Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iff
senior tag
Ezt a hozzászólást találtam még:
"Már január óta használom, egy Linus NAS-ban. Halk és hűvös lemez. Figyelem: a régebbi gyártású lemezeknél (2011. február előtti) a használat előtt fel kell tenni egy hibajavítást a Samsung oldaláról. másképp a 1AQ10001 firmvare lemezéknél adatvesztés fordulhat elő írásnál (ezt az 1AQ10003 firmware-ban javították!):"
Akkor már ezzel sem kel bajlódni. A WD-nél meg így írják a sebességről 5400rpm vagy 5400-7200rpm ill. 7200rpm.Akkor melyik?
Na mindegy valószínű,hogy a Samsung lesz.A WD20EARS-ra tényleg "lassúnak" mondják.
..........""..........
-
RexpecT
addikt
Rendeltem egy ilyen winchestert:
Hitachi 2TB 5K3000
Mennyivel lesz lasabb mint a mostani winchesterem(Samsung F3 1TB) ha a rendszert is erre teszem?[ Szerkesztve ]
-
bundaska
aktív tag
Valakinek erre a hosszú HSZ-emre van valami ötlete :S Link
[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Dzsekó
addikt
válasz bundaska #25582 üzenetére
Maga a % vagy nem fog visszamenni, vagy kell egy kis idő míg a számláló 0-zódik, és akkor visszamegy 100%-ra az állapot. Természetesen ha a hiba tovább is fennáll, akkor tovább romolhat az állapot. Általában adatkábel vagy tápkábel hiba okozza, mint ahogy Sentinel is írja. Érdemes a vinyókat átcserélni, ha gyorsabbat és nagyobbat szeretnél.
De érdemes megfontolni az SSD+tároló alternatívát. 40-64GB-os SSD-t már 20-30-ért lehet kapni. -
Dzsekó
addikt
Mindegyik 2 tányéros.
Inkább WD a halkabb, Hitachinak a seek hangja hangosabb és van kalibráló hangja, utóbbit persze megszokja az ember.
150GB rendszernek több, mint elég. Ha nem teszel fel sok játékot, akkor 50-100GB is elég.
Mindkét vinyó gyorsabb a Samudnál.
Rezonálni mindegyik márka rezonálhat, szerencse, hogy mit fog ki az ember. Samuból átlag több rezonálós.
Sata3 vinyó megy Sata2-es lapban varázslat nélkül. -
OceanStorm
tag
Na kösz srácok a segítséget, a 2 új HDD már a gépemben.
(Samsung 160 Gb HD163GJ, WD 750 Gb WD7500AARS)
A rendszer hdd annyira nem érdekel, de a tároló winchesteren elkezdtem futtatni a HD Sentinellel egy részletes ön tesztet. Még kb. 4 óra van hátra. Elég ennyi neki, vagy még utána valamit futtassak le rajta ?[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Na kicserélték a HD204UI-t egy WD20EARS-00MVWB0-re...
-
xLt`
tag
Sziasztok!
Rendszervinyót szeretnék egy új géphez.
Samsung HD103SJ
vagy
Hitachi 7K1000C?
Melyik megbízhatóbb illetve, melyik a gyorsabb?Köszi a válaszokat.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
1 vagy 1,5 TB-os HDD-t szeretnék vásárolni.
Jelenleg Samsunk 250, 640 és 750 GB-os vinyóim vannak, SATA csatlakozókon.Milyen márkát típust ajánlotok?
(S.O.S!) -
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Ez a vinyó mennyire megbízható, és mennyire alkalmas multimédiás tartalmak tárolására?
Esetleg helyette valami?
-
VINIKOR
senior tag
válasz Dzsekó #25593 üzenetére
Ezt a merevlemezt nézegetem: Hitachi 7K750.
Mit jelent az, hogy a "másolási sebesség 160MB/s". Ez írási vagy az olvasási sebesség? Ez a szám mennyire jó eredmény? A leggyorsabb merevlemezek milyen írás/olvasási sebességgel rendelkeznek?
-
Dzsekó
addikt
Jó a HD103SJ is meg a HD502HJ is. Csak a Seagate húzott el teljesítményben a PH tesztben, de az viszont nem olyan megbízható.
Te döntesz, picit lassabb vinyó, ami megbízható, vagy gyorsabb, ami bad sectorosodásra hajlamos.
Egyébként a 7K3000 1,5TB-osa gyorsabb picit ezeknél az 500-1TB-os vinyóknál, szal szerintem 1 vinyónál érdemesebb azt venni. -
biggamer
veterán
Hi ... CCleaner-t lehet használni SSD-nél ???
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
bundaska
aktív tag
válasz Dzsekó #25612 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ!! Az adatkábelt kicseréltem egy zsír újra, a tápkábelt pedig kicseréltem másik ágról jövő SATA tápra, remélem, nem a tápommal van a baj (adatlapomon van milyen táp). Megnéztem a HD Sentinelt Win 7 alatt is, azt igaz nem használom olyan sűrűn, de ott nem mutatja a hibát, ez is érdekes számomra, de ki tudja, huzamosabb használat mellett ott is lehet írná amit dobott Vista alatt.
Vinyócsere:
Nagyon nem erre kellene költenem, de egyszer kell beruházni, remélem így lesz Nézegettem SSD-ket, már csak az a kérdés milyet vegyek?? Ugyanis egyáltalán nem értek hozzá, viszont nyitott vagyok az újra, csak nem minden áron
Amit találtam Ipon-on árban megfelelőt:
Buffalo 1 és 2
Esetleg Transcend Link
Nem tudom ezek milyenek, milyen gyorsak stb. Esetleg te milyet ajánlasz ilyen árban???
Köszönöm a választ előre is!Üdv:
Bundas[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
dajani
tag
Szia.
Kinéztem ezt a Western Digital SATA3 16Mb WD5000AAKX és rendszervinyónak használnám. Asrock 870 Extreme 3 alaplapomon van SATA3 csatlakozó. Hétköznapi felhasználóként észrevehető lenne a gyorsulás a mostani 1Tb Western Digital 32Mb SATA, WD10EALS Caviar Blue -hoz képest?
-
Dzsekó
addikt
válasz bundaska #25634 üzenetére
Annyira nem gyorsak. Intellel nem nyúlsz mellé.
X25-V 40GB, ha elég a 40GB, illetve X25-M 80GB, ez nagyobb, gyorsabb, de picit drágább is. Esetleg itt PH aprón találsz olcsóbban újat.
Olcsók közül Kingston jó még, de nem mindegyik szériája. Jó még a Crucial C300 is és annak viszonylag jó az ára. SSD topikban jobban elkalauzolnak, hogy melyiket érdemes venni. -
Topanka
aktív tag
Dzsekó
Korábban már írtam, hogy kellene két vinyó.
Egy minden használatára, egy adat tárolására.
A rendszernek már megvan az Intel SSD 320-as.
Tanácsodat kérném az alábbiakban.
Mindenesre gondoltam a WD Caviar Black 1 TB SATA Hard Drives ( WD1002FAEX) vinyóra,
vagy tudsz jobbat helyette? Pl. Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB (HDS723015BLA642), vagy Seagate Barracuda XT ® SATA 6 Gb / s 2 TB merevlemez (ST33000651AS) ?
Adat lemeznek fontos, hogy 5400 5900-as legyen? Ha egyszer a WD Black 5 év garival jó kis vinyó? Fogyasztás nem érdekel, sztem a melegedés elenyésző.
Ráadásul a Green-nél a fej parkolási gond nemigen szimpi.
Vagy adatnak inkább Hitachi Deskstar 5K3000 2TB (HDS5C3020ALA632), vagy a fentiekből valamelyik? Jó biztonságos és ha lehet halk tipus kellene.Ja, SATA3-as legyen.
Idáig WD-ket használtam csak, laikus szemmel még semmi gondom nem volt velük.
Egyik gép 9. éves, a másik 5. éves.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Topanka #25641 üzenetére
Mindenes:
Jó a WD Black is és jó a 7K3000 is. Esetleg WD Blue (WD10EALX).
Dönts szimpátia vagy ár alapján.
Ezeknél jobbat nem is tudnék.Adatlemez:
Nekem bejött az 5K3000, fini gyors, hűvös és Hitachikhoz képest csendes.
De jók a WD Green-ek is. A fejparkolást ki lehet kapcsolni wdidle3 progival (/D kapcsoló).
Kikapcsoló parancs után fontos az áramtalanítás, mert különben elkezd össze-vissza kattogni a vinyó az 1. áramtalanításig.
Innentől kezdve kezes bárány a WD Green.
WD Green csendesebb a Hitachinál picit.
Természetesen vehetsz adattárolásra is Black-et, csak feleslegesnek érzem ezért a többletpénzt.Sata3 is felesleges, nem lesz tőle gyorsabb a vinyó. Egyedül SSD-nél számít, de ott se mindegyiknél.
-
Dzsekó
addikt
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Merevlemezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mire érdemesebb fomázni szerintetek? 512 bytes vagy 4096 bytes/sector méretűre? Ha formázni akaram W7 alól az új winyót, akkor alapből a 4k-s szektor méretet ajánlja fel, de a HDD ahogy az adatlapját olvastam gyárilag 512 byte-os szektorú.
Jelent valami előnyt a 4k-s szektorméret, vagy lesz valami gondom, ha a rendszerben az egyik HDD 512-es, a másik pedig 4k-s szektorú?
Ha a telepítéskor a W7-re bízom a partció készítést és formázást, akkor érdekes módon 512 bytes/sector mérettel készíti el a felületet. -
balagedebr
tag
Adattárolásra melyik 1TB-os vinyót ajánljátok? kb. mind egy árban van:
- Hitachi 7K1000.C
- Samsung HD103SJ
- WD Caviar Blue WD10EALX
- esetleg még egy 7200.12?
(ha ez számít, akkor a rendszer vinyó egy Seagate 7200.12 1TB) -
mpierre
veterán
válasz balagedebr #25649 üzenetére
Bármelyik. De egy picivel több pénzért (+2000.-) a 5k3000 1,5TB is kijön, adatnak pedig ideális.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital