Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
upsyka
aktív tag
Az ülésen egy tenyérnyi helyen van felszakadva csak, kapaszkodó van rajta az a boxtartó eleme. Ha leszedem a ragasztót, akkor kicsit lifeg oldalirányba az elem...minden más hibátlan a mocin, ez a két dolog hibádzik csak, de ezek is meg lesznek csinálva, csak most lenne a vizsga
a javítás meg jövő hónapba.
Budapesti vagyok, a Vasgerebenbe vinném, de ha ezek bukós dolgok, nézek másik helyet...esetleg valaki tud? -
Kloden
senior tag
-
üszök
őstag
válasz
csongi
üzenetére
És fogni kell a gyertyát is a manőver közben.
serkenti a vérkeringést. 

upsyka
(fanatikus tag)Szerintem kérdés,hogy hová viszed. Ha Miskolci vagy tudok segíteni.

Az ülés bukó lehet,sőt a kapaszkodónak is rajta kéne lennie,mert kresz szerin még mindíg kell.
A ragasztót is levenném inkább.
Bár motorokkal nem nagyon szoktak pöcsölni mifelénk,fék,index,duda,helyzetjelző,féklámpa jó legyen. -
DigitXT
félisten
válasz
Kloden
üzenetére
Te mókoltad, vagy gyárilag ilyen? Természetesen utóbbi esetben NINCS
ilyen megkötés.
Mind a Maján, mind a Madisonon a 2 lámpa ugyanazt
csinálja gyárilag, és ez teljesen normális. Vizsgán is. Ha mókolt, de ilyen
szimmetrikusra, az szerintem nem lenne sem feltűnő, sem probléma...
-
csongi
veterán
válasz
Dj.Mike
üzenetére
Gyergya kivesz, pipaba beledug, es blokk oldalahoz tart. A dugot felhajtod felso holpont ele. Bedugsz egy csavarhuzot es maris tudod hol a dugo. Majd gyujtas ra ad, es kezzel mozgatod a dugot a fotengely vegen, vagy gyujtas oldalon vagy a vario oldalon. Ha felso holpont kornyeken van akkor szikrazik, majd johet az elogyujtas allitas, ha egyaltalan lehet allitani.
Kloden: mi is a helyzet, nem ertem. Milyen tipusu izzo valo a lampaba? -
upsyka
aktív tag
Engem is vizsgával kapcsolatos dolgok érdekelnének:
1; bukós-e, ha az ülés fel van szakadva?
2; bukós-e, ha maxirobogónál az első idomnál felül a plexi alatt -nagyjából ahol a térd van- két idom ragasztószalaggal van egymáshoz fogatva és nem idomszínű a ragasztószalag? Sajna le van törve egy fül az idomon. viszem majd megcsináltatni, csak kivi vagyok, hogy ráér vizsga után vagy elötte kell... -
Kloden
senior tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne a szakikhoz, hogy műszakin mennyire veszik azt komolyan, hogy egy motornak ha két fényszórója van akkor abból csak az egyik világítson egyszerre?
Konkrétan egy ilyen mociról van szó: X9
Most mind a kettő világít, csak azért kérdezem... -
Dj.Mike
senior tag
Ki lett az a módszer is próbálva de nem vált be. Igazából nem hiszem h bármi is rosszul lenne összerakva mert nagyon odafigyeltem az összerakásnál. Olyat produkál néha hogy párat röffen aztán meg se mozdul. Nem lehet h miután jobb a kompresszió úgy netán kevesebb levegőre van szüksége az induláshoz mint a kopott gyűrűkkel?
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok ismét lenne egy kérdésem. Most kapott a mocim új dugattyút gyűrűket csapszeget tűgörgőt és főtengelyszimeringet és valami oknál fogva mégsem indul. Mondanak olyasmit hogy új dugóval kicsit nehezebben szokott indulni de ennyire? Gyanakszom karbi hangolásra mert az is ki lett takarítva viszont beállításra nem emlékszem. alakinek lenne esetleg ötlete hogy mit nem néztem még meg rajta ami befolyásolná az inítást? Előre is köszi a válaszokat, remélem tudtok megoldást mert már jó ideje áll és az aksim is tönkre fog menni.
-
AMD Power
titán
54e Ft lesz egész tetves motor javítása.

-
Revenge
tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére

-
upsyka
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
pedig rákényserülaz ember, ha magának csinálja... egy olyan gumiharangos csavar 2500 huf, lendkerék újoönnan 30.000 huf.... és akkor még nincs szerelési díj, mert magamnak csinálom. így meg semmibe sem került

hiába, jó, ha van egy szaki ismerőse az embernek,akinek 25+ éves autójához már alig vannak új alkatrészek és javítani-csinállni kell hozzá
-
Revenge
tag
Akinek 50-es 2T-je van, attól kérdezném, hogy:
NEKED IS CSAK RÚGÁSRA INDULT MA ESTE?
(kb 1 órával előtte tettem le, utcára tehát 1 óra állással)-és hogy a hűvösebb, nedvesebb körülmények miatt van ez? vagy jelent valamit? nehogy otthagyjon valahol, mert már messzebb távokra elmerészkedem ám vele.

-
upsyka
aktív tag
válasz
csongi
üzenetére
"Szerelő nem maradt már itt semmi, alkatrész cserélők vannak meg 2hónapos cserélő képzésen átesett emberek."
jogos, bár aki a mondandód alapján "megszereli" a hibás motort/alkatrészt, a legtöbb ember sufni kontárnak hívja... 1,5 hónapja valamitől egy indítás alkalmával a lendkerékből kiálló 3!!! vízpumpameghajtótárcsa csavar tőből beletört a vasamba és a tárcsát is szétdarálta...mi megszereltük, de ha elmondanám a folyamatot/megoldást, lehet egyből kontárnak lennék hívva, pedig tökéletes és 800+ km-t mentem már vele és bevállt a szerelés

de ha valaki kiváncsi rá elmesélem
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.Bal oldalon ami kapható tömítés formája alapján a henger és a jobb oldalon ami nekem kell tömítés formája alapján ilyen henger kell.

-
andree04
aktív tag
Sziasztok.vagy egy nagy gondom,országos ahogy látom.
A honda Tact robogómhoz ilyen tömítés kell mert ilyen formájú a henger beömlő része.
A probléma hogy az új henger ami ugyan ehhez a tipushoz való,egészen más és a tömités is más formájú.
Látjátok a különbséget?
A probléma ott kezdődik hogyha gyártanak ilyen tömitést(első kép) akkor miért nem kapható hozzá olyan henger?
Van egy robogóm de nem tudok rá hengert venni csak tömítést hozzá.Valaki segítene.
Országosan sehol sem gyártanak.Nincs valakinek elfekvőben egy ilyen tipusú henger(első kép)ami ilyen kialakítású.
Köszönöm. -
Rico45
őstag
válasz
csongi
üzenetére
Ilyenek sajnos

Siófoki Komi motort meg inkább fel sem hívtam :-) Nála tuti 1 kiló lenne a javítás+karácsonykor sem lenne kész :-D
Ráadásul ez a moci nekem simán megér annyit hogy ráköltsek 40ezret!
Amúgy is a főnököm fizeti mert az övé,és azért adta hogy használjam melóba. -
30z.Samu
titán
válasz
csongi
üzenetére
Én is ezen gondolkodtam a napokban. A kutya nem kérdezte, hogy megéri-e javítani, ha szeretem a motorom, akkor igenis megéri. Ezzel az erővel a 120-as Skodát és az "Ezeröcsit" sem érdemes javítani, de sokan szeretik és mégis ráköltik a pénzt...szóval nagyon relatív, hogy megéri-e...
-
csongi
veterán
válasz
Rico45
üzenetére
Komolyan nem értem ami itthon megy.
Ki a szar kérdezte, hogy drágább mint a motor? A kérdés az volt, mennyiért csinálja meg. És eldönti, hogy kinek mi éri meg. Hihetetlen.
Szerelő nem maradt már itt semmi, alkatrész cserélők vannak meg 2hónapos cserélő képzésen átesett emberek. -
Rico45
őstag
Sziasztok!
Felhívtam pár szerelőt erre felénk(Siófok,Sz.fvár) hogy a kis melós Sepiat megnézné.
Új dugó stb.mert elég gyengének vélem.
Azt a választ kaptam ,hogy ilyen régi robogókat nem csinálnak mert többe kerül mint az egész motor :-)
-
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.Mára már megoldottam a (törött) henger dolgot.
Vettem bele egy új hengert,most többet és a henger mint az egész motor,de ez legalább megy majd.
Mennyi idő a bejáratás egy robogónál?Olyan hogy külön olajzásnál tegyek azért a benzinbe is olajat,hogy jobb legyen a bejáratása? -
urbi73
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Még akkor is sokba kerül ha magad csinálod . Én fúrattam a hengert , ez volt 7000 ezer ~ . hozzá valami közepes minőségű dugó 10000 ezer ~ csapszeg , tűgörgő , rugó , 5000 ezer , + tömítés készlet további 4 -5 ezer , és én magam raktam össze . Akkor képzeld el ezt 4000 ft - os óradíjban .
. Szerintem rablás ennyiért szervizelni , és úgy húzzák az időt ahogy akarják . -
kcsa
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ezt erősen passzolom.
Gépműhely amit idáig hallottam, fix árasan intézte ezeket a dolgokat (fúrás, síkolás, meg mittomén még mi kellhet), a szervíz meg óradíjas. Már ahol.

De nincs kompresszió, vagy csak nagyon alacsony? Ha nincs akkor gondolom már dugattyú sincs benne

-
AMD Power
titán
4000Ft óránkként szervizelésre? Ez normális ár érte?

-
-
urbi73
senior tag
válasz
csongi
üzenetére
Pont ezen elmélkedtem , hogy ha nem jó a vákumos benzincsap , akkor állandóan "ömlik a benzin a karburátorba , és nyomás alatt tartja az úszót + tűt , ami elzárja a főfúvókát és így nem kap üzemanyagot .
Enyém az biztos hogy rossz , mert folyik a benya ha lehúzom a csövet .(#46335) 30z.Samu . Lehet kapni univerzális oldal sztendert amit csak rá kel csavaroznod , nem egy nagy összeg .
-
csongi
veterán
válasz
andree04
üzenetére
Az alsó megállapításhoz,ki kellene venni, de nem tartom valószínűnek hogy az rossz lenne.
Valamikor régen úgy ellenőriztük, hogy kivétel után a hajtókara kézben és a főtengely szabadon mozgott, tenyér éllel ráütöttünk a hajtókarra, ha kottyant a tengely vagy csilingelt akkor javításra szorult
Bent a helyén nem tudom hogy lehet ellenőrizni. De meg tudod mozgatni. Ha le és fel kotyog akkor szerintem az sem jó már. -
csongi
veterán
válasz
andree04
üzenetére
Leiras szerint igen. Megtendeled osszehasonlitod a regivel, ha leomlok es magassagi meretek egyeznek akkor jo.
A tugorgot ellenorizd hogy jo e az uj csapszeggel, ha nem jo akkor csereld azt is.
En azt is cserelnem elbol, a kovetkezo ami szivatna es elkezdene csorogni tuti az lenne, es ahogy a henger kinez az is kapott tuti. -
andree04
aktív tag
komplett henger
Sziasztok annyit kérdeznék ez jó lesz bele,Honda Tact 50es robogóm van. -
csongi
veterán
válasz
andree04
üzenetére
Henger dugo gyuru csere, es csapszeget is cserelheted, de azt meg nem art megnezetni, hogy illeszkedjen a hajtokarba es a dugoba is.
Eleg betyaros a henger, es a forralasnak nyoma a megragadas is, szetnyalta a henger falat.
Urbi73: ha vakumos a benzincsap, akkor az nyit rendesen? Van eleg vakum, es nincs a membran lekoszolodva eloregedve? Nekem ez volt a hiba.De vettem bele egy spiralcellas akksit, es nem volt olyan helyzet, hogy ne inditsa be
-
hori-zoli
tag
válasz
urbi73
üzenetére
Ha eláll a lemez, akkor visszafele is dolgozik a motor!!
Ez gond, főleg hideg indításnál.
A lenkerék hiba melegen is jelentkezne!!
Csinálj egy próbát reggel!!! Mielőtt ráteszed a gyujtást 2-3 szor rugjá rá a motorra, és csak utána tegyél gyujtást, és indíts. Ha így könnyen indul, akkor benzin hiányos!!!
Az üzemanyag rendszernél keresd a hibát. A lenkerék dolgot pedig hanyagolhatod!!! -
urbi73
senior tag
válasz
hori-zoli
üzenetére
Minden csövet lecseréltem újra , szívatót is újat vettem , szívócsonkot is cseréltem , gyertya is vadi új , tankot is takarítottam , a henger is újra lett fúrva , kifogytam az ötletekből .
Viszont véletlenül leejtettem a lendkereket , lehet elrepedt a mágnes ? Szikra látszólag rendben van szép kék , hibát csak ezt a membránt találtam ami eláll mind a négy lemezke . . -
hori-zoli
tag
válasz
urbi73
üzenetére
Ha lemez, akkor laposfogóval tudod alakítani, hogy zárjon rendesen. Arra kell figyelni, hogy ha óvatohas megfújod, akkor úgy kell szólnia mint a trombita.
Okozhat, de inkább a motor teljesítményét befolyásolja.
A karburátorra menő vákumcső nincs kirepedve, mert akkor nem nyit a benzincsap.
Indítóval, és rúgásra is nehezen indul?? -
urbi73
senior tag
Elég nehezen indul mostanában a moci , viszont ha a hengerbe egy kicsi benzint öntök egyből beindul .
Ezt a problémát okozhatja a rosszul záró membrán ? Kiszedtem , de kb 1 mm re eláll a bakelittől , mind a négy vaslemezke. -
-
canniball
nagyúr
válasz
vico03
üzenetére
Mivel nem olyan nagy a verziószámok közti eltérés szerintem max. 1-2 apróbb dolog lehet más, attól még sikerülnie kell a vizsgának.
Elég a motoros részleget nyomatni, ahogy szmissz kolléga is írja ugyanezen fogsz vizsgázni is. Ebből adódóan a könyv teljesen felesleges, a programot nyomkodd ezerrel! -
urbi73
senior tag
-
Kozs
tag
válasz
hori-zoli
üzenetére
80-as főfúvóka van benne,36-os alaplapi,az a baj,szerintem pont,hogy sokat kap,mivel kézi szivatós ezért hidegen ugye eltudja dolgozni,melegen viszont nem,de ha elveszek tőle mindent,és felveszem a tűt a legtetejére is csak bőg semmi változás,kisebb fúvókával is ez van,görgöket 1/2 grammonként indulva lőttem be,polini vario,polini kuplunng,malossi hajtás szij,a hajtásra oda van figyelve annak nem lehet baja,vagy nincs kompresszió(új hengernél csodálkoznék),vagy felgyújtom és kész
Egyébként vége van a motornak 80/85 km/h,csak a 15km/h-40km/h közötti tartományban nem gyorsul és nem lehet kiszedni belőle a hullámot
-
vico03
tag
válasz
szmissz
üzenetére
Már beíratkoztam, de nem adtak semmit....az a helyzet hogy kemény 6E ft-ért adnának cd-t, a könyvet meg meg kel vásárolni amit röpke 5E ft- ért adnak!

Ez a program amit megszereztem 2.81 -es verzió és ha jól tudom a 2.83 -as verzió a legújabb, nem tudom miben tér el ettől....
Esetleg tudsz segíteni honnan és hogyan tudom frissíteni?
Egyébként "csak" az A korl, A1, A részt gyakoroltad? Elegendő ezt tudni? -
szmissz
senior tag
válasz
vico03
üzenetére
Ha frissített kérdés adatbázis van benne, akkor ugyanaz lesz, mint a vizsgán. Ha beiratkozol jogsira, akkor úgyis fogsz kapni hozzá megfelelő anyagot, én pl a gyorsjogsinál csináltam, 1-1 ben ugyanaz a program volt gyakorlásra mint a vizsgán. Kevesebb mint 6 perc alatt vizsgáztam 1 hibaponttal, az is csak véletlen, mert a rekord időre mentem és benéztem.

-
vico03
tag
Sziasztok!
Tudom nem a teljesen a topikhoz tartozik, de az lenne a kérdésem hogy "B125" sikeres KRESZ vizsgához elegendő e a Közlekedési Főfelügyelet által kiadott "Egyéni gyakorlóprogramot" használni?
Ha valaki ezt a programot úgy elsajátítja hogy a teszteket közel hibátlanra meg tudja csinálni akkor élesben át lehet menni, hasonló tesztre lehet számítani?
Köszönöm előre is!
-
szmissz
senior tag
válasz
szmissz
üzenetére
Megcsináltam. Szívből remélem, hogy iszonyatos kínok között döglik meg az a kibaszott pszichopata állat, aki ezt megtervezte. Minden egyes mérnöki tervezési részlet ellentmond a józan észnek.
Aki ezt nem látta és élte át, amit én, az nem tudja elképzelni, még a legvadabb fantáziával sem, komolyan.
Egyszerűen döbbenetes.
-
Barell
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy miután ki válaszottam sracing.hu-n a robogóm típusát (Motowell Magnet Sport) azután a légszűrők között ott van a Malossi Red filter. Ez valóban belemegy a gyári házba? Elvileg ránézésre is ott vannak a lyukak, illetve olyan forma is.
-
szmissz
senior tag
Ritka nagy szadista állat volt, aki a Piaggiokban a műszerfal órájának elemét elhelyezte... nem elég leszedni a szélvédőt, lebontani a motor elejét, hogy alulról hozzá lehessen férni a panelen, de ezek a kib---ott olaszok LEGHÁTRA rakták be, hogy totálisan hozzáférhetetlen legyen és ATOMJAIRA kelljen szétszedni a teljes műszerfalat.
Vannak olyan részei simán, ahova tehették volna, hogy elérhető legyen, de nem. Dögöljenek meg családostul. Holnap mehetek flexibilis csavarbehajtó szárért, meg egyéb szerszámokért.
Ja és 0km-es kora óta nem működik, szóval a vacsiúj motort kell bontanom molekulákra.

-
urbi73
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a javítás meg jövő hónapba.
serkenti a vérkeringést. 

Mind a Maján, mind a Madisonon a 2 lámpa ugyanazt
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nyogo83
sityupityu