Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz Hysterycs #51150 üzenetére
Kingston:
Olvasási sebesség: 1500 MB/s
Írási sebesség: 900 MB/sSamsung :
Olvasási sebesség: 550 MB/s
Írási sebesség: 520 MB/sUI:
Samsungot választanám a több gari miatt, de ebben ki is fújt a dolog.
Meg mondjuk nekem elég is lenne az a írás olvasás ami nyújt.
Mostani 120 GB 840 Evo-m 470/480 MB/s tud több mint 5 évesen és az sata 3-as[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
jeni
félisten
válasz kissdani #51148 üzenetére
Murphy törvényét ismered?
igaz én is vettem egy Hynix márkájú 480GB NVMe SSD-t. igaz 19000Ft volt és szóban kaptam rá 3 hó garit.
elsőre nekem is bizonytalan volt aztán csináltam egy BIOS változtatásokat vele,és úgy néz ki nem lesz gond vele. remélhetőleg.
majd kiderül ,hogy megérte-e?ph2012
ha leveszed a burkolatot akkor látni fogod milyen csatik vannak rajta.
legtöbb esetben a sata csatlakozók elérhetőek. az m.2 kevésbé de lehet,hogy ez is kéznél van nálad ha leveszed és majd kiderül úgyis.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
860 PRO 256 GB 300 TBW 30000 Ft
860 PRO 512 GB 600 TBW 51000 Ft5 év gari egész jó árak főleg hogy terhelhető mindkettő elég szépen.
+ még jó a gari idő is.
Bár igaz hogy nem átlag felhasználásra készültek mint az EVO-k, ami az árukban és a TBW is megmutatkozik.
El lehet velük lenni egy ideig.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Frawly
veterán
válasz kissdani #51145 üzenetére
Ha csak a modellszámokat nézzük, a PM981-et venném. De! Mivel használt SSD-ről van szó, így a modell helyett sokkal inkább számít, hogy mennyit írtak rá, mennyi a kondíció, vannak-e hibák rögzítve a SMART-ban. Az eladótól kell kérni SMART értékeket. Azt érdemesebb a kettő közül venni, amelyik jobb állapotban van.
-
Frawly
veterán
A Pro-val az a baj, hogy átlag felhasználásra erősen overkill, és nem éri meg a felárat, amit kérnek érte. A legtöbb felhasználó nem ír fel 5 év alatt 40 TB-ot sem. Nekik csak arra jó egy ilyen Pro, hogy benne álljon a pénzük, de ne használják ki. Akkor már érdemesebb egy kétszer akkora tárhelyű MX500-at venni kb. azonos árban, nincs sebességproblémája, nem lassul be, és 100-360 TBW + 5 év gari van azokra is.
A Pro-nak még egy olyan előnye van, hogy sehol nem esik be a sebessége, konzisztensen tudja tartani szinte a maximumot a meghajtó teljes felületén, mert az MLC NAND miatt nem igényel túl sok cache-elést, de ez megint csak olyan spéci felhasználási területen jön ki, ahol nagy fájlokkal dolgoznak, meg sokat másolnak SSD-ről SSD-re. Bootidőknél, betöltési időknél egyáltalán nem érezni, hogy Pro, Evo, vagy Crucial MX van-e a gépben.
De mint szoktam mondani, attól függ ki mire használja a gépet. Meg az, hogy egy SSD jó-e, az legnagyobb részt az árán múlik. Meg lehet venni gyengébb SSD-t is, de akkor nem szabad sokat adni érte, ha pl. valami ultraakcióban fogod ki.
-
Amazonas
senior tag
válasz Szabikaa20 #51143 üzenetére
Akkor szerintem ez semmiképpen nem releváns a két meghajtó sebességének összehasonlításánál. Még egy 10k rpm-es HDD sem tudja általában olyan ütemben küldeni az adatokat, hogy megfektessen bármilyen alap, akár cache nélküli SSD-t - még több tíz gigányi file-ok esetén sem, mert általában pont a HDD-sebességére esnek vissza a cache-nélküliek hosszú íráskor.
SSD-ről SSD-re, USB 3.1 Gen2-es eszözről SSD-re, vagy RAM-ből SSD-re történő másolás esetén viszont már megvan az elméleti lehetőség a full SATA3-sávszél kihasználására (persze ez függ az alkalmazott file-rendszerektől, az oprendszertől, a chipset-től és a hardverkörnyezettől is). Egy ilyen tartós másolásnál azért már kiütközne a különbség (pl. családi full HD-videók átmásolása rokon SSD-jéről).[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Tegnap kibontottam az SSD-t akkor látom milyen apró ez.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Frawly
veterán
válasz KAMELOT #51165 üzenetére
Ja durva. Engem az mSATA lepett meg, az a legapróbb. Kisebb a szabvány M.2-esnél is, mivel nem olyan hosszú. Szinte tényleg pár hüvelykujjkörömnyi az egész, egy kis nyák 3 darab chippel és kifújt, van az egész 10 gramm. Sokat fejlődött a technika az IBM XT-be rakott, traktorhangú, batár MFM HDD-k óta.
Igazából a normál 2,5 colos SSD sem nagy, csak berakják egy házba, de ha onnan kicsavarozod, az is egy kisebb nyák és pár gramm.
-
Amazonas
senior tag
válasz Szabikaa20 #51164 üzenetére
Több tíz gigányi file-okkal tesztelj majd.
-
KAMELOT
titán
Hát igen brutál ez a M2 ssd. 5400rpm-es hdd-n van most a rendszer de 15 perc mire felfut rajta minden rendesen. Majd írok, hogy mik a tapasztalatok meg teszek be képet crystaldisk benchről.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Amazonas
senior tag
válasz KAMELOT #51170 üzenetére
Csak akkor azt majd a másik topikba, pls.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Volna észrevehető hatása játékok alatt, ha a hdd-t lecserélném ssd-re? A rendszer külön ssd-n van egyébként.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Frawly
veterán
válasz zolee0307 #51174 üzenetére
Abszolúte van. Gyorsabban tölt be a játék, meg ha olyan game-ről van szó, ami játékmenet közben is töltöget be pályarészeket, nem lesznek fps-független megakadások, mikrolagok. Nyilván, ha a GPU vagy a CPU gyenge, és kevés az fps, azon az SSD nem tud segíteni. Attól is függ milyen játék, mennyi adatot tölt be, egy Aknakeresőn pl. nem segít.
Igazából az SSD nem gyorsít, inkább fordítva, nem fogja vissza a rendszer teljesítményét, mint a HDD.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
2280-as SSD-ből mit érdemes venni? (480-512Gb méretben)
Jelenleg SK hynix SC308 SATA 256GB van a gépben. -
baro32
aktív tag
Szia
Egyszerűen bemásoltam a google-ba a típust amit írtál és azt olvastam ki belőlle hogy hiába m.2-es mert sata vezérlős:
SK hynix SC308 256GB M.2 2280 SATA Solid State Drive Model HFS256G39TND-N210A
Ha véletlenül ez az természetesen de a HD-Sentinel-progival be lehet azonosítani pontosabban.
Akkor ezeket az értékeket tudja elméletileg:
Features
Mfr Part Number: HFS256G39TND-N210A
Capacity: 256GB
Form Factor: M.2 2280
Interface: SATA
NAND Flash: N/A
Performance:
Sequential Read: Up to 540 MB/s
Sequential Write: Up to 250 MB/s
Random Read: Up to 95,000 IOPS
Random White: Up to 60,000 IOPS
Power Consumption:
Active Read: 2.3W
Active Write: 3.0W
Devslp: <3mvNa ha ez megvan akkor már tudsz mihez viszonyítani , én ebből csak annyit látok hogy SATA tehát nagyon gyorsabb úgysem lessz az olvasási érték a READ-az jó de az írási érték a WRITE-az itt elég lassú.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
zolee0307
őstag
válasz Morris #51180 üzenetére
Köszi!
Amazonas: Csak játékok lennének rajta, amivel játszok az a Planetside2, star citizen, elite dangerous. Csak frissítéskor lenne rajtuk írás (pát gb/frissítés). Ami érdekelne, a sima 2,5`` ssd-nek mennyire kell hűtés? Tehetem az alaplap tálca mögé?
Én ezeket néztem ki:
[link]Nem tudom ezek közül melyik lenne jobb választás?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Imy
veterán
válasz baro32 #51179 üzenetére
Csináltam róla egy képet, hogy mit tud:
Iletve amit kiolvasok Aida64-el:
Illesztőprogram leírása SK hynix SC308 SATA 256GB
Mit lenne érdemes venni, ami esetleg gyorsabb, vagy a notebookom esetleg gyorsabb lehet tőle:
Notebook: Dell Lattutude E54701. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 20-35e
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500Gb körüli
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Dell Lattutude E5470
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) Dell Lattutude E5470
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) minimum 3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Ami kijön a keretből, gyorsaság lehetőleg fontos lenne, főleg a fentinél gyorsabb -
törölt tag
Hali!
Kell valamit tudni a WD Green M.2 SSD-kről? Otthoni felhasználásra.
-
baro32
aktív tag
Természetesen az is jó lehet meg más tipusok is ez attól függ hogy akarsz-e azon 1-2ezret sporolni mármint a minőségen mert ugye a samsung 860evo bizonyított már ellenben az Adata több tipusai közt is elég sokat hallani meghibásodásokrol most nehogy félreérsd nem szarozom le csak nekem a Samsung az szimpatikusabb ennyi.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Frawly
veterán
válasz KAMELOT #51191 üzenetére
Ezzel több baj is van.
1) Nem biztos, hogy az ő gépe fogadja az NVMe SSD-ket.
2) Ha csatlakoztatni is tudja, nem biztos, hogy bootolni tud róla
3) Ha tud is bootolni, gondot okozhat a hűtés, kifejezetten, ha rosszul szellőző laptopról van szó, és ott nem tudsz hűtőbordát meg ventit tenni rá.
4) Lehet olyan átlag felhasználásra lesz, ahol nem fognak profitálni az NVMe sebességelőnyéből, és emiatt a 240 gigás SX8200 áráért jobban jár egy 500 gigás MX500-zal vagy 860 EVO-val, ami az ő felhasználásánál vagy gépében lehet semmivel nem érződik lassabbnak, de kétszer akkora tárterületet és TBW-t vesz vele együtt.
5) Az SX8200-zal, bár nem rossz SSD, de nincs sok tapasztalat még, alig 1-2 ember vett rajtad kívül, igaz panasz nem jött még rá
6) Mostanában több Adata meghajtónál lehetett hallani meghibásodásról. Nem tudni, hogy ebben az SX8200 is érintett-e.Ezért van az összefoglalóban a kérdőív, amit ki kell tölteni, akkor lehet megfelelő SSD-t ajánlani a konkrét pénzkereten belül.
Ennek ellenére én szoktam ajánlani az SX8200-at, ha valaki NVMe-t keres, és a Samsung, Plextor NVMe SSD-i nem férnek bele a keretbe. Egyébként a 480 gigás SX8200 a legolcsóbb helyen is 38k-nál kezdődik, de inkább 40k szokott lenni.
-
KAMELOT
titán
válasz Frawly #51194 üzenetére
Legnagyobb flash az, hogy most látom van M2 sata és MS NVME. csatlakozó felületük különböző.
SX8200 megvettem nem istudtam, hogy ez NVME. Még jó hogy a fatality X299 K6 lapomban ULTRA M2 van 3 darab és ez pont belemegy. Már betojtam, hgoy kell vennem PCIE daptert.(#51195) Szabikaa20: Ahogy írod. Átlag felhasználó abszolót nem veszi észre a különbséget. Kivétel ha HDD-ről váltasz SSD-re mint én jelenleg!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest