Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogyha veszek egy robogót akkor arról írunk egy adásvételit és ezután nekem már csak egy biztosítást kell rá kötnöm ugye, tehát nem úgy van mint autónál, hogy be kell jelenteni, hogy én vettem egyet.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Adly Siver Fox 50-esem, és egy olyan gondom lenne, hogy egyik reggel munkába menet félúton elkezdett lassulni a motor, majd akkor félreálltam 5 másodperc után tudtam újra menni de induláskor ki is égett a világításom. Hazafelé úton nem volt nagy gond jobban ment mint reggel. Viszont hazaérve elkezdtem méregetni, az akinál több mint 16V-ot mértem, járó motornál magasabb fordulaton ebből arra következtettem, hogy a feszültségszabályzóval van baj.
Most megmértem a lámpában is a feszültséget és itt simán van 40V is ráadásul váltóáram.
Jól gondolom , hogy a feszültség szabályozó cseréje megoldja a gondomat, vagy mást is ellnőrizzek még előtte mielőtt kicserélem.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Adly silver fox 50-es robogóm , ez előtt 4 évig állt, most ki lett pucolva a karburátora, mert nem indult. Most addig nincs vele gond míg a kb 2km-es utam 3/4-ét meg nem teszem addig egyenes az út utána jön egy kanyar, ott ugye nagy valószínűséggel meg kell állnom, után viszont hiába húzom neki nem akar menni, majd egyszer csak összekapja magát. A motorban 7200km van. Eddig mentem vele talán 50 km-t összesen nem régóta van meg.
Önindítóról nem indul, mert rossz az aksi. és a Feszültség korlátozó is rossz volt benne, de ez cserélve lett.
Viszont ma már kétszer jártam úgy hogy berúgom, jár pár másodpercet majd leáll, újra berúgom és semmi gond.Óra szerint 50-55-öt megy.
Valakinek valami ötlet mivel lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz norbert1998 #61956 üzenetére
A füst, és a nehéz felpörgés a rengeteg üzemanyag miatt lehet, nem egészséges a 15mp-es indítózás, rá kéne nézni a gyújtásra, lehet csak egy új gyertya kéne bele.
-
Kommy
veterán
válasz norbert1998 #61958 üzenetére
Ha csak tényleg hozzú állás után csinálja akkor valószínűleg nem zár el a tűszelep a karburátorban és befolyik a benzin. Legalábbis erre tudok gondolni.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Adly Silver Fox 50-es robogóm, és egy olyan gondom lenne, hogy néha gondol egyet és nem akar menni, majd egy pici alapjárat után újra nekilódul, mindig csak akkor csinálja ha valami miatt egy kicsit le kell lassítani és újra elindulni. A motor 4 évet állt, ki lett pucolva a karburátor, először csak simán kézzel, aztán kétszer ultrahangban.
Nem tudok rájönni miért lehet ez, a motor csak rövid utakra van használva.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Adly (her chee) Silver fox 50-es robogóm. Szeretném megtudni, hogy alapból milyen görgők és milyen szíj való bele. Lehet erről valami leírás valahol?
Mert ugye gondoltam kicserélem benne a görgőket, vettem is bele 6.5g-osakat, mert itt ezt írta, ki is cseréltem őket, ezzel nem is volt gond, viszont máshogy megy azóta, sebesség nem nőtt és nem is csökkent, de lemértem a benne levőket és azok összesen 32-34g-ot nyomnak tehát 5.5g körüliek lehetnek.
Viszont amikor cseréltem ránéztem a szíjra is és más a mérete mint az oldalon 862-16.5.28 a 878*17*28.
Óra szerinte 50-et ment mind a két görgővel viszont most sokkal jobbnak tűnik, tehát nem az van, hogy elengedem a gázt és már le is bök, hanem szépen lassan lehet lassítani vele, eddig valahogy túl ideges volt szerintem. És most egyenletesen gyorsul eddig 20-25-ig alig gyorsult majd meglódult.
A közben pedig nem akarok menni gondom még mindig van sajnos nem tudom mi lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz mumtaz #62101 üzenetére
Az a gond, hogy nem tudom, hogy ami benne volt azok a gyári értékei vagy azok amiket azon az oldalon látok amit linkeltem.
A szíj pl most kisebb mint amit az oldal mond, majd 1.5cm-el, és szeretném ha gyári értékekkel bírna a hajtás. pl. mint a görgőknél, hogy 5.5g-os volt benne amit kivettem ,d e én 6.5 g-osat vettem bele (előbb vettem újat mint, hogy megnéztem volna), gondoltam ez az oldal megbízható ilyen szempontból.
-
Kommy
veterán
válasz mumtaz #62103 üzenetére
Azt számít, hogy foggalmam sincs milyennek kéne lennie. (egy szóval nem mondtam hogy rosszabb mint ami benn volt). Mivel használtam vettem a motort, így nem tudom milyen alapból.
A szíjaknál meg ilyen, hogy egyik itt méri a másik ott méri, az jelölve van rajta. mivel a méretek szabványban vannak rögzítve.
PL nem tudom mennyit kéne alapból mennie, de az nagyon furcsa , hogy 5.5-el és a 6.5-el is ugyan annyit megy, ha jól sejtem ennek nem így kéne lennie, mivel minden más változott.
És arra valami ötlet, hogy miért csinálja azt, hogy közben nem akar menni, húzom a gázt semmi, kicsit megállok alapon hagyom, utána megy. Ha megy mindegy mennyi megyek vele akkor jó ha közben lassítok ugyan úgy megy, de ha egy picit meg kell állni nem akar felpörögni.
-
Kommy
veterán
-
Kommy
veterán
Én se csodálkozom, így vettem, nem tudom mit akartak ezzel elérni, vagyis sejtem, hogy max 50-et menjen, olyan mintha ezzel szabályozták volna be.
Persze Sopronban voltam a két nagy motoros boltban nem tudnak ilyen szíjat adni, de még rendelni sem tudtak. Elsőre adtak egy annyival rövidebbet, hogy el sem ért volna a varióig ha rárakom.
Meg mondták, hogy ilyen hosszú szíjnál már 30 as szélességű szíjak vannak. És meg akarata magyarázni, hogy a 878x17x28-ból a 28 a szélessége a szíjnak, néztem rá furán, de inkább ráhagytam, mert mondta biztos felcserélték a számokat, mert 17 a magassága lesz.
Ahogy láttam nem volt a helyzet magaslatán. -
Kommy
veterán
A hátsó keréknek szabad holtjátékának lennie, értem ezalatt, hogy középső sztenderen állva egy nagyon kicsit tudom mozgatni a kereket oldalirányba, meg ugye van holtjáték rendes irányban is a hajtásban. Sőt ha a kuplung rész nézem a hajtásban akkor azt a csonkot is tudom egy picit mozgatni igaz ugye alapból ennek van a másik oldalán is egy csapágy ami most nincs fenne.
Most míg szét van szedve addig akarok mindennek utánajárni.
-
Kommy
veterán
Valaki nemek meg tudja azt magyarázni, hogy ha valahol rendelek egy 876 x 16.6-os szíjat a szövegben benne van és kapok helyette agy 862x16.5-öset, ezt miért csinálják ha rákeresek a kódra ami rá van írva a szíjra ugyan úgy mindenhol 876x16.6-ot írnak
AW0166 a szíj kódjaTehát most van egy ugyan olyan szíjam mint ami eddgi is volt a robogóban, lehet, hogy valóben ez az eredeti szíjméret?
Innen rendeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest