- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silverr
aktív tag
Nah haza száguldoztam 30-al 10 kilóméteren át, egy élmény volt
Én azt mondom lassan és fokozott óvatossággal meg lehet csinálni. De nem bátoritok erre senkit, aki nem biztos a dolgában az inkább ne játszadozzon! Ilyenkor még jobban érvényesül, hogy más hibájából lehet a baj. Még jobban kell figyelni a körülötted lévőkre. Ma is gond nélkül haza jöttem mint eddig bármikor a hóban viszont most egy két napig én is leteszem a robogót még le nem tisztul az aszfalt. -
wolfnet
tag
Of course. A hondámmal elrotyogtam majdnem 10e kilométert mindenféle karbi/gyertya/levegő probléma nélkül. Azt se tudtam jóformán hogy ezek vannak, csak jó volt. Ez valószínűleg erre a szerkezetre is igaz, csak az elmúlt 20 év meghagyta rajta a nyomokat. Még tart a rózsaszín köd, szóval nincs para. És szerencsére apró dolgok derültek ki, az élmény meg ellensúlyozza. Elég fura élmény felülni egy vasra ami majd nem egyidős velem, utána pedig kenni neki mint a barom és nem problémázik rajta.
Privátban érdeklődj! :)
-
wolfnet
tag
válasz huszi.gyb #52895 üzenetére
Hehe. Távsegítségben a szerelő barátom segít. Nyilván nélküle nem vágok bele, viszont mivel 3-4 hónapom van helyrepofozni, megpróbálom én mielőtt súlyos tíz ezreket költök szerelőre.
@kcsa: szeretem a vasat, csak ezért foglalkozok vele. Meg mert érdekel.
-
wolfnet
tag
Ez már szopókerék komáim! Amíg robogóm volt nem tudtam mi a jó élet. Beletörtem egy gyertyakulcsot a kettes gyertya kiszedésébe... le is írtam hogy azt az embert aki ilyen szart árul belefojtanám egy kanál vízbe. És mivel karácsony lett várom az új szerszámaimat és alkatrészeimet. Tök jó, lenne időm szerelni, de ehelyett herebere van. Más, most kap 4 új gyertyát 14e-ért a vas, de 95% hogy nem az a baj. Neeeem para, lesz tartalék (és valóban). Aztán neki kellene állni karbit szerelni. Igen ám, de kicsit bonyolult a dolog. Kikapni ugye az egész sort lehet, nem vészes pár csavar, pár cső, de utána le kell szednem az ülepítő edényt, és ki kell pucolni a tűt, összerakni és működj.
Előtte kipróbálok mindent amit csak lehet, hátha nem kell szétszednem. Reményeim szerint a tű a zárás előtt szorulhatott meg valahol. Az úszó próbálja visszanyomni, de nem zár rendesen, mert valami piszok odakerülhetett. Ezért folyik a benzin folyamatosan. (Ez még csak tipp természetesen.) Megpróbálom ma leereszteni az úszóházat, hogy az úszó kinyissa teljesen a szelepet, és utána friss anyagot engedni neki (mondjuk direktbe egy fecskendővel) és megpróbálni átmosni. Reményeim szerint kimozdul a piszok és túl leszünk az egészen. Ha nem akkor még egy tipp van. Leveszem a levegőszűrőt, és megpróbálom befogni a hibás karbi levegő beömlőjét miközben járatom a motort. Ekkor vákuum keletkezik a karbiba, és máshonnan próbál majd levegő szívni, és talán megmozdul a piszok a tűnél.
Túl sok a feltételes mód. De haladok!
-
wolfnet
tag
Több henger átka... két hete szopok az egyik hengeremmel. Három hengerezik a vas, azt hittem gyertya miatt, aztán kiderülni látszik hogy igazából túlfolyik a karbi. shit! Letettem novemberbe a vasat, 5 hetet állt, a múlt heti szép időben beindítottam és azóta hisztizik. Szóval karbi tisztításra fel, blogon nyomom a fotókat róla, izgi lesz. Kellemes ünnepeket!
-
30z.Samu
félisten
Kész Olvasok egy robogó hirdetést Facebook-on, erre beírja az egyik: Papi, ez az, amit a Kossuth térről bugáztál, vagy az hol van?
Sic Parvis Magna
-
Silverr
aktív tag
Na ezt ma is megkaptam mint minden évben, reggel száraz úton jöttem, délután pedig mehetek haza hóban :-D
-
Bambalazs
senior tag
Nekem most ilyen 90/90-10-es gumi van fent: [link], és piszok jól tapad, esőben és hidegben is! Olcsó és jó.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz body007 #52870 üzenetére
Nekem csak azért gyanús a dolog hogy méretpara lesz, mert a 90/90-10 elég gyakori méret, a 80/90-10 pedig láthatóan rohadtul nem. Miért csinálnák ezt az ön-tökönszúrást? (mondjuk mert japánok...)
Ha a 90/90-10 rámegy, akkor jócskán tud válogatni.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
addikt
Annyi, h "aláfekszik" és jól körbenézi a gumi környékét egy colostokkal.
Ha megvan a két gumi közti különbség - ami ha jól sejtem: 1 cm a szélességben és 72 vs 81 mm = ~ 1 cm magasságban - simán eldönthető, h befér-e... Én a dio alá nem egy számmal tettem nagyobbat de nekem volt segítségem, egy japó úriember már kikísérletezteMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
nyogo83
Topikgazda
Ha valaki kabát/nadrág/bukósisak cserén vagy vásárláson gondolkodik, érdemes a Shoxnak figyelni a napi akcióit. Egész jó árban lehet kifogni most cuccokat.
-
kcsa
veterán
válasz 30z.Samu #52862 üzenetére
Ha jól nézem, akkor a 2,75-10 a 80/90-10 váltómérete. Ezzel együtt nem sokkal bővült a választék. Ha telik rá én ezt választanám (a nem túl széles) kínálatból.
A Vee Rubber is nagy gyártó, csak kb. mint minden ázsiai márka gumija: kemény, ezért hidegben, esőben csúszosabbak, cserébe igen tartós és olcsó.
Az mindenesetre kemény, hogy enyémre alig egy-két ezressel drágább gumit venni
szerk2.: amúgy a 90/90-10 is simán jó lehet, elvégre nem sokkal nagyobb, csak az a gond hogy próbálni kell, szóval ha megvetted akkor jó eséllyel becumiztad ha mégse stimmel a méret (mondjuk lengés közben beleér a csomagtartóba)
[ Szerkesztve ]
-
Norbika88
senior tag
-
30z.Samu
félisten
-
kcsa
veterán
válasz 30z.Samu #52860 üzenetére
Ha elfér, elvileg felmehet. De a 80/90-10 mérethez képest a 90/90-10 az átmérőben és szélességben is nagyobb. Én a gyári méretet venném, nehogy beleérjen valahol.
Azt mondom, amit a többiek is pedzegettek már: nyeld le a békát, és várd ki a január első hetét...
szerk.: 80/90-10-es gumi van egyáltalán?
szerk2.: van. Fájni fog az ára
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Gyors kérdés: Ha a motoromon R 80/90-10-es gumi volt és cserére szorul, akkor csak ez mehet rá vagy kicsit eltérhet a méret? Pl R90/90-10.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Sic Parvis Magna
-
D@reeo
aktív tag
válasz huszi.gyb #52853 üzenetére
Szikszalagozást csak az áthúzás idejére értették, hogy ne kelljen lebontani a kasznit, nem pedig hogy azzal rögzíteni Én is félreértettem és pont olyasmi miatt nem akartam szikszalagozni, amit Te is írtál, de mint mondtam, mindketten félreértettük.
Megpróbálok venni standard bovdent és átgyömöszölni a csövön, ha nem menne, akkor veszek komplett szettet és írok privit.
Kellemes Ünnepeket! -
huszi.gyb
senior tag
-
üszök
őstag
válasz D@reeo #52851 üzenetére
Én úgy gondoltam,hogy a régihez hozzá szigszalagozod az újat házzal együtt,és ahogy húzod ki a régit,viszi be az újat. Nem kell bontogatni. De most,hogy már nem mobilról nézem a topikot,és megnéztem a képet amit linkeltél nem lesz kivitelezhető a 90 fokos vas miatt a végén. Mindenképp komplett gázbowdent vegyél,mert a sima bowdenre neked kellesz a diókat megcsinálni a végére,az meg nem egyszerű.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
D@reeo
aktív tag
Félreértettem
Azt hittem, hogy a régi elszakadt kábelt szik-szalagozzam össze egy újjal és kész. Mármint, hogy szikszalaggal rögzítsem a kettőt. a
Bocsi, fáradt voltam, már rájöttem mire gondolsz.
Már csak azt nem értem, miért nem akar kijönni a bovden elszakadt vége a burkolatból, bármennyire is húzom? Csak gyenge vagyok és nyugodtan ráncigáljam meg?
Aztán elég egy sima standard bovdenvezetéket vennem és áttolnom ezen a műanyag burkolaton (ha átfér).Szerk.: Másik fórumban is félreértettem mindenkit...
[ Szerkesztve ]
-
D@reeo
aktív tag
válasz huszi.gyb #52845 üzenetére
Szia.
Gyárilag ilyen van benne, ezzel megegyező kellene.
Hivatalosan ezekhez használható:
SR 50 H2O (DiTech & Carb) 2000-2004
SR 50 H2O (DiTech E2) 2002-2004Amit linkeltél ez elméletileg nem ilyen.
Másik fórumon javasolták nekem az összeszikszalagozást. Ez tényleg bevett szokás ?
-
30z.Samu
félisten
JA! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Jobb reggelt! Ááá, én ezt januárig nem fogom kibírni motor nélkül. A sofőr tötyög, képes akkor is megállni, ha a gyalogos átkelőnél a lámpa már villog, de nekünk még ugyanúgy zöld. Meg az átszállásokra várni, hülyét fogok kapni.
Sic Parvis Magna
-
huszi.gyb
senior tag
válasz D@reeo #52843 üzenetére
Ez kell hozzá?
Ha igen, PÜ-ben mondok egy barátibb árat. Győrben/Budapesten személyesen is át tudod venni. Részleteket privátban.Van más fajta is, ez a legolcsóbb gyári 10k körül van.
www.dongosofor.hu
-
D@reeo
aktív tag
Hali
Aprilia sr50 di-tech-be gázbovdent honnan érdemes rendelni? Tudom, hogy van millió bolt, de Ti mit javasoltok? Valamint nagy macera kicserélni? Azt hittem, hogy csak kiakadt, így szétszedtem a tetejét, de sajnos lent szakadt el. Esetleg egy tutoiral jól jönne
Tudom, biztos nem nagy dolog kicserélni, de azért szeretném tudni mire számítsak
Kösziszerk: ez a sz*r 4000ft?
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Az a durva, hogy az ember tervezgeti, hogy kellene egy nagyobb, szebb, modernebb motor. De amikor a meglévőt valamiért nem tudja használni, sokkal jobban felértékelődik. Most ez van nálam is, szeretem a kis barátomat meg minden, de írtam, hogy néha mintha kicsit kevés lenne. Most meg úgy vagyok vele, hogy most az a "kevés" is milyen jó lenne a sejhajom alá, mert így is sokkal gyorsabban hazaérek.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Fejlemény! Van itt a közelben egy gumis, ha ki van véve a kerék, megcsinálják bármikor, ha a motort viszem, akkor olyan nap kell mennem, amikor van bent szerelő. Mert nem mindenki ért ott a motorhoz.
Sic Parvis Magna
-
üszök
őstag
válasz 30z.Samu #52831 üzenetére
Le lehet venni otthon is.
(A nagy pajszeres próbálkozásról sajna lemaradtam.)Ja,és a háttérben lévő kis flex is szerepet kapott a végén.
[ Szerkesztve ]
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
30z.Samu
félisten
Most van egy emberke, aki kicseréli, ha viszek gumit.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Még próbálok vadászni, hátha valakinél kapok időpontot.
Sic Parvis Magna
-
Bambalazs
senior tag
Tubeless guminál a szelepet szokás cserélni, 400 Ft darabja.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz 30z.Samu #52814 üzenetére
Még nem olvastam a többi kommentet, de van benne belső? A robogók többségét TL (Tubeless azaz belső nélküli gumival szerelik). Ha már belső van benne árulkodó jel lehet, hogy nincs minden rendben a gumival/felnivel...
(#52820) Dexar007 Oké, hogy szeretsz trollkodni, de erre büszke vagy?
Sorry mindenkitől, nem etetem tovább a trollt.
De ezt... Nem bírtam szó nélkül.[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
Dexar007
veterán
válasz 30z.Samu #52817 üzenetére
Pumpald fel,es nezd meg milyen gyorsan ereszt le.
Nekem a regi jogomon volt olyan a gumi,hogy kb fel napot tudtal vele menni,ha jol felpumpaltad. En igy hasznaltam amig el nem adtam,mert a gumi egyebkent nem volt kopott kulsore. Nem mintha akkor lecsereltem volna. Elso gumi mar akkor tukorsima volt amikor vettuk. A nepper (!) mondta,hogy csereerett,de en meg 5 evet elmentem vele.Robogon 40-nel mit szamit.Give me your cum,bull!
-
kcsa
veterán
válasz 30z.Samu #52817 üzenetére
Ha nem ereszt túl gyorsan, egy szivargyújtós kompresszorral elég messzire el lehet jutni - csináltam már. Annyira nem jó móka, de végszükségben minden megoldás jó. Alapvetően kékholdat ajánlanám, de 11-én nyitnak, addig legfeljebb buszozol, ha már nem figyeltél oda, jó büntetés lesz
-
hermanyi
addikt
válasz szentkuti11 #52808 üzenetére
Lassan nekem is cserélni kellene a gumikat az NRG-n ,de majd tavasszal addig még kibírja ,mert muszáj neki .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
30z.Samu
félisten
válasz szentkuti11 #52806 üzenetére
Az hát...tervben volt, csak a munka mindig közbeszólt. Egyszerűen leeresztett, nem kopott úgy el vagy ilyesmi. Reggel még jöttem vele dolgozni. Lehet, hogy valamit kapott...de nem vette, észre semmit.
(#52809) Bambalazs: Köszi, de az a baj, hogy nekem otthon szerszámom nincs ehhez, szóval mindenképpen kellene egy gumis és akkor már az elsőt is lecserélem. Meg akkor már a motort is átnézetem, ha így bejött a kényszerpihenő. Gyertyát is le akarom cserélni, az olajat is, megnézetem a szíjat, de azzal szerintem még nincs gond.[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
hermanyi
addikt
válasz szentkuti11 #52806 üzenetére
Szerinted vászon alá lejárta a hátsót : Ha meg szeg-et csavart vagy hasonlót talált lehet ott zsír új gumi is . Nekem az autón sündisznó csinált defektet .
Csepelen amúgy tudok gumist aki dolgozik éjjel nappal télen nyáron .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
30z.Samu
félisten
Körkérdés: Nem tud valaki szerelőt, gumist, aki két ünnep között dolgozik? Este defektet kaptam.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Jó reggelt! Hála Istennek nem volt gond idefele, pöcc-röff, megy. Olyannyira hűvös sem volt.
Sic Parvis Magna
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)