Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi94
őstag
válasz
Dananto #62309 üzenetére
Nem. Sajnos még nem volt hozzáértőnél, aki finomhangolta volna. Motoros kollégáim megnézték, rúgás alapján van a motorban kompresszió, és jó az állapota. Nem fogom így visszavinni, és valahol venni egy másikat, aminek bármilyen rejtett hibája lehet. Az meg a másik, hogy ennyi szaladgálást nem ér nekem az egész. Ha ez nem lesz jó, akkor marad a bringa. Ha évekig jó volt, ezután is jó lesz (versenyszerűen kerékpározok egyenként).
Szóval reménykedek, hogy hétvégére minden apró hiba kiderül, és minden be lesz állítva, úgy jónak kell lennie. -
csabi94
őstag
Az mitől lehet, hogy első rúgásra (féktisztító nélkül) induló motorom (aminek ugye folyamatos szivatója van jelenleg, meg egy rosszul beállított karbija) ma többször is le akart magától állni menet közben kanyarokban, lassabb haladáskor? Remélem, hogy csak karbi beállítás hiba, és nem valami gyújtás, vagy gyertya gond. Holnap az automata szivató meg lesz csinálva, holnap után pedig elvileg elkerül egy motorszerelőhöz a motor, és végre be lesz állítva rajta minden, meg megkérem, hogy nézze át teljesen a motort, ha már ilyen furcsa dolgokat csinál.
(#62307) Redneck: Le a kalappal az ilyen jó emberek előtt!
-
Redneck
nagyúr
Nemrég beadtam az autoszerelőnkhöz a Derbi blokkos RS 50-et kényszerből. Előszörcsak egy kanna benzint kértem hogy pontot tegyek az ügy végére, de mondta, ha lesz ideje, ránéz (sosincs, mert folyamatosan jönnek-mennek az autók). Nagyon rendes profi szerelő, jól felszerelt műhellyel.
Az önindító beszart de sikerült megcsinálnia szóval nem kellett bontottat vadásszak. Pöcc-röff lett, szerintem bekarburálta, kicserélte a kormánycsapágyat, elhárította az elektromos zavart az indexek körül.
Krosszmotoros lett a hangja, harapott mint a disznó, sajnálom hogy idén már csak pihenni fog.Télre sajnos csak a ponyvázás marad, mit javasoltok még? Akku ki, tank csurig?
Ha valaki tud segíteni Budapesten vagy környékén teleltetést illetően, privátban írhat, szívesen veszem!Amúgy nem kért pénzt, pedig mondtam hogy nem ingyen szeretném... Némi gyógyvizet, kávét, miegymást, viszek neki és a fiúknak!
-
tatabike
őstag
válasz
barack1997 #62304 üzenetére
Oké, értem. Nem hasznos, ez tény. Meg szerény véleményem szerint arra sem jó, amire való. Hozzánk 30 literes kannákban hordja a beszállító a szervizbe, takarítani tök jó, szerszámokat pucolni is, de egy komolyabb lerakódás már kifog rajta...
-
tween
őstag
Tudna valaki segíteni egy Aprilia sr 50 '97-es kör műszaki, kötési rajzot keresek. Összerakáskor maradt a kötegből egy kábel és nem jövünk rá hova való
-
barack1997
senior tag
válasz
tatabike #62303 üzenetére
Kicsit durván fogalmaztam igaz, de attól még a légszűrőt kimossa vele, és a műanyagot is öregíti, ha kap belőle rendszeresen. Tapasztalatból mondom, nem kötekedésként, nekem ennyi észrevételem van vele. Be kell állítani és meg kell csinálni a szivatót és nincs ez a probléma
-
tatabike
őstag
válasz
barack1997 #62302 üzenetére
Azért annyi féktisztító nem jut be, amint a levegőre kerül, egyből párolog, nem úgy kell elképzelni, hogy abban úszik a légszűrő meg a henger. Normális esetben a levegővel keveredett gőze jut be a hengerbe...
-
barack1997
senior tag
válasz
csabi94 #62301 üzenetére
Ha a folyamatos szivatohoz van beallitva a karbi, akkor szarul van beallitva. A fektisztitot továbbra sem ajánlom, mivel a legszuroolajat kimosod a szivacsbol, eszi valamennyire a műanyagot, és kimosod vele mindenhonnan a blokkból az amúgy is szereny mennyiségű olajat amit az olajpumpatol/keverektol kap.
-
csabi94
őstag
Reggel megint kellett a beinduláshoz a féktisztító. Amennyire nehezen indul anélkül, én már kezdek arra gyanakodni, hogy az egész szivató rossz, úgy ahogy van. El tud az romlani? Az a fura, hogy a motor nem fullad, és semmi, rendesen megy. Vagy az is lehet, hogy szivat, és ahhoz lett beállítva a karbi? A folyamatos szivatáshoz?
-
mumtaz
senior tag
válasz
csabi94 #62297 üzenetére
Én hajlok rá, hogy az van, ami nálam volt. Behalt a szivató és nyitva volt. Gyakorlatilag ehhez lett fúvókázva a karbi, mert egyébként beindítani is alig lehetett, nem hogy menni vele. Ideiglenesen jó volt, míg meg lett javítva a szivató kábele. De nagyon hülyén járt és rengeteget evett.
-
csabi94
őstag
A féktisztító tényleg csodákra képes. Kicsit sokat nyomtam a légszűrőbe délben, mert utána magától le is állt a motor, de járattam egy darabig, meg mentem vele egy kört, a cégnél este első rúgásra indult, pedig eddig mindig nagyon sokat kínlódtam vele.
Még hátravan az automata szivatónak a rendbetétele (a magas fogyasztás miatt), illetve a karbi beállítása, szintén a magas fogyasztás miatt.
Egyébként az mennyire látszana a motor viselkedésén, ha az automata szivató mindig szivatna? Nem füstölne jobban a motor, vagy nem lehetne érezni rajta? Ami nekem furcsa, hogy ha kis gázzal közlekedek (nagyon kicsi gázzal, mondjuk járdán, vagy az udvarban) akkor nem pörög szépen a motor, hanem olyan csúnya hangja van, mintha egyenetlenül, rosszul égne. Ez pl. lehet a szivató kábele miatt? Vagy ezt majd a helyes karbibeállítás oldja meg? Vagy esetleg ez normális?
-
-
gabe_
őstag
Hali
Le szeretném cserélni az elöregedett bukómat, mert a szivacs belül már teljesen szétfoszlott. Mindig mikor leveszem, le kell seperni a fejemről a foszlányokat...
Kinéztem egy GPA márkájút 18ezer forintért, de sok infót nem találok róla. Francia cég, lovaspólóhoz gyárt még kobakokat... 20ezerig nézelődtem, nagyon max 25e, nyitottakat, teljes arcot takaró plexivel. Nem hátrány ha van benne beépített napszemüveg...
Van esetleg valami tapasztalat ezzel a márkával, vagy esetleg valami tutibb tipp?
Ilyenkor holtszezonban akarok venni, gondolom olcsóbb, mintha tavasszal keresnék nem? -
tween
őstag
Srácok! A fékfolyadék típusát honnan tudom meg? ( SR 50 ) Vagy veszek egyet aztán helló?
DOT?
-
Dananto
tag
válasz
csabi94 #62281 üzenetére
Ha összeszámolom, kb. 80 km alatt megevett egy tank benzint, ami azért több mint durva.
nekem a kymco vitality 2t- nél egy tank kb 90km, múltkor nem figyeltem eléggé és kifogyott a benya, 2 és fél órán keresztül toltam hazáig a motort ausztria hegyes-völgyes részein, egy élmény volt
-
csabi94
őstag
válasz
barack1997 #62285 üzenetére
Köszi! Közben szétszedtem, megtaláltam. A bajom az, hogy amikor a cégnél nem indul be, nehezen veszem ki a bukótartót az üléssel, hogy ehhez hozzáférjek.
Most fújok bele, és este meglátjuk, hogy mit csinál.
-
csabi94
őstag
válasz
barack1997 #62283 üzenetére
A membrán cserélve lett, igaz, ez is használt, de kiszedve látszólag jól zárt (nem én csináltam, én laikus vagyok, csak párszor ott voltam amikor a srác szerelte). A karbi az házilag van beállítva, nem ért hozzá a csávó, addig tekerte a levegőt, amíg jól nem ment a motor, kb. ennyi. A szivatót minél előbb meg akarom csinálni, lehet, hogy ma sikerülni is fog.
Köszönöm a tippeket!
u.i.: A féktisztítót hova nyomjam? Ez a gyári szűrő, és ilyen műanyag dobozban van benne (nagyon nem néztem még meg, csak felülről).
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Srácok, 2 kérdés: hidegben nagyon nehezen indul a motorom (van, hogy kb. 20 rúgás kell neki). Lehet, hogy az automata szivató nem működik? A kábele el van szakadva, de attól még elvileg nyitott állapotban kell lennie, nem? Mit tudok tenni? Gyertyacsere most volt, jól megy a motor.
A másik kérdés: szerintem sokat fogyaszt. Lehet ez rosszul beállított karbi miatt? Ha összeszámolom, kb. 80 km alatt megevett egy tank benzint, ami azért több mint durva.
Malaguti F12-ről van szó.
Köszönöm a segítséget! -
Dananto
tag
Én omv bixxol 2t m olajat használok, itt kint ausztriában ezt is dicsérik
-
barack1997
senior tag
A 710 egy nagyon jó olaj, de felesleges robogóba, ha csak nem Mid-Race vagy az feletti alkatrészek vannak benne. De ez csak az én véleményem. Pár haverom használja Crossmotorba, elvileg az egyik legjobb 2T olaj. Én Castrol Power 1 Racing olajat használok, ami nagyon hasonló, de lehet ugyanazt tudja, mint a 710, de olcsóbb és robogóba bőven jó és ez is szintén észter bázisú, viszont könnyen elég egy gyári robogóba, nem kokszol és a füstje sem vészes. A 710 szerintem igényli a nagy égéshőt, hogy ne kokszoljon, de ez csak az én véleményem, lehet tévedek.
A Scooter Power az is jó olaj, hasonló a 710-hez. A Scooter Expert se rossz, az eggyel lejjebbi ligában játszik, viszont cserébe büdös, mint a rosseb.
-
tween
őstag
Használ és vagy használt már itt valaki Motul Scooter Power 2T 100% szintetikus motorolajat? Vagy inkább a Motul 710?
-
mumtaz
senior tag
válasz
Tarisznyarak #62275 üzenetére
Egyszer próbálva lett a xenon közvetlenül azt akksiról. Annyi áramot vesz fel begyújtásnál, hogy az túl sok. Közvetlenül akksiról megy, eredeti lámpa csatiról nem, ezért lett ide dugva a relé. Ahhoz elég, hogy a relé meghúzzon, de a xenon a begyújtáskor 6A-t kér. Ennyit ezen az ágon nem tudott adni neki, de az akksi igen. Mivel a xenon most nem azon a "vezetéken" lóg, ami a gyújtásnak és a többi lámpának adja a delejt, ezért a xenon bekapcsolásakor szinte semennyire nem halványodik el a helyzetjelző.
Tehát logikus, hogy az akksi elegendő és a szűk keresztmetszet nem ez, hanem az a tápvezeték, vagy a test, ami minden mást ellát árammal. Az akksiról gyárilag 2 vezeték jön le, amiből az egyik az önindítóé, a másik pedig minden másé. És ott van most már a harmadik, ami a xenoné. -
Tarisznyarak
tag
válasz
mumtaz #62273 üzenetére
Amikor közvetlen az aksiról ment a xenon, akkor a relé benne volt a körben vagy az előtt volt rárakva ? Ha tényleg a testéles akkor minden másnak rossz és halványnak villódzónak legalábbis abban körben kellene lennie rosszabb esetben. Ki kellene mérni a fezsültséget akkor sokkal gyorsabban meg lenne a hiba, terhelés alatt is mikor a xenon nem akar működni. De ezt ténylegesen csak úgy lehetne megoldani ha szétkapod a motor.
-
mumtaz
senior tag
válasz
Tarisznyarak #62271 üzenetére
Ha szar a testelés pl. a blokk és az akksi között, akkor mondjuk az önindító is lassabban teker. Ugyanaz a helyzet itt is. Szerintem testelés hiba lesz. És tudott akkorát esni, hogy ne gyújtson be, hiszen láttam, ott volt a kezemben.
Én a világításhoz külön beraktam egy kapcsolót, amivel a tompítottat le lehet kapcsolni és gyújtás ráadásakor csak a helyzetjelzők világítanak. A xenon most úgy kapcsol, hogy a gyári tompított csatijába van dugva egy relé és ez a relé kapcsolja a xenonnak a direktbe az akksiról a +12V-ot. A xenonra a test (-) is külön van előre vezetve az akksitól. -
Tarisznyarak
tag
válasz
mumtaz #62269 üzenetére
Milyen fajta volt az izzó pontosan? Mert az a távolság ami van azon nem igen tud annyit esni a fésültség hogy ne gyújtaná be, a méretezés az teljesítmény függő és nem is lenne elég akkor is inkább melegedne vagy kinyomná a biztosítékot. A másik pedig hogy ha aksisról közvetlen világított akkor a motoron rá volt adva gyújtás? Mert mivel Jetforce-on alapból világit a lámpa (legalább is nálam) nem lehet le kapcsolni minidig megy a tompítót.
-
mumtaz
senior tag
A nagynyomású csöveket mindet kicseréltem korábban 12bar-os Semperit csövekre. Csak az AC előtti csövek nem lettek cserélve, de azokban nincs is nyomás se. Nem volt elöregedve, hanem én csíptem oda véletlenül a vázhoz. Tegnap vettem csövet, de ugye hajlított csövet ide maximum gyárit lehetne venni, ha lehetne kapni egyáltalán, így az még lehet, hogy küzdelmes lesz. Aztán az is lehet, hogy berakom az AC-t a lábtartó alá. Úgyis van ott elég hely.
A kivillogtatás itt is megy. Ugye alapvetően ugyanaz a rendszer van benne, mint a Ditech-ben az AC-tól kezdve az injektor, a kompresszor és az ECU, csak az ECU szoftvere más. Mások a befecskendező időzítések.
A kivillogtatás itt is így megy, hogy full gázzal gyújtást ráadni, check lámpa világít, majd elalszik és mikor újra kigyullad, akkor kell elengedni a gázt és akkor kezdi kivillogni a hibakódokat..
-
mumtaz
senior tag
A kuplung egy Doppler SX86 állítható. Az eredeti is 5500 környékén tapadt meg és ezt is kb oda hangoltam. A kuplung 107-es, a harang a gyári. Az is érdekesség, hogy néha viszonylag rendesen el lehet indulni vele, néha nem.
A lámpánál én értem, amit mondasz, viszont itt nem lehet az alap robogó felállás szerint szemlélni a dolgokat, mivel itt nincs világítótekercs. Olyan a rendszer, mint egy autónál, tehát a világítás az akksiról megy és a gyújtás ráadásakor már világít. Persze itt is lehet látni, ahogy alapjáraton ég a lámpa, akkor gázadásra kissé fényesebben világít, de az viszont elárulta a "hibát, hogy a xenon a gyári tompított csatijába dugva nem tudott gyújtani és ahogyan próbálta létrehozni az ívet, a helyzetjelzők rendesen lehalványodtak. Viszont közvetlenül az akksiról meg simán begyújt és a helyzetjelzőkön ebből semmit nem lehet észrevenni. Az is elképzelhető, hogy valahol testhiba van. Elképzelhető, mert a xenonhoz külön testet is húztam. -
Bilux
veterán
Ja mint SR ditech volt tulajdonos mondom az üzemanyag illetve levegő csöveket kompletten érdemes cserélni. Mivel egyszerre öregednek és a nagy nyomások miatt repednek is. Ezt egy ditech szaki mondta nekem anno.
A check engine hibát ki lehetett villogtatni full gáz + gyújtás ráad.
Nem tudom ez nálad is működik e. -
Bilux
veterán
válasz
mumtaz #62265 üzenetére
A kuplungrugó túl erős vagy nem megfelelő a kuplung vagy a harang átmérő nem tud rendesen rászorítani.
A lámpád azért nem ég mert alapjáraton nincs töltés kisrobogónál megfigyelheted hogy a halogén izzó is csak pislákol alapjáraton és csak fordulaton van fénye. A xenon gyújtáshoz meg kell a megfelelő feszültség. Pörgetve sem gyújtott be a xenon a lámpa csatlakozóról? -
üszök
őstag
Abban a lábad közt a kis kulcsos izében van ha jól emlékszem,és YB4L-B kell bele talán. Ebben a videóban 0:40 től látható. Vagy YTX5L-BS gondozás mentes. Ennek a méreteit is megtaláltam: 114x71x106mm
-
mumtaz
senior tag
Az lesz.
Mindenek előtt ki kell deríteni, mi a franc okozza azt, amiket csinál. Nincs kizárva az elektromos hiba sem, ezért majd át fogom nézni a vezetékeket, ha itt hon leszek a Karácsonyi szabadságon. Akkor tuti, hogy szétborítom az egészet.
Azért is gyanakszom arra is, mert elektromos gond egyértelműen van. Pl. ugye ez főként a Xenon beépítésekor derült ki, mikor a gyári lámpacsatira dugva a xenon nem akart működni, de az akksiról igen. Tehát valahol vagy érintkezési hiba van, vagy valamelyik ponton (gyújtáskapcsoló, relé, csatlakozó, vezeték) nem elég a keresztmetszet. Bármi lehet. Lehet részben szakadt vezeték is. És így nem elképzelhetetlen, hogy esetleg nem jut elég áram valahova. Onnan lehet egyébként látni a dolgot, hogy pl. a refit felkapcsolva minden lámpa elhalványodik és a refi is elég vérszegény, de, ha a közvetlenül az akksiról (relén keresztül) működő xenon világít, akkor nem halványodnak el. Tehát ezt is le kell ellenőrizni és ezzel lehet, hogy megoldódik a motor gond is.
Van itt tennivaló.Az még egy érdekesség, hogy emelkedőn most sem lehet felmenni vele. Simán megáll és csak pörög a motor, de 6000 környékén, ahol meg pláne nincs benne semmi erő. Szóval át kell nézni a hajtást is. Valami hangolási gond. Bár azt nem értem a mai napig sem, hogy a már új kuplunggal sem pörgött ki a kereke sáros úton. Akkor sem, ha nem is ültem rajta. Csak "üvöltött" 7000 környékén. Itt van benne erő, de nem a full fordulat, tehát a kuplungon keresztül fogta a főtengelyt, de még sem tapadt annyira a kuplung, hogy a kerék is kipörögjön. Viszont bekékült a harang. Nem értem.
-
mumtaz
senior tag
válasz
tatabike #62258 üzenetére
Alapvetően turelmes vagyok, de hirtelen tudja elönteni a sz@r az agyamat. Azzal soha nem volt bajom, ha valamit bütykölni kell. Itt a pechszériát soha nem a hozzá nem értés szüli. Kísérletezek meg alapvetően műszaki beállitottságú vagyok.
Itt sokkal inkább a munkámmal és a szabadidővel van gond. Ezért is csináltam tegnap, mivel valamivel haza is kellett jönnöm meg mikor csináltam volna meg!? És itt ezzel van a baj, hogy kevés időm volt rá, vagy legalábbis nem akartam sokat tökölni vele. Ez meg figyelmetlenné tesz.Üszök kérdésére pedig a válasz egy egyértelmű IGEN. Azért, mert alapvetően még mindig kevesebbet cumiztam vele és kevesebb pénzt öltem bele, mint a speedfightba. Arról nem beszélve, hogy már háromszor annyit mentem vele az 5 hónap alatt, mint amennyit a speedfighttal 2 év alatt.
A Jetforce fennálló hibái inkább figyelmetlenségből, időhiányból adódó szerelési hibákra vezethetőek vissza.
-
tween
őstag
Az oké, hogy az akku 12V, de hány amperórás kell bele? ( SR "70" )
-
mumtaz
senior tag
Gondoltam megosztom Veletek a tegnapi (mai) történetet.
Mivel nagyon mem akart menni a gép, gondoltsm, hogy az injoktor takarítás, tömitő gyűrűk és a nyomástartó szelep cseréje nem várhat tovább. Már mindent megvettem hozzá. Vettem belevaló gyertyát is.
Elég szerencsétlen injektor felújítás volt ez tegnap.
A munkahelyemen csináltam az udvaron. Ott lámpa nincs, viszont volt stekklámpa. Este 5-kor tudtam nekiállni munkaidő után. 8-kor jutottam el oda, hogy a teflongyűrű jön. Felmentem az irodai konyhába, hogy forróvízbe tegyem a gyűrűt. Mire lejöttem, a lámpa leesett a földre és összetört. 1 órán keresztül a telefonommal világítottam, mire rájöttem, hogy ez így nagyon nem jó és jobb híjján az egyik kerti lámpából vettem ki egy izzót a stekklámpába.
Összeraktam az injektort, jött a próba. Ömlött a benzin belőle. Mindegy. Este 11-re összeállt. Beindítottam és járattam. Egy idő után leállt. Az ECU "leállította", mert a vízhőfok az egeket verte. Én meg gondoltam, "fasza, ha behalt a termosztát, vagy a vízpumpa". Szerencsére nem, csak levegős volt a rendszer.
Na nosza, rakjuk össze teljesen és irány haza (éjfélkor), csak előbb benzinkút, mert nagyon kevés van benne. Konkrétan annyira, hogy ahogy kikanyarodtam a Nagyszőlős utcáról a Budaörsire, ki is fogyott. Na akkor tolás a kútig (kb. 1Km). Csak 2 litert nyomtam bele, mert sajnos már tapasztaltam, ha kifogy, akkor a sok dzsuvát "felkapja" az AC és eldugul. Sajnos így is lett. Ott a kúton kénytelen voltam újra lebontani mindkét oldalát, a beletankolt benzint a kukában talált ablakmosós kannába leengedni és az AC-t kipucolni. Kikapirgáltam. Hajnali 1 óra. Raknám össze, erre kiderült, hogy a vastag benzincső, ami az AC-ra megy, kiszakadt. Ez egy 90 foknan hajlított rövid cső. Ilyenből kettő van benne. Az egyik a tankról megy egy műanyag csőre, majd a másik erröl megy az AC-ra. Utóbbi lyukadt ki. Kuka. Nem maradt más lehetőség, mint a másikat félbe vágni és az AC-t a motor baloldalára átdobni a lábtartóra, hogy legalább el tudjak jönni vele. Ez is megoldódott, de a nagy műtét közben az egyik vezetéktőből kiszakadt az AC-ba dugott tápcsatiból. Hajnali fél háromra végül ezt is megoldottam. Mivel baloldalu oldalidomot nem lehetett visszatenni az AC miatt, ezért azt a kabátom alá dugva jöttem haza vele. 3 után értem haza hulla fáradtan. Lezártam a mocit, feljöttem és elaludtam a kádban.
A szopó szériának ezzel nem volt vége, mivel ma, mikor el akartam indulni azzal szembesültem, hogy hajnalban míg lezártam, a motoros kesztyűmet (Shox Fjord) az ülésre tettem és ott is felejtettem. Természetesen fényt kapott. :-(Az már csak hab a tortán, hogy a moci nem lett jó. Jobb lett, mint a javítás előtt volt, de még annyira sem lett jó, mint amilyen volt 2 hónapja, pedig akkor sem volt tökéletes
-
huszi.gyb
senior tag
-
Kommy
veterán
A hátsó keréknek szabad holtjátékának lennie, értem ezalatt, hogy középső sztenderen állva egy nagyon kicsit tudom mozgatni a kereket oldalirányba, meg ugye van holtjáték rendes irányban is a hajtásban. Sőt ha a kuplung rész nézem a hajtásban akkor azt a csonkot is tudom egy picit mozgatni igaz ugye alapból ennek van a másik oldalán is egy csapágy ami most nincs fenne.
Most míg szét van szedve addig akarok mindennek utánajárni.
-
csabi94
őstag
válasz
huszi.gyb #62250 üzenetére
Lájk a leírásra!
Hogy ON is legyek: tegnap visszakaptam a Malaguti F12-őt a sráctól, akitől vettem. Mondhatom, most meg vagyok vele elégedve, végre leesett neki, hogy mit akarok, és úgy rendbe szedte a motort, hogy épp hogy hozzáérek az önindító gombjához, már jár a kis dugattyú. Kapott új gyertyát is a motor, be lett állítva a karbi, visszakapta a gyári légszűrőt (eleve, nem is értem, hogy miért kapott sportlégszűrőt). Megy, jön, indul, leáll (volt, hogy ez sem ment, kivettem a kulcsot, de a motor ment tovább
), teszi a dolgát. Remélem, ez így is marad.
Ami még hátra van: az automata szivató kábelének az egyik pólusa el van szakadva, magyarázta a srác, hogy az így is teszi a dolgát, de úgy vettem ki a szavaiból, hogy így van nyitott állásban, tehát mindig szivat (???).
A km óra nem mér, és mivel digitális, elég drága hozzá a jeladó, de hozzáértő meg fogja majd nézni, hátha javítható.
És végül, tervezünk hozzá majd előre egy ledes világítást, mert nem látok ezekkel a lámpákkal este, és mivel minden hétköznap 10-ig dolgozok, nem árt ha jól világít a motor. Ami gondolom alap, hogy a világítást nem köthetem a generátorra, mint ahogy most van, mert azt a ledek nem bírják. Lehet, hogy nem vagyok képben, de szerintem ha közvetlenül az akkuról kapná az áramot, akkor 12V-os ledekkel működne a cucc, csak a kapcsolót kell valahova beépíteni(?).Eddig ennyi, ha bármi kialakult, tájékoztatlak Titeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- eBay
- 3D nyomtatás
- One mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest