- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toca22
csendes tag
válasz
Toca22 #93458 üzenetére
Nem bírtam szerkeszteni, de eljutottam az 1.hszig szóval újra próbálom:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
1 szintes ház 110 nm - nagyjából négyzet / téglalap alakú.
A net jobb sarokba jön be (K sarok) majd, onnan ethernet vezet minden szobában.
Ytong falak 20cm vastag minden belső fal.
Nyugati oldali utolsó szobában szeretnék egy Wifit ami a NY nyiló teraszra jó wifit ad.
Északi oldalra is szeretnék egy Wifit ami az ÉNY - ÉK tartó kertet lefedi.
Gondolom a központi K sarokba is érdemes lenne hasonló routert tenni.Kérdés: Nem tudom lehet az É szobába elég egy erős router ami lefedi az egészet.
Ami fontos alapból Digi lesz, de lehet egy ideig Mobilnetről kell dolgoznom.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Szerintem most egy se, talán 1 iPhone, de a közel jövőben törekednénk erre, hogy ilyen deviceok legyenek vásárolva szóval szempont lenne.
Wifire várhatóan majd kb 10-12 device kapcsolódna. Okos deviceokat később lehet addolnék majd.
A központban viszont bejön majd később IP kamera illetve egy Homecenter / NAS szerűséges is szeretnék összehozni.
Illetve a NY oldali routerre lenne rákötve majd a TV / PS bármilyen más eszköz.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Otthon 1000mbites csomag lesz, nyilván annyit nem tud.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Olyan 100000 körül ha kijönne a 3 router (gondolom annyi kell) az lenne a jó, de beletudok jobban nyúlni a zsebbe ha muszáj csak jövőt álló legyen.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Később majd okosítom a házat, nem tudom, hogy ahhoz van-e bármi ami fontos szempont csak én nem tudok róla.Köszi a segítséget és sorry az első kommentért.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest