- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz
szentkuti11 #54093 üzenetére
Közelítek a 3000-hez.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #54097 üzenetére
Elvileg a gyári könyökön van valami csatlakozás, ami 4Road könyökön már amúgy sincs... És igazándiból nem sokat számít, csak annyit, hogy gyorsabban bemelegszik a motor. Meleg motornál ha jól tudom/gondolom nem számít... Vagyis csak annyit, hogy mindenhova lerakódik, és gyakrabban kell szétszedni.
EU szabványok közül sok baromság, egyik az EGR... A gyári megoldások híve vagyok, de itt most tényleg nem látom túl sok értelmét... Ha füstöl meg visszakötöm...
Amit kihámoztam az utánaolvasás során, az annyi, hogy van pár nitrogénes vegyület, amit ki tudnak ezzel szűrni... De a logika nálam ott tart, hogy ha termelődik egy robbanásnál Xdb molekula, ebből Y-t visszavezetünk. A korom lerakódik Y-Zdb molekula távozik... Hozzá adjuk az Xdb-ot, ami ugye a következő robbanásnál termelődik... Szóval lényegében nem értem, miért lenne kevesebb...
Más véleményeket is meghallgatok, meggyőzhető vagyok, ha ez hülyeség. De eddig motornál nem tűnik annak. Főleg, hogy egy karburátoros, sima 4T-ről beszélünk, lényegében "elektronika nélkül".
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szmissz #54085 üzenetére
26 év alatt nem lehet motor Casco-t kötni... Hmm... Kedvesek.
Ha 26 évesnek kamuzom magam, akkor 125k/év az alap 135k a Motormax...
Oké, bukósisak, ruha, 4Road is bevallva. Azért vicces összeg...
szentkuti11: Az még hagyján, hogy 2 év alatt kifizettetik a vételárat... De, hogy a korom miatt mindenhol megsz.patnak... Hihetetlen. Bár nem mintha kötnék rá Cascot... Ennyiért biztos nem. Évi 20k körül elgondolkodnék, talán... De 120k?
Bár ugye, mint tudjuk, itthon egy 10 éves robogó vagyonnak számít, vagyonszerzési illeték is van rá. -
30z.Samu
félisten
válasz
szentkuti11 #54088 üzenetére
Ezt tanúsíthatom.
Kiváló társ, csendes, baráti a fogyasztása.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
student #54089 üzenetére
Ha megszokod vállalható, de a Hungária körútra kicsit kevés... Persze 10-es kerekeken ne akarj 70km/h-val (vagy fölötte) repeszteni. Nekem 1x sikerült 80km/h-t elérni Tacttal... Nem szerette, de brutális érzés volt... A CBF600-nál 200-nál nem volt ilyen halálfélelmem.
-
student
őstag
100/80-10 kerekek mennyire problémásak városi közlekedés szempontjából
-
Grass
aktív tag
válasz
szentkuti11 #54060 üzenetére
Azóta is keresem az igazit
A nagykerékről már letettem, majd valamelyik japám 4t lesz a befutó. -
student
őstag
500k-s robogóra mennyi lehet havi casco amiben lopáskár is van?
-
Den
veterán
válasz
droving #54075 üzenetére
Ezt csak bendixnek írják, de nem az a klasszikus bendix. Rég volt ilyen a kezemben, de emlékeim szerint ez úgy működik, hogy belül van egy íves vezetőpálya, és mikor az önindító hirtelen megpörgeti, akkor a tehetelenségtől "szétcsúszik", és így kapja el a külső fogaskerék a fogaskoszorút. Ha gyenge az aksi, vagy valamiért kevés aramot kap, akkor jellemző, hogy csak pörög üresen, mert induláskor nem ránt akkorát az indítómotor hogy szétcsússzon. Ha új az aksi és fel van töltve, akkor lehet hogy rosszul raktál össze valamit, amikor a berugókart javítottad.
-
droving
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #54074 üzenetére
Kínai 4T robogon alkalmazzák.
-
droving
aktív tag
Eddig csak a berugoval volt baj.
Megvettem az új aksit ,hogy ebben a szép időben kicsit járassam.
De még önindítóról is csak pörgeti de nem kapja el.No akkor mi a fene van ?
Eddig semmi baja nem volt , a berúgott is én basz.... csak el.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #54062 üzenetére
Röviden összefoglalom. Ha engem zavart a lábtér hiánya, akkor téged még jobban.
stereodead: 50-est rendszámoztatni? Meg lehet csinálni. De attól nem lesz nagyobb, kényelmesebb, jobb futóműve... stb És legalább B125-ös jogosítvány kell hozzá!!
Én is azt javasolnám, mint a többiek, vegyél nagyobb, rendszámos gépet. Anno a Honda Tacton ültünk ketten... Lejtőn lefelé, fékezve, teljesen összement az első teleszkóp... Khm... Oké, forgalom nem volt, rendőr se, de... Nem jó játék.
-
Den
veterán
válasz
stereodead #54063 üzenetére
Rendszámoztatni kell, amihez egyrészt szükség van olyan papírokra ami nem biztos hogy van neked a géphez, másrészt drága mulatság, harmadrészt onnan már motornak minősül, annak minden következnényével, tehát ha ilyen kétszemélyes ambícióid vannak, akkor 125-ös vagy nagyobb gépet vegyél.
Ha megkockáztatod hogy mégis ketten mentek 50-esen, és rendőrbe futsz, én csodálkoznák, ha megúsznád bünti nélkül, mert a rendőrség most aktív pénzbehajtó üzemmódban van.
-
Itt a robesz "autóba":
-
kcsa
veterán
válasz
utashoz rendszám kell, de akkor oda a pénzügyi előnye. Teljesítmény és fék pedig akkor is kevés lesz.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Ha az a szempont, hogy utast is tudj szállítani, ahhoz egy 125-ös gép ideálisabb lenne.
-
DigitXT
félisten
válasz
Nem akarsz te 50-est rendszámozni...
-
stereodead
csendes tag
Sziasztok
Van nekem egy 50 köbcentis Honda Today robogóm. Borzasztóan kicsi motor, még egy főnek is, de párszor adta már úgy a szükség, hogy ketten kellett, hogy menjünk vele. Azon túl, hogy a rendőr nem értékelné a mutatványt, igen kényelmetlen is ez így, így azon gondolkozom, hogy lecserélem egy némileg nagyobb robogóra, egy szintén 50 köbcentis Kymco Agilityre. Ahogy elnézem ezen a robogón két ülés van, illetve a hátsó utasnak külön lábtartó rész is ki van alakítva.
A kérdésem az, hogy ezzel akkor Magyarországon szállíthatok utast? Mert a robogót egyértelműen úgy tervezték meg, hogy alkalmas legyen két utas szállítására. Le kell vizsgáztatni két személyre, vagy mi a menete annak, hogy vihessek vele utast?
Továbbá ha nem lehet ezt legálisan megtenni, mire számíthatok, ha megállít a rendőr úgy, hogy ketten vagyunk a robogón?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #54058 üzenetére
Valószínűleg odaverné... Bár ugye ha belendült, akkor ment.
A futóműve, féke jó volt, az feltűnt elsőre... Az, hogy a motor kuka volt, az az adott példány hiányossága. De nekem nagyon hiányzott a lábtér, 2-3km után már kellemetlen volt. Főleg a postás verzió, ahol mögötted doboz van... Nem vagyok nagy darab, nem szoktam panaszkodni, de egy Dio kényelmesebb...
-
Grass
aktív tag
válasz
szentkuti11 #54056 üzenetére
Először nagykerekű robogót kerestem így kipróbáltam néhány liberty 4t-t. Volt aki előre mondta hogy ne számítsak egy erőgépre. Külsőre, állapotra volt tetszetős darab, de sajnos nagyon lomha járgány. A 4t blokknak van súlya, a vázban is van anyag így ezekhez kevés ez az 50 ccm. Ha teheted próbáld ki, legalább látsz ilyet is.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #54056 üzenetére
125-öst próbáltam. És DigitXT is "ment" vele egy kört.
. De az annyira le volt rúgva, hogy inkább nem nyilatkoznék. Nekem mondjuk a Liberty kényelmetlen volt (Maja után), nem tudtam hova tenni a lábam, csak budin ültem...
-
szentkuti11
addikt
50 4T Liberty-t próbált már valaki innen? Nekem volt már japán 50 4T gépem, szedte is a lábát, amennyire nekem kell, de az jóval kisebb-könnyebb valami volt, mint a Liberty. Liberty 2T-m is volt, az ment, mint a meszes, de nyilván irreális lenne ilyen menetteljesítményeket várni tőle. Vélemények? Őt néztem ki első körben.
-
DigitXT
félisten
válasz
Brekii #54053 üzenetére
Leginkább a hátsó kerék előtt.
Jobbról nézz alá, hengeres bigyó.
Erről az oldalról pont nem látszik semmi, de ennyire azért ne szedd szét. -
dzso22
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Micro Four Thirds
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Amazon Fire TV stick/box
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest