Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
addikt
Melyik a jobb?
Samsung 1000GB F3 7200RPM 32MB SATA2 vagy
Western Digital 1000GB Caviar Green 5400RPM 64MB SATA2?
Mindkettő azonos árban van. (12k) -
addikt
Rendszernek. De nem sok a rendszernek ekkora vinyó? Mert oké, hogy külön partícióban lesz, de mégis...
-
djxp01
senior tag
Tudja valaki, hogy melyik most a legmegbízhatóbb Sata III 5400-as 1TB vagy 1.5TB-os HDD a piacon ? HDD vásárlás előtt álok, de a rossz WD/SAMSUNG HDD tönkremenetelek után, már nem tudom mit vegyek (+ láttam a hírt a WD Green széria hibájáról is [link])
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
Dzsekó
addikt
válasz djxp01 #25906 üzenetére
Az nem szériahiba, kicsit béna a hír. Tény, hogy célszerű finomítani az idle időn, de aztán semmi gond nincs, mondjuk addig sincs gond. Egyszerűen csak annyi van, hogy WD túl rövidre szabta az energiatakarékossági időt, kevés az a 8mp.
Amúgy tényleg Hitachi 5K3000 széria a nyerő a gyorsasága miatt, de ugyanolyan jó a WD green is, csak picit lassabb.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dzsekó #25908 üzenetére
Megnéztem a WD Scorpio blue 500 ast, 3 mp re van rakva ez az idle dolog, de vacakol a hdd, le is áll a motor benne, még akár bios alatt is.
Scorpio black nél szintén 8 másodperc
A blue nálam történetesen usb keretben van, de akkor is leáll ha sata ra van kötve, kiszedhető a keretből könnyen, (külön vettem a hdd ét és a keretet).
Közben egy kérdés is, mit jelent a biosban a sata portoknál a link power managment ki és be lehet kapcsolni, nem vettem semmit észre használat közben ha be vagy ki volt kapcsolva.
(#25906) djxp01
Le lehet szedni egy progit amivel ki lehet kapcsolni ezt a future-t, ezáltal nem parkolgat össze-vissza.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Predator2
addikt
üdv
üdv olyan HDD-t keresek ami:
- 1Tb-os
- Elég gyors rendszervinyónak
- Megbízható!!
- Egy média lejátszóban lenne elsősorban ha behal a gépemben lévő HDD akkor használnám csak a gépben
- Sata 2THX a válaszotokat előre is
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25910 üzenetére
Topik első HSZ 1 TB méretnél nézelödj.
Ha a media playerbe kell én 5400 es greent tennék bele, ha boot drive nak kell, akkor
SSD ha az nem megy, akkor minél nagyobb fordulatú hdd, pl 320 as méretben, ez rendszernek elég.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz djxp01 #25912 üzenetére
Van neki, de csak a tegiszttált azaz megvásárolt progi esetében.
Nekem a szállítási nem futott le, mondván, hogy a hdd bezérlő megszakította.
Lehet, hogy ide be kellene kapcsolni nem tudom, de ahci ben futok, és ekkor nem ment .Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szoki007
aktív tag
Jó estét mindenkinek !
9-10k körül kellene nekem egy 500GB-os vinyó rendszernek és mindennapi használatra tehát csendes és gyors kellene ! SATA2-es.
nemtudok választani a samsung wd és seagate között mert nemtudom melyik hangos (krákogásra értem ) és melyik halkkivácsncsi vagyok ki mit ajánlana
-
Core2duo6600
veterán
válasz szoki007 #25915 üzenetére
Vedd bele még a választásba a Hitachi t is, tulképpen egy 1 tányáros hdd kellene neked.
Az elég gyors is.
A seek hang amire krákogás ként gondolsz meg nagyban függ a gépháztól is, elhelyezéstől, stb.........
Látatlanban a seek hangra senki nem fog ajánlatot tenni.
De a mai hdd ezen a téren már nem olyan hangosak mint a korábbiak, mert sokkal precizebben, kisebbet kell mozgatni a fejet.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szoki007
aktív tag
válasz Core2duo6600 #25916 üzenetére
hitachi semmiképp nemkell most egy 320-as samu van semmi krákogás valami ilyesmi kellene
-
Core2duo6600
veterán
válasz szoki007 #25917 üzenetére
320 as samu nekem is van, tényleg elég csendes, és valszeg egy tányoros is, mert elég könnyű
Hát akkor válassz samu-t.
A Hitával rosszak a tapasztaltok ?Előb utobb én is beszerzek majd 2 vagy 3 tb osokat, én hita ra gondoltam.
NAS ba lesz amúgy, de még a NAS sincs meg.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szoki007
aktív tag
válasz Core2duo6600 #25918 üzenetére
hát én amit probáltam az nagyon lassu, hangos, és melegedik :S
-
Joy001
tag
Sziasztok 2,5 Toshiba StorE Alu II, StorE Art 3-ról mi a véleményetek?
-
marlboromen
aktív tag
A merevlemezeknél van a garinál valamilyen működési idő korlát? Arra gondolok ha berakok egy lemezt egy NAS-ba, és megy 0-24-ben három évet, akkor is él a gari?
-
Core2duo6600
veterán
válasz marlboromen #25921 üzenetére
Szerintem kell hogy éljen hiszen azt nem mondhatják meg, hogy mennyi időt használhatom.
Igaz a WD én belül a Black javasolt szerverve (3,5) arra 5 év a gari, míg a blue -ra 3.
Nézd meg a garis feltételek mellett, hogy vonatkozik - e valami erre, de egyébként a hdd nek sokkal nagyobb igénybe vétel, ha naponta többször le van állítva, mintha folyamatosan megy.
Van bent a cégnél 2 pata seagate, 4000 üzemórával, 30 start stop al, szerverben voltak,
Leállásnál lehet hallani, hogy a csapágy már nem az igazi, de ettől eltekintve a világon semmi baj, sentinel szerint több mint 1000 nap van hátra.
Csak azért nem használjuk mert már alig van olyan lap, amiben jó lenne, és már minden géüp sata-as pata kábelek jószerivel nincsenek is.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
marlboromen
aktív tag
válasz Core2duo6600 #25922 üzenetére
"Van bent a cégnél 2 pata seagate, 4000 üzemórával"
Gondolom ez 4000 nap akart lenni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz marlboromen #25923 üzenetére
Igazad van, elírtam.
4000 nap.
Meg persze mára a méretük is kicsinek bizonyul.
Lehet nincs 4000 de 3000 felett van az biztos.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Joy001 #25920 üzenetére
Ezek még usb 2.0-ások, ha jól láttam. Pl.: Egy Silicon Power A80-nal jobban járnál. Usb3-s, de elmegy usb 2.0-n is.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Core2duo6600
veterán
Én a következő hdd ét, amennyiben nem laptopról, hanem asztali gépről van szó, esetleg külső keretről leszednem az ajánlott listáról, ill, odaírnám, hogy néhány másodperc múlva nem csak leparkol, hanem a motort is megállítja.
Ennek következményei, esetleg idő elött kinyiródik, hisz mint tudjuk, jobb ha állandóan megy, mind leáll meg elidul, de ami ennél is szembetünöbb, hogy várni kell mire újra magához tér.
Ha külső keretben van, és a keret támogatja az APM beállítást, akkor minden egyes alkalmommal a sentinelben, fel kell tenni a legmagasabb értékre, akkor nem áll le.De fixen beépítve szerintem nem ajánlott emiatt az állandó leállások miatt, és egyben egy kérdés is, hogy ti mit tapasztaltatok a következő hdd vel.
2,5 es Scorpio blue
WDC WD5000BPVT-22HXZT1[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Core2duo6600 #25927 üzenetére
Ha pedig később cserél gépet, akkor nézhet, hogy mitől tetű lassú a másolás...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Core2duo6600
veterán
válasz mpierre #25928 üzenetére
Ez így van.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ma már nem feltétlen drágább egy usb 3 as,
ám ha külső keretben van 2.5 col akkor igazán a 7200 as fordulatú melett jön ki az előnye.De egyébkénbt röhely, hogy mennyire nehéz beszerezni ezekhez az usb 3 asokhoz kábeleket hosszabítókat stb... a legtöbb helyen alig hallottak róla.
[ Szerkesztve ]
-
arrrgggh
tag
Sziasztok!
Össze tudná valaki foglalni, hogy a green merevlemezek mire is ajánlottak valójában?
Mi az előnye ill. hátránya a többi tipussal szemben?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
A lényeg, hogy ne rendszer hdd nek használd.
De végső esetben arra is jó, ha a szükség úgy hozza, valamivel lasabb lesz a rendser róla futtatva, mint nem green ről, de ne nagyságrendekre gondolj.
Nem lesz annyival lassabb mint a HDD vs SSD esetén.Ami viszont engem is érdekel, hogy pl a WD nél vannak green hdd ék, és vannak a AV Green ek, ezek közt van lényeges különbség ?
(#25930) arrrgggh
Elönye : kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, csendesebb.
Hátránya: elöbbiekből követlezik, valamelyest lassabb a file eléré, ill az adatátviteli sebesség, de utobbi nem jelentősen.
Hiszen tegyük fel, hogy 2 Tb os, van benne 4db 500 as tányér, esetleg 2 db 1 terrás (ha létezik már) , akkor a sebessége azért nem lehet annyira gyenge.A forgási sebesség a green nél 5400 a nem green nél 7200.
[ Szerkesztve ]
-
arrrgggh
tag
válasz Core2duo6600 #25932 üzenetére
Értem, köszi a gyors választ!
-
Márton
nagyúr
üdv
HD155UI-ról tudna vki dobni egy hdtune képet?
thx
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Predator2
addikt
Seagate 1Tb vinyóból látom elég sok fajta van melyik az amelyik jó is?
(gyors megbízható) a sorozatszáma érdekelneTHX előre is
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25935 üzenetére
Ha nincs fent az első hsz ban, annak oka van nem ?
Amikor még rendszeresen olvastam a topikot, meg a hdd kel kicsit mélyebben fogllalkoztam, na nem profi szinten, de akkor túl sok volt hibás közte, többszöröse a többinek ugyananyi darabra vonatkoztatva, talán ezért nincs fent.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25935 üzenetére
Szígét helyett valami mást javasolnék...
-
Predator2
addikt
sry most világosodtam meg
egy A.C.Ryan PlayON!HD2-es média lejátszóba kellene egy 1Tb-os HDD de legyen elég gyors ahoz h ha az asztali PC-ben lévő HDD-vel bármi történne helyettesíteni tudjam vele!
(egy WD-van benne jelenleg "WD10EALS" de 1x már megjártam ezzel a márkával)Samsungot vennék csak sajna rengeteg a panasz vele (nem férnek meg egymással)
így kiesett a Seagate isSata2 kellene de WD10EALS-t sajna nemnagyon lehet kapni mostanában ez van az asztali gépemben ( a Black meg drágább) is a Hitachi-t meg nem ismerem
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25938 üzenetére
Sata III-s vinyóval biztos, hogy nem indul a gép? Fura lenne... Mi a max támogatott méret? 1,5TB-sal megküzd?
-
Predator2
addikt
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25940 üzenetére
1 TB os WD Blue ilyet néztél már ?
Jahh most látom, hogy ilyened van most
Hát a mediaplayerbe mindenképpen 5400 es hdd ét ajánlanék lévén, hogy általában nem tökéletes a hűsésük, mert akkor hangos lenne.Hibás darab mindenhol előfordul.
Mindenkitől :
Mi a különbség a WD esetében a sima és az AV változat közt ?[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
nem kötekedésből ne értsd félre:
de ha már Hitachi akkor nekem megfelel a Deskstar 7K1000.C is vagy van valami baja?
filmeknek nekem bőőőven elég (el muzsikálna rendszervinyó gyanánt is?) a listában benne van>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25943 üzenetére
Kicsit lassúcska a mai mércéhez, de teljesen jó.
-
-
Predator2
addikt
-
-
Predator2
addikt
csak sata3 a kütyü meg csak sata2-t támogat
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital