Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Brogyi
üzenetére
Ezen nem tudom miért csodálkozol, egy robogóba hogy tömnének egy gerjesztőtekercses háromfázisú generátort, meg minek is?
A japán nagyköbcentis motorokban is rövidrezárja a tekercseket, amitől csökken a fedélzeti feszültség, nem hülyék az olaszok. Lehet hogy a robogókban félhullámos primitív egyeniányítás van, de bőségesen elég az akkunak, a lámpa meg úgyis váltóáramról megy. Tökéletesen működik. Japánok is ezt csinálják. -
Tothgera30
veterán
válasz
GabN73
üzenetére
Hát hogyne, csak úgy beleereszted a bozótba! Te azokat nem csipázod akik crossbukóban rádőlve, a tizenéves korosztály becses tagjaiként és ügyes kis szervdonorként, kamikaze vizsga megszerzése után tolják neki, valahogy így: krrrrrrrrrrnyííííííííííííííííííííííííííííááááá-áhhhhhhrggggggggg-nyrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-rrííííííííííííííííííííííííííííááááá-ágggggrfffffffffff-rrrrrrrrrrrr-rrrrrrrrrrrrríííííííííííííííí-ííííííííáááááááááááááíí-ííííííííííííí...
-
Brogyi
őstag
Néhány nappal ezelött valaki nagyon csodálkozott az automata szivató müködésén. Most én vagyok így ,de az állandómágnesű generátor szabályozóval.Azt hittem rosszul látok mikor olvasom ,hogy 3 tirisztor rövidrezárja a generátor tekercseket.Így csökkentik a feszültséget.Ezt én nem tudom megemészteni.Idióta olaszok.

Azt hittem normális generátor van benne ,mint az autókba,de nem.Ahhoz korrekt szabályozó van, mert ez minden csak nem szabályozó. -
GabN73
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Neféljé, 1 hektár erdőt kivágsz vele nem hogy füvet nyírsz....

runner 125: haverral így hívjuk őket, igazából nem csipázzuk a ti fajtátokat...

-
GabN73
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
fűkasza nálam = robogó.
Amúgy simsonba kellett... -
mocsanisi
senior tag
válasz
r-chee
üzenetére
Oké, de ez se magyarázza, hogy 70-nél miért dadog be első lámpával, lámpa nélkül meg miért nem. Valami olyasmi nem játszhat be hogy amint megnő az áramfelvétel, nem jut elég feszültség/áramerősség a gyújtásnak?
Szerk.: Igen, úgy értettem hogy ilyen állapotba még haver elment vele 300km-et

-
r-chee
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
"Amúgy hogy hogy csak 300km-t bírt, talán nem kapott elég olajat
?"Szerintem úgy értette, hogy ilyen - vagy ennek a kezdeti - állapotában még 300km-t elment vele.
mocsanisi: Kapd ki hátsó lámpát, és nézd meg a csatalakozóit, vezetékeket, nincs-e összeégés, zárlat.
Szerelőkben meg nem lehet 100%-ban megbízni. Sokszor még ők sem bíznak magukban. Ettől függetlenül lehetnek jók is. -
GabN73
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nézz szét, 50es átmerőjű dugók közt. Eredetileg a 90 ccmes (86) nagy fűkaszákba kell. Szólj ha találsz 10 alatt, ami nem lóg bele a vezérlésembe.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én elképzelhetőnek tartom, NSR 125-be 45-50ezer a henger, 25-30K a dugó

-
mocsanisi
senior tag
válasz
r-chee
üzenetére
Igen, most keres a srác henger+dugattyú párost, nem lesz olcsó

Más: Szét nem szedtem a motort, viszont kipróbáltam lehúzott hátsó lámpával.
Eredmény:
Első+hátsó lámpa felkapcsolva: 35-40-nél bedadog
Első lámpa, hátsó lámpa lehúzva: 70 felett kicsit bedadog
Lámpák nélkül: 80 a végeHogy most ez akkor mi lehet, azt nem tudom... Új görgőket is kell vennem, mert ezek a könnyített görgők ritkaszarok, nem is tudom hogy gondolták táboriék

-
r-chee
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem ára miatt linkelten be, hanem szemléltetésképpen, hogy mi az, amiről beszélek
.Ha kiderül és megoldódik majd az SR problémája, mi is okosabbak leszünk, hogy pontosan mi is volt a hiba.
Feladni a küzdelmet pedig nem szabad
. Így tanul az ember.Én most azon szopózok, hogy jobb legyen a motorom megindulása s gyorsulása, mert jelenleg kissé ratyi. Fogyasztásom 5.2L körül van, mert besz*rt az elektromos szivatóm, s ez kihatással lehet az előzőekre is. Ki lesz cserélve kézi szivatóra, de valszeg szivatógombot nekem kell majd csinálnom, mert nincs egy számomra megfelelő sem, illetve ami lenne, az tapasztalatok alapján pár hónap után szétkopik. Ja, és két alkatrész tuti nincs meg egy webshopban, szállítási költséget meg faxom fizet duplán. Nem vagyok ideges ezek miatt, csak idő kérdése, hogy faxa legyen minden.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
GabN73
üzenetére
Az lesz. Még ma este mennem kell vele, szóval most aligha állok neki. De akkor már tényleg dirib-darabjaira kapom szét. Ami tényleg érdekes, hogy hátsó lámpa nélkül nem jött elő a probléma, lehet nem mentem vele eleget... Ezt is le fogom tesztelni, mert akkor a hátsó lámpa fele kell keresgélni...
-
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Táborinál is volt a hiba, elmondtam neki hogy lámpa felkapcsolás után jön elő. Szerintem meg se nézték mi a probléma, szétkapták a motort, és felújjították a varriátort, meg a kuplung húzórugókat kicserélték. Ment vele egy kört az öreg, azt mondta 2x mintha dadogott volna, de semmi. Mikor el akartam hozni persze megint nem volt jó. Szóltam neki, kijött. Megnézte, nemjó. Lámpát lekapcsolta, de ez akkor nem tűnt fel, meg nem hinném hogy szándékosan csinálta, csak kapcsolgatta össze vissza mivel mondtam hogy akkor jön elő... Kihozott egy új gyertyát, kicserélte, minden frankó volt, aztán itthon észrevettem hogy lekapcsolt lámpával jöttem. Szóval most vadi új gyertya van benne.
-
runner 125
nagyúr
válasz
mocsanisi
üzenetére
Hm, abban bíztam, h nincs benne, és azért kevés neki a feszkó a lámpához, de akkor ezek szerint nem.
Érdekes tényleg. Ez a hiba mostanság jött elő, vagy már akkor is produkálta amikor a Táborinál volt?
Eltolni hozzá megint, h elkérjen 10-15k-t nem érdemes szvsz.
Gyertyakép okés? Másik gyertyával próbáltad?
Annyit még tegyél meg, h beregelsz Egü fórumra. Ott van SR topik, rakd be a vidit meg írd le a problémád, hátha más is járt már ilyen cipőben és tud segíteni.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Aksi van benne, 4 vagy 5amperes, zselés. Most lett 2 hete teljesen feltöltve.
Persuval én is konzultálok közben.
Sajna nem tudok állórészt kölcsönkérni, nincsenek robogós ismerőseim. NSR125 meg GSR600 állórész meg valszeg nem lesz jó
Szerk.: Oké, akkor megbontom és lecsekkolom hogy kilazult-e... Engem az idegesít, hogy miért csak lámpa felkapcsolásnál csinálja, miért nem mindig...
-
GabN73
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Így van, ennyiért már selletra gyújtást kapni....

Mondjuk a légszűrős rész az ...
Röviden: több levegőt szippant be, ezért kicsit megdobja a teljesítményt. Néha hozzá kell állítani a karbit (kicsit kevesebb levegőt) de szerintem már a hangja miatt is megéri. Den em minden esetben kell neki nagyobb fúvóka.Gyári motoron is dob egy minimálisat, bár az nem érezhető.Mondjuk aki tuningol annak alap hogy rajta van. -
runner 125
nagyúr
válasz
mocsanisi
üzenetére
Nekem sincs, én csináltam.
mod.
Közben moddoltam az előző hsz.-t.
mod.2
Azt, h vajon ki lehet-e lazulva az állórész, a harang lehúzása nélkül is tudod csekkolni, egyedül a burkolatot kell levenni a kipufogó felőli oldalról.
Egyébként meg ne kenődj el. Nézd a jó oldalát, megtanulsz ezt-azt, ami csak hasznos lehet az életben. Annó én is így kezdtem, sőt - néha még most is szopok vele és töröm a fejem, h mi lehet a probléma. De, általában meglesz a megoldás. A vidi alapján a motornak pedig egészséges, erőteljes hangja van.
Hajrá! -
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
És mocsanisinek sajnos nincs forgórész leszedője

-
runner 125
nagyúr
válasz
r-chee
üzenetére
Vaz, azért ennyibe nem szabad megvenni.
Állórészt használtan Egü fórmon 5-ért, forgórészt 3k-ért (egybe olcsóbban) kapni.De, a forgórésznek semmi baja nem lehet, úgyhogy egy alaplapcserével lehet próbálkozni.
Annak az esélye, h az állórész "lelazul" nagyon kicsi.., max, ha valami retard nem húzta meg normálisan.
Ellenőrizni kell. Bár, ha nincs forgórész leszedője, azt húzós mutatvány lesz lehúzni.
mocsanisi
Akkumulátor van-e a robogóban? Ha, nincs tegyél bele.
Igazság szerint lehet próbálkozni (legjobb lenne, ha tudnál kölcsönkérni egy állórészt) az alaplapcserével, de szerintem nem az lesz. Általában, ha az megadja magát, akkor egyszerűen szikra sem lesz - be sem indul a motor.
Volt hasonló gondom nem olyan régen nekem is a Jog-gal, akkor persu-val dumáltam a témát, nálam az volt a gáz, h a gyertyapipában is volt ellenállás és a gyertyában is, szal' amiatt nem pörgött fel, s amiatt szaggatott be elég sűrűn.
Esetleg még a feszültségszabályozót lehetne cserélni.
-
-
Gergello
addikt
-
GabN73
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
Tuti gyújtás hiba. Gondolom ahogy felkapcsolod a lámpát nem tud adni elég nagy szikrát a gyertyád.
Először megnézném hogy van a gyújtás beállítva.
Egy kábelellenőrzés-van e szakadt vagy nincs, minden faszán testel e.
Gyújtást lekap, felrakatni egy másik motorra.Bár még így is elég sok dolog van amit fel sem soroltam hogy mi okozhat galibát, de a gyújtás háza táján nézelődj.

-
mocsanisi
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kicsit kómás voltam, délutáni szunyából most keltem fel

Összegezném hogy eddig mik voltak rajta csinálva, hátha segít:
-Porlasztó és tartozékainak szerelése, tisztítása, javítása, tömítés csere
-Légszűrő betét készítése, beszerelése
-Szivató beállítás
-Kipufogó rendszer szerelése, felfúrása, lehegesztése, tömítés csere
-Olajcsere, full szintetikusra
-Varriátor javítás, görgők könnyítése
-Kuplung húzórugók cseréje -
mocsanisi
senior tag
Megpróbáltam felvenni a hibajelenséget, ami csak félig meddig volt sikeres. Csattogó hangot most nem tudtam előcsalni, ahhoz jóval melegebb motor kell, amihez menni kellett volna 3-4 kört, amihez nem volt kedvem. A másikat, hogy nem pörög fel a motor felkapcsolt lámpánál, azt fel tudtam venni... Csattogót is megpróbálom minél hamarabb felvenni.
VIDEÓ -
mocsanisi
senior tag
válasz
r-chee
üzenetére
Megemlítettem, de nem nyúltak a lámpához, csak szétkapták az egészet, motorikus bajokat keresve...
Önindító nem aktiválódhat, mert ki van kötve, mivel rossz az önindító motor. Karbis a motor.
Egy sráctól ez jött: "szia nem a lámpa illetve a kapcsolo a rossz hanem a világitó tekercs igy állórész cserés"
-
Tothgera30
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
Én sohasem kapcsoltam fel a lámpát az előző motorjaimon, csak ezen meg automatikusan felkapcsolódik. Bár a zsaruk sohasem szóltak míg nem égett, nem érdekli őket. Bár egyértelmű előnye hogy hamarabb észrevesznek ha világít a lámpád.
#14147 Brogyi: Nekem is tetszik, bár az elején még nem jött be, de bátran bele merek menni egy kanyarba 60-70km/h-val, és első fékkel operálok végig.
-
r-chee
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Ha nem zselés, ellenőrízni kell benne a folyadékszintet, ha kevés benne, után kell tölteni desztillált vízzel (cellák tetetjét lepje el), aztán mehet akksitöltőre kupak nélkül.
Ha régi az akksi, és több töltés után is hamar lemerül, akkor valszeg rossz már.
(Ha nincs több 3-4 évesnél, s úgy is hamar merül, megpróbálnék bele tenni egy kis akkumultáror savat, vagy egy másik akksiból önteni a cellákba egy kis folyadékot, s úgy feltölteni.)Egy évi használaton kívüliség magában foglalja a téli időszakot is, amikor érdemes kiszerelve a lakásban, szobahőmérsékleten tárolni.
-
fradi81
veterán
Hello
Ha robogóba az akksi nagyon lemerül, miért nem tudja magát feltölteni? Régebben mindig újratöltődöt pár nap alatt, mondjuk most egy évig nem nagyon volt használva, lehet ez már sok volt neki.
-
r-chee
őstag
válasz
mocsanisi
üzenetére
Szerelőknek megemlítetted egyáltalán ezt a hibát?
Megint csak tippek:
Lefejteni a burkolatot, végignézni az összes elektromos csatlakozót/dugót, hogy nincs-e valamelyik elégve/megolvadva, s emiatt zárlatot okoz. Világítás kapcsolóba is érdemes lenne bekukkantani, ha szétszedhető, hogy nincs-e összeégve.
Az említett csattogás milyen jellegű? Nem lehet, hogy egy zárlat miatt önindítód aktiválódik lámpafelkapcsolásra, és az kerrog-kattog-csilingel s ha mocid injektoros (?) bezavar neki az állandó áramfelvétele, ezért burul meg az egész? -
Brogyi
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem azzal a mintázattal nagyon jó volt. Pedig a legolcsóbb volt akkor.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jah az is egy megoldás, de a kresz ugye előírja hogy mindig fel kell legyen kapcsolva egy segédmotoron.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Aprilia SR 50 WWW 2001-es. Felkapcsolod a lámpát, és úgy indítod el akkor azt a hibajelenséget produkálja, hogy húzod a gázt, és semmi reakció, vagyis hallod a hangján hogy több benzint kap, de kicsit se pörög fel. E mellé jön a csattogás.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
azt olvastam hogy villog a lámpa meg csattog. Csak ebből nem nagyon lehet megtudni semmit.
Milyen robesz ez? -
mocsanisi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem. Jobban gyorsul mint eddig, magasabb fordulaton indul meg a motor. Most 70-75 óra szerinti utazó, 80-as véggel. Eddig volt 85-90-es vég, 75-ös utazóval.
Más: Összeraktuk a motort, megint produkálja. Lámpa fel, és kezdi... Amire jutottunk, hogy vagy idő kell hogy kijöjjön, vagy ami változás volt hogy a hátsó lámpa a próbakörön nem volt rajta. Holnap átnézegetünk mindent ami a hátsó lámpához tartozik... Kezd kicsit elegem lenni...
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Gergello
üzenetére
Szerelés közben írok. Szétszedve darabokra, az első lámpa jobb oldalán a gumi védő le volt esve, bele a semmibe. Visszatettük, mentem 3 kört, nem produkálta a hibát... Összerakjuk, és megyek egy hosszabb utat, megnézzük mi lesz vele...

Szerk.: Nem tudom táboriék miért gondolták úgy hogy ennyire könnyű görgő kell bele, előzővel sokkal jobb volt...
-
mocsanisi
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Pontosan. Belátom ez van. Gyertyát is kicserélték, varriátor is jó már elvileg, bár nem tudom mi a f*sz baja lehetett, én semmit se vettem észre. Lámpakapcsolásra megint előjön ami eddig is. Nem tudok mit csinálni, megyek le, szétkapom az egészet és megnézem az összes világításkábelt. Mellesleg most sokkal magasabb fordulaton indul meg a robogó.
Ezeket csinálták:
1. Kuplung javítás, húzó rugó csere
2. Varriátor javítás, görgők könnyítése (ezért indul gondolom magasabb fordulaton), kiesztergálásMost tényleg nem tudok mit csinálni, megint lesz baja, akkor el kell adnom úgy ahogy van, és buktam egy csomót. Hát rábasztam...

-
mocsanisi
senior tag
Most hívott tábori, hogy darabokban a motor, és +10K-t jó lenne ha vinnék, mert varriátor-kuplung baja van. Fasza

-
Tothgera30
veterán
Végre tudtam fordulni egyet, 12km-t motoroztam
. -
Gergello
addikt
Elég gáz.
Nekem 20 volt a 2 gumi + ingyen felrakták. -
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha megy vele, miért adná el? Szép moci.

-
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nah! Ha már enyni pénz lett beleölve akk használjátok, ki

-
r-chee
őstag
válasz
r-chee
üzenetére
Szétkaptam újra a kuplungot, hogy alaposabban szemügyre vegyem. Kuplungharang belső átmérője körkörösen 107,1mm, tehát elkopva nincs, viszont kézzel megforgatva szemre 3mm-t elmozog excentrikusan a 3 pofától. Meg lehet ferdülve a bordázott középrésze körül. Házi barkács témakörbe illően beraktam egy 2mm-es alátétet a kuplungharang elé a bordázott tengelyre, így kijjebb került a harang, s kcisit odébb fognak rá pofák, mint eddig. Tesztkörben jobban húzott a motor a közbeiktatott alátéttel, mint előtte, tehát kuplungharang cseréje kipipálva.
Továbbá deknifedél levétele után láttam, hogy ékszíj 4mm híján nincs kint teljesen a hátsó tárcsák között (kép), szal kontrasztrugó cseréje erősebbre szintén kipipálva.
Majd csak összelegózom a gépet
. -
Brogyi
őstag
válasz
PLaci58
üzenetére
Ha már riga akkor az én emlékem erről a következő.Azt a bizonyos csavart becsavartuk majd folyamatos túráztatás mellett addig csavartuk ki míg fulladás mentesen nem tudta produkálni a felpörgetést.Semmi fél fordulat, bocsi, de én így emlékszem, és egész jól bevált.Ha mégis tévedek majd leugat valami tizennégy éves.

-
mocsanisi
senior tag
Na bakker jönnek a csapások. Béke utcában egy fél centin átmérőjű 1 centis szög állt a hátsó gumimba... Hogy rohadjanak ketté. Megint 13K... Kezdem eldobni az agyam...
-
pumpido1
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Honda Tact robogót de csak 1 kulcs van hozzá és az is elég girbe-görbe hol lehet ehhez kulcsot másoltatni Bp 3. ker vagy környéke Köszi a válaszokat előre is!
-
-
r-chee
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kuplungharangon kb 0.1-0.2mm-es kopás látható körben, kuplungpofáknak a közepén van 2 cm-es csíkban kopás, de nincs elcsesződve a körívük, sem bemaródva. Ferrodor réteg kb 4mm vastag rajtuk. De ettől függetlenül lehet annyira kopott, hogy ne fogjon rendesen. Ezt elvileg újra lehet ferrdodoroztatni óccsóért nem? Mennyi idő alatt csinálnak meg ilyet? Nem feltétlen akarok kicserélni mindent a motoron.
Gyári variátor külsőtárcsáról és hátsó tárcsákról olvastam, hogy elvileg bőven kibírják 15000km felettig is. ez mennyire igaz?
üdv.
-
Tothgera30
veterán
válasz
r-chee
üzenetére
Elvileg lehet kapni a gyáritól gyengébbet is, néz körül ez ügyben, mivel a legtöbb webshopban tényleg csak gyári és attól erősebb van. A másik lehetőség pedig hogy a kuplungod már el van kopva, így magasabb fordulaton tud nyitni. A vizes karbis tuti hogy 3500-tól nyit, elvileg a levegősnek is akkor kelne nyitnia, ahogy látható, Stage 6 Pro-val és 5.7g-s görgőkkel is 3000 körül már indulna a gépes. Én még nem szedtem le soha, a szerelő srác átnézte az enyémet, azt mondta hogy a kipufogóban még benne van a fojtás, de kiszedni nem tudja, szóval ennyi.
-
Topiccsendőr
addikt
-
PLaci58
addikt
válasz
r-chee
üzenetére
Mert azt hittem itt nem "mezei" halandók vannak

Amikor rákapcsolod a világítást, világítanak a lámpák? Lehet egy zárlatos izzó, kapcsoló, kidörzsölődött vezeték...
dave93!
Nem jó a nagy holtjáték a gázbowdennél, az könnyen beállítható.
Ha elfogadsz egy tanácsot: valamikor a rigák idejében úgy állítottuk be a porlasztót, hogy addig tekertük a keverékszabályozó csavart, amíg el nem kezdett felpörögni a motor a szegényes keveréktől. Akkor fél fordulatot visszatekertünk a csavaron. -
r-chee
őstag
válasz
mocsanisi
üzenetére
A csattogásból következtettem rá. De lehet az is, hogy valami relé vagy elektronika zárlatos. Csak találgatok.
Mindenképpen szét kell szedni kicsit, megnézni, nem látszik-e valami rendellenesség. Csattogó hang forrsását is szerintem be lehet azonosítani némi odafigyeléssel, biztos ott lesz a probléma forrása is. Célszerű lenne elvinni valami autóvillamosságal foglalkozó ismerőshöz a mocit.PLaci58: Látom, vágod a témát. Nem is értem, miért tőlünk, mezei halandóktól kérdeztél
. -
PLaci58
addikt
válasz
Brogyi
üzenetére

Köszi. Látom te már láttál akkumulátort
Én is láttam már párat. Kicsit, nagyot, és még nagyobbat is.
Nem a feszültséggel volt a bajom, merthogy nem is tudtam megmérni járó motornál.
A rázás egyértelműen valami pár száz voltos kis csipkedés volt a test és az akku pozitív kivezetése között. Valami átkerülhetett a gyújtás nagyfeszültségéről.
Sikerült megcsinálni, mivel amúgy is szét kellett szednem mert nagyon zörgött valami a motornál. Kiderült, hogy a motor burkoló lemezt már nem tartotta semmi
1 csavar hiányzott a másiknál eltört a fül.
Javítottam a dolgot.
Mivel leszedtem a burkolatot pár dolgot is rendbe tettem:
- drotozás megszüntetése (a gyújtókábel volt hozzádrótozva egy másik vezetékhez)
- gyertyapipa szigetelése (a teteje le volt csiszolva drótig és egy réteg szigszalaggal volt takarva. Kapott 4 új réteg szigszalagot
)
- hengerfejcsavarok meghúzása, mivel a henger alatt olajnyomokat láttam.Hogy melyik okozta ezek közül a problémát nem tudom, de megszünt

Már simán mérhetó az akksin a feszültség. Első mérésre jónak tűnik a dolog. Még megmérem majd, hogy jól működik-e fesszabályozó, megfogja-e 14,4V-nál.
Elvileg új fesszabályozó van benne (szép fényes alu hűtőtömb), de ezek a kapacitív impulzusok simán agyonvághatták.ui. ha nagyon akarnám meg tudnám mérni az önindító áramát is bármilyen univerzális műszerrel, csak megfelelő shunt kell hozzá
(az meg ott van benne gyárilag, az önindító és a relé közötti vezeték) Egy feszültség és egy ellenállásmérés után már csak számolgatni kell. -
r-chee
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kuplungrugókkal is megpróbáltam volna játszani, de rendelésem után elfogyott a raktárkészlet belőle ott, ahol rendeltem. (Gyárihoz képest csak azzal egyforma vagy erősebb rugó létezik nem, utóbbival pedig magasabb fordulaton fog a kuplung nemde?)
Leszedtem amúgy kuplungot egy általam készített speckó szerszám segítségével. Nem túl veszélyes szétszedni a kuplung-kuntrasztrugó-hátsó tárcsák egységet? Ránézésre úgy tűnik, hogy anyát lelazítom, aztán minimum leveri a vakolatot a leugró kuplung
. Nem vészes, vagy van valami technikája ennek?"ott valami el van kopva vagy csere érett" - Mire gondolsz? Variátor-külsőtárcsa, kuplung-hátsó tárcsák?
Kuplung-hátsó tárcsák tengelye lecsupaszítva kicsit lötyög amúgy, de feltéve rá a cuccokat, feszes ékszíjjal nem, meg azt meg is vezeti deknifedélben egy bronz persely.(Bocs a sok hülye kérdésért, de lehet, hogy más is hasznát veszi a rájuk adott válaszoknak
)mocsanisi: Nem lehet, hogy gyújtás körül van a gubanc, mondjuk kilazult/elmozog a gyújtás alaplap?
-
Na gyerekek a helyzet:
Voltam Táborinál szombaton. Egy unott, f@szfej alkalmazott jött ki aki le se szarta az egészet és csak annyit mondott hogy nagyon el vannak foglalva. Csalódtam, bár biztos rossz időpontban mentem és nem a megfelelő ember fogadott...
A XI.kerületi robogósnak is írtam egy E-mailt, azt mondta vigyem el, ránéz.
Mindenek előtt itthon kísérleteztem és úgy tűnik sikerrel: A gáz holtjátéka sokkal kisebb lett, a fogyasztás egyelőre úgy tűnik sokkal jobb, majd a hét vége felé tudok pontos értéket mondani, de azóta nagyon keveset ment le az üzemanyag szint mérő.
A benzin levegő keveréket állítottam, most sokkal több levegőt kap, picit lustább lett, de nem dadog, szebb a hangja is, remélem a fogyasztást is sikerült 5 körüli értékre tornászni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Nvidia Quadro FX570
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

?"
Egy rohadt dugó 20 ezer 
. Így tanul az ember.
.

)