- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
urbi73 #82513 üzenetére
Szivesen
Ez meg mindig egy forum, nem fizetos ugyfelszolgalat.
Ha nem kapsz valaszt, akkor az lehet azert van mert:
1. nem tudja senki biztosra
2. keves az info, hogy ennyibol meg lehessen mondani(tuti gyari-e a kuplung, a variator is, lattam mar cifrat)
3. egyszeruen csak nincs idejuk az embereknek nap mint nap benezni
4. nincs olyan ember a topikban, akinek ilyen lenne es megtudna mondaniDe hogy ne en legyek a rosszarc: az onmagaban, hogy F15 evjarat es minden nelkul sokmindent nem mond.
Nem tudom valtoztattak-e valamit az Euro1-es, Euro2-es, vagy a 2004 utani modelleken a hajtason, de valoban a gyari meretet mindenhol a 16,5x 747-es meretet adja meg. Viszont jopar helyen az Euro2-es es mas modellekhez 16,5x8,1x751-es meretet ajanl. Szoval elkepzelheto, hogy nem jo az a szij a tiedhez.Az, hogy mennyire jo a szijmeret, szepen ki lehet filctollal rajzolni es akkor latszik.
Egyebkent az Egu-nel is segitokeszek altalaban ha rajuk telefonalsz, sokszor pontosabban megtudjak mondani hogy tuti jo-e az a meret avgy valami mas a problema.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
urbi73 #82136 üzenetére
Van a karbidon TPS szenzor? Egy 3 vezetekes csatlakozonak kell ramennie. Csak akkor van ertelme ennek a fajta rendszernek.
Gyanitom igy oldottak meg a karosanyag kibocsatast hogy EURO 2-n belul teljesitsen, hogy bizonyos fojtoszelep allas mellett plusz levegot juttat kozvetlenul a szivotorokba(amire megy a vezetek, az egy szelep), igy szegenyitve a kevereket, csokkentve a karosanyag kibocsajtast.Ha eleve be sincs kotve a vezerlobe a szelep, akkor gyakorlatilag olyan, mintha sima szivocsonk lenne fent.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
urbi73 #82132 üzenetére
Elvileg volt valami szekunder levego rendszeres megoldas az F-15-okben 2004 utan. Tuti biztosat igy kep alapjan nem tudok mondani, manualom csak 2004 elottihez van, es amiket lattam eddig, azok is 2004 elottiek voltak.
De fura, hogy csak onnan megy a legszurohazba. Ha nagyon nem talalsz hozza olyan csonkot, akkor vegso esetben vegyel egy simat, es iktasd ki az osszekotest, a legszurohazon levo csonkot amire meg megy dugozd le.
Valoszinu picit a karbin is kell majd allitani. -
válasz
urbi73 #63130 üzenetére
Valahogy ha hozzá akar nyúlni az átlagos user, akkor a vizes Piaggio a legegyszerűbb döntés (és gyárilag az a legerősebb), mivel 17,5-ös karbi, vagy 18-as torokkal befecskendező, nyitott kipufogó, könnyebb görgős sportvariátor, és már igencsak meglép egy ilyen kis 50ccm-es a gyáriak között. De persze ki hogy érzi.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
urbi73 #47426 üzenetére
Én még soha nem tankoltam bele egyszerre 6-7 litert....mert szerintem egyszerűen nem is férne el annyi benya a tankban...
Mindig 2000Ft-ért tankolok de az is már van hogy nagyon necces mert szinűltig van a tank ezért álltalában 1800 Ft-nál inkább megállok
130-140Km-t szoktam vele kb elfüstölni mire megint kivillan a sárga fény a szintjelzőn.
17.5 karbival ne is csodálkozz,hogy olyan sokat zabál főleg ha van benne egy 90-100-as főfúvoka....
-
válasz
urbi73 #47365 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de az a gyanús ha vmit nem ott gyártanak!
Viccen kívül, műszaki cikkben (teló, tablet) hozzák a "nagy" gyártók minőségét fele áron (ez tapasztalat!). Mondjuk robogót még nem vettem tőlük, de a cikk írója vagy beépített ember vagy Kínai de jókat ír róla (másik tesztet is olvastam és felhasználói véleményeket is). -
Norbika88
senior tag
válasz
urbi73 #47273 üzenetére
Én nem versenyezgetni szeretnék vele, meg száguldozni, akkor beülök a kocsiba.
Nem is kell nekem semmi tuning kipufógó, karbi meg egyebek, egyedül az elektronikai fojtást vetetném ki.
Használtat meg nem vennék, mert nem értek a szerelésükhöz, cnc marós vagyok nem autó-motor szerelő9km van meló hely, bicikli-kocsi kombóba szoktam járni 3műszakba.
Szeretek tekerni, azzal is jó időben egy 30at megyek(ez se verseny bringa).
Biciklit a lustább napokon, szeretném felváltani. -
üszök
őstag
válasz
urbi73 #47197 üzenetére
"Tény hogy egy ˇkicsit tuningolt ˇ50 - es is megy akár 80 -at is , viszont elvileg 45 km -el lehetne menni vele ."
Az enyém megy 80 körül,viszont ha nem sajnálom a gázt,6 litert kér. Így hát nem túl gazdaságos.
És amúgy kresz szerint 40-el lehet menni kismotorral,nem 45-el.
jFox
(őstag)A tiédben tuti nincs.
Néztem a múltkor mikor indultál tőlem,hogy jé az enyém mennyivel jobban indul ott felfelé el. -
jFox
addikt
válasz
urbi73 #47197 üzenetére
Nekem nincs benne tuning.
Én leglább is nem csináltam vele semmit. Gondolom a folytás ki van belőle szedve, de karbi, kipufogó, variátor eredeti, uh. szerintem semmi tuning nincs benne.
Az meg, hogy ki mennyivel megy mindenkinek a saját dolga. Én lakott területen max. 40-50 között megyek, országúton, ha olyan a terep akkor meghúzom egy kicsit, ha bírja a gép.
-
-
ЯΞD
senior tag
válasz
urbi73 #47052 üzenetére
Gyertya az szép világos barna. Szívató elektromos és ha hidegen indítom akkor szépen indul majd 1 perc után szépen beáll az alapjárat. Így is elképzelhető, hogy elromlott a szívató? A membrános dolgot nem tudom miként lehetne megnézni. Vagy a szívatót lehet valami módon ellenőrizni, hogy jó illetve rossz-e?
-
Rico45
őstag
válasz
urbi73 #46903 üzenetére
Csak pár napig lenne úgy! Manuális benzincsappal!
Mert melóba mennem kell vele.Viszont a csap kb szerda fele fog megjönni.
Köszi a választ!
-
hori-zoli
tag
válasz
urbi73 #46787 üzenetére
Ha gyári 12-s karbi van rajta, akkor 75-s fúvókával jól szuperál. Viszont, ha 17,5-s van fent, akkor 80-85 kell bele. Sport kipuval újra kell karburálni, és a görgöt cserélni 5g-ra. A kontraszt rúgót cserélni erősebbre, hogy 2500-3000 fordulaton induljon el a motor. A rezó amúgy is csak magas fordulaton dolgozik rendesen.
-
Barell
senior tag
válasz
urbi73 #46620 üzenetére
Nem szerencsém volt, hanem túl vannak értékelve a dolgok. Tény hogy kell ápolni, foglalkozni vele hogy hosszú életű legyen de ilyen légszűrő spray kenceficék meg ilyenek szerintem abszolút feleslegesek. Néha átmosás benzinben aztán kész. Mai napig egészséges a karbi, henger is. És elsősorban arra tértem ki hogy mehet a motor bátran hidegen is, nem lesz baja. Tisztább jobb keveréket is kap, kicsit jobban füstöl, ennyi.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
urbi73 #46516 üzenetére
Eredetileg Piaggio -ra való,de 16K-ért hülye lettem volna otthagyni...
Az SR50 robogókat 3 féle motorral szerelték: Minarelli,Morini és Piaggio.
Nos az enyém egy Morini de egy kis átalakítással jó rá a Piaggio is.
Holnap megoldom szépen hogy passzoljon rá(karosszériás a szakmám).Toroknál a csonkot kell csak áthegeszteni.
Hidd el észre sem lehet majd venni hogy eredetileg nem rá tervezték.Holnap majd lövök egy képet ha kész lesz.
-
Lavidaloka
aktív tag
-
fagylalt
senior tag
válasz
urbi73 #46458 üzenetére
Első körben megrendelem a szíjat + gyári tömegű görgőket, meg még jó lenne egy új lészűrőszivacs, mert a gyári már nagyon ramaty állapotban van. Konkrétan mosással csak rosszabb lett.
Aztán megnézem a kuplungrugókat, hogy miből milyen van benne gyárilag és azokat is lecserélem ugyanolyanra. Ezeknek az erőssége szín szerint van beosztva?+1 Noob kérdés:
Miért jobb, ha később kapcsol fel illetve ha korábban? -
fagylalt
senior tag
válasz
urbi73 #46450 üzenetére
Hidd el ez a gyári, mint minden kis Dioban.
Úgy olvastam, hogy 5g már nagyon kevés, akkor csak pörög a motor, de nem megy, csak 30-at. Állítólag 6,5g a jó, de van akinek az se jött be, ezért vagyok bizonytalan.
Esetleg vegyek egy ilyen hangoló készletet, aztán vegyek egy fix görgőt?Egyáltalán nem szenved a motor, nagyon jól pörög. Mondjuk nem áll ki kerékre, de 40-ig nagyon nyomatékos. Állítólag új szíjjal, görgőkkel legalább 60, de van aki szerint 70-el is megy.
-
Barell
senior tag
válasz
urbi73 #46425 üzenetére
Megrendeltem végül őt újonnan. Felrakom aztán jöhet a hangolás.
-
-
hori-zoli
tag
válasz
urbi73 #46327 üzenetére
Ha eláll a lemez, akkor visszafele is dolgozik a motor!!
Ez gond, főleg hideg indításnál.
A lenkerék hiba melegen is jelentkezne!!
Csinálj egy próbát reggel!!! Mielőtt ráteszed a gyujtást 2-3 szor rugjá rá a motorra, és csak utána tegyél gyujtást, és indíts. Ha így könnyen indul, akkor benzin hiányos!!!
Az üzemanyag rendszernél keresd a hibát. A lenkerék dolgot pedig hanyagolhatod!!! -
hori-zoli
tag
válasz
urbi73 #46325 üzenetére
Ha lemez, akkor laposfogóval tudod alakítani, hogy zárjon rendesen. Arra kell figyelni, hogy ha óvatohas megfújod, akkor úgy kell szólnia mint a trombita.
Okozhat, de inkább a motor teljesítményét befolyásolja.
A karburátorra menő vákumcső nincs kirepedve, mert akkor nem nyit a benzincsap.
Indítóval, és rúgásra is nehezen indul?? -
Dj.Mike
senior tag
válasz
urbi73 #46165 üzenetére
Hello! Addig sikerült eljutni hogy megállapítottam h a jobb oldali főtengő szimering jól ki van nyúlva szép rés tátong a főtengely mellett szal gondolom szépen szívja a fals levegőt ami okán nyilván nem fog beindulni. Gondolom ahogyan említetted is a blokk széthúzása nélkül nem tudom kivenni a szimeringet viszont ahhoz így h nem láttam még hogyan kell nem merek nekifogni. A bal oldali kb 2 hónapja volt cserélve szal annak elvileg semmi baja mivel azt is megnéztem.
-
Revenge
tag
válasz
urbi73 #46056 üzenetére
Amit 7perc 30nál megy
Kicsit tuning a robogó.
-
ZoliM@ster
aktív tag
válasz
urbi73 #46028 üzenetére
Igen ezt már megtaláltam, de nem túl aktuális hirdetés. Nem feltétlen kell nekem gyári alkatrész, csak van egy ilyen robogóm, amit jó fél éve használok és igencsak rottyon van már. Mivel még ezzel a felújítással is olcsóbban jövök ki, mintha veszek egy másik használt gépet, így ezt tartottam a legjobb megoldásnak. Ennek legalább ismerem az előéletét, tudom, hogy nincs és nem is lesz széthajtva, széttuningolva.
-
DigitXT
félisten
válasz
urbi73 #45440 üzenetére
Tudod ebben az országban sokan vannak akiknek , ilyen mocira telik .
Világos.És? Vannak még sokan, akinek ilyenre sem: nem jár alanyi jogon
a motorozás, ugyebár. Hogy jön ez ahhoz, hogy én mit gondolok / javasolok?Mondtam én bárkinek, hogy sz*r gépe van? Fúj-fúj! Én nem kisvárosban élek,
hanem Budapesten, ahol a forgalom ritmusa nem engedi, hogy "szöttyögjön"
az ember. Hajtottam én 4T 50-est. Életveszély. A 2T 50-es még "úgy ahogy",
de a végsebesség ott is necc, ráadásul bekéri a 4-5 litert is ha téped neki.
Meg országútra kimenni 50-essel...? Tényleg fasza lehet a padkán araszolni,
miközben meg állandóan előzgetnek ezerrel... Nyilván forgalomtól függ, hogy
el lehet-e gurulni egy ilyen géppel kényelmesen (a pizzázóba/fagyizóba stb.)
Mi több, a kis test igen előnyös, ha nagy a dugó, akár Bp-en is...Olyankor
állva lehet hagyni a nagyobb gépeket, mert ahol azok már nem férnek el, egy
Jog/Dio/Tact, stb. kaliberű motor még simán elhúz! Mint a biciklisták. Tudod,
egy csomóan bringáznak is a városban. Nekem ezzel nem lenne különösebb
bajom, mert a bicikli egy nagyon jó sporteszköz, csak amikor beszabadulnak
az 50-60-nal haladó autók közé, ott kezdődik a gebasz. (Meg mikor fogalmuk
nincs a KRESZ-ről, meg mikor folyamat átmennek a piroson - sorolhatnám...)Mit akartam ebből kihozni? Vannak előnyei egy ilyen kis motornak, de nekem
a hátrányai ezeket überelik. Tehát én személy szerint senkinek nem javaslom.
Ez nem azt jelenti, hogy akinek ez van, az most kapjon sírógörcsöt! Lenézést
sem jelent! Egy véleményt jelent, amirészbentapasztalaton alapul. Pontosan
tudom, hogy a példának említett huszi.gyb miért jár a 75K-s motorral most.
Azt is tudom, hogy mennyivel biztonságosabban(!) fog járni a 300K-s motorral.
Azt nem mondom, hogy összességében olcsóbban, mert nem minden a fogyi.
De ha csak a fogyit nézzük, akkor olcsóbban. Ami meg evidens, hogy sokkal
kényelmesebben, pakolhatóbban stb. Igen, 3-4x-es vételára van. Ez a neheze!
Meg mondjuk egy motort fenn is kell tartani, ha hirtelen új gumi kell, az simán
lehet 20-30K, stb. Mivel minden "nagyobb", sajna minden drágább is. Drágább
a szíj, a görgők, a variotárcsa, minden. Szóval egy "kotla" motort valószínűleg
sokkal olcsóbb kicsiben "legózni", mint nagyban. (De ha a "nagy" egyben van,
nem egy komplett generál hiányzik neki, azért nem zabálja le a gatyádat...)
A többit meg bogyó leírta. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy ha már a
70-es henger befigyel, onnantól az NEM segédmotorkerékpár, csak egy annak
látszó valami. Rendszám és jogosítvány kéne rá. Akkor meg ott a B125.
Meg egyetértek SzlobiG véleményével is. Remélem így már tiszta... Ha velem
van bajod, akkor privátban folytathatjuk. Ne csesszük szét a topikot! Mondom:
egészen addig tűnik nyerőnek a segédmotorkerékpár, amíg nem próbáltál egy
motorkerékpárt, s amíg igényed nem támad annak többlet tudására. Onnantól
kezdve nem fogsz vágyni, hogy visszaülj a kicsire főleg nem napi 40-50 km-re.És ha valaki megkérdezni, hogy javasolod-e ilyen célra, azt mondod... nem.
Mert próbáltad, megtapasztaltad, kialakult a véleményed. Nem nézed le! Csak
a helyén kezeled.Olcsó. Rövid távra, kis forgalomba, stb. simán jó lehet.
De erre necc: dinamikus közlekedéshez/hosszabb távra/országúthoz. SZVSZUi: felültem én huszi.gyb Tactjára! Írtam is, hogy "játékmotor", és fosnék rajta
bemenni a forgalomba (csak kis forgalmú helyen próbáltam). Se a motor ereje,
se a fékrendszere, se a futóműve nem hozza az én 100 kg-om alá az elvártat.
Arról nem beszélve, hogy át se látnék a forgalmon, olyan picike.Tök jópofa
amúgy, és az emlegetett úriember nyilván tudja, hogy hogyan értem.(Illetve
részben egyet is ért, szóval megsértődni sem fog, mert nincs min. Tényleg...)MÁS: ma este csapattam töksötétben! Nem is annyira szar a Maja lámpája,
mintha kétszer olyan szar lenne, csak nagyon le volt tekerve az ősszel... De
ha jönnek szembe, akkor életveszély, mert azok nagyon elnyomják, s vakon
vezetsz egy darabig... Szóval xenon kéne bele (van is elfekvőben!), csak úgy
a mókusokat is lelőném a fáról (ezért volt letekerve). A megoldás... projektor.
Csak kéne egy akkora, ami belefér a Maja lámpatestébe... Na az a necc...
Hacsak... Későbbi évjáratú Majákon cserélték az első burkolatot / a foncsort.
(Gondolom rájöttek, hogy picit gyenusz a fény az országúti 90-hez...) Szóval
ha egy ilyan bontottat lehetne olcsón lőni, és még rá is lehetne rakni akkor...Ezt meg csak úgy.
(Gyakorolok a hirdetéshez, amire remélem nem is lesz
szükség, ha topikon belül marad a gép.) Mosás ráférne: talán majd holnap.
(Ha esetleg van valakinek kedve jönni egyet gurulni délután, dumáljuk meg.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
urbi73 #45440 üzenetére
Sajnos a mai forgalom sűrűségéhez és ritmusához veszélyesen gyengék az 50 köbcis segédmotorok, ráadásul (főleg ha húzzák neki) akkor egy 2 ütemű 50-es jóval többet fogyaszthat, mint egy (rendszámos) 125-ös négyütemű. A B125 bevezetése óta a jogosítvány is igen könnyen megszerezhető és olcsó is ez utóbbiakra.
Írtad, hogy napi 40-50km-ekre kellene, az meg nem kevés. Nagyon hamar behozná így az árát egy ilyen befektetés szerintem.
-
DigitXT
félisten
válasz
urbi73 #45412 üzenetére
Ez nem sértődés. Tényszerűség. Engem nem zavar a tuningos
kérdésed, max. átugrom, ha nem tudok rá válaszolni...De ha
Téged zavar, hogy másról beszélgetünk, az miért a mi hibánk?Az, hogy egyébként én (következetesen!) a "helyén kezelem" a
segédmotorokat (felnőtt ember alá senkinek nem javaslom, se
dinamikus közlekedéshez, se hosszabb távra, se országúthoz),
az is csak egy vélemény, amin idézem: "nem megsértődni kell".Át lehet ugorni nyugodtan, attól még ez az én véleményem.
Szerk: nem értem, miért ne merne ide írni akárki? Többszázezres?
Vegyük pl. huszi.gyb-t, neki ~75K-ba van a robogója. Ír ide, nem? -
SzlobiG
félisten
-
üszök
őstag
válasz
urbi73 #45412 üzenetére
Kínai szemét. Egy minőségibb 50-es henger többet tud. Az unoka öcsém vett tavaly ilyesmit,hát elég fika volt.
Kisebbek voltak benne a felömlők mint a gyári ötvenes hengerben.Bocs,hogy erre írtam,de nem volt kedvem vissza keresni.
Ha szét szakad a topik,akkor még egyel többet kell olvasnom.
Nekem van 50-es és 250-es robogóm is.
Zsocy155
(senior tag)Azokkal csak az a gond,hogy nagyon kicsikék,kicsi kerékkel.
(mármint a jog,Dio)
Figyelni kell velük rendesen az úthibákra.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W