Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz bundaska #25582 üzenetére
Maga a % vagy nem fog visszamenni, vagy kell egy kis idő míg a számláló 0-zódik, és akkor visszamegy 100%-ra az állapot. Természetesen ha a hiba tovább is fennáll, akkor tovább romolhat az állapot. Általában adatkábel vagy tápkábel hiba okozza, mint ahogy Sentinel is írja. Érdemes a vinyókat átcserélni, ha gyorsabbat és nagyobbat szeretnél.
De érdemes megfontolni az SSD+tároló alternatívát. 40-64GB-os SSD-t már 20-30-ért lehet kapni. -
Dzsekó
addikt
válasz bundaska #25634 üzenetére
Annyira nem gyorsak. Intellel nem nyúlsz mellé.
X25-V 40GB, ha elég a 40GB, illetve X25-M 80GB, ez nagyobb, gyorsabb, de picit drágább is. Esetleg itt PH aprón találsz olcsóbban újat.
Olcsók közül Kingston jó még, de nem mindegyik szériája. Jó még a Crucial C300 is és annak viszonylag jó az ára. SSD topikban jobban elkalauzolnak, hogy melyiket érdemes venni. -
Core2duo6600
veterán
válasz bundaska #25608 üzenetére
Magától megjavulni nem fog.
Smart ban eltárolodott az érték.
Nekem is ugyanez volt, nem volt rendesen bedugva a sata fiók kábele, de nekem a kondició 0 rá ment le.
Eladni nem fogod tudni a hdd-t, mert mindenki azzal kezdi, hogy hdsentinel hadd lássam.
Használd tovább, amíg több nem lesz rajta, ha egyaltalán lesz.(#25609) Dyno
Ha már több hdd van benne, akkor összerezonál könnyen.
A csendes gép receptje, SSD a rendszernek, adatnak egy 2,5 colos hdd, semmi csavar, egy szívacsra a gép aljába.(#25618) zolynet
Nem eszik olyan forrón, és nem biztos, hogy azonnal cserélik.
Van nekem egy WD passportom, már talán lejárt a gari róla.
Megláttam a Sentinelben 9 % a kondi.
hibás sectorok, servohiba stb a sentinel szerint.
Visszavittem, hogy a sentinel mit mond az őket nem érdekli, mondták, van a WD nek hivataloos, progija a WD life ....
A full tesztet kell csinálni,
Nos a Full teszt lefut, a rövid teszt, az meg servo hibát, léptetőmotor hibát, fejhibát jelez, na akkor kinek is van igaza ?Szóval ha a küsszöböt nem lépte át, akkor nem fogják visszavinni minden bizonnyal.
Amit megtehetsz az ugy érdekében, hogy szerkesztesz egy jó hosszú adat és tápkábelt, és üzem köben dobálod, szönyegre, hátha összeszed annyi szektor hibát, hogy már cserélik.(#25652) ledgeri
Szvsz a milyen gépet vegyek, milyen alaplapot vegyek stb topikban kéne megkérdezni, itt hdd kkel, esetleg ssd kkel foglalkoznak.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz bundaska #25658 üzenetére
Elolvasid az1 1 hsz-t válassz onnan !
Adattárolásra érdemes valamelyik zöld et választani a kisebb zaj, és kevesebb fogyasztás miatt, ha nagy méretűt választasz akkor lasabb sem lesz ugazából.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz bundaska #25662 üzenetére
No ez viszont igaz.
Régebben én is szívtam már meg samsunggal is.
És éppen most szívom meg egy 2 tb os WD green el.
Vagyis hibás darabok mindenhol lehetnek.
És külön gáz, hogy amit tárolónak használunk keveset fut, és sokszor csak akkor jön elő valami, amikor már adott esetben komoly mennyiségű cucc tünik el.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz bundaska #25666 üzenetére
Nálam SSD ről bootol a rendszer, így a green hdd ék elég kevés üzemóra van bennük, persze van, hogy bent felejtem a gépben.
És állandóra benne van egy 500 2,5 -es as Wd Black Scorpio
4db sata fiók van, ez a kis ajtós változat amivel elvileg menetközben lehet csereberélni.Nem tartom kizártnak, hogy előfordult, hogy nem vártam meg míg leáll a hdd, és már szedtem is ki.
Lehet emiatt.
De legalább 2 hibás sector nem szaporodik már egy ideje, de az önteszt nem fut le olvasóegység hiba miatt.
De az adatok amiket próbáltam elérhetőek, és elég fürge is a hdd.Én azt mondom, hogy a Wd blue megfelel boot hdd nek, ha nem ssd ét akarsz tenni bele, WD Black -et csak akkor válassz, ha egy árban van, mert ugyan gyorsulni fog valamelyest, de nem annyit mint amennyivel többe kerül.
Adattárolónak, meg jó kérdés, én eddig a wd greenben hittem, igaz más green hdd ém még nem volt.
Egy biztos, hogy a topik elején lévőkkel nagyon nem lehet mellényulni.
A rendszer hdd nél arra figyelj, hogy egy 320 as tányérral, vagy egy 500 assal legyen, értelem szerűen 320-as vagy 500 as méretben , mert ekkor sürübb rajta az adat, és ezért gyorsabbVelocy raptor szerintem sem éri meg, akkor inkább az ssd.
(#17880) Predator2
Ahogy modod, párhuzamosan könnyebben futnak, indulnak a progik mint hdd esetében.
Ha nagyobb teljesítmény kell, akkor nagyobb cpu-t több ramot tegyél bele.Jól tudod, eme topik első hsz ében van több tesztre, cikkre mutató link azokon rágd át magad, utána már tisztán fogsz látni.
(#17886) franc0
A szintetikus teszt kit érdekel ?
A valós használat a mérvadó.(#17888) franc0
Akkor azt is nézd meg ugyanebben a tesztben, hogy a win 7 mennyi idő alatt kaparja össze magát !, Belinkeltem a 64 es kinstonom eredményét is.
És a tesztben benne van az új intel eredménye is,
Win 7 et asszem 1 mp különbséggel hozták be, ergo, hot mindegy milyent veszel, jelentős különbség nem lesz.
Ár és méret arány legyen jó, és viszonylag modern vezérlő legyen, ez a lényeg.(#17900) andree04
Első hsz !!! a Tesztek elolvasása, ami ott linkelve van, a Ph tesztek alatt az uj intel teszt elolvasása, és utána válassz egyet.Nem müködik, ajánljatok egyet !
Ha boltom van, ajáljam a legdrágábbat ?
Ha ki akarod veled tolni mutassak egy elavultat ?Nem, véletlen van odarakva az első hsz be, mivel akik itt válaszolnak, feltételezik, hogy az alapokkal tisztában vagy.
Win 7 es esetében mim. 64 gigasat mondanék.
Nézd meg ár / méret melyiknél kedvezőbbGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
zolynet
veterán
válasz bundaska #25689 üzenetére
intel x25-m 80gb: 250/70MB/s
buffalo 64gb: 230/80MB/s
kingston v100 64gb: 250/145MB/s
leginkább az olvasáson van a hangsúly, sztem ha vki sima hdd-ről vált ssd-re (nincs tapasztalatom, bár el tudom képzelni a videók és tesztek alapján) akkor csak a döbbenet ül ki a buksijáraLife is too short to stay stock!
-
mpierre
veterán
-
Zsivaagoo
őstag
válasz bundaska #36813 üzenetére
WD.
Jól szellőző házba menjen, megbízható legyen alatta a táp, a hőmérséklete maradjon max. 41 C fokon (30 fokos szobahőmérséklet esetén max. 44-45 fok). Akkor kitart és HDSentinel menjen mindig, hogy időben észleld, ha valami mégsem frankó.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
vond
MODERÁTOR
válasz bundaska #36813 üzenetére
Gondolom ez az 5 év garanciás 2 terás WD Red már nem fér bele (pedig nagyon jó deal lenne)...
Sajnos az 1 terásra jelenleg "csak" 3 év van, de ez lehet hogy pár nap alatt ismét felmegy 5-re... Mondjuk én még 3 év garival is sokkal inkább ezt venném 18-ért, mint a WD10EZRX-et 16-ért...
Az a Toshiba nem adattárolásra való, a linkelt Seagate meg egy vicc ennyi pénzért 1 év garival...
Bővebb infóért keress rá a topic-ban a WD10EFRX, WD20EFRX, és WD Red szavakra... Adattárolásra ezeknél az 5 év garanciás Red-eknél jelenleg nincs jobb vétel a piacon (szerintem)...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tibaimp
nagyúr
válasz bundaska #70521 üzenetére
Szia
Az a helyzet, hogy a WD pár éve a RED szériát szétválasztotta a "sima" Red és a Red Plus szériákra. A Red vonal viszont SMR-es rögzítésű lett, és az írás nagyon be tud lassulni (lásd egyel föntebbi hsz) így nem javasolt.
Ha WD Red család, akkor a Plus széria (amit keresel méret az WDxxEFZX) [link] , mert az maradt CMR, viszont emiatt drágább is lett.
Esetleg Wd Purple az is CMR, halk, olcsó(bb), 3 év gar.És: offline mentés! Ha fontosak az adatok!!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz bundaska #70524 üzenetére
Jó a Purple és annak is van PRO változata. A gar idő szerintem fontos, hogy meglegyen, de Te tudod, a Te pénzed.
Az offline mentés is fontos, itt kb. ezzel egyetért mindenki.
Van egy aranyköpés: Alapvetően kétféle ember létezik számtech-et tekintve, akinek már volt HDD meghalásból/vírustól adatvesztése, és akinek még nem. Ezt célszerű minimalizálni.
Nekem régen egy táp vittel el mindenemet, a haveromnak meg a laptopban lévő 2,5 colos ment tönkre és a gyerekek soha nem lesznek már 3-4 évesek a családi fotókon...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Telepíthető az iOS 18.1, megvan, mikor érkezik az Apple Intelligence
- Ukrajnai háború
- Android szakmai topik
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest