Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz
benceman00
üzenetére
+1 , a munkatársam is mondta hogyha gumit veszek robogóra akkor csak michelint vegyek

-
benceman00
tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Ha jó gumit akarsz akkor csak michelin. Manapság csak a michelint lehet guminak hívni a többi kínai nyekergős strandpapucs szint. Jó azért ez túlzás de érted a lényeget.
Ha lentebb adod az árat akkor sajnos kompromisszumot kell kötni. Az a baj, hogy városi robogóra nem 1-2 évre gumit. A gyengébb minőségű nagyon durván fel fog keményedni, repedezni egy idő után. Én is szívtam a fogam amikor 30 volt a kettő egy szaros robogóra. De nem bántam meg. -
kcsa
veterán
válasz
mumtaz
üzenetére
Na EVO21 amit Geccoka ajánlott pl. rohadt jól tapad, viszont kopós fajta - másfél szezon alatt lenulláztam pedig munkába jártam csak vele. Ezt leszámítva egészen kellemes.
ÁLtalánosságban City Gripet szoktuk mondani mint jó kompromisszum, de a téli használatban nem lennék biztos hogy jó ötlet

-
mumtaz
senior tag
válasz
Pete55555
üzenetére
Nem is nagyon húzok a ContiTwist felé. Inkább a Heidenau K62, de már tényleg nem tudom, hogy akkor azzal most mi a helyzet szezonilag. Nem, mintha nagyon érdekelne, mert a mintázatáról is kiabál, hogy esőben biztosan megállja a helyét. Bár kopottabban már nem annyira bizalom gerjesztő. Télen (nem hóban) meg elmentem én a Hutchinson Paseo-val is, ami már 13 éves és eléggé megkopott már. Ez volt a gyári gumi
-
válasz
virgoncvili
üzenetére
Ha egy kicsit jobban szétnéznél láthatnád, hogy nekem sem a "legjobb és legújabb modell" - em van, lásd oldal teteje. Másfelől: Ehhez szakember kell, innen így kb. senki nem fogja megmondani melyik kábel égett el, bizti ment ki...stb a motorodban (max akinek ugyanilyen motorral, ugyanez a szitu előfordult), a hozzá nem értő szerelés, és az alapból nem túl minőségi alkatrészeknek hála.
Az értelmi szintemet és a tapasztalatomat szerintem ne firtasd, egyrészt személyeskedés, aminek az oldalon helye nincs, pláne, hogy még offba sem raktad, másrészt szívesen segítek akin lehet, de az ilyen kínai vackokat rühellem, mert egyszerűen égetni valók.
-
válasz
virgoncvili
üzenetére
Benne lehet a pakliban, hogy az utoljára elhozott relével sem stimmel valami.
Vegyél egy ilyet. Ez minden helyzetben ugyanúgy fog működni, még az eltérő vatt számú izzók sem befolyásolják a villogások számát. Elrontani sem lehet, ha véletlen fordítva kötöd be.szerk: Az oldalon hibás a leírás, nem csak három csatlakozóval ellátott robogóknál használható. Benne van a relé leírásában is, hogy jó a ketteshez is, én is ilyeneket használok.
(#63689) Pete55555 Valóban egy "rendes, segítőkész" ember lehetsz.
-
virgoncvili
újonc
válasz
Pete55555
üzenetére
Köszönöm szépen az értelmi szintedet jellemző választ egy olyan hozzászóláshoz, ahol a tapasztaltabb és segítőkész személyekhez próbáltam fordulni, akikben van annyi emberség, hogy önzetlenül, még, ha nem is tudom meghálálni, talán csak szavakkal, de segítenek nekem, egy olyan embernek, akinek más segítségére van szüksége, ahhoz, hogy megoldjon egy problémát az ehhez szükséges tapasztalat és tudás hiányában. Tudod ezért szoktunk másokhoz fordulni segítségért és talán meg is kapjuk.Az ilyesfajta hozzászólások csak hátráltatják mások igyekezetét és teljesen értelmetlenek, időpocsékolás. A válaszodhoz visszatérve, nem mindenki engedheti meg magának, hogy a legjobb és legújabb modellt vásárolja meg, sőt, akinek ennél jobbra semmi szüksége, csak azért, hogy kitűnjön a tömegből nem fog egy vagyont elkölteni egy csúcsmotorra csak azért, hogy boltba járjon, vagy a munkahelyére.
