-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz cstomi15 #37218 üzenetére
Tűt lejjebb tenném, alapjáratot is csökkentenék, mert talán a kuplung miatt ingadozik. Indításhoz az a tippem, hogy szívatóval, de gyújtás nélkül rúgj egyet, aztán visszatolt szívatóval, gyújtást ráadva indítsd.
Dealer95: az az előnye, hogy tartósabb; nehezen szerelhető motoroknál előszeretettel alkalmazzák - innentől te tudod eldönteni, megéri-e a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz cstomi15 #19731 üzenetére
Akkor szokott ilyet csinálni, ha sokat kap, pl a szívatóról megy. Ettől is lehet fekete a gyertya és hatástalan az alapjárat állító csavar. Én mindenképpen megnézném az alapjárati fúvókát, hogy nincs-e eltömődve és a szívatót, hogy rendesen lezár-e.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
cstomi15
tag
válasz cstomi15 #19704 üzenetére
Leszereltem a légszűrőházat, benin-levegő keverék csavart 1.5-el kitekertem, alapjárati csavaron 4-et tekertem és beindítottam. Mikor ment a motor, befogtam a karbi légszűrőhöz csatlakozó oldalát (tehát elvileg meggátoltam, hogy levegő jusson a rendszerbe) és a motor azonnal meg is állt. Ebből feltételezhetem, hogy akkor nem szív fals levegőt a motor?
Viszont még mindig fennáll a fentebb írt problémám, hogy ha teljesen betekerem a benzin-levegő keverék csavart, akkor a motor továbbra is jár, nem áll le. Sőt, be is tudom így indítani, hogy a keverék csavar teljesen be van tekerve.
Továbbra is tanácstalan vagyok, vajon mi lehet a probléma? -
g@bo
nagyúr
válasz cstomi15 #16813 üzenetére
úgy kerestem, hogy typhoon tömités.
szerintem ez kell, fém fémmel nem tömit tökéletesen, bár egy kipufogónál egy kis kifújás elmegy...
50-es 2t? aszittem min 70-es tuning szett.
(szerintem jövöre én megjátszom a malossi 70-es öntöttvas hengerszettet, nem érdekel az a kis kiadás, 125 ös moci meg nem kell)
-
runner 125
nagyúr
válasz cstomi15 #16813 üzenetére
A kérdés egyszerű.
Nem ismerem ezt a féle Pigi henger-kiputorok csatlakozást, nekem a maxin máshogy van megoldva. Viszont, összerakod tömítés nélkül. Meghúzod a csavarokat, és megnézd kifúj-e.
Az szerintem tuti, h karikát nem kell - és nem is tudsz belerakni. Max. olyannal tudom én is elképzelni, amit g@bo linkelt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz cstomi15 #15394 üzenetére
Vedd le a deklit, és nézd meg úgy.
Nem tudom milyen motort, de a Jog-ot én be szoktam indítani úgy, h nincs rajta a dekli. Persze menni nem kell vele, de sztenderre felhúzva egész jól belőhető, h mégis mi csörög.
De, már sokszor le lett írva, h hangutánzó szavak alapján, látatlanba, fórumon nem lehet motort szerelni. Így az általad megnevezett 'csörgésnek' is lehet több oka.
Csapágyak biztosan jól a helyükre lettek tolva? Az áttétel milyen állapotban van? Olaj van benne - le lett cserélve? Kuplungrugók nem túl lazák?Csúszkánál, görgőknél nincs mi "bekopjon" - a szíjnál szoktak megnevezni egy "bekopási értéket", amikor már nem csúszik meg, de az biztosan nem zöröghet.
Darálás alatt mit értünk? Üzem meleg motor folytonosan darál ezen tartományban? Vagy, hidegen csinálja?
Mert, hidegen az én 180-asom is darál, de ezek mind ilyenek.Gyertyát vedd ki és nézd meg, abból sok minden kiderül.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
r-chee
őstag
-
PLaci58
addikt
válasz cstomi15 #14978 üzenetére
A beindul leáll játék szerintem dugulásra utal. A porlasztó szokott ilyet csinálni amikor a tűszelepnél el van dugulva. Mosd ki a tankot. A forgattyúsházban benzinnnek szerintem nem szabadna lennie. Próbáld meg leszerelt kipufogóval. Attól hogy nem indul be még ki kellene mennie a kipufogón a benzingőznek.
Tehát vagy porlasztó dugulásra vagy kipufogó eltömődésre tippelek.priti!
Akkor érdemes megnézni az automata szivatót. Műanyag henger a porlasztón. Fűtést kap és mint egy termosztát zárja a plusz benzin útját amikor felmelegszik. Ott elvileg lehet állítani a tüske magasságát. Az is lehet, hogy állandóan zárva van.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Dell notebook topic
- Revolut
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Ingyen kellene, de tegnapra