Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz torma1981 #21659 üzenetére
HD tune (ne a Pro-t, hanem lentebb van a HD Tune)
Futtass le egy tesztet és a végén hallod (a számomra oly utálatos, lélekromboló ) seek-elést, mikor a kis pöttyöket jeleníti meg a grafikonon. Amúgy én csak kerregésként jellemezném.
[ Szerkesztve ]
Eladó új Barton tropical óra szíj fekete és fehér színben.
-
2007ath
aktív tag
válasz torma1981 #25337 üzenetére
"Az igaz hogy elveszti a garit az a vigyó amit fw-t frissítettek? Pl: WD20EARS,HD204UI!"
Ugyan az én véleményem nem tekinthető hivatalos álláspontnak, de kizártnak tartom.
Ha elvesztené a garit, nem ajánlanák a firmware fissítést a Samsung oldaláról.
Egyébként ha a jogi oldalát nézzük, tulajdonképpen arról van szó, hogy a gyártó egy hibás terméket szállított, aminek a javítására köteles valamilyen megoldást biztosítani.
-
Bile Demon
őstag
válasz torma1981 #46427 üzenetére
Üdv,
Toshiba DT01ACA200 és WD GREEN (WD20EARS, régebbi 2 lemezes) összevetve
motor zaj: egyforma, van ugyan zajszint mérőm, de ezek olyan halkak, hogy itt már olyan közel kellene tenni a mikrofont, ami a mérés elrendezése miatt hamis eredményekhez vezetne (egyiknél közelebb kerül a motorhoz a mikrofon, a zaj erőssége különböző iányokban eltérő) úgyhogy csak fülre hagyatkozok. Mind a kettő csendes.
fejmozgás: WD határozottan halkabb, de a Toshiba se zavaróan hangos (nem csoda hogy hangosabb, sokkal gyorsabban is mozog a fej)
vibráció amit a vinyó házon érezni, vagy asztalra téve hallani mély búgásként: Toshiba kevésbé rezonál, mint a WD, érzésre fele, harmada.
elérési idő és szekvenciális átviteli sebesség: Toshiba mérhetően és érezhetően gyorsabb (amúgy 7200rpm-el nem fer összehasonlítani egy 5400rpm-est), pl. nekem vinyóról indulnak a játékok, nem SSD-ről és érezni a különbséget a green után.A DT01ACA200 egyébként úgy került a képbe, hogy 2db 4TB-s WD greent fogtam ki és harmadiknak a Toshibát kértem cserébe értékegyeztetéssel (olcsó volt, nem érdekelt adjanak valamit, aztán kellemeset csalódtam benne).
A múlt hónapban vettem egy MD04ACA400-at is, az is hasonlóan működik (csendes motor és alacsony vibráció működés közben), de az még nagyobb és gyorsabb.Bruhe
-
StSanya
senior tag
válasz torma1981 #47576 üzenetére
Továbbá PainKiller13 és Balathruin.
Pedig az újabbak szarok. Lassúak, a legolcsóbb alkatrészekből vannak szerelve. A rendszer HDD-nek használatuk pedig felér egy headshot-tal. Vagy jobb szó rá az orosz rulett. S nem szabad összevetni a nagy HDD gyár özönvíz előtt készültekkel se, azok még jók voltak, nekem is van 2011 előtti, bár én csak mentés idejére kapcsolom be, s persze a parkolást is átállítottam.
De mindenki arra ment, amire akar, azon futtat rendszert, amin akar, én nem akarok meggyőzni senkit se. Ha az a plusz pár ezer Ft, már csak a több garancia miatt is, nem éri meg valakinek, az az ő dolga. Van itt topic a fórumon, tele a Green meghibásodásokkal, statisztikákkal, ahol valakivel meg azon vitatkoztam, hogy pl. ő még külső mentésre se ajánlja a Green-t.
Itt egy cikk: [link]
Fóruma: [link]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz torma1981 #47592 üzenetére
Mit javítson rajta? Nézz meg egy 3,5"-os Greent, alapbeállítás a 8 másodperces parkolás. Egyes számítások szerint peches esetben akár már 35 nap folyamatos üzem esetén el lehet érni a specifikációban megadott 300 ezer load/unload-ot (kivéve WD20NPVX és WD15NPVX). Ez a kis fogyasztás velejárója.
Hol van Green-re 3 év gari, linket kérek!
Egyetértünk, sima adattárolásra, _gépen kívüli_ "néha bekapcsolom"-ra jó lehet.
Furcsán számolsz %-ot...
Mai árak, IPON, 1 TB:
WD Green 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EZRX 2 év gari 17.094 Ft
WD Red 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EFRX 3 év gari 20.726 Ft
Ez szerintem ~20% felár...
WD Green 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRX 2 év gari 24.262 Ft
WD Red 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRX 3 év gari 27.572 Ft
~14% felár...
WD Green 3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30EZRX 2 év gari 29.881 Ft
WD Red 3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30EFRX 3 év gari 36.911 Ft
~23,5% felár...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz torma1981 #47594 üzenetére
Linkeld lécci, mert nem találom...
Szerintem kevered az AV-GP család 3TB-s tagjával, de az más. Az kb. mint a Purple szintén videó rögzítésre szánt HDD.
Off: Ha a fizudat ennyi %-ál nem emelnék, morcos lennél...
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz torma1981 #47601 üzenetére
De érted, a Purple erre a terhelésre van tervezve, x db HD streamet toljon egyszerre a korongra, megállás nélkül, akár napi 24 órában, a hét 7 napján... Adsz neki kis torrentet? Röhögve fogja tolni. A Green-t viszont nem erre tervezték, sajnos, hanem olcsó tárolásra, csendre, energiatakarékosságra, "as secondary storage for archiving, in external cases or as reliable backup storage", s saját érdekedben el kéne felejteni a "for primary use in desktop and All-in-One PCs" dumát, arra más típus a jó választás.
-
PainKiller13
őstag
válasz torma1981 #47812 üzenetére
Samsungok elég jók voltak, itt a Toshiba DT01ACA200-ra is mondta valaki, hogy Hitachi átcímkézve, de nekem elég hangos volt, most vettem egy 1TB-os 2,5"-os Hitachit aminek semmi hangja, sajnos hiába a szigetelt ház, a HDD hangja nagyon kihallatszik. (persze ez már nem )
Sajnos ez ilyen, bármelyikből van hangosabb meg csendesebb, ugyanazon szérián belül is valószínűleg, szerencse kérdése, akárcsak az élettartam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black 2TB 3,5 HDD 100/100% os
- 2db WD Black 2TB 64mb cache 100/100, 100/99
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest