszokom a váltás kuplungozást stb 
-
csongi
veterán
Van nagymotorbol robogo is
.
Attol mert valtos kis motoron ulsz, sok mindent nem fogsz begyakorolni.
Inkabb a nagymotorok kozul valassz olyat amit hosszabb tavon megtartasz, es azzal gyakorolj.
A valtas ha megy, az menni fog kicsin es nagyon, Ha nem nem, akkor mindegy.
A kis motoron ha elvaltasz,haaat nagy gond nincs, es ezt megszokni nem hasznos dolog. Ha nagyon valtasz el, az mar nagyobb gaj.
A motor sulya, nyomateka, fekek, ezeket kell megszokni. Az 50rol a 600ra valtas hatalmas ugras, persze kerdes a nagymotor nalad mit jelent.
-
blu79
addikt
Sziasztok, lassan de biztosan át szeretnék lépni majd a nagymotorok világába
, viszont még soha nem volt olyan motorom amin váltani kellett... könnyen meg lehet tanulni váltani ? Illetve Aprilia RS 50 (ha jól tudom ez 6 sebességes) megfelel a betanulásra ? vagy inkább más motort nézzek betanulásra ?
Előre is kösziii a válaszokat
-
-
Sziasztok!
Úgy érzem meghalt az áprilisban vett akksim. Üresjárati feszültsége megvan 12.6-7V, de indítózáskor azonnal leesik 5-6V-ra, és nyilván az önindító sem bírja beindítani a motort. Mitől lehet hogy ilyen gyorsan elhalózott?
Hirtelen, egyik pillanatról a másikra.Köszi.
-
student
őstag
benelli pepe mennyire megbízható? [link]
-
mumtaz
senior tag
Van azért kitétel a fedezetlenségi díjnál. Pl. hogy csak max 2év. Engem itt cumiztatott be az önkormányzat.
2 éve a volt nejem egy baklövése miatt a végrehajtó kivonatta az autót a forgalomból. Itt másképp megy a dolog, még ha ideiglenes is, ha nem a tulaj kérte, akkor szinte bármeddig kivonják. Ment a herce hurca. Vissza lehetett volna helyezni, de előtte is állt fél évig és brutális lett volna a fedezetlensége. Most járt volna le. Egy hónapja kaptam levelet, hogy fizessem be a teljesítmény adót. Felhívtam az önkormit, hogy mire fel, ha ki van vonva. Válasz, hát úgy, hogy az ok, amiért kivonták, megszűnt és ideiglenesen csak 6 hónapig lehet kivonva, ezért tavaly decemberben vissza helyezték. Levél erről nem jött, egyébként meg az sem fél év, hanem több, mint másfél.
Ez után két héttel kaptam egy levelet, hogy kivonták megint a forgalomból, mert nincs rajta biztosítás. A kérdések jogosak:
1. Ha csak olyan autót helyeznek vissza, amin van műszaki, hogyan helyezték vissza? 2 éve lejárt.
2. Ha a biztosítás hiánya miatt kivonják a forgalomból, hogyan helyezték vissza? Vissza helyezésnél nem le kéne csekkolni, hogy minden feltétel adott-e?
3. Jól megszivattak, mert így közel négy hónapra megint fizethetek fedezetlenségit, vagy várhatok újabb 2 évet, míg elévül. -
blade888
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Sikerült találni egy bontóban, jövő héten itt lesz.
-
válasz
huniross
üzenetére
Itt nincs forgalmi és nincs rendszám (ha lenne akkor valóban szükség lenne rá), ezért nem vagy köteles bemutatni semmit sem.. Megmondod, hogy nem akarod használni a motort vagy, hogy szétbontod. Ennyi. Legutóbb is csak azért kérték tőled az adásvételit, mert általában tulajváltás miatt szoktak beszüntetni egy biztosítást. Semmi papírt nem kell adnod.
-
huniross
tag
Most keresek motort, mert a régi összetört kicsit. Az a terv, hogy egy ugyanolyan robogót veszek, a régit elbontom alkatrésznek és átkötöm a biztosítást az újra. Kicsit félek a dologtól, mert gondolom a régit meg kell majd szüntetni és egy újat kötni. Tavaly szüntettem meg egy biztosítást netrisken keresztül, ott kérték az adásvételit beszkennelve. Most, ha lesz új moci, akkor a régiről nem lesz adásvételi, mert szétbontom. Viszont a megszüntetéshez kell majd valami papír, hogy hová lett. Akkor nekem majd szereznem kell papírt egy bontóból? Vagy kummantani kell egy kamus adásvételit? Vagy mondjam, hogy ellopták?
-
nyogo83
Topikgazda
De, de a negyutemut hanyagolnam ha lehet, az eleg lusta. Egyebkent ha megis arra adnam a fejem, akkor ami bejott neki, az a Suzuki Lets 4 Pallet (meg nekem is tetszik
).
Mindenkepp kifogok egyet probalni mert jopofanak nez ki, de maradnek egyelore a ketutemnel.
Benne volt meg a pakliban a Honda Giorno is, de az eleg ritka.Nekem regebben Aprilia Habanam volt, az tetszik neki, csak szelesebb joval az ulese az emlitett robogoknal, meg magasabban is van es nem er le biztonsagosan a laba.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(legalább is autóknál annyi a maximális tűrés határ, FémAlk-os infók alapján ők, Győri Audi-nak gyártanak motorblokkot és egyebet) Ebből adódik, hogy ezt a hibát akár szemmel is meglehet vizsgálni, vagy egy mezei körzővel. Szerintem, de majd mondok pontosabbat saját tapasztalat alapján.

Viszont a könyvet köszönöm!
Szerintem könyvet lehetne írni, hogy hányan szoptak már befecskendezős robogóval. És hát a javítás amibe kerül, az sem mindegy.

7dl kellene bele, és 3-3,5dl megy bele kb a többit kinyomja.