Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
meg esetleg a Tacton
Naja, ezen nem tudom mit csináltak vele, de rohadt hangos. Még a Kymcok illetve a Honda Diok vannak hasonló relével ellátva, azok elég hangosak 50-60km/h-ig lehet hallani emlékeim szerint, de most csak azért is meg fogom nézni

szerk.: Egyébként én is gyakran nyomkodom, biztos, ami fix

-
DigitXT
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Mechanikusan: értsd a kapcsoló bekapcsolva marad. Ha nem nyomod
ki, az idők végeztéig adná a tápot a komfort elektronikádra, így az sose
hagyná abba a villogást. Amúgy autóban is ritka paraszt dolog, amikor
sávváltás közben(!) villant valaki alibiből 1-2-t. Akkor már tökmindegy.
Az ilyenek nem értik, hogy az index a szándék jelzésére szolgálna.
Ezeknél csak azokat imádom jobban, akik leszorítanak + megköszönik!
szmissz: igen, a SYM nekem is kattogott. Meg a Tact. De házilag ilyet?
huszi.gyb: ha úgyis bontasz Tactokat, árulhatod ki a relét arany árban.
-
DigitXT
félisten
Azért csak nem vagy annyira kényszeres, mint a GS500-as tag?
Videó.bogyo112: ezt meg sem hallottam.
Országúton, amikor alig használod?
Nekem nem hiányzott a nyomogathatnék. Előzésnél van be-/kikapcsolva.
A csipogómat viszont max. 40-ig hallani, fölötte csak odaképzelem.
Maján a visszajelző gyárilag vakít. De városban (lámpáknál) nyomkodom.
Szerk: neeem, nem a visszajelzőt! A kikapcsológombot. Néha. (Mindig?
)canniball: ez szvsz motoron nem jó, az index mechanikusan is kintmarad.
-
canniball
nagyúr
válasz
szmissz
üzenetére
Ahogy írták már motoron úgysem fogod hallani, ha ennyire feledékeny vagy vegyél komfort index modult.
-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
"Ha semmi sem jön össze végül, akkor marad, hogy néha-néha
rányomsz a kikapcsolójára. Biztos, ami biztos. Fura, bár müxik."Felőlem kattoghat, sípolhat, dudálhat akármit csinálhat, erősen kényszeres vagyok, és rendszeresen nyomkodom a gombot. Főleg hogy rendszeresen behaluzom hogy kattog/sípol

-
DigitXT
félisten
válasz
szmissz
üzenetére
Egyiknek sem.
Házilag tudsz sípoló visszajelzőt barkácsolni.
Több motoron láttam (hallottam). Az indexrelé kattogása csak
autóban hallható, meg esetleg a Tacton. Viccen kívül, motoron
általában elnyomják a környezeti zajok azt a halk ketyegést.
Talán még az segít, ha a visszajelzőt felturbózod kicsit. (Ha pl.
kisüti a szemed nappal is, már azért sem fogod kint felejteni...)Ha semmi sem jön össze végül, akkor marad, hogy néha-néha
rányomsz a kikapcsolójára. Biztos, ami biztos. Fura, bár müxik. -
szmissz
senior tag
Sziasztok,
Egy Piaggio Liberty boldog tulajdonosa lettem, egy dolog viszont nagyon zavar, mégpedig, hogy semmi hangja nincs az indexnek, ezért rendszeresen kint felejtem.
Mi kell nekem, hogy legyen hangja? Index relé néven sok minden fut, de nem egyértelmű, hogy melyiknek lenne az a lényege, hogy hangos is.
-
Idzanagi0
csendes tag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Gyonyoru es roppan jo aron. Gracca
Ennyiert en is megvettem volna. Mennyit eszik? -
üszök
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Jó nagy kényelmes batár a 90-es évek végéről,viszont kicsik a kerekei. A hátuljába befér egy bevásárlás.Egykaros első futóműve van mint az ET4-nek meg a Zip 125-nek.Mentem ilyennel,de nem igazán emlékszem már rá.
Szerintem az a blokk kevés ehhez a motorhoz kell bele a 180,vagy 200 ccm. -
Grillo
őstag
Haxagonnal van valakinek tapasztalata? Pl. erről vélemény?
-
kcsa
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Ha napelem van benne... Miért is ne?

-
Barell
őstag
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Nagyon szép, grat hozzá. Ez a kedvenc SR-em.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
"Az ellen nem véd...", viszont napernyőnek, vagy vitorlázni megfelelő lehet!

-
runner 125
nagyúr

Az igen... sok értelme van.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
Lavidaloka
üzenetére
Grat.
Milyen blokkos?
-
akos3
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Nem a hondánál, hanem elvittem egy közeli szerelőhöz és ők csinálták. 3 elemet kelett rendelnem (ebből 1-et a hondától, gyárit) a többit elvben meg tudták csinálni. De majd holnap meglátom, kiváncsi vagyok milyen lett

(#45960) gyáliSanyi Nem a 20 lóerősökre gondoltam, hanem az ugyanúgy 4t, 125 ccm-es cbf, cbr-re pl. Azért ilyen kis számoknál nem mindegy hogy valami 7 kw vagy 10... ÉS kétlem, hogy ezeknek tönkremenne a motorjuk vagy a váltó
(már csak tapasztalat is
) -
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
A Tacthoz már mindent kinéztem, de várok egy kicsit amíg megjön a kedvem a cseréhez. Félek, hogy nagyon kitolom a szíj cserét, ~300km-rel ezelőtt néztük, kicsit repedezett. Szerelőm szerint max 1000km van még benne, nem szeretem kitolni a dolgokat.
A "baráti" rész>> Köszi
Tiszteletbeli rendszámot kérek rá, kartonpapírból. 
-
urbi73
senior tag
Rég jártam erre ,. ez tényleg megvalósult , hogy a segédmotoroknak , külön topik lett ?

Ma megvettem a második kismotorom , egy Aerox -ot újítok fel , eredet közeli állapotába . -
Barell
őstag
válasz
hori-zoli
üzenetére
Köszi a választ, ezekkel tisztában vagyok.
Megkapta végül a másik motoromról a Gianelli Next kiput egy alapos takarítás után. Szebben húz vele, mélyebb a hangja de ami még jobb hogy szépen mutat rajta. Egyelőre nem állítottam semmit jövő hónapban kap egy Stage 6 variátort aztán ennyi is lesz rajta a tuning egyelőre. 
Íme a kis gép állat.
-
gabe_
őstag
Hali!
A Peugeot 2T robogókról van valami tapasztalat errefelé? Konkrétan Speedfight 50 2T, 100 2T. Ezek ha jól tudom léghűtésesek, de karburátorosak vagy injektorosak? Üzemeltetéssel kapcsolatos infók érdekelnének, megbízhatóság, ilyenek... -
hori-zoli
tag
válasz
Barell
üzenetére
A gyári dob lecserélése hatással van a teljesítményre!!
Nem minden esetben pozitív a változás!! A sportdobok megváltoztattják a motor öblitését(gyorsabb lesz!), ezért a karbit fúvókázni kell. Ha ez nem elég, akkor nagyobb karbi, esetleg még görgő csere is kell.
Nekem is vam ilyen dob a motoron, de én mindent hozzá hangoltam, és határozottan dinamikusabb lett a moci (Aerox), és csak alig 0,5l nőtt a fogyasztás. Lámpánál indulás olyan rakéta filing, a végsebesség 75km/h-ról 90km/h- nőtt. -
akos3
addikt
A motor újra rakás miatt el kelett mennem még is csak a hondához, ahol először láttam msx125-öt. Azon kívül, hogy gyenge, drága és nagyon kicsi, szerintettek van valami előnye?
Most komolyan ilyet kivesz? -
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Földútra endurot.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Földútra milyen nagy robogót lenne érdemes használni?
Nem a terepképességek a fontosak, csak a porfelverés miatt hamarabb tönkrement már párszor a motor. -
Barell
őstag
Sziasztok, ez szerintetek mennyire lenne jó lecserélni egy gyári dobot? Teljesítményt nem szeretnék feltétlen növelni, csupán esztétikai fontossága lenne és mivel nem lesz 30 ezer forintom egy normális Sport dobra erre gondoltam mivel elég olcsó is. Rosszabb nem lehet egy gyárinál nem? Egy ilyet váltana.
-
csongi
veterán
Remélem még az én életemben vehetek egy használt 10 év körüli darabot valamelyik gyártótól

Nagyon várom már, és remélem a Tesla autója is hamarosan megérkezik Európába.
Bár hallottam olyat is, hogy szándékosan baxtak ki velük nem kicsit, mert a preferált technológia a Hidrogén cella lesz. Nem csodálkozom rajta, mert ezt a rengeted mennyiségű kutat át lehet építeni, és a járművek üzemanyag kiszolgálása, is szűkebb berkekben marad. Hogy is nézne ki, ha elmennél több száz km-t és a szállás helyen tölthetnéd az akkukat, vagy míg vásárolsz vagy moziba vagy addig lehetne tölteni a járgányt.
Ez az akku rendszer inkább megmarad a kétkerekűeknél, itt sokkal jobban megoldható a töltöttség/ távolság problémája, illetve a vissza töltési idő lényegesen kevesebb.
Ha őszinték akarunk lenni ennek a múltnak kellene lennie, és nem a jövőnek. Ehhez hozzá járultak azon kevesek akiknek az érdeke a kőolaj mellett volt-van.SirKero: Bitang jó kis masina, bitang drága árral.

-
SirKero
őstag
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Én is ledudáltam ma egy k*cs*göt, mert azt hitte, jó ötlet a buszsávon túlról
jobbra kanyarodni.
Mentségére legyen szólva, legalább az indexet kirakta,
így nem ért meglepetésként a dolog, de hogy miért nem sorolt ki előtte?
De nem vagyok ideges, light-osan, zenével jöttem, szóval ez csak smiley.

-
huszi.gyb
senior tag
Srácok!
Óvatosan az utakon, az emberek ma valahogy hülyébbek az átlagnál....Kifordulok az utcából, és egy sárga Swift parkol, egy oszloppal az elejében
Mire jöttem haza már levitték az útról, úgy tűnik valakinek jól sikerült a tegnap esti buli. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Utána megyek a buszsávban robogóval, erre látom, hogy a járdáról lejön egy görkorcsolyás az útra, mer' há' ott ző'd van. Utána vissza a járdára, átmegy ott a zöldön, majd megint le az útra... És csodálkozik, hogy miért dudával megyek el mellette.

-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Most reggel jöttem melóba a runesszal,és olyan 80-as tempónál olyant csinált mintha picit fulladozna,szaggatna.
Múlt héten is csinálta kicsit, de az nem volt csak pár szaggatás.
Mi lehet?Gyertyát nézzem meg?Vagy karbi pucera?Mert azt meg kéne csinálnom amúgy is. -
Idzanagi0
csendes tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Sajnos nincs senki akinek lenne az ismeroseim kozul. VISZONT! Uj fejlemeny.
Kimentem kicsit babralni vele hatha
Beinditottam, addig meglestem a legszurot, de az teljesen tiszta volt. Adtam neki plussz levegot is es ugy huztam a gazkart hatha de ugy is lefulladt. Meglestem meg a benzincsovet meg a szurot is, hatha nem jut eleg benya, de az is renben volt. Meg par alap dolgot meg megvizslattam mig melegedett.Aztan ovatosan elkezdtem huzni a gazt es azon a ponton amikor kezdett le le fulladgatni kcsiit visszaengedtem, aztan jo nagy gazt ra es idezem "Blaaaamm blaaamm blaam blamm brumm brumm brrrrrrrrrrummbrrrrrrr" es lass csodat megy. Lehetseges, hogy a karburatorban valami kosz eltomitette a fuvokat es nagyobb vakumra kijott belole. vagy mittudom en
holnap meg hidegen megnezem megy e rendesen es ha igen azert elviszem a szervizbe kis lovely care re 
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Idzanagi0
csendes tag
Sziasztok!
Decemberben vettem egy 125 os 4utemu robit ami tegnap megadta magat. Gazadasra megall a moror, akkor is ha csak a bakon van rajta. Most van benne kb 350 km, szepen probaltam bejaratgatni, de mostanra mar elkezdtem vele kicsit intenzivebben jarni-kelni. Meloba menet azert neha vannak emelkezdok, de nem veszesek es nem hosszantartoak (a teljes ut kb csak 11 km). Eddig bajaratas miatt 50-60 nal tobbel nem szivesen mentem vele de msotmar nem docoghetek vele varoson kivul szoval mara 80 az az 50. (gyarilag 110 a vege)
Tegnapelott amikor leraktam a mocit mintha kcisit megvaltozott volna a hangja, de lehet csak flasheltem.
Meg nem esett at az elso legszuro olajszuro cseren meg az oljacsren sem. Most lenne esedekes, de nemhiszem, hogy ez lenne a baja.Van tippetek, hogy mizus van vele? Remelem nem a karbi van eltomodve, mert nem nagyon nyulhatok hozza gari miatt...
-
canniball
nagyúr
válasz
dJ Peer
üzenetére
Gratula!
"...a fogyasztást nem szeretném feladni."
Nem is (nagyon) kell, itt azt írják nem eszik sokat a CB500. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Dehogy figyelnek: lásd kis benzines turbómotorok az autóknál.
szerk: illetve figyelnek: az eszköznek x idő alatt, de már a garanciaidőn túl meg kell döglenie, hogy mindenki újat vegyen.
A mai eszközök (ártól függetlenül) kizárólag az első tulajdonosuknak készülnek... (tervezett avultatás)
-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Ennél egy kicsit komolyabban vezetném fel

A topikban a közelmúltban felmerült hogy zavarják a nagyrobogósok a még mindig elég széles 50/2T közösség kommunikációját, ezért páran úgy gondoltuk átköltöznénk egy igazi rendszámos, 4T, CVT, műanyagburkolatos topikba.
Nagyrobogósok, kismotorosok baráti topikja
Mindenkit szeretettel várunk

-
DigitXT
félisten
Hát, ha naponta csak egyszer kell tölteni, az majdnem évente új akkupakk
(napi használatot feltételezve). 1,5M meg nem viccel, és ennek jó része az
akku: nem biztos, hogy olcsóbb egy ilyet fenntartani, mint egy benzinest...OFF: maxirobogósok ide!
Kötetlenebb beszélgetés, semmi "sufnituning",
meg "kamuötvenes". Ha beválik, akkor nem zavarjuk eme topik lakóit.
-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
De miért nem fog megvalósulni? Pár támpont hogy miért nem: karbantartásigénye töredéke a belső égésű motorokénak, nincsenek folyamatos járulékos költségek (pl.: olaj). A csekélyebb karbantartási igény miatt igénytelenebb, tartósabb lehet, tehát ritkábban vesznek újat belőle.
Ezek fényében amíg nem oldják meg, hogy sokkal bonyolultabb legyen, rengeteg fogyó-kopó alkatrésszel, addig nem lesz gyártásban sem

-
DigitXT
félisten
Ma is láttam hasonló elektromos ketyerét az Erzsébet hídon.

(Nem volt kipufogó rajta, nem füstölt, s semmi hangja nem volt.)Mondjuk annyira nem is ment.
Meg a nagyrobogók tesztjében
is besz*pták, hogy lemerült az akku, amire letesztelték volna.
Szóval ez lehet a jövő. Elvégre elektromos áramot lehet termelni
megújuló energiaforrásból... A kőolaj készlet meg valóban véges.
De nem hiszem, hogy még a mi életünkben fog bekövetkezni az
ami kcsa vágyálma. Olcsó/könnyen feltölthető/környezetbarát...Azt ugye tudjuk, hogy az akkumulátor gyártása az minden, csak
nem környezetbarát, és a döglött akku újrahasznosítása is necc.Szerk: csak neked, csak most, íme egy 5 éves (!) cikk.

Asszem, amit ma láttam, annak egy VX2 felirat volt a hátulján.
-
kcsa
veterán
ha nem túl kicsi méretű, konnektorról tölthető (idáig még oké) és nem túl drága (na itt buktam el) akkor gondolkodás nélkül vinném.
Ha lenne olyan elektromos autó ami tud garantált ~50km-t max 80-90-el, kisautó méretben (smart méret is jó) és mindezt 1-1.5millió körül akkor azt is vinném.
Vágyálmok ezek

-
Bogyó bá'
nagyúr
"... A világ kőolaj készletei ugyanis végesek és a folyamatos piaci bizonytalanság évről-évre felfelé hajtja a finomított termékek világpiaci árát. Emiatt az egyre hatékonyabb belsőégésű motorok mellett rivaldafénybe kerültek az alternatív hajtásmódok is...."
Szerintem a benzin "árával" semmi gond nincs, csak az adójával! Ha 150,- forintért mérnék literjét (kisker-nagyker árrés, minden benne van), akkor a fenét sem érdekelnék ezek a villanyvackok nem csak itthon, hanem sehol a világon... Ha meg elterjednek, rászoknak az emberek, akkor majd az áramot is jól meg fogják adóztatni szerintem.
-
kpal
nagyúr
[link] ráülnétek ?
Ez lesz a jövő 
-
gabe_
őstag
Tényleg, lehet tudni erről a robogó regisztráció törvényről valamit? Tudjátok, ami kiszűri a kamu 50eseket is, lesz ebből valami egyáltalán kishazánkban?
-
kcsa
veterán
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Kis robogót szeretnék venni mit javasoltok:
Honda Nes 150
Kymco movie 125
Gilera typhoon 125
Nézegettem a runnereket is de drágák sajnos a jó állapotúak.
Fontos a megbízhatóság, és ne egyen sokat. Egyébként havi kb 200-300km-t lesz használva.
A honda tetszik egyébként a legjobban. Mik a típus hibák ezen típusoknak? Köszi -
dJ Peer
aktív tag
Sikerült az A2!
-
-
DigitXT
félisten
Trabant Turbo
Na jó8.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spellforce 3
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Hint: szmissz. Liberty.) Szerk:
Kinek kell a relé? 

Házilag tudsz sípoló visszajelzőt barkácsolni.

Ennyiert en is megvettem volna. Mennyit eszik?

)

Mentségére legyen szólva, legalább az indexet kirakta,

nyogo83
sityupityu