- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
válasz
horvathkrisz #45199 üzenetére
7-8 éves, 13K km?
-
horvathkrisz
addikt
A szomszédom vett egy 750-es Hondát, és most el akarja adni a 125-ös Leonardo-t.(4T, karburátoros, vizes) 13.000 Km van benne, asszem olyan 7-8 éves lehet a motor. 600€-t szeretne érte, friss műszakival, 80-100€-ba fog kerülni neki a vizsga.
Szerintetek megérné ennyiért? Tavaly vagy tavaly előtt vette egy ezresért, ő szerinte túl sok volt érte.
Lehet megcsinálnám akkor a B125 jogsit, addig meg használnám, úgyse állítanak meg a rendőrök, itt inkább az 50ccm tuningosokat vadásszák. -
pigmeus
tag
válasz
DigitXT #45196 üzenetére
Rövid időre kb. erre az évre gondoltam megtartani, hogy ismerkedjek vele, meg megtanuljam vezetni, mert a 125 öt városon kívül gyengének találom. De robival ellenék szerintem a városban. Bár ha tényleg 5 litert eszik alattam, akkor marad a kocsi.
Hogy érted, h bérelek? Ilyenről még nem is hallottam.
-
DigitXT
félisten
válasz
pigmeus #45192 üzenetére
Ha csak rövid időre kell, pénzkidobás egy új, utána töredék áron adhatnád el.
Szerintem az sem eretnek gondolat, hogy "ismerkedés céljára" bérelsz egyet,
mert ha 1-2 hét alatt rájössz, hogy ez baromi jó, csak kéne még egy kis kraft,
már mehetsz is B125-re, nincs adás-vételi problémád. De ez csak egy tipp...
Amúgy Motowell és Keeway: nem a legajánlottabbak. (A Benelli is kínai már.) -
kcsa
veterán
Látom itt a tavasz, mindenki robogót akar venni
@csongi: a fordulatszámokat amiket írtál xcitinghoz megerősítenéd? Feljebb volt egy kommentem a témában
-
csongi
veterán
válasz
pigmeus #45192 üzenetére
Ennyi penzert en 125 ot vennek, a B125 jogsi kicsibol meg van.
Ezek 5-litert megsznek. Igaz nincs muszaki rajuk, ezen kivul osszessegben ugyan annyi az uzemletetese, mint ezeknek. Plusz a 180cm es 100 kilod ala kicsik lesznek. Csak a sajat tomeguk 100kilo plusz a tied az 200. Ehhez jon 8LE. -
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap néztem egy peugeot trekker robogót.
Nagy meglepetésemrekicsit feketék voltak az eladók.
Németektől került a robogó Magyarországra és ők már magyar (az is lehet hogy nem) tulajtól vették meg.
Viszont 2 kulcs, és német papír volt hozzá.
A német papír alapján stimmelt a motorszám, az alvázszám viszint nem tudom hol találom.
Hol vannak a trekkeren az alvázszám?
Illetve valahol leellenőrizhető hogy lopott-e?
A motor nagyon szép állapotban volt, pöccre indult aksiról és első rúgásra karról....
Viszont 45-50 nél megállt vagyis olyan holtpont volt. Lehet hogy folytás van még benne? -
pigmeus
tag
Helló!
Robogó vásárlásra adtam a fejem. B kategóriával rendelkezem 2005 óta, de nyáron szeretnék megtanulni ezekkel a kis dögökkel is menni. Ha esetleg kedvet kapok majd váltanék felfele is. De most cél az olcsó tanulás és viszonylag gyors helyváltoztatás. Ja és 180+ centi vagyok és 100 kiló.
Egy másik fórumon már kérdezősködtem és időközben keresgéltem is.
Fontos, hogy nem értek hozzájuk, nincs tapasztalatom robogóval. Első körben újakat néztem, de amennyit szántam volna rá, csak Keeway, Motowell, Benelli került a látószögbe.
Viszont a használtaktól tartok tapasztalat és hozzá a hozzá nem értés végett.
Amiket mazsoláztam.
talán az egyik befutó
amelyek még a környéken fellelhetőek 1. 2. -
DigitXT
félisten
válasz
Revenge #45190 üzenetére
Jogos: olcsón elkezdeni nem nagyon lehet másképp. Túl sokat nem kockáztatsz.
Ha általában nem jönne be a két kerék, ne csüggedj: ezek a kis robogók messze
nem adják ugyanazt az élményt, mint nagyobb kétkerekű társaik. Akár van rajtuk
váltó, akár nincs. Ha meg bejön, és úgyis tele vagy kategóriákkal (B+C+E), akkor
itt lesz az ideje, hogy az ABC-t rendesen elkezdd, és bekerüljön az "A" a jogsiba. -
Revenge
tag
válasz
DigitXT #45189 üzenetére
Igen, a topic elejét amikor olvastam, meg is lepődtem, hogy B125 van egy jó ideje. Eddig ugye nem érdekelt, B, kuplung, váltó, kormány, blabla, kit érdekel... De valóban az lenne az érdemes, csak sajnos anyagi megfontolásból veszem jelenleg a robogót is, az autót 3 hónapja letettem, és most roppantam össze idegileg a BKV-n, hogy fel is hívtam az ismerősömet robogó miatt, hisz tudtam hogy eladná nekem... még régen mondta.
65.000ft, valami delorto vagy deltoro karburátora van, az ülés rendben, minden műszer hibátlanul máködik, új akku, pöccre indul, ő nagyon szerette, csak időközben család lett & autó.
Szóval nagyjából ez a mi életrajzunk, hajnali negyed 2-kor ezek fontos információk!
Később élménybeszámoló várható.
-
DigitXT
félisten
válasz
Revenge #45186 üzenetére
[DEGEC ON]
Az kimaradt, hogy "jah, az a 3 paci odabasz", de ez már runner reszortja.ugrik a kis gép ha úgy akarom
Volt ez a Bud Spencer film, az Aladdin."Azt akarom, hogy legyen 30 LE a
motorom!" És lőn! Már ugrik is! Alacsony fogyasztásra meg inkább a 4T jobb,
bár abból meg 50-est venni Budapestre felér egy öngyilkossággal....
[DEGEC OFF]9 éve B jogsival
Szerintem zavarj le egy B125-öt, és nézz egy normális 125 4T-t... Arra már
inkább el lehet mondani, hogy keveset eszik, de ha akarod, akkor megy is.Szerk: a billencset azért nem akarták annyira letolni, gondolom... Vagy ha
mégis, hát lepattantak róla a próbálkozók... A rálátást meg kicsit félreértve
számításba kell venni, hogy kistestű, alacsony gépen sok nem marad...
Azaz az ülésmagasság nem mindegy. Jobb, ha van rálátásod a forgalomra.Trollfészből még van raktáron: nagyon este van, szvsz megyek is aldudni.
-
Revenge
tag
válasz
DigitXT #45187 üzenetére
Rendben, holnap kész tények elé állítom a barátomat, ha 85-öt nem megy (pontos számítások alapján) akkor nem veszem meg.
Egyébként igen, a ritmus felvétele tudom hogy mást jelent, 9 éve B jogsival (sokszor napi 100 km pfhejj) illetve 2 év billencsezés után azért van rálátásom a forgalomra, és ezt remélem tudom kamatoztatni ilyen kis poetsch köszörűn is, bár a T betűn gondolkodtam, hogy kirakom, már csak a kék barátaink miatt is, ha megállít és látja a típusvizsgákat. ..
És akkor oda én is odaraknám a trollface-t
Rohadt kiváncsi vagyok amúgy... Remélem nem hullik szét alattam legalább 1 évig, utána Opel Omega, vagy Vectra B.
Aztán ki tudja, ha megtetszik, maradok 2 keréken, most így vagyok vele.
szerk.: Ha oldalt ülök a robogón, akkor e képlet alapján (F = v2 x cW x A x 1/2 ρ) 86,3km/h-val kell mennem!!!
-
DigitXT
félisten
válasz
Revenge #45186 üzenetére
Szoktuk emlegetni, hogy ritmus felvételéhez motorkerékpár vásárlása javasolt.
Mondjuk a számításaid "elhanyagolták" a légellenállást, ami sokkal nagyobb
probléma a motorkának végsebességen*, mint a pilóta testtömege. Szóval én
azt számolnám ki, hogy a 113 kilós emberkédnek milyen volt a cw tényezője,
ehhez képest a (vékonyka) testalkatod mennyivel jobb, így valóban több lehet
a gépsárkány végsebessége, mint az előző tulaj alatt... Persze kérdés, hogy
az a 60 valójában megvolt-e, vagy csak az optimista óra mondta ezt, ugyanis
kegyetlenül le fognak tolni, ha csak óra 65-70-nel mész a 70-es szakaszon.
Robogóknál nagyon nagyvonalú néha az óra, nem ritka 15-20% "optimizmus".*: gyorsulásra természetesen negatívan hat az egész hóbelevanc össztömege!
Segédmotorkerékpároknál a "nagyobb darab" emberek esetén akár ~60%-át is
kiteszi a pilóta a gyorsítandó tömegnek, és hát itt hívnám fel a figyelmed, hogy
a számításaid elhanyagolták a motorka saját tömegét.Ami azért nem kevés.
Szóval ha előveszed a számológépet, akkor... 85 kg-ot még dobj hozzá. Azaz:
113 kg-os pilóta + 85 kg-os motor, az kb. 200 kg össztömeg. Te csak 55 kg-ot
nyomsz, így 140 kg kb. az össztömeg. Ez legjobb esetben is 70% terhelés, s
nem 50%. Így ha igaz is lenne a végsebességes dolog, úgy sem 120, csak 85.De mivel nem igaz, és ki tudja, miért ott volt a vége: várjuk a tapasztalatokat.
-
Revenge
tag
Na sziasztok! Ma reggel fogok menni egy Piaggio Typhoon-ért. Olvasgattam itt, láttam, hogy pl. Tigi-nek is volt ilyene. Kíváncsi leszek mit hoz a mai nap, az alacsony fogyasztású, hatékony belvárosi közlekedés lesz a fő szempont, de ahogyan olvastam, ugrik a kis gép ha úgy akarom, ami nem hátrány.
Nagyon trágyául néz ki, mert szinte semmilyen eleme nincs rendesen felfogatva, ez rám vár, de maximálisan megbízható forrásból van, gyári, tehát nem ilyen piszkált 70-es, és hasonlók, de elviekben 113 kilós emberrel ment 60-at, én vagyok 55 körül (sajnos), ami miatt ha számológépet előveszem, olyan 120-at kell mennie a kis piaggionak... vagy tévedek?
Viccet félre téve, még vissza nézek ide, és leírom tapasztalataimat róla, ha valakit érdekel. Remélem azért a 65-70-et meglépi, soroksári úton fel kell venni a ritmust...
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito- #45179 üzenetére
Az elmúlt 2 percben 90% ra nőtt az esély hogy Vasárnap szabad!!
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito- #45179 üzenetére
Nagyon begondolkoztam rajta
Holnap megtudom, mi a pontos helyzet Vasárnappal, és ha zöld, akkor Halászcsárda. Hallét nem kérek, a dunai cuccost nem szeretem -
Grillo
őstag
No, ma megvolt az első forgalmi óra, sima ügy volt, nem mondom, hogy paráztam, de nem voltam benne biztos, hogy mennyire fog zavarni a váltó-kuplung kettős. Úgy tűnik, nagyon ritkán, kicsit.
Jött egy kissrác is, olyan 15 körüli, 50-essel, jövő héten vizsgázik, de nem vette észre sem a jobbkezet, egyirányúból jobbról kanyarodott balra, nem észlelete a forgalmat, ha főúton haladtunk, akkor is majd megállt néha keresztutcáknál, volt, ahol konkrétan megállt a kereszteződésben, és az alacsonyabb rendű útról érkezők meg mindkét oldalról néztek, hogy akkor most mivan...
Jó, valószínűleg én sem lennék ekkora mellénnyel, ha nem lenne mögöttem 14 év B, meg pár év robogózás, de a srác konkrétan ön- és közveszélyes volt.Viszont. Úgy tűnik, költözünk ki Dunakeszire, onnan meg bejárni a Gulliverrel 25 km-re, a BAH csomóponthoz már nem biztos, hogy ideális.
Kéne pár tuti tipp, amire beállítom a használtautó.hut. Nem tudom, robogó legyen, vagy váltós, most tetszik a váltogatás, ahogy bogyó is írta, a gépészkedés, de lehet, hogy nyáron, a 40 fokos dugóban kevésbé érezném előnynek, meg a pakolási lehetőség is inkább a robogók felé húz. Majd próbálgatok ezt-azt, aztán kiderül, de ha valaki lát tuti vételt, ne tartsa vissza. -
csongi
veterán
Első körön végeztem a polírozással. Nem tudom milyen lett, mert lámpa fénynél fejeztem be. Majd holnap lövök pár képet és felhányom valamelyik oldalra
-
stubó
csendes tag
Sziasztok!
2 t robogóhoz milyen olajat használtok?
REPSOL 2T SCOOTER 1L SZINTETIKUS, én ilyet használok. Ez jó választás??????Üdvözlettel.
stubó -
urbi73
senior tag
válasz
capulet75 #45170 üzenetére
Ennyiért , nagyon nehéz kifogni tökéletes robogót , sajnos a saját káromból mondom , persze kivételek mindig vannak . Ha meg még bütykölgetni sem szereted , akkor még rosszabb a helyzet , a szerviz az nagyon drága .
A legigénytelenebb , ˇ"motor még mindig a Simson , ritkán lehet még látni gyári közeli állapotban ,. -
capulet75
addikt
Üdv mindenkinek. Úgy alakult hogy a reggeli pár kilométeres ingázáshoz kellene egy 49ccm-es robogó, viszont ezekről a gépekről semmit sem tudok, így szeretném ha ajánlanátok pár típust. A keret olyan 120-150k lenne. Lehetőleg minél kevésbé szerviz és törődésigényes gép kellene, természetesen megadnék neki mindent ami kell, de bütykölgetni nem szeretném (és nem is értek hozzá).
-
kcsa
veterán
na kezdődik megint...
-
AndrewTdi
addikt
Gp800at az olaszok már turbózzák is. Na az az igazán elmebeteg. GP800 Turbo
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb #45155 üzenetére
Semmi, csak hülyülök.
Vicces volt a két kérdés így egymás fölött.
Szerintem ha runner épp erre járt volna, ő sem hagyta volna ki a ziccert.Tacttal meg ne magyarázkodj! Tudjuk, hogy BMW verő gép az is: eleve
gondolj csak bele milyen könnyű... Na tud ilyet a három testőr? Neeem.kcsa: esetleg a Kék Hód?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #45152 üzenetére
Mi történt? Mi csak jövő hónapban nyitunk
BMW: Le hát, lekanyarodott jobbra, a parkolóba, én meg csörgő, szakadt kuplunggal úgy elmentem mellette, hogy csak na.
Meg kéne csinálni, de nincs időm elmenni alkatrészét, azt hittem ma lesz. Tévedtem, 2Zh megvolt, 1 még lesz.
@runner: Irónia
Tact legyorsulja ám... A múltkor is ott hagytam egy M6-ost... Épp parkolt.
Ha már otthagyásnál tartunk. Jövök le az Árpád hídról, tükörben nyomul egy Maja. Index, hogy látom, menjen csak, meglepetésemre otthagyott... 50-es Majával
-
Something_
őstag
16. kerületben a Veres Péteren a MotorDokit sokan ajánlották :-) Igaz, kicsit kint van a belvároshoz képest :-)
-
kcsa
veterán
Ha már itt tartunk - II-III kerületben?
-
DigitXT
félisten
Sziasztok! Bárhol Budapesten tudtok egy jó szerelőt ajánlani? Odamegyek.
-
facsi2945
csendes tag
Sziasztok! XIII-IV ker.-Pólus környékén tudnátok jó robogó szerelőt ajánlani?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tud valaki ajánlani egy megbízható szerelőt a XIX kerület környékén?
-
kcsa
veterán
válasz
csongi #45106 üzenetére
Háttő, töltést megnézem hétvégén.
De: 3500nál nekem épp hogy elkezd fogni/csúszni a kuplung, kb. 4000nél indul el, de rendes megindulás az valahol 5,5k-7k között van. Ennyivel nem kellene magasabban járnia, ha tényleg így van...
Légszűrő cserélve, gyertya csak pucolva.
szerk:
@AndrewTDI: burgmanos csávóval azért vigyáznék, a legendárium úgy tartja hogy elég sok ott a kiglancolt bontószökevény. Ha kinézett valamit ismerősöd, alaposan kukkantsátok meg - csavarok mennyire egyformák/gyáriak, burkolat mennyire passzol, elemek hátulján ha látszik hogy fényezett az se az igazi, stb
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #45132 üzenetére
Ma beállt mellém egy 650-es BMW. Élőben jobban nézett ki, nagyon tetszett...
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Grillo #45137 üzenetére
lehet motornak fos
Á, nem akarok én túlozni! Egy konkrét példány volt fos. (Amit gyorsan el
kellett adni, mert nagyjából használhatatlan volt.) Mondjuk olyan árban is
vette már a kolléga, hogy volt rá sansz, hogy nem lesz tökéletes.
(Az már inkább meglepő, hogy nem sikerült normálisra "összelapátolnia"
hetek alatt sem, így végül feladta a próbálkozást, eladta.C'est la vie.)
-
Grillo
őstag
válasz
DigitXT #45120 üzenetére
MSX nem tudom miért tetszik, mert ilyen 16 évesek mérete max, de ráülve, meg mellette állva is bejött.
TW formája örök szerelem, de tapasztalatom nincs velük, lehet motornak fos.
A CTX-nek a burkolt változata volt több példányban kint, olyan gnóm az is.
Ráadásul a Triumphok mellett voltak, elég erős volt a kontraszt... -
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito- #45127 üzenetére
Az előző sokkal ütősebb.
Első ránézésre mint kb egy Hyosung..longwild
Jah neem, a két kerék csak hobby.
-
DigitXT
félisten
válasz
AndrewTdi #45133 üzenetére
nem tűnik kényelmesebbnek mint a Nexus
Igen, ez a másik ellenérv a súlya, meg az ára mellett. De ha ledobod a nyeregről
a háttámlát, akkor a felső lábtartó már meglehet, ami nincs annyira magasabban.
Aztán a fene tudja. Szerencsére(?) nem fenyeget a veszély, hogy ilyet vegyek. -
longwild
aktív tag
válasz
runner 125 #45129 üzenetére
Csak nem szervizben melózol?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Bogyó bá' #45131 üzenetére
na ugye... és még kérdezik, hogy miért nem cserélek motort... (de nem új Passat. '99)
#45132) DigitXT: na de legalább a Tmaxba befér egy sisak és még miegymás. Az enyémbe csak a miegymás.
Ezt az Apriliát néztem én is tavaly, volt fent egy eladó, valami horror 2,7M. De szebb mint a GP800, az tény. De nem tűnik kényelmesebbnek mint a Nexus. Derékszögben ülsz és a lábad is úgy van.
nem sürge. Ráér jövőhéten. Addig csak az első húzom, like a pro. -
DigitXT
félisten
válasz
AndrewTdi #45130 üzenetére
Hát, nem tudom. A GP800 az már tényleg nem egy spórolós motor.
Annál még teljesítmény is van a 7,5L mögött, amiért tkp. megéri.Amúgy én is azért nézegettem tegnap, hogy miket lehet még kapni,
csak úgy általában, nem mintha pénzem vagy ingerenciám lenne rá.T-Max pl. elég szimpi, bár tudom, hogy iszonyat hosszú és nagyon
nem pakolható. Max. ha kap egy nagy dobozt hátra, akkor...Vannak még érdekes gépek. De amikor elolvasom róluk a tesztet, s
pl. szembesülök vele, hogy milyen iszonyat nehezek nem vonzanak.Szerk: fékolaj cseréhez először is kéne olaj... Attól, hogy én most a
hétvégén nem leszek itthon (s csak DOT4-es Agip olajam van), még
bármely szerviz megcsinálja pici pénzért, tán még jobban is, mint mi.
Tudom, nem rocket science, de azért na... Ha sürge, akkor pláne na. -
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125 #45129 üzenetére
tuti nem lehet szar ha abból indulok ki, hogy 1 hengerrel hogy szól... Azóta is kipróbálnék egy GP800-at. De ha lenne olyanom, nagyon aggasztana a min 7,5L.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
-Mosquito- #45127 üzenetére
Motor csere egyelőre nem lesz, de nemhogy motorcsere, még a fékolaj cseréig sem jutok el.
Remélem majd jövőhéten.
Idén nem ez lesz a legfontosabb. Kéne csinálni a házra valami lábazatot (vagy gránitörlemény, vagy valami táblás terméskő), aztán asszonynak vettünk egy munkába járós kocsit, hogy a családi Touran itthon maradjon, illetve ne a szép Passatot baxák össze a városban parkolók. Ráadásul Wörtire felkészítjük a passatot. Úgyhogy idén nem valószínű a motorcsere. Dehát kisnyugdíjból mit vár az ember...
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #45124 üzenetére
Nekem is tetszett,míg rá nem ültem.. Csuklon támaszkodom,ez nekem nem jött be. Pedig a metal bordóért megvesztem.
Itt az új.
Andrew:
Most kell eladni. Mizu a motor cserével? -
AndrewTdi
addikt
'sztaqrva hogy felmentek a Nexus árak így szezon elején...
-
csongi
veterán
válasz
runner 125 #45122 üzenetére
De legalább csinálnak valamit, és meg is alkotják, nem csak papíron
Valóban nem szép darabokat is piacra dobnak, de ők mernek, és bizony sok hajmeresztőnek tűnő dolog vissza közön, csak más környezetbe
Én örülök neki hogy mernek. Pénzem nincs rá így lexarom, bejön e nekik vagy sem. -
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito- #45123 üzenetére
Pl.
Nekem ezek nagyon futurisztikusak.Persze tud a Honda szépet is (főleg, ha európai tervezőkkel rajzoltat
)
A fekete fehér VFR nagy kedvenc. -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #45122 üzenetére
Ilyenekre gondolsz?
[link]
-
huszi.gyb
senior tag
-
DigitXT
félisten
válasz
Grillo #45119 üzenetére
Ha ezekre gondolsz, szerintem szebbek, de ízlések és pofonok.
Nekem inkább az volt a furcsa, amikor belefutottam az UFO hirdetésbe,
természetesen a robogók közt, hol máshol.Azért is linkeltem be ide.
Szerk: ha ránézel mondjuk erre a kis képre, az az első gondolatod, hogy
valaki "szélesvásznúra" húzott kis véletlenül egy "hagyományos" képet...
Ami sokkal durvább, hogy az érzésen még a nagy kép sem segít eléggé.MSX125... Hááát. Nem mondok semmit. Nem nekem gyártották, na.
TW-t már említettem, hogy a Cygnusos kollégámnak volt egy darabig,
de merő szívás volt, úgyhogy gyorsan megszabadult tőle. (VanVan-ról
meg sajnos NincsNincs infóm továbbra sem, de a vastag kerék poén.) -
DigitXT
félisten
Ez mi a búbánatos istencsapása? Elsőre azt hittem, torzít a kis kép, de nem.
Teszt. Elsőre csak érdekesnek tűnik, de a második oldalon jön a feketeleves... -
canniball
nagyúr
válasz
dJ Peer #45114 üzenetére
Annál nekem is egyben volt, de a különbözetin külön. Ha jól emlékszem azt mondta az oktató hogy mindegyiknél külön van (a "sima" A1-en is), csak a B125-nél pakolták egybe. De én még tavaly voltam az utolsó módosítás előtt (amikor még 1 éven belül kellett különbözni cserébe kevesebb órával), nem tudom a legújabb módosítás mit hozott.
-
urbi73
senior tag
Megéri lecserélni a gyári 50 ccm - es hengert , egy 70 ccm - es hengerre ? ( Valami ilyesmire [link]
Nagyon nem akarok belemerülni a tuningba , viszont egy kis + erő az jól jönne . ( Benelli 491 )
-
csongi
veterán
válasz
SirKero #45107 üzenetére
Igen! És rá is fért, mert az 13Col és egy féktárcsa, nem egy hú de valami. Fogott, meg minden, de tartalék nem volt benne, kevés volt a tömeg és teljesítményhez. A 250-es is ugyan ezzel jött ki, oda éppen elég volt.
Betehették volna 15/14-et , de akkor gondolom a 650-nek jobban konkurenciája lett volna házon belül.
Egyébként elírtam K7-től (2006) lett dupla tárcsa, és nagyobb lett a kerék 14/13. -
csongi
veterán
Töltésed rendben van?
Tapasztalatom fogyasztás csökkentés elérésében.
Induláskor, gázt húzok, engedem kb 3,5 ezerig felpörögni, és nem húzom tovább, várok. Ez is elegendő egy lámpánál állva hagyni a kocsikat. Eltelik pár másodperc és ugyan azon gáz állás mellett, nő a sebesség de a fordulat állandó. Kell egy kis idő míg az áttétel beáll.
Országúton, 4,5 ezerig pörgetem,most már (4,7 ig, mert a szíj végét járja, van egy pár ezer addig.). ÉS várok
Tudom, hogy ezen a fordulaton, kb 100Km/ óra sebességem. És pár másodperc és 10-al megyek. Nem csutkázok, aztán engedem vissza meg szórakozok a gázkarral. Ilyen használat melett, volt már 3,7Literes fogyasztásom is vegyesbe. De átlag a 4 liter.
A tied kb 50cmm több, nem hiszem, hogy ennyit jelenten. Mondom ezt úgy, hogy itt van egy karbis nálam, és azzal bizony 4,5 liter körül jártak. A legrosszabb az 5 liter volt városban.
Javaslom, gyertya, légszűrőt ellenőrizd. -
csongi
veterán
válasz
AndrewTdi #45060 üzenetére
A burgonya K4 től lett Injektoros.
Aztán formában változott, a blokk nem. Az első fék dupla tárcsa lett és ABS K6.
Amiket felsoroltál típusok közül mind jó. A burgonya verhetetlen pakolás ügyileg. Sajnos kerék csak 13 col
A kymco Honda licenc blokkos. Nagy kerék 15-14 talán övé a legnagyobb a felsoroltak közül.
A hondák erősek, sportosak, sajnos alkatrész drága, ha valami kifekszik. Ez elmondható a Kymcora is.
A Burgman alkatrész ellátása jó, minden van hozzá. Kényelem a vezető magasságától függ. A legalacsonyabb a burgi, azon a 180cm-el már pokós gőrbébb háttal ül az ember. Kymco asszem 725 vagy ilyesmi. Egyenesebb testartás.
Service. Szinte mind 2 Liter, vagy akörüli olajat kér(6000Km). A kymco 2005-ig a szíjcserét 18K kilométerben határozza meg. Jól eltlalált váltó, amit a teszteken kiemelnek. A többiek szerintem 12K. Legalábbis a burgi biztos.
Fékek meg, gumik, meg ilyenek használat függőek. Persze a kiskerékre picit olcsóbb a gumi..talán.
És állapotot veszünk nem gyátmányt évet vagy Km-t.
Ha engedi a keret, akkor ABS lehet benne.
Fogyasztásban a burgi jó, mert nincs 400ccm. Haveromnak 3,6L liter az átlag hosszútávon utassal a fogyasztása. Talán a kymco a torkosabb, de ésszel használva szerintem az is 5 liter alatt tartható.
A Honda, meg Honda mint tudjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari