- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Tanácsot kérnék tapasztaltaktól:
Docsis gateway (Arris TG2482) wifijéhez csatlakