Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Elvileg egy egészségügyi csomag is kellene. De nincsen csomagtartóm

-
Redneck
nagyúr
-
-
tikshow
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Becsatolt bukosisak, B vagy M jogsi.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
50-es robogónál miket kérhetnek el igazolás közben? Kötelező felszerelések vannak?
-
gabe_
őstag
válasz
Casoli
üzenetére
A fals levegőt néztem, szerintem nem kap sehol plusz levegőt.
Valami kis apróságot kell még állítani, hogy hidegen könnyen induljon.
Még az jutott eszembe, hogy esetleg az automata szivató tűjét lehet-e állítani, hogy mikor nyitva van, több benzint kapjon. Csak akkor meg elzár-e rendesen majd pár perc után? -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Robogót munkába járáshoz, napi 2x1.5-2 km télen nyáron. (Olyan munkám van, hogy nap végére hulla vagyok, illetve néha túlórázok és ilyenkor már semmi nem vesz rá, hogy sétáljak vagy biciklizzek. Inkább a robogó mennyen tönkre, mint az autóm.)
Honda Dio-t néztem ki magamnak. A kérdésem az, hogy télen hogy indul, van valakinek tapasztalata?
Youtube-on találtam pár videót, ami cold startról szól, de elég nehezen röffennek be. Aztán olvastam, hogy az automata szívatós motorok annyira nem indulnak télen könnyen. Mik a tapasztalatok? (Ráadásul nem is tudom garázsban tartani, mert nem fér be, így az udvaron kell tartanom letakarva.) -
gabe_
őstag
Az alapállapot: 2t minarelli, könnyen beindult hidegen-melegen, viszont fél gázra mindig először dadogott a motor, majd ha odahúztam neki, megindult rendesen. ( Hidegen nem volt gond, míg nyitva volt a szivató, csak üzemmelegen dadogott)
A gyertya alapján sokat kaphatott, mert kormos volt.
Első lépésben az alapjárat állító melletti csavaron próbáltam állítani,befele majd utána kifelé is, hozzá állítva az alapjáratot, de semmi sem változott.
Második lépésként a suber tűn állítottam, egy bevágással feljebb tettem a zégergyűrűt, hogy a tű lejjebb kerüljön. Hozzálőttem az alapjáratot, és csodálatosan húz mindenhol, nem dadog. Viszont most meg hidegen nehezen akar beindulni.
Mit tegyek?
Másik kérdés: a főfúvóka mellett közvetlenül van egy másik, kisebb fúvóka annak mi a szerepe?Egy dellorto 17,5-ös karbiról van szó
-
X Factor
addikt
Sziasztok,
Irgalmatlan sok szÍváson vagyok túl egy helyi szervÍzzel. Pedig csak egy 50-es Honda Dio-n kellett volna pár apró dolgot megcsinálniuk, ha lesz időm, talán le is Írom a kálváriát.
Vegyük úgy, h. megvolt a tanuló pénz, naÍv voltam, kocsinál alaposan utána ovlastam mindennek és találtam is egy remek helyet, azóta is odahordom.
Kérdésem erre irányulna, h. tudtok-e szakit ajánlani Budapesten, főleg a Pesti oldalon annak is a déli részén, bár ha megbÍzható akkor inkább elrobogok bárhova városon belül.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Redneck
üzenetére

Egy Cagiva Roadster 125-os. Elvileg Mito blokkos, csak leghuteses, de baromi eros, 6 sebesseges.
Papiron 15Le, de valami 20Le korul van. Fogyasztasan meglepodtem, mert varosi hasznalatban, ha nincs agyonporgetve, akkor 4,3-ba megall. Multkor M0-ason kiprobaltam, 140 volt a vege, de ott is inkabb mar a futomunek.Egyebkent vicces, hogy eleg sok alkatresze megegyezik a 250/350-es Jawa-eval(pl teleszkop, lanckerek, lanc), mert a CZ gyartotta akkoriban ezt a motort.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz
üzenetére
Lehet az lesz. Elmeletileg a Cagiva Mito-val rokonlelkek, szoval keresek majd olyat.
Egyelore ma kapott friss muszakit, tegnap jutott eszembe hogy lejar a heten, ma meg begurultam levizsgaztatni.Annyira meg nem gazos meg a tomites, csak furcsa volt hogy kipufogo gaz szagu a nadragszaram mindig
Aztan ma reggel neztem, hogy ott egy picit kifuj. -
mumtaz
senior tag
válasz
nyogo83
üzenetére
A helyedben klingeritet nem tennék oda, mert szétég. Gyári kipuff tömítés nem nagyon létezik, csak különböző méretű tömítések. Szinte minden mociban ugyanolyan van, de vannak méretbeli különbségek. Vedd ki - ha van még mit - és minta alapján keress. Vagy méregetni kell.
-
nyogo83
Topikgazda
A henger es a kipufogo csonk kozott kifuj a kipufogom.
Mivel nem egy surun elofordulo motorom van, igy nem vadasznek hozza "gyari" tomitest, mert max kulfoldrol lenne.
Klingeritbol jo lehet?Egyebkent ugy nez ki, hogy henger->tomites>kipuff csonk csavarral rogzitve, majd ehhez szoritja oda 2 rugo a kipufogot. Ha mar leszedem, valoszinu a csonk es kipuff koze kap egy kis Bosal kipufogo pasztat is.
-
-
csaby69
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát most volt szétszedve blokk meg minden szimering csere azt hittem ennél nem nagyobb meló lenne!
-
válasz
mumtaz
üzenetére
Ilyen abroncsokba már én is futottam bele. Józan paraszti ésszel gondolkodva látja az ember, hogy ha a gyárilag megadott forgási irányba rakom fel azt a gumit akkor a mintázat nem kifelé vezetné el a vizet. A mai napig nem értem ezeket én sem.
De biztos vannak gumiszakértők akik el tudnák magyarázni nekem, de nehezen menne az biztos. -
Rivaul
addikt
válasz
Tarisznyarak
üzenetére
Köszi szépen. ez így jó is lesz. Közel van a mosó, bedobom akkor a csomiba és adok neki.

-
Rivaul
addikt
EZ még mindig aktuális. Ha lenne szíves valaki segíteni

-
mumtaz
senior tag
Hétvégén volt némi művelet a gépen. A levegő kompresszorom rejtéjes okokból elrepedt, így azt cserélni kellett. Meg akkor már végre kicseréltem a gumikat is. Felkerültek a Metzeler FeelFree Wintec-ek, amiben fura az első guminál a fordított mintázat. Kotorásztam is a netet, hátha csak "elírás" a forgás irány a gumi oldalán, de nem az.
-
Zin
őstag
Telefonomat akarom tolteni a robogom aksijarol.Mi a teendo hol s mit kell megvasarolnom?GPS miatt fontos hisz robogoval turazok...
-
perge666
veterán
Üdv.
Le szeretném cserélni a Yamaha DT50MX motoromon a gumikat, ezek a méretek vannak jelenleg rajta :Első : 2,50-21
Hátsó : 3,00-17Azt szeretném kérdezni hogy ugye az első méretet nyugodtan variálhatom?
Mert ilyen méretben amik most vannak rajta, nem igazán találok rá egyforma mintásat.
Most enduro gumik vannak rajta, de ilyen utcai vagy moped vagy nem tudom hogy hívják, szeretnék tenni rá.Találtam egyforma mintásat 2, 75-21 és 2,75-17-be,ezeket szerintetek megvehetem rá?
Gondolom ez a szélességet jelenti. -
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Horgászni járni keresek B jogsival vezethető robogót. Hetente kb. 20 km-et mennék vele, 95% beton, 5 % földút.
1-2 komoly domb is van az útvonalon, biciklivel igen nehezen leküzdhetőek. (cuccokkal együtt max. 75 kg-t kell felvinnie)
Tudom, hogy álom, de olyan gép kellene, ami jó minőségű és olcsó, valamint lesz hozzá alkatrész 5 év múlva is.
Keret kb. 100.000, de ha 50-ért is van, akkor a maradékból tudok napijegyet venni:-)
-
csabi94
őstag
Ígértem annó egy Kymco People S 125 beszámolót.

Rövid lesz: első önindítózásra, pillanatok alatt indul, megbízható, jön-megy, teszi a dolgát. A fékek nagyon jól adagolhatók, nagyon jók, jól megy, jól gyorsul, kényelmes.
Kb. 2 hátrányt tudok jelenleg felsorakoztatni. Az egyik az, hogy a bukóm nem fér be a tartójába, ami akkor lesz rossz, amikor majd egyetemre megyek vele (vagy hozzákötöm, vagy hurcolom a bukót). A másik, hogy még egy pár dolog javításra szorul rajta: jobban kéne mennie (valószínűleg a szíj kopott, vagy a görgők, nem tudom), berúgókar rossz, hátsó fék menet közben is kicsit csikorog, nincs reflektor (nincs is rá mondjuk szükségem).
Ha a szerelőm kicsit jobban rá fog érni, akkor megy hozzá egy teljes átnézésre, mindent beállít szépen, és a hajtásrendszernél kicseréli nekem a kopott dolgokat, hogy jobban menjen (nem azért mert fontos, nekem elég az 55-60, és jelenleg is megy 80-90-et, de ha már jó motor, akkor legyen is jó).

Olajcserét eszközöltem pár napja, kicsit eszi az olajat, de nem zavar, havonta rátöltök majd.
Egy kép:
-
csabi94
őstag
-
csaby69
csendes tag
Sziasztok!Öninditóval nehezen indul a motor sokáig kell inditózni rugásra meg negyedikre indul mi lehet a gond?
-
Rivaul
addikt
A félig szétszedett blokkot mivel moshatom ki belülről? Van benne lerakódás is de leginkább a szerelés alatt beleesett saras dzsuvát öblíteném ki. Én brigéciolra gondoltam és utána forró vízzel vagy deszt? vízzel öblíteném ki. Maga a blokk maradt, benne a főtengellyel.
-
Rivaul
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Az ilyen szövegek akár telefon, akár pc, autó, motor. Szinte mindig kamuk és jól tudják hogy nagy a gebasz... Senki nem a saját pénztárcájának az ellensége.
-
-
-
Spenike
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen ez nekem is megfordult a fejembe oda vissza 80km ha esetleg ez lenne a baja és indul akkor szerencsém van ha nem akkor -6l benzin...
-
-
Spenike
tag
Elvileg a plait hívtam 40kmre van tőlem azt mondta áll nála a motor több mint 1 hónapja valószínű ez a baja csak ő már nem akar rá költeni és ezért eladja, haveromnak van egy robogó szervizes ismerőse tőle akarok kölcsön kérni addig 1et amíg elmegyek a palihoz beszereljük megnézem valóban ez e a baja.
-
Spenike
tag
Skacok
Malaguti f12-höz kellene nekem gyújtótrafó, mit ajánlotok hozzá?
-
TayRol
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Vennék robogót, mellyel normális tempóval tudok otthonról (Pécel) a munkahelyre bejutni (5. kerület Vörösmarty tér), és nem kell aggódnom, hogy letolnak. Nem akarok idős gépet, mert lehet, hogy csak 2 évre kell, és olyan 600e ft-om lenne rá. Eddig ezt néztem, megkapnám olcsóbban, mert barátomé a kereskedés, de az volna a kérdésem, hogy hasonló korú és teljesítményű robogó van-e esetleg alternatívaként?
Autópályára nem mennék vele. Egyedül használnám, és 190 magas vagyok.
-
Zin
őstag
Honda Nes 125 tegnapi 160km-es túrám megvolt isteni...Bár Pesten utallok keveregni,de minden rendben volt.
3 honapja van nálam 1000km-t mentem eddig főleg város tegnap volt az első hosszabb kiruccanás.Érdemes egy uj gyertyát is venni bele?Eddig csak olajcsere volt meg egy uj aksit kapott.Gumik még jók,szíj,görgőt nem néztem 25k km. -
Spenike
tag
-
csaby69
csendes tag
Össze lett rakva a runner eddig elsőre indult rugásra és öninditóval is most 3. rugás öninditó meg forgatja de azzal nem is akar elindulni,Mi lehet a gond?
-
Pixx96
aktív tag
Aprilia sr50 , Malaguti f12 ,Yamaha Aerox , Ezek közül melyik lenne a legjobb szerintetek így sorrendben melyik mennyit megy ( fojtás nélkül persze.Minőségre lennék kíváncsi meg úgy a fogyasztásra úgy havi 350 km-et lenne használva.Meg még az árukra lennék kíváncsi használtan hogy milyen árba mozognak ami nincs szarrá gyilkolva kb max keret 130k lenne nem tudom ennyiből melyiket lenne érdemes. köszi a válaszokat előre is.
-
Rivaul
addikt
Eddig közel 30 óra takarításba vagyok a benellivel. Mind ezt vegyipari mozdony mosóval ami brutál és privát cucc... Most értem el a motorblokkhoz. Viszont itt nehézkes. Ha befolyik a víz a gyújtás alaplaphoz vagy a hengerhez egy kicsi a leszedett kipuff csonkon az kinyírja a gépet? Betömtem de átázik a tömés... Vagy elég lesz neki kiszáradni pár hét? Ki kell takarítani mert kb 2 centi vastag olajsár veszi körbe a gyújtást de ez szárazon nem fog menni szerintem. Fekvő minarelli a blokk.
-
forandor
tag
válasz
Spenike
üzenetére
És 4T-re? Ha olcsó robogó kell, és nem akarod, hogy nagyon ráfázz inkább 2T, melyet akár magad is javíthatsz. Nekem volt kínai 2T-m (Keeway F-act 50, fekvő minarelli), meg voltam vele elégedve. Már vagy 5-6 éve nem volt pucolva a karbija, és még mindig jól megy
. Erdőben, földúton mindenhol elvitt. Nyári hőségben egyhuzamban 60km, majd vissza. Inkább apróbb, minőségbeli bajai voltak: vékony műanyagból készült gázbovden elosztó ment tönkre ('pácász FT), olajcső repedt el (szintén nem tétel, csak az elfojt fullszintetikus
), nyikorgó fékek, eltörő műanyag idomrögzítő fülek (jó mondjuk nem rallyzni kell vele), na meg a hidegen csörgő variátor.
Ha mindenképp ragaszkodsz az olcsó 4T-hez, akkor szerintem Kymco, de jobban megéri egy márkásabb használt 2T. -
gtx560unlock
csendes tag
halika
Érdekelne hogy a súbertűt milyen állásban szokták használni a generic cracker tulajok?Vagy melyik az optimális neki gyári robogó fojtások nélkül mikuni karburátoral szerelve 5 fokozat van a tűn.Meg az uszó érdekelne úgy konkréten azt hogyan kell vagy lehet állítani mert el van állítva a magasság ( idióta haver) és elég sokat eszik most a motor :S konkrétan motornak nincs baja csak magas a fogyasztás úgy saccra 5 liter
aki tudna segítsen köszönöm előre is!!!! -
Spenike
tag
Sziasztok
Robogó vásárlásán gondolkodom munkába járás a célom napi 20km.
180magas vagyok 90 kiló.
50esre gondoltam, ki is néztem 1et nem szeretnék rá 100ezreket költeni.Kérdés valakinek esetleg tapasztalat erről a motorról ?
-
forandor
tag
válasz
body007
üzenetére
Kompresszióméréshez nincs eszközöm. Hétvégén elvileg otthon leszek (öcsém robija), talán szerzek addigra új szimeringeket. Köszönöm!

Még valami eszembe jutott, amikor melegen átvettem, hogy menjek vele egy kört, akkor az önindító nehezen forgatta meg a motort (hidegen szépen megforgatta). -
Micsurin
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Itt nem igen lenne válasz a későbbiekben szerintem!
Így is talán egyedül voltam kismotorral, bár lehet lesz véve egy kis 50-es valami suliba járás céljára! 
-
forandor
tag
#64478 Senkinek semmi sejtése, hogy mi lelte a kis drágaságot?
Előre is köszönöm! -
Redneck
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Mondjuk jogos. Itt nem olyan a vélemény mint a közmondásban.
Én is eladtam az enyémet, mégis itt vagyok!
Bár nem hagy nyugodni hogy vegyek egy jó kis 2T 50-est a városba.
-
-
válasz
letepem
üzenetére
Az egyik cimborám által 4-5 éve vásárolt Aprilia Sr sem ment 45-nél többet.
De lehet, hogy ez gyártóként eltérhet.szerk: Egyébként nagymotorozom én is, viszont az egyik kedvenc időtöltésem a robogó tuning.

Még egy szó a tuning témához:
"Én csak azt fejtettem ki, hogy az 50 köbcentis robogók nem arra valóak, hogy felfúrva, "tuningolva" 70-80-90 km/órával száguldozzon az ember."
1--Az általad írt sebesség eléréséhez (gps-el mérve) még a gyári hengerhez sem kell hozzányúlni, elegendő a csőhöz és a meghajtáshoz.
2--A tuningolók nem furkálnak hengereket! Erre egy egész iparág épült, ami nem csak nagyobb lökettérfogatú hanem a gyáritól teljesen eltérő vezérlésű hengereket biztosít.

-
Micsurin
nagyúr
Akkor a mai nappal búcsúzom a totyiktól mert gazdát váltott a kisgép!
Az idei szezon 7.000km-ét öröm volt vele tölteni mindenkinek merem ajánlani mert bomba biztos műszakilag, akár a kis CBR.
Elég rövid időn belül át is ülök egy Er5 Kawára mert rájöttem én beleszeretem a vasparipákba, további sok szép kilométert mindenkinek, és köszönöm a segítséget a sok hülye kérdésemre!
M.
-
letepem
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Itthon vásárolt typhoon-ok és runnerek mind 55-60 km/h-ig vannak fojtva! Az nyugati kis-robogókra, amit mondasz általában igaz.
Dugynok: Köszönöm nekem van fogalmam róla Pixx fórumtársnak szántam! Én csak azt fejtettem ki, hogy az 50 köbcentis robogók nem arra valóak, hogy felfúrva, "tuningolva" 70-80-90 km/órával száguldozzon az ember. Egyszerűen az egész motor nem erre van felkészítve, tervezve. Ha többre vágyik az ember kategóriát kell váltani!
Nem egyszer láttam őrült sr-est elszáguldozni mellettem, míg én is sebességhatáron vagy felett mentem nagymotorral. Magát is veszélyezteti és másokat is, talán ezért nincs kibékülve egy-egy autós a motorossal ás szívat is minket. (Szigorúan magán vélemény) -
válasz
Pixx96
üzenetére
Az ékszíj hézagolás volt az. De jelen esetben nem baj, hogy kivetted.
A két legegyszerűbb dolog amit mindenképp ki kéne cserélned a meghajtásban azok a görgők ha kopottak, a másik pedig az ékszíj megfelelően kihézagolva azt. Ez a két dolog nagyon vissza tudja fogni a robogót ha odavannak mind gyorsulásban, mind pedig végsebességben. -
Pixx96
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Háth passzolom mint 1 normál keskenyebb alátét
kb ilyen : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként lehet fals levegő is valahol, és ezért nem jó a karburáció.
És 5,5 liter alatt sem!
Csak a 125-ös versenykrossz volt durvább nála.
De biztos vannak gumiszakértők akik el tudnák magyarázni nekem, de nehezen menne az biztos.

Mint a Quannonomnál az előző tulaj ... kis réz tábla 50cc felirattal a hengeren...