Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thEndeR
aktív tag
Robogo átalakításához kell engedely?
-
-
rolcsi099
csendes tag
válasz
Casoli
üzenetére
az van hogy még nem érzem magam jó motorosnak és még jogsim sincs rá
előbb legyen tapasztalatom és utána veszek egy nagyobb gépet
Majd ha pénztárcám engedi veszek egy 21 es karbit de addig kibírom 
Lenne itt még egy fontos kérdés.
Nézegetem kilométer spirált de egy weboldalon se találtam a Rieju Mrx 50 hez. valaki tud nekem linket küldeni vagy esetleg van olyan kismotor aminek a kilométer spirál megegyezik a mrx-el? Gondoltam az rieju rr re vagy a derbi
Valaki? -
Elvileg az én "gagyi" Keeway Supermotomon gyárilag 21-es karbi van. Az a 14-es az viccnek is rossz. Asport hengerek a teljesítményük nagy részét pedig sajnos nagy fordulaton, egy igen keskeny fordulatszám tartományon adják le. Ha nagyobb nyomatékot, szélesebb fordulatszám tartományon szeretnél, akkor javaslom az 500ccm-es kategóriát.
-
rolcsi099
csendes tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
akkor egy 19 es karbi elég rá?
Gondoltam hogy buktam rajta de már mind1
legalább van egy pöpec mocim 
Lenne még itt valami. az van hogy én 188 centimmel elég magas vagyok a motorhoz képest
lehet rajta emelni valahogy? Jó lenne ha magasabb lenne pár centivel 
-
Tothgera30
veterán
válasz
rolcsi099
üzenetére
Gyárilag is nagyobb karbival szerelik (Dell´Orto PHBN 16), így minimum 17,5mm a legkisebb amit tennék rá, inkább nagyobb, de a Mikuni 24mm-est is elbírja (Pro verzión láttam olyat). Ehhez hangoljátok a gépet, mert valószínű hogy nincs rendesen belőve. Az hogy mennyit ér, a piac dönti el, de azzal jobb ha tisztában vagy, hogy mindenképp bukta a bele ölt pénz.
-
rolcsi099
csendes tag
Sziasztok.
Már 1 hónapja van hogy a mocim kibe jár a szerelőtől.
Rieju mrx 50 sm ről van szó.
Eddig ami lett cserélve.
leo vince v6 kipufogó rendszert kapott. airsal 50ccm sport am6 henger, egy dellorto 14 es karburátor, és most kap jövőhéten kuplunglamellák,rugók,tányér, főtengely, tűgörgő, csapagyak,
Váltóolaj,szimeringek. És még nincs vége.
A kérdésem az hogy most ezek ki vannak/lesznek cserélve gondolom jobban megy a motor. Mert én 1 hónapja be vittem a szerelőhöz azzal hogy a motor magas fordulatot adja le az erejét, eddig tiszta, 5-ösbe csont gázon tartja a nagy sebességet, de amint 6 osba váltok és picit vissza eresztem a gázt érezhetően lelassul és ha vissza húzom nem pörög fel. ekkor kell nekem megint le pakolnom 4 esbe hogy felpörögjön. Nem értek hozzá de ennyi mindent ki kell cserélni ? Na jó most rendbe lesz vágva a motor, de mennyit érhet így?mert 140 volt a motor igaz több mint 1 éve, de jócskán 100e nél állok csak hogy szerelik.
Ér ez a motor 220 at? 
-
dzso22
senior tag
Ma szétkaptam a motort megnézni mennyire lett oda.
Marha nagy mákom volt hogy nem került a forgattyús házba a kosár darabja.
-
-
kcsa
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Lehet megkövezni, de ha rendszám nélküli látványosan nem 50-esnek kinéző robogósokat szednek ki, vagy nagyritkán buszsávozó bmw/mercedes/audisokat szednek ki a rendőrök, akkor őszintén tudok kárörvendő lenni. Ez van.
-
-
kcsa
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Ne essünk már át a ló túloldalára. Ha valaki tudatosan és szándékosan vét értelmes, és komolyan vehető szabályok ellen, az tényleg megérdemli.
-
Én azért nem lennék ilyen rosszindulatú, hogy megérdemli.
A nagymotor jogosítványra rátérve akiknek meg van, azok sem feltétlen úgy cselekszenek ahogy kéne. Nekem van egy pár, és valóban idiótának mondható ismerősöm akiknek szintén megvan a nagymotor jogsijuk, és a valódi nagymotorozás mellet csak úgy mint én pluszban kiegészítésként robogóznak is, ami 180-as kétütemű Runner-ekkel történik. Természetesen papírok nélkül.
Idióták! -
mumtaz
senior tag
-
üszök
őstag
válasz
thEndeR
üzenetére
Add el a motort még ma. Tagadj mindent bármivel fenyegetnek,add a hülyét. Akár egy semmivel is megúszhatod ha a motort nem tudják bevizsgálni,a rosszabbik végzet 200k körüli bünti.
Amúgy meg megérdemled ha megsz@patnak,vizsgázz le,vegyél rendszámos motort,vagy járj ötvenessel.
-
thEndeR
aktív tag
Hol érdemes bontott alkatrészek után nézni? Piaggio Zip alkatrész kéne nekem.

-
nyogo83
Topikgazda
válasz
madarasz92
üzenetére
Nem. Csak ha letetted a B125-os "kiegeszito" jogsit.
-
thEndeR
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem, 2 utemu Skipper.
Kcsa: mutattam biztositast meg adasvetelit is. Alvazszambol nem vettek ki semmit. A motorszamot meg sem talaltak csak az adasveteli alapja kerdeztek le.
-
válasz
nyogo83
üzenetére
Elmondom neked, hogy mindent egybevéve ez kb 300 ezerbe fog fájni.
Én lehet, hogy elsüllyeszteném a motort egy tó fenekére, vagy a Dunába aztán azt mondanám, hogy ellopták. Most csak kicsit meglódult a fantáziám, hogy mit lehetne tenni.
(#63968) kcsa Igen, le kell tenni a nagymotor jogsit ez nem vitás, de egyébként ami rá vár abból a jogsi hiánya lesz pénzben a legkisebb tétel.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
thEndeR
üzenetére
Azert ha lehet legyszives szamolj be rola, hogy mi lesz az eredmenye.
Nem karorvendesbol, rosszmajusagbol, hogy csamcsogjunk rajta, csak legyen itt tanulsagkent mivel jar egy ilyen ugy.Szerk.:
2-3 honapja kerestem rendszamos 125-os motort/robogot. Az egy dolog, hogy 10-bol 7-nek semmilyen papirja sincs, illetve "en is 50-eskent hasznalom, semmi baj nincs belole" szoveggel jottek.
De a legjobban akkor akadtam ki, amikor konkretan 3 papiros, rendszamos robognal derult ki, hogy a tulajnak nincs is jogositvanya ra, illetve at se iratta a nevere, biztositast se fizet ra(300k koruli kategoria, nem annyira alja robogok). Es ezzel jarkaltak napi szinten dolgozni, Zuglo-Budaors, Budakeszi, stb tavokon.
-
siti
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
9900Ft volt, legalábbis most ennyi. ha azt nézem, (30-40e is van kesztyű), akkor a legolcsóbb volt a boltban. ha meg azt nézem 10k, akkor az azért sok. nekem.
nem a csodát vártam, hanem hogy védje a tenyerem, ha éppen úgy szállok le a robogóról. az hogy 10-20 használat után elengedett a varrás, az ne legyen csoda elvárás
ahogy nézem ugyanaz a shox narvik

-
kcsa
veterán
válasz
benceman00
üzenetére
Sok sikert inkább az A kategóriás jogosítvány megszerzéséhez kellett volna kívánni, nem egy ilyen eljáráshoz. Ha érted...
-
nyogo83
Topikgazda
Hozza tennem meg az engedely nelkuli jarmuvezetest, ha nincs ra csak B-s jogsija

Szerintem meg igy is "szerencsesebb" eset, mintha koccanaskor derul ki.Egyebkent mar 2-3 eve amikor engem is parszor megallitottak ellenorizni, nem nagyon erdekelte oket az adasveteli. Neztek egy alvazszamot es CB-n lekertek az infot rola.
-
válasz
thEndeR
üzenetére
Mi ez, valami négyütemű? Egyébként ilyenkor van az, hogy nagyon semmit!
Egy sz@rrá tuningolt 70-es robogónál nem lenne semmi baj ha beidéznek, mert hazamész, felrakod az 50-es hengert aztán a viszontlátásra.
Semmit nem tudsz csinálni. Mert már nem úgy van mint régen, hogy azt mondod, hogy ötvenesként vetted te is, és téged is félrevezettek. Ez már megszűnt.
Egyébként szerintem alváz és motorszám alapján is be tudják már lőni, hogy mivel is állnak szemben."Nem birtam bebizonyitani, hogy 50es"
Ezt nem is neked kell egyébként. Nekik kell majd, hogy nem ötvenes.
-
thEndeR
aktív tag
Megfogott a rendor 150 es robogoval. Nem birtam bebizonyitani, hogy 50es ezert beidezett. Mik a lehetosegeim szerintetek, hogy ne kapjak semmilyen buntetest?
-
tween
őstag
jelentem km spirál megjött, beszerelve, gépsárkány letesztelve, 95 km/h a vége. pont.

-
üszök
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
K.b. 20 éve estem utoljára,az sem volt vészes.
A hüvelykujj és a mutatóujj között elengedett a varrás pár száz kilométer használat alatt. -
-
üszök
őstag
-
tween
őstag
Az alien matricáról jut eszembe. Tud valaki boltot, ahol extrém matricák vannak? Veszek a rotyogómra, idegelni akarom a rendőröket

-
üszök
őstag
-
-
üszök
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát nem tudom. 10k olcsónak számít egy átmeneti kesztyű esetén? Szerintem nem.
-
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Narancs
üzenetére
HJC és NOX van csak sisakból nekik... de én nagyon szeretem például a kelomotort! Szerintem az áraik is barátiak... Az ott vett Wintex kesztyű többet bírt eddig mint a Shoxos ami egy jogsit + 1500km-et bírt majd szakadt az ujja...

Az eladók is jó arcok, sisakvételnél felpróbáltam az FG és az IS17-ből is M-eset, L-eset majd még a héj mintázaton is ment keresgélés, de tök jól viselték...
-
kcsa
veterán
válasz
madarasz92
üzenetére
A két dobfékhez ne is akarj többet

-
kcsa
veterán
válasz
madarasz92
üzenetére
Nincs, az olyan gyenge.
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Van egy Honda Lead SCV 100 robogóm 3400km-el vettem 4éve , nem járok vele csak nyáron az előző tulaj vendéglátós volt így nem is mentek vele 2007-2012 között csak ennyi km.
Jelenleg 5200km van benne , esetleg azt nem tudja valaki hogy ebben van e valamilyen fojtás? -
dzso22
senior tag
Az én motorom a mai nappal leoffolta magát.
kiment a variátor oldali szimering és vitte magával a csapágyat
Annyiba szerencsés a dolog,hogy még nem hullott szét,és nem darálta be a darabokat a henger.
Nem sok kedvem van széthúzni lehet eladom így ahogy van aztán nézek valami váltós motort. -
válasz
lorcsi
üzenetére
Honda

Most én is kérdeznék. Tavaly volt egy láncleesésem (Minarelli AM6), szerszám hiányában vissza lett feszítve a lánc a lánckerékre ott helyben. Azóta ütemesen zörög a láncom takarítás és újraolajozás után is. Szerintetek meddig fog ez így elmenni? Láncszakadás mennyire szokott előfordulni?
-
lorcsi
veterán
Szerintetek milyen robogó?
-
Tigerclaw
nagyúr
-
siti
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy mindegyik oldalon az indexek gyorsabban pislognak a szokásosnál.
Ez mitől lehetséges? Új akkumulátor égők rendben.Választ előre is köszi!
-
siti
őstag
válasz
Narancs
üzenetére
márka kb mindegy, nekem sokáig noname volt az avg, mert nem ismertem...
állvédős=több felületet véd az arcodból, nyáron melegebb, könnyebben bepárásodik.
nyitott=kényelmes, foggal szedhetsz bogarat (van nagy plexis is) és ha baj van, akkor arcplasztika, fogbeültetés. nekem is ilyen van
felnyitható= nehezebb, benne mindkét típus előnye és hátránya.
drága=nem fog megvédeni ez sem ha átmegy rajtad a kamaz, de kényelmesebb lesz mint a gazdaságos kivitelek. persze egy kevlár-karbon kompozit sisakkal nő az esélyed a bkv busz ellen, de robogóval nem fogsz 200-al kavicságyba sodródni. picit túlzás a kategóriánkban, pláne ha strandpapuccsal, pólóval párosul, de beruháznék egy ilyenre.
beépített napszemüveg=+súly, amit jó ha évente egyszer használok, de szemüveg miatt ezt választottam. ma már nem kellene, de délben munkahelyen vagyok, nem süt be a nap.és amikor vagyonok elmentek a sisakra, akkor még ott van pár érzékeny terület: tenyér, térd, gerinc, megfázásra a nyak, vese...
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Teljesen robogó szűz vagyok, most akarok venni, de rájöttem, hogy előbb bukósisak is kéne (és még mi?).
Hol lehet jó áron venni?
Melyik az a márka / típus, amivel nem lövök mellé, és jó az ár/érték aránya?
A felnyitható állrészes az miért jó?
Egyáltalán: hogyan ismerem fel a jó bukót? Mitől lesz jó/rossz egy sisak? -
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok,
2004-es Suzuki AY-50W (vagy R, vagy WR...már nem tudom eldönteni) robogóban cserélnék hajtószíjat, de úgy tudom ilyenkor görgőket is cserélnek. Ezeken kívül ajánlatos még cserélni a váltó-kuplung környékén valamit?
Illetve sajnos nem találtam meg a leírásában sem, hogy milyen szélességű/hosszúságú szíj kell bele és hány grammosak a gyári görgők. Ezekhez tudtok infót, vagy linket?
-
rwin5
őstag
sziasztok, a Motowellről van valamilyen véleményetek? Konkrétan ezt néztem ki, köszi előre is! [link]
-
HoaryFox
őstag
No:
Simson: out
Malaguti F12: in
Majd lövök képet!

-
kcsa
veterán
válasz
Doki16
üzenetére
Xciting 500-am volt. Szerethető, kényelmes. De: Van drága típushibája is (vezérműtengely kopás ha nem 5w50 olajat kapott), és a karbis zabál mint az állat. Plusz a linkelt darabon szvsz nincs ABS sem. Xciting 300-at javasolnám, pont annyival könnyebb, mint amennyivel gyengébb.
-
-
Doki16
addikt
Kicsit emeltünk a kereten. Mi a vélemény erről a motorról és úgy nagy általánosságban ezekről a Kymco robogókról?
Nem ragaszkodom ehhez ha van más értelmes ajánlat 500-600 körül.
-
siti
őstag
valakinek megvan a "robogó adatbázisként” futó excel? mert nem lehet éppen letölteni. vagy csak a netem van éppen a 1.5% le nem fedett területen...
-
Budepesmod
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis szerelési segítséget szeretnék kérni tőletek. Vespa et2 variátor oldalon a ventillátor belelóg a berúgó fogasívbe. Piaggio blokk) Egy malossi multivar van benne. Nem én tettem bele, így vettem a motort. Főtengely sonka felől a sorrend:
olajpumpa fogaskerék--->távtartó--->variátor--->külső tárcsa--->venti--->berúgóracsni ellenkerék--->anya. Gondolom a távtartó hibája lehet, de nem vagyok benne biztos. Kb. 6mm. 97'- es a motor.Köszi a helpet és a hozzászólásokat is!
Zsolti! -
Doki16
addikt
-
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a motorról. [link] Az eladó azt mondja, hogy Yamaha licenc alapján gyártott motor és, hogy 80%-ban eredeti Yamaha. Na most ha ez igaz és tényleg egy jó gép akkor ennyiért nagyon megéri. Ismeri valaki az ilyesfajta másolatokat?
-
Tippcsi10
tag
Sziasztok!
Scarabeo 50 Ditech motornak a gyári görgő és szíj méreteit megtudná mondani valaki?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

előbb legyen tapasztalatom és utána veszek egy nagyobb gépet
Majd ha pénztárcám engedi veszek egy 21 es karbit de addig kibírom
Idióták!

A lényeg hogy világít.
szemüveg miatt választottam, de mivel nem használom, így jobban örülnék mínusz néhány grammnak. van aki szerint 15g van aki szerint 100g. ha lecserélem szétszedem és megmérem neked, rugót, mozgató sínt, plexit meg mindent. ok?