-
válasz
virgoncvili
üzenetére
Vegyél pár liter benzint, gyújtsd fel a motort - majd vegyél egy normálisat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
virgoncvili
újonc
Sziasztok! Hátha tudtok segíteni, az a problémám, hogy a Keeway matrix 50-es robogómban elromlott az index relé, mert nem villogott, csak világított folyamatosan,de itt még működött legalább. tehát ezután kivettem ezt a régi relét és anélkül használtam a motort pár napig, amíg valami zárlat miatt kiégett a biztosíték az akksinál. Elmentem egy boltba ott adtak egy kínai 3 vezetékes index relét, meg vettem 10 A-es biztosítékot. Beletettem a relét és kifüstölt. Ezután összehasonlítottam a régi relével és 2 kábel fel volt cserélve a kínain. A rossz kínait reklamálás után kicserélték egy ugyanolyanra, de már átkötöttem úgy, ahogy az eredetin volt a kábelezés. Viszont miután bekötöttem a robogóba egyik index sem működik és a műszerfal sem mutatja, hogy indexelnék. Lehet hogy az első kínai relé miatt tönkrement valami más elektronikai alkatrész is, vagy máshol is van egy biztosíték, nem tudom, de hátha ti igen.Most nincs zárlat,azóta jó a biztosíték. Kérlek segítsetek. Köszönöm.
-
Peti N95
aktív tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Nekem hátul contitwist van, szerintem jó gumi. Nem nagy éreztem még hogy megcsúszott volna... Ellentétben az elsőveo, ahol még a gyári 2005-ös gumi van, na az csúszik, hiába van még rajta elég jó minta!
Szerintem előre is contitwistet teszek, tetszik a mintája is! Olyan 8ezer körül már lehet kapni, olcsóbban nem találtam csak használtat. -
mumtaz
senior tag
-
perge666
veterán
Én arra ràcáfolnék.....
Néhány éve volt Old SR mocim levegős.
Egyik motorozás alkalmával hazafelé jövet megálltunk egy kútnál tankolni mert még vagy 40km volt hazáig benzin meg alig volt,benéztem a pisztolyt és véletlenül bioetanolt tankoltam.
Mikor kifizettem furállottam hogy miért volt ilyen olcsó,akkor làttam meg.....
Nagy nehezen kiszívtam a tankból a nagyjàt de az alján maradt még,erre tankoltam rà.
Hazáig alig kellett húzni neki a gázt mert nagyon pörgött,itthon meg hiába vettem le a gyújtást vettem ki a kulcsot ment még tovább majd 1 percig magas fordulaton.
Na innentől kezdve önindítóra nem indult meg rúgàsra is legalább 30 kellett neki.
1-2 hétig jàrtam vele dolgozni mert nem volt màs és beadta a kulcsot.Oké ez az én hibámból ment tönkre,ha akkor odafigyelek lehet még mindig az a motorom lenne mert nagyon szerettem.
Csak nem akartam rá költeni mert a külseje alapból ramaty volt,ekkor vettem meg az SR50 Streetet
-
petr89
csendes tag
Sziasztok!
50ccm-es robogót szeretnék venni kb 100e ft-ért. Nem vagyok barkácsmester, fontos hogy megbízható legyen. Munkába járásra használnám városban, nem kell túl nagy teljesítményű. Van esetleg olyan típus, amit ajánlotok? (Suzuki lets II-t néztem ki, de nem tudom jó-e)
Köszönöm a segítséget: Péter
-
NORBl
aktív tag
Piaggio NRG MC2, Reggeli indítás után,szívató működik - emeli a fordulatszámot, de mikor visszaveszi, beáll, akkor 1-2 perce rá leáll, és utána nehezen akar indulni. Milyen hibaforrások állhatnak fent ? Utána megyek vele, leállítom, majd indítom akkor jó.
-
Geccoka
csendes tag
Szia!
Meg vagyok elégedve, igen. Egy ideig nekem is tökéletesen ment, aztán elkezdett rosszalkodni, de hozzáértő szerelővel megjavítottuk és azóta (1300 km) nincs baja. 2.2 litert eszik 100 km-re és az egy liter olaj, amit még vásárláskor vettem, most fog elfogyni, 4500 km után. Olajat én korábban szoktam utána tölteni, minthogy világítana a led a műszerfalon, kb 1000 km-enként feltöltöm, így tuti nem fogy el sose a tartályból. Nem töltöm csurig, csak hogy ha benézel a csőbe, akkor az olaj már teljes keresztmetszetben látszik az alján. A vízhőfok mutató nálam mindig a skála alján táncol, nem nagyon megy feljebb. Talán a termosztátom nem zár rendesen, de az is lehet, hogy a mérő mutat rosszul. Ezzel nem foglalkoztam eddig, vétel óta ilyen
. A motorban most van 20500 km. -
-
mumtaz
senior tag
Na még egy érdekesség, amire nem találok magyarázatot. Beraktam 8g-os zöld Doppler görgőket. Jól ment, viszonylag jó rpm tartományban. Egyszercsak úgy döntött, hogy mégsem és pár nap alatt egyre alacsonyabb fordulatszámra esett vissza a váltási szakasz. Már az ideális alá. Az ideális valahol 7000 és 7500 között lenne, ez meg kb. 6800-on dolgozott, illetve a sebesség növekedésével inkább fokozatosan alacsonyabban.
Gondoltam, hogy esetleg simára kopott a görgő és így már nehéz. Tegnap levettem minden görgőből egyetlen tized grammot, tehát 8-ről 7,9-re. Erre most meg annyira könnyű, hogy 8000-ren pörög. Megőrülök. Ilyen nem létezik. -
Skodry
aktív tag
Sziasztok, van egy Kinai 4T robogóm ami egy olyan problémát produkált (2000KM van benne, könnyen indul), hogy alapjárat van de ha el akarok indulni ultra gyenge és talán 10 km/h vel megy sík úton szal használhatatlan, szerintetek mi lehet? Még nem bontottam szét ilyen motort.
-
üszök
őstag
2 féle vég van gyertyában. Vastagabbik vékonyabbik. A vastagról letekerhető a kis kupak,de nem mindegyiknél. Azért írtam nézd meg milyen pipa van rajta.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi szépen akkor előbb utóbb lecserélem a gyárit! -
Dehogy ugrott, az ugyanaz lesz. A karbid viszont igen, oda már kell a 19-es.
(#63668) Micsurin Hát ebben nem vagyok egy szaki, de ha olyat veszel rá amit az adott típushoz gyártanak (gondolok itt pl egy tuning cégre) akkor mi baj lehetne? Ők pontosan kiszámoltak mindent.
Amikor megvettem a K8-at azon sem a gyári rendszer volt már (megkaptam azt is), hanem egy jobb, neves tuning cég által gyártott cumó. -
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha jól gondolom, főtengely cserénél ugrott a variátor? Nagyobb a tengelyátmérő? Mert az jól esne, ha alu szett+főtengely+varió csere. Gondolom a 17.5-ös karbi elegendő.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem rezonátorról, 4t motornál végdobról!
-
A 70-es aluhengernél mindenképp kell már főtengelyt cserélni! Még ha csak egy alu sport-ról van szó akkor is.
A 70-es vas amit még elbír a gyári főtengely, de azt is csak akkor, hogy ha jó állapotban van. De azt mondom, hogy hosszabb távon a vasnál is jobban jár az ember egy cserével.(#63666) Micsurin Most robogó rezonátorról kérdezel, hogy mire kell figyelni?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Kipufogódob cserénél mire kéne figyelni ? Csak a hossz és az átmérő (persze E jel...) ? Vagy az áramlás akkor is eltolódna a kipufogó szelepek fele és előbb vagy utóbb károsodnának ? [link] Vagy, hogy is értelmezem ezeket gázlengéseket ?
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Gyári főtengelyre erős a 70-es alu szett? Most 70-es vas van fenn, de nem vagyok hanyatt esve tőle...
-
-
Utánakérdeztem pár cimborámnál erről a szettről. Kb azt mondták róla amit én is gondoltam.
Maga a cucc nem egy nagy durranás. Az a fajta, aminél inkább a köbcenti adja az erőt nem pedig a henger minősége-"tudása".
Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy egy kicsit is komolyabb 70-es alu agyonverné ezt, hiába a nagyobb köbcenti. Persze ettől még nem rossz. -
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nálunk évente van egy bizonyos Medvehagyma fesztivál és ilyenkor autós, motoros felvonulás, bemutató, egyebek. Azon agyaltam, hogy a felújított SR-em jövőre ki akarom pöccinteni, gumiégetés, egykerék, hasonló állatságokra
Ezért is érdekelne pl. ez a szett is. -
blu79
addikt
-
-
Geccoka
csendes tag
Szia!
A Di-Tech jobban szereti a Champion RG6YCA gyertyát, az ellenállóbb a korommal szemben, mint az NGK, kevésbé hajlamos kihagyni a gyújtást. Főleg, ha már nem tökéletes a levegő kompresszor. Ha mégis elromlik a gép és kell hozzáértő szerelő, akkor segítek, nekem is ilyen robogóm van. -
üszök
őstag
Annak tűnik.
Volt ilyenem,még 1x nem kéne. Amíg megy,addig nincs gond.
A hátsó sárvédő hiányában esőben össze fog csapni rendesen. Tartalék gyertya meg kulcs mindig legyen nálad,és csak a bele való gyertyát tedd bele,asszem NGK CR8EKB kell bele,de erre nem esküdnék meg. Azt nézd meg milyen pipa van rajta,a vastag végű gyertyát a B betű jelöli a végén. -
blu79
addikt
- köszi
, ( megkereshettem volna én is
) . Íme néhány kép, akkor ez is Morini blokkos
:- eddig tényleg remekül megy, 80-at mentem vele és nem volt tövig húzva a gáz (ráadásul nagyon szeles napok vannak itt) , semmi tuning , gyári minden, meg vagyok elégedve vele. Remélem mostanába nem lesz semmi gond vele. Szerintem 140K megért.
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Mivel hobbi szinten tuningkodsz, nem akarod kipróbálni ezt a hengerszettet? Kíváncsi lennék mit tud.

-
-
üszök
őstag
Bár nem tőlem kérdezted,de amin nincs berúgó az Morini. A Di-Tech mind az,elméletileg létezett Morini karbival SR-ben gyárilag de mint a fehér holló oly ritka. Vannak még a z injektorosról karbira alakítottak,az is Morini. Volt Piaggio injektoros is,de azt ki szokták emelni a hirdetésekben. Így néz ki oldalról.
-
válasz
Casoli
üzenetére
Én megvettem egy Katanát, még léghűtésest.
Nem volt nagy gondja, bejáratós volt, meg kicsit nehezen indult el, de utána jól gyorsult 65 körülig, tovább nem nyúztam. Gondoltam majd a görgőkkel szórakozok.
Na, itt kiderült, hogy a főtengelyre rá van hegesztve az anya (illetve pontosabban nem volt ráhegesztve, csak alig volt már a tengelyen menet, plusz a külső tárcsa volt ráhegesztve a berugóracsnira!)
Jelenleg ott tartok, hogy: új görgők, új kuplungrugó, új karbi (kínai 10k - egész jól működik mert 1 darabig használtam) új főtengely (19e) főtengelycsapágyak, új H-motortartó bak (csak roncsolással lehetett szétszedni, plusz szétrohadt, szimeringek szétmentek) új varió külső tárcsa, berugóracsni, főtengely csavar - ez így 7e használtan.
Hétvégén fogom összerakni, majd meglátom milyen lesz

Ez így összeszámolva ~40e Ft. Nem volt az év üzlete 140-ért... De legalább a futómű/fékek jók...
Ja, hozzáteszem ugye, hogy mindent én apám meg apósom csináltunk, ha szervízbe kellett volna vinni, akkor ott gyújtottam volna fel ahol van. (a volt tulajjal együtt)
-
-
thEndeR
aktív tag
Sziasztok! Ennek a motornak igy a leiras alapjan mi baja lehet? Jo arban van es jol is nez ki. Ha nincs nagy gondja megvennem es megcsinaltatnam.

-
Nem zárja el a benzint a karbi. Vedd le az alját a karbinak, ott lesz az úszó ami egy kis tűszeleppel zárja a benzin útját, ha fent az úszó = tele van benzinnel a kis "dekli". Nézd meg, h a tűszelep nincs-e elkopva, jár-e rendesen. Tűszelepet pár forintért tudsz venni másikat.
-
tween
őstag
Az a jelenség mitől lehet, hogy kisebb táv után az álló motor alatt benzintócsa van, de ha hosszabb távot megy nincs alatta? ( sr50, automata csap)
-
Micsurin
nagyúr
Metzeler Lazerteccel van tapasztalata valakinek ? Mert az előző tulaj által felrakott Pilot Sporty és Scorpion trail nem valami jó....

-
blu79
addikt
válasz
Something_
üzenetére
és üszök , bevállaltam. Remélem nem lesz vele gond. Ausztriából volt hozva tavaly, papírjai szerint ott volt újonnan üzembe helyezve es eggyetlen tulajdonosa volt egy hölgy személyében
. Szervizelve is volt papírok szerint . Gondolom az osztrákok jobban hozzá állnak mint itthon. Többet adnak rá. Első nap 40km mentem vele egyhuzamban, szépen teljesít. Most első világítást hozom tendbe mert gyengécske. Többivel meg vagyok elégedve. 140k volt szerintem ennyit megért , főleg amilyen állapotban van. -
mumtaz
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Én most a Jetforce-al teljesen meg vagyok elégedve. Szép apránként mindent megcsináltam rajta. A leg húzósabb összeget a nyomástartó vitte el (14000Ft). Ezen kívül ami cserélve lett, azt vagy én akartam cserélni, vagy karbantartási (varió, benzincsövek, szűrő) vagy olyan dolog, ami egy karbisnál is tönkremehet (pl hengerfej a szétbarmolt gyertyamenet miatt; hajtókar csere; henger honolás). Eddig csakis átszakadt benzinszűrő (az ac-t eldugította a kosz) és szétkopott henger miatt nem indult. Előbbit megoldottam az út szélén. Utóbbi volt az egyetlen, amiért kicsit hosszabb pihenőre (2 hét) kényszerült. Út szélén soha nem robbant le, vagy nem úgy, hogy ne lehetett volna ott helyben orvosolni.
Most teljesen jó a gép, bár telószimeringet cserélni kell még és hátra van az idomok rendberakása.
Lehet, hogy én csak szerencsés vagyok. :-)
-
norbert1998
nagyúr
Úgy tűnik megoldottam a nehezen indulás gondját.
Szetbontottam és kifujattam az üzemanyagrendszerét. Nem láttam benne koszt kirepülni sem, de először alig akart a csőből benzin folyni pedig a pumpabol 1-2 méterre spriccelt. Utána már jött a csőből rendesen. -
blu79
addikt
- na megvan az első komolyabb robogóm
. Aprilia SR50 Di-Tech GP1 Edition
. Full gyári állapot, tuningmentes , összes gyári papírja, 2 gyári kulcs minden megvan. Holnap ha jobb idő lesz lövök 1-2 képet
. Nagyon jól megy. Első lámpába kell égőt vennem, meg nézek új matricákat rá, ugyanolyat ami most van rajta 
-
huszi.gyb
senior tag
Szia!
Nekem egy 180-as Majestym van, tudok némi tapasztalatot... Ha jó állapotú, akkor nem vészes, nálam szopóroller, 2 év alatt úgy 250-300 000 rá fog menni vételáron felül. (Friss műszakival vettem). Részletesebben a mostani szopásomról itt olvashatsz: [link]
Típushiba: Karburátor. Ha "csak be kell állítani" inkább hagyd ott. Nálam folyamatosan sokat evett, nem tudtuk belőni rá. A benzincsap is típushiba, engedi csepegni a benzint ezáltal az olaj nagyon felhígul, és ezért sem lehet belőni a karbit. Ezeket én most javíttatom ki.Ha kérdés van privátban is írhatsz, ha szeretnél.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Én se értem ezt a vario felrakósdit. Én ahányszor raktam össze mindig elsőre ment. Talán a legelső alkalommal bénáztam mert még nem voltam képben a szerkezettel.
-
-
dugynok
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Én gumival fogattam össze szereléskor, mikor fentvolt gumi elvág és kihúz. Nem kellett szarozni, nehogy szétessen

-
mumtaz
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy nem baj, ha nincs.
Nem azért, de az enyémnél a lemezzel a varió sem zárt össze rendesen, mert ez a lemez idő előtt megfogta. A nyomólapon meg szép nyomot hagyott, hogy a lemez neki feküdt. Ha meg szétesik...!? Hány olyan aftermarket varió van a boltokban, amin van lemez? Én egyet sem láttam. Kicsit jobban kell figyelni összerakáskor, ez igaz. De olyan nagy baj az? -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Majesty vásárlásnál mire kell figyelni? Vannak típushibák?
Jól értesültem hogy az egyik legköltséghatékonyabb nagytestű robogó a szerkezet ?
-
-
mumtaz
senior tag
válasz
Narancs
üzenetére
Ezzel én óvatosan bánok, histen anno 5 éve úgy vettem a 100-as Speedfightomat, hogy nem derült ki, mivel 50-esként vettem működésképtelenül. Ráadásul 11 évet hagytam ki motorozás tekintetében.
A srácnak dícséretes a buzgalma, hogy legalább legalizálni szeretné azt, amit eddig illegálisan használt. Így Neki nem kívánnék ilyet. Azoknak annál inkább, akik tudatosan - akár kétszemélyel is - 50-esként használnak brutál nagy robogókat.
De még mindig nagyon ott az elmosódott határ, hogy az 50-esek 90%-a szintén nem felel meg az SMKP kategóriának.
Igy ezzel nem is akarok újabb vitát indítani, hiszen ez egy örök dilemma. Ezzel én is törvényt sértek, hiszen az 50-es gépem 75 körül megy.
Nincs megoldás. -
gabe_
őstag
Hali!
Egy olyan kérdésem van, hogy a képen jobboldalt látható, a variátorra 3 csavarral rögzíthető keretnek mi a szerepe? Vettem egy bontott gyári variátort, amin rajta volt - a gyári robbantott ábrán is szerepel - , de ami a motoron volt eredetileg variátor, azon nem volt ilyen.
A régi variátor más tipus volt, túl alacsonyan tartotta a fordulatszámot, a görgőket megtartva a gyárival már jobban engedi pörögni, a végsebesség is megmaradt, jobb gyorsulással... -
Sziasztok!
Van egy Yamaha Vino 2T-m, ami tökéletes állapotban van, leszámítva hogy a tükrök alsó menetes része kikopott
Úgy olvastam hogy ez egy gyakori dolog, maga a megoldás nem túl jó. A szervizekben azt mondják hogy mindegyik robogóval ez a gond aminek ilyen a tükör rögzítése, nem tudnak rá megoldást, ez van.Esetleg nincs itt valaki aki valami házi módszerrel javított már ilyen hibát? H igen, akkor hogy? Nem szívesen tennék rá valami utángyártott műanyag tükröt ha nem muszáj, nagyon jól áll neki a gyári krómozott megoldás, csak hát ugye így használhatatlan

-
kadett16
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Peugeot Speedfight 2-em, ami a mai napon gáz adásra elkezdett nyikorgó hangot kiadni.
Menet közben lassítás-gyorsításnál nincs ilyen, de ha megállok és elindulok vele gázadásra felpörög a motor és nyikorog egyet. Ilyet eddig eddig nem csinált. Tapasztalt már valaki ilyet, mi lehet a gond? -
NORBl
aktív tag
Ki szeretném takarítani a hűtővíz tartályát, illetve a benzintankot, de a b. tank alján van egy cucc amiből megy a benya a karbiba (ez az adagoló ?), hogy érdemes lecsapolni a benne maradt benyát ? Illetve azt csak szedjem le, kifolyik, takarítom, visszarakom, kész ? Utána szívja majd a benyát, aztán minden a régi ? Ugyan ez lenne a kérdés a víztartálynál, ugye leengedtem,takarítottam,feltöltöttem friss nyállal, motor indulása után nem baj, hogy az elején szárazon jár majd ? Nem lesz hűtővíz a rendszerben ?
-
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Ha van egy eddig 50-esként használt 125 robim, amire megszereztem a B125-ös jogsit, milyen papírok kellenek a motor legalizálásához, és mennyibe kerül mindez?
-
mumtaz
senior tag
Nem tudom, hogy van-e valakinek tapaszralata a kínai LED-es projectorokkal, de hátha. Le kellene cserélnem az átalakított xenon lámpámat és gondolkodok, hogy nem próbálom meg újra átalakítabi, hanem keresek valami használható LED lámpát. Rsetleg kettőt, ha egyben tompított és távolsági is, mivel a Jetforceban a jobb oldali a tompított, a bal a refi. De, ha egy ilyen utángyári/univerzális mindkettőt tudja, akkor minkettőt lecserélem.
Valami hasonló aftermarket cuccra gondoltam. Nem a csili-vili angel/devil eye miatt (bár jól mutat), hanem a használhatóság és a led miatt.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Szerintetek érdemes univerzális gyújtáskapcsolóra időt/pénzt kiadni? Az enyém csak leállításra és lámpa kapcsolásra jó. Hiába adom rá a gyújtást, indítózni nem tudok. Átnézem az önindító kábelét mert nem mai darab, de el akarom adni és ki venne betolós motort? Igaz 1m után jár szépen.
-
blu79
addikt
- sziasztok , mondhatom hogy robogó vásárlás előtt állok
, vagyis szeretnék venni egy robogót
. Eddig ezzel "robogóztam"
. Amit kinéztem az egy Aprilia SR50 (2004-es) tuningmentes , gyári állapot. Véleményt szeretnék kérni hogy jó választás lenne e ? , vagy inkább nézzek mást? Tuningolni nem szeretném hanem én is gyári állapotban használnám. Illetve ebből a típusból a karburátoros változat jobb? vagy a di-tech? . Az ilyen fajta robogókról nem sokat tudok, mit kell nézni rajta , mire figyeljek oda, stb..... összefoglalót elolvastam, de szívesen fogadok bármilyen tanácsot, főleg erről a típusról. Neten találtam jó meg rossz véleményeket is róla, de szerintem ez mindennel így van. -
norbert1998
nagyúr
Most akkor melyik való nekem?
12g-os van, de a gyári elvileg 8.5-es. Így is jól gyorsul, a végsebesség lehetne kicsit jobb, én azt mondom. Mit mondatok, mi lenne jobb ötlet? Nem akarok kísérletezni
-
norbert1998
nagyúr
Szét kaptam ma végre a gépet, ki pucoltam az üzemanyagrendszerét. Egy valami rohadtul felhúzott. Van 4 fajta torx keszletunk, lukas és nem lukas, a benzinpumpa 4 sarkában is lukas torxos csavar volt, meg is lazult mind a T20-assal, mondom dejo, kitekertem egyet, egyet félig és jött a meglepődés. Ez nem T20-as,na akkor eggyel nagyobb? De hát az hatalmas volt bele. Valahogy kb T22-23-as lehet ez, egyetlen ilyen sincs, úgyhogy flex, és egy egyenest vágva a fejbe vissza tekertem mind egy hagyományos csavarhúzóval.
De az az idióta aki megcsinálta ezt a csavart, abszolút nem tűnt fel, hogy kicsi lenne vele a fej, mert úgy nézett ki, jó bele, ráadásul a csavar ilyen fos puha anyagból volt... Katasztrófa volt. Úgyhogy azt nem szedtem szét, de van egy olyan érzésem, hogy azzal van a gond, visszaengedi a benzint a tartályba szerintem.Megnéztem a görgőket is, annyira nem vészes a sarkasodas, és a szíj sem, viszont tuti hogy a görgők csere érettek.
Van ilyen egyáltalán? 12g, 16*13. Mert nem éppen 15*13 volt, kifejezetten 16. -
gabe_
őstag
Ha már görgőkről beszélgetünk, full gyári varió összerakásnál a csúszóperselyen kívül kell valahová kenőanyagot rakni?
A berúgótengely fogás ívére és az önindító fogaskerekére oké de ezeken kívül? -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is tippeltem erre. Elméletben így is akartam "elbaxni" a varióhoz adott Malossi görgőket, hogy fokozatosan könnyítem. De, hogy a gagyi 6,5g-oshoz képest kb. 7g-ra tippeltem a jót. 7,2g-ra könnyítettem le és az meg már túl könnyű. Pedig onnan gondoltam, hogy haladok lefelé.
Viszont az akkor is fura, hogy ugyanattól a gyártótól (RMS) származó, teljesrn egyforma, csak 1g-al nehezebb görgővel ugyanaz a menetdinamika. Na ezért nem tudok rá gombot varrni, hogy akkor most mi a tosz van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen TV-t vegyek?
- Az elfek is rábólintottak a Yunzii új billentyűzeteire
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Futás, futópályák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezért is érdekelne pl. ez a szett is.

Úgy olvastam hogy ez egy gyakori dolog, maga a megoldás nem túl jó. A szervizekben azt mondják hogy mindegyik robogóval ez a gond aminek ilyen a tükör rögzítése, nem tudnak rá megoldást, ez van.
Ez most nagyon ... volt
nyogo83