- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
bobalazs #51248 üzenetére
Ja, akkor ne foglalkozz ezzel. Ha átlag felhasználásra lesz, OS fut róla, meg böngésző, átlagos progik, játékok, nem fogod érezni, hogy mennyi a szekvenciális sebesség, boot/betöltési időkben nem lesz lassabb egy belassulós meghajtó egy nem belassulóshoz képest. Csak azokat a programokat érinti, amelyek nagy fájlokkal dolgoznak (azok közül sem mindet, mert a játékokat nem fogja), meg azt, ha sokat másolsz fájlokat SSD-ről SSD-re. Ha ez utóbbi szempont, akkor az Intel Optane SSD-ket is nézegetheted, azok piszok drágák, de elég bajnok sebességűek.
Nem baj, ha érdeklődés, a kérdőívet az összefoglalóban töltsd ki, milyen gépbe lesz, mekkora keretet terveznél rászánni, milyen felhasználásra.
-
Raymond
titán
válasz
bobalazs #51246 üzenetére
Ket fajta cache van ha van - az egyik a kis mennyisegu DRAM cache ha kell a controllernek vagy egyaltalan opcio es a masik az ujabb TLC-t termekeknel bizonyos mennyisegu NAND SLC-kent mukodik. Az elobbi vagy kell a mukodeshez vagy jol jon rovidebb random irasoknal, az utobbi mind a random irasoknal es mivel alltalaban tobb GB-rol van szo a hosszabb irasoknal is hogy a TLC NAND lassusaga ne jojjon elo.
Ez nem SATA dolog, mindegy hogy az SSD 2.5" SATA, M.2 SATA vagy epp M.2 NVMe, ez a controller es a NAND kombinaciojabol adodik (lasd pl. Intel 660p). Plusz a konfiguracio is mas lehet meg ha ugyanazokat a komponenseket is hasznaljak aszerint a gyarto mit dontott.
A regebbi MLC-s Pro-k amiket a kollega is emlitett jok, de az aruk is ahhoz van merve. Ezert nem mindegy hogy tenlyeg kell-e az a sebesseg vagy csak azt gondolja valaki hogy kell. A felhasznalas mondjat ha leirod akkor jobban el lehet donteni. Vagy ha nem es megvan a keret akkor siman megvenni a Pro-t
-
-
Frawly
veterán
válasz
bobalazs #51246 üzenetére
Gyorsabb MLC NAND van rajta, ami nem igényel cache-elést, végig tud tartani egy tempót. Meg a vezérlő is elég gyors fajta. De ezek a Pro meghajtók elég drágák, dupla annyiban kerülnek, mint az átlag felhasználásra szánt modellek.
De ha neked fontos, hogy ne lassuljon be és minél gyorsabb legyen szekvenciális sebességben, akkor Samsung 970 Pro, vagy Plextor M9PeG, M8PeG.
Egyébként milyen felhasználásra kell neked a stabil 500+ MB/sec sebesség beesés nélkül?
-
válasz
Raymond #51244 üzenetére
Ez csak a sata 3as meghajtókra vonatkozik hogy ennyire drasztikus az írási sebesség esés a cache megtelése esetén?
Ez alapján mely ssdket ajánlod, ami garantáltan nagyobb írás sebességet hoz nagy méretü fájlok másolása esetén?Frawly
És miért nem? Miben más annak a technológiája?
-
Raymond
titán
válasz
bobalazs #51243 üzenetére
"Mely sata 3as flash meghajtók képesek a cache megtelés után is stabil 4-500 mb/s írás tempót diktálni?"
Egyik se.
Az osszehasonlitasod pedig nem a TLC (cache) vs MLC teljesitmenyt mutatja hanem azt hogy az SP550-nel csak a fele csatornan megy a kommunikacio ugyanis az ujaknal a kiskapacitasu modelleknel legtobbszor mar csak max 4 csatorna van hasznalva ugyanis nincs NAND a tobbirekotve (ha lenne akkor mar nem 120-128GB lenne a termek).
Szerk: sot, ahogy nezem az SP550-ben hasznalt SM2256 nem is tud tobbet negy csatornanal.
-
Mely sata 3as flash meghajtók képesek a cache megtelés után is stabil 4-500 mb/s írás tempót diktálni? Írják ezt valahol az ajánlókban?
Illetve miért 1 gb-os adatszettel mérnek ha sokkal valósabb képet ad egy 10 gb ot adat set tesztet futtatni, látványos a lassulás, ugyanis a cache betelése után tlc meghajtók esetén, a sandforce-ot nézve meg, nem 0-fillel mérve szintén nem estem hasra a 150 mb/s írás méréssel.
Adata SP 550 (TLC meghajtó)Vertex 3 (MLC meghajtó)
Intel 530 (MLC meghajtó)
-
Emperor_
addikt
válasz
dimitrov68 #51238 üzenetére
Olvasnivaló telepítés előtt.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Szia,
alapvetően egyetértek Frawly ajánlásával, az MX500 az egyike a sűrűn ajánlott SSD-knek, viszont, ha kitöltöd az Összefoglalóban lévő kérdéssort, akkor még több termék is szóba jöhet, mert ajánlani csak az igényeid pontos ismeretében lehet a legjobban.
Nem éppen mai a konfig, amit leírtál, ezért gondolom, hogy az MX500 esetleg overkill lehet.Nem tudom, mióta megy az a DEER táp, de ha veszel a gépbe egy SSD-t, akkor azért azt is ajánlott lecserélni legalább valami alap, minőségibb tápra (pl. FSP). A a tápos topikban szívesen segítenek neked. Annak a topiknak az Összefoglalójában is vagy egy kérdéssor.
-
Frawly
veterán
válasz
Biztos vagy benne, hogy ez MA720-as lap? A Gigabyte nem tud ilyen alaplapról. Kizárólag olyan gyanús helyeken bukkan fel, mint az aliexpress.
Elvileg bármilyen SATA3 SSD jó bele, de mivel régebbi AMD-s lap, ezért az alaplapi SATA vezérlővel lehetnek gondok (pl. nem megy az AHCI), meg pl. az ilyen vezérlők gyakran inkompatiblisiek a 860 EVO-val. Így én első körben Crucial MX500-at ajánlok ebbe a gépbe.
-
dimitrov68
csendes tag
Lehet nem jó helyre írok, de tanácsot szeretnék kérni. Adott egy konfig, amibe ssd-t szeretnék tenni. Milyet vegyek, illetve át kell e állítani valamit a biosban?
Köszönöm a segítséget!
A gép:
ATX Midi torony+450W DEER tápegység, Gigabyte MA720N alaplap (SAM2/AM3 CPU, 4.0GHz HT, 7.1 Hang, Gigabit LAN) AMD Athlon 2 X4-620 CPU (2,8GHz, 2MB L2 Cache), 320GB HDD, 2GB DDR2-800MHz Ram -
Frawly
veterán
válasz
veber0937 #51235 üzenetére
Ezek a belépős 120 gigás SSD-k mind egy árban vannak, tényleg csak párszáz forint van közöttük maximum, de még sokszor annyi sem, ha a legolcsóbb helyen veszed. Fontold meg a 240-250 gigásat is, azt értem, hogy marad benne HDD is, de mégis csak jó, ha több minden tud futni az SSD-ről, meg a nagyobb SSD-k gyorsabbak is, meg később növöd ki, és árban megint csak alig 2-3 ezres különbség van sokszor.
Az UV500-nak van egy előnye, amit nem írtam, azt lehet 5 év garival venni, bár lehet sok bolt nem adja meg rá, csak a 3-at.
-
Frawly
veterán
válasz
veber0937 #51233 üzenetére
A WD Green a létező leglassabb SSD. Akkor inkább BX500, vagy Kingston A400 helyette. Azok sem bajnok sebességűek 120 gigás kiadásban, de elfogadhatóbb a sebességük, és nem is kerülnek sokkal többe.
Az SU800 esetleg, ha nem aggaszt, hogy utóbbi időben sok meghibásodott Adata-ról lehetett olvasni.
-
veber0937
tag
Hi
Átnéztem a forumot, de okosabb nem lettem, op rendrszernek kellene egy ssd 120gb egy e4500 procival szerelt gépbe elég a 120 gb ezeket néztem:
KINGSTON 120GB UV500 SATA 3
ADATA 128GB Ultimate SU800
WD 120GB Green SATA 3 2.5"
vagy esetleg ez: WD 240GB Green SATA 3 2.5" -
Nuada herceg
őstag
válasz
#65537792 #51226 üzenetére
Hát szerintem az újabb kábelek már jók...
Az én esetemben például régi piros színű kábelről van szó. (lehet a szín nem jelent semmit)
A másik, amire lecseréltem, szürke. De annak a csatlakozójára rá is volt írva, hogy Sata 6G.
Lehet a másik kábel még régi szabvány volt, és az csak a 3G-t tudta.
Szerintem ilyen jellegű lehetett a probléma. -
Frawly
veterán
válasz
#65537792 #51226 üzenetére
Általában sehogy. Bár azért lehetnek jelek, ha törött, repedt, a csati nem szorul rá rendesen a csatlakozóra, hanem lötyög rajta. De elképzelhető, hogy úgy sz4r a kábel, hogy kívülről teljesen patentnek néz ki. Általában kábelhibánál átviteli hibákat jelez a SMART, jelen esetben csak a sebesség nem volt optimális.
-
Frawly
veterán
válasz
Nuada herceg #51225 üzenetére
A Flash SSD topikban folytassuk. Örülök, hogy a sebességrésze megoldódott.
Ha valóban 66 fokos, annál már azért elég forrónak kell érezzed. Nem annyira, hogy égessen, meg az ujjad elkapjad, de azért forrónak, bár az is igaz, hogy a tokozás lefogja valamennyire a hőérzetet.
A hőm.-nél a gyári program által írt érték irányadó.
-
poci76
aktív tag
A lap tetején ez olvasható: Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
-
törölt tag
válasz
Nuada herceg #51225 üzenetére
Basszus. És egy kábelról hogyan tudom megállapítani ránézésre, hogy milyen?
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Frawly #51223 üzenetére
Na közben annyi a sebesség kérdés megoldódott.
Kicseréltem a kábelt. Valószínűleg az előző az valami régi lehetett.
Nem gondoltam volna, de utána jobb lett a helyzet. Még jó, hogy volt itthon ilyen kábelem.Viszont még mielőtt írtad, hogy hogy ellenőrizzem le a hőmérsékletet, úgy tettem.
És hát meleg volt egy foltban. Nem sütött, nem volt kellemetlen ott tartani az ujjamat, de jóval melegebb volt, mint a régi ssd-m. Igaz, pont akkor néztem amikor töltöttem le rá vagy 30 gigát. A másik meg úgymond üresjáratban ment. Hát nem tudom, engem zavar ez a hőmérséklet. Még ha 50 körül lenne, egye fene. De ilyen 66 környéke az sok. Bár az aida olyankor "csak" 50-et mutat.
Lehet a szenzor sem pontos.
Na nem offolok itt tovább!
Kipróbálom azt a programot amit írtál.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Frawly
veterán
Valóban, csak a benchmarkképet néztem, nem olvastam mi van aláírva. Bár azt nem írtad, hogy milyen felhasználásra lesz, miben korlátoz a mostani SSD sebessége, ugyanis nem tűnik azért rossznak. Rendszeresen másolsz nagy fájlokat? Videóvágás, virtuális gép telepítése/állapotának visszalapozása, esetleg nagy RAW fájlok szerkesztése? Sokat másolsz nagy fájlokat SSD-k között vagy SSD-ről SSD-re?
A keretedbe 480-512 gigás NVMe-ből a Crucial P1 fér bele, de az is egy belépő kategóriás, ami a rendszer RAM-ot használja, meg 3D QLC, bár a SATA-soknál gyorsabb. Meg a Transcend 110S, amivel megint nincs tapasztalat, annyi biztos, hogy a P1-től is kicsit lassabb. Illetve az Adata SX7000, SX6000, amik rendre lassabbak a fenti kettőnél, bár a SATA-soknál szintén 2× nagyobb számokat kapsz benchmarkokban.
Az Adata Gammix S10, S11 kicsit kilóg már a 35k-s keretből, az igazán ajánlott Samsung 970 EVO meg már 5k-val több. A 480-512-es méretkategóriában még nagyobb a feláruk a x4-es NVMe-knek, mint 120-250 gigás méretben. Meg még mindig ott van, hogy nem tudjuk, hogy a géped tudja-e x4 sávon hajtani az SSD-t, vagy csak x2-őn (amivel feleződik a sebesség).
De ha csak átlag felhasználásra lesz (Windows fut róla, böngésző, médialejátszó, irodai programok, játékok), akkor 500 gigás Samsung 860 EVO-t vennék bele 5 év garival. Nem rossz az MX500 sem, de az M.2-es kiszerelésben nagyon melegszik, emiatt nem ajánlom. Átlag felhasználásnál nincs érezhető sebességkülönbség az M.2 SATA és NVMe között, hiába mutatja a benchmark, hogy az egyik 550 MB/sec-cel megy, a másik meg 3000 megával. Ez bootidőben, betöltési időkben nem látszik, csak nagy fájlok kezelésénél, ami átlag felhasználásnál nem sűrűn jön elő.
-
Frawly
veterán
válasz
Nuada herceg #51220 üzenetére
Amit még megnéznék, hogy kézrátétellel ellenőrizni, hogy tényleg forró-e. Jó, mondjuk a háztól nem annyira érezni, de van rá esély, hogy igazából nem 66 fokos az, csak valami szenzor mér félre vagy firmwarehiba miatt mutat többet a valós értéknél.
A sebességeket ne AIDA 64-gyel nézd, hanem a Crystal Disk Mark 6-os verziójával (abból is minél újabbal), meg esetleg a ATTO Benchmark legújabb verziójával csinálhatnál még mindkettőről képet.
Természetesen a BX500-nak gyorsabbnak kéne lennie, újabb vezérlő, négyszer annyi NAND között párhuzamosíthatja a lemezműveleteket, mivel 4×-es a mérete a V300-adhoz képest.
-
Nuada herceg
őstag
Bocsánat hogy megint írok. Nem akarom itt a gondommal teleírni a topikot.
Csak két képet mutatnék, aztán ennyi.Az első, hogy Crucial saját programja is melegnek mutatja az ssd-t.
A második pedig, hogy Aida 64-ben csináltam egy sebességtesztet a 2 ssd-ről.
Nem kellene gyorsabbnak lennie, mint a kingstonomnak?
Ennyi. Ha valakinek van tanácsa, tippje, szívesen fogadom, olvasom.
Akár privátban is. -
sutyi^
senior tag
Tiszteletem az uraknak.
Budget NVMe kategóriában Kingston A1000-en kívül van még esetleg más alternatíva, amit érdemes megnézni?
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Nerazim #51213 üzenetére
Köszi az infót, de egyáltalán nem örülök neki!
Most szellősebben szereltem fel! Nincs odaszorítva az oldallaphoz. Hogy tudjon mögötte is szellőzni.
De megint semmi. Elkezdtem rá letölteni egy játékot a steamről, egy darabig 34 fokos volt. Bár már a gép beindítása után is.... Aztán meg felment 63-ra. De percek óta annyit mutat, nem mozdul semerre. :/
Ja nem, mert már 66 fokos... Mit csináljak, hibás lehet?
Legfrissebb firmware van rajta. -
baro32
aktív tag
Figyelj én azt vettem itt észre hogy te kimondottan tárhelykapacitást NÖVELÉST szeretnél végrehajtani legalább is az első kérdésedből ezt olvastam ki.
Szerintem olyan csatisat rakjál bele ami gyárilag szerelve volt a gépedben mert avval biztosan működni fog.
Hidd el tapasztalatból mondom nem lenne érdembeli gyorsulás a SATA-hoz képest az csak kimondottan abban az esetben lenne ha 2db Nvme SSD-közt lenne adatátvitel de mivel nem ez áll fent ezért felesleges.
Példaképpen leírom nemrégen laptopcserén estem át és nagyon örültem neki hogy már ezek a modern Pcie Nvme SSD-van benne gyárilag Toshiba xg5 (3000-1050 gyári ) értékekkel bíró és hidd el nem gyorsabb a rendszerem mint amikor Intel 520s (540-520) értékkel bíró sebességű SSD-t használtam. -
Imy
veterán
válasz
Frawly #51206 üzenetére
Pedig tegnap kitöltöttem.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Szabikaa20 #51195 üzenetére
Az attól függ, hogy mit értesz átlagfelhasználó alatt.
Ha egyszer-kétszer a jövőben sor kerül majd full HD-videók (félve mondom ki: filmek
) csereberéjére SSD-n, gyors pendrive-on, akkor azért tudnak kellemetlen meglepetést okozni a cache-nélküli meghajtók, amikor másolnak rájuk...
-
jeni
félisten
válasz
ph2012 #51201 üzenetére
Klónozó programmal te is megtudod csinálni.Szerintem egy 500Gb SSD-t tegyél oda be.
Itt vannak infók erről. -
Nerazim
őstag
válasz
Nuada herceg #51210 üzenetére
Csak egy kis mellekinfo. En ma teszteltem jatek alatt egy Metisben a BX500 az es kb 45 fok lehetett max a homerseklet. Pedig a Metis koztudottan nem jol szellozik es nekem be van szoritva a tap es oldallemez koze. Igaz a teteje ki van vagva a kuckomnak
-
Frawly
veterán
válasz
Nuada herceg #51210 üzenetére
A Crucial gyári programját szedd le, az meg tudja nézni milyen fw van rajta, van-e újabb, ha van, tudja frissíteni.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Morris #51205 üzenetére
Fogalmam sincs hogy melyik firmware van rajta.
Azt sem tudom, azt hol kell megnézni, vagy ha kell, akkor hol tudom frissíteni.De holnap utána olvasok, pótolom a tudatlanságom..
Köszi szépen a tippet.
Frawly köszönöm neked is.
Holnap akkor letöltöm a betat. Hátha azzal jobb lesz a helyzet.
Szerintem is sok az a 66 fok. A rendes vinyóm alig megy 50 fok fölé. Az új ssd meg a régi fölött van. Mármint belülről a házban a falon, lapjával. Szóval nincs melegebb helyen mint a régi. Mégis munka közben huszon fokkal melegebb...Na a többit már holnap. Mégegyszer köszönöm a segítséget, nem vagyok járatos ebben a témában.
-
Frawly
veterán
Ez s Hynix egy M.2 SATA SSD. De most, hogy látom, hogy ez ennyire nyugtalanít, utánanéztem neked. A noti kézikönyve, netes specifikációja csak annyit mond, hogy támogat M.2 PCIe SSD-ket is, de a fajtáját nem írják, sem a méretét. De találtam egy fórumot, ahol egy tag írja, hogy ő tett bele pont ebbe a Latitude E5470-be Intel 760p-t, az egy szabvány méretű (2280-as) NVMe SSD, szóval a géped tudja fogadni ezeket is (bár azt még mindig nem tudjuk, hogy mekkora sávszélességen). De keretet még mindig nem írtál, hogy mennyit költenél rá, és milyen programok futnának róla.
(#51205) Morris: az új fw nem fog azon segíteni, ha az adott progi nem ismeri az SSD-t. De a melegedésen lehet, hogy segíthet, annyiból nem rossz ötlet, ha van hozzá újabb fw, érdemes lehet mindjárt az elején felrakni, amíg nincs még adat a meghajtón.
-
Frawly
veterán
válasz
Nuada herceg #51204 üzenetére
Az 5.30-as HDS sem elég friss. Az 5.30.4-es bétát töltsd le, az már ismeri a Crucial BX500-at, a hőfokokat is helyesen kéne kijeleznie, de a biztonság kedvéért nézz rá Crucial SSD Executive-val is. Az a 66 fok nem vészes, de elég soknak tűnik.
-
Frawly
veterán
válasz
KAMELOT #51196 üzenetére
Akkor csak mákod volt. Pont ez benne a megtévesztő, hogy egy bevágáson kívül a csatolófelületük sem különbözik, az M.2 NVMe simán belemegy egy M.2 SATA foglalatba, csak a gép nem lát belőle semmit.
Az az X299-es lap elég új, meg elég felsőkategóriás, az jó hogy viszi teljes sávszélességen. De sok ember akar úgy NVMe-t venni, hogy valami régebbi gépe/lapja van, aztán derül ki, hogy van nem is támogatja a gép, vagy valami feles, negyedes sávszélességen, mert még csak PCIe 2.0-ás foglalat van benne, meg csak x2 sáv, meg ilyenek.
A helyzetet súlyosbítja, hogy az adott gép, alaplap kézikönyvében sem mindig írják le, hogy miket támogat. De pl. olyan régi laptopról is olvastam már, ami csak M.2 PCIe AHCI SSD-ket fogadott, azaz sem az M.2 NVMe, sem az M.2 SATA nem jó bele. Ha valaki ilyet fog ki, és nem olvas utána, az nagy szopófaktor.
-
Frawly
veterán
Sehol nem írtam, hogy a tiéd nem fogadja, mivel nem töltötted eddig ki a kérdőívet, nem írtad, hogy milyen gépbe kéne. Csak megemlítettem általánosságban, hogy addig nem érdemes NVMe-t ajánlgatni, amíg nem tudni, hogy egyáltalán megy-e.
Így a link alapján a tiéd kezeli, de pl. az nem biztos, hogy teljes sávszélességen. Lehet igen, lehet nem, most nincs türelmem a noti kézikönyvének és service manualjának a legmélyén bogarászni, hátha nincs is benne, vagy csak a csillagozott, apróbetűs lábjegyzetben.
Mindig amondó vagyok, hogy a kérdőívet töltsd ki, mekkora a rászánt maximum pénzkeret, milyen felhasználásra lesz.
-
Morris
veterán
válasz
Nuada herceg #51202 üzenetére
Firmware mikori?
Én 1 hete vettem egy ilyet. Azt javasolták, hogy frissítem, ha nem a legújabb van rajta.
Meg is tettem. -
Nuada herceg
őstag
válasz
Szabikaa20 #51203 üzenetére
Ja, hogy ilyen jellegű probléma is lehet?
Hát letöltöttem most a legfrissebbet. V 5.30 (9417)
Most is ugyanazt mutatja a kondícióra.
Viszont megnéztem a hőmérsékletet is. Az Aida 64 is annyit mutat, mint a sentinel.
Most másolok rá adatokat, 66 fokos.Az nem sok egy ssd-nek? Vagy mennyi az optimális?
Köszönöm a segítséged. -
Szabikaa20
őstag
válasz
Nuada herceg #51202 üzenetére
Melyik HDD Sentinellel próbáltad?A legójabb kell ahoz a Crucialhoz!
Még egy fél órája fent volt az 5.30.4-es is amibe direkt Crucial BX500 is belett téve,béta verzió volt...most valamiért nincs fent,de akkor probáld az éppen elérhető legújabbat[link] -
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Nézelődtem a fórumok között, melyik áll a problémámhoz legközelebb, de ezt találtam.
Remélem nem nagyon eltérő téma.
Egy ssd-t vásároltam a mai nap. Egyet már használok, egy 120 gigás kingstont kb vagy 4 éve, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Most egy Crucial BX 500-as modellt vásároltam a játékaimnak, itt az aprón.
Garancia nélküli, de bontatlan csomagolás, gyári állapot. (?)
Beszereltem, leformáztam. De már láttam, hogy közben is villog a HDD sentinel.
Végeztem, megnéztem mi a gond, az írja, hogy 0% a kondíció.
De persze üzemidőre 1 órát ír, amit a gépemben volt. De viszont hőfokot is össze-vissza mutatja.
Vagy lehet hogy pontos, de akkor túl meleg. Formázás után, de később is 54 fokos volt. Aztán pár perc múlva mutatott harminc valamennyit is.
A másik ssd-m 50-ig sem ment fel. Meg a hőmérsékletnél megnéztem, azt írja, hogy a teljes élettartam alatt a legmagasabb hőmérséklet 74 fok volt!
Megnéztem az ssd lifeal is, az viszont 100%-ot ír kondícióra.
Szerintetek mi lehet a gond? A hhd sentinel ír valótlan dolgokat, vagy az ssd-vel lehet baj?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
ph2012
senior tag
Gondolkodom, hogy a laptopban kicserélem a HDD-t 250 GB SSD-re.
Tudnátok ajánlani olyan boltot ahol megnézik a laptopban, hogy milyen SSD-t kell vennem, megveszem az SSD-t, beszerelik a laptopba és a korábbi Windows 10-et áttelepítik az SSD-re.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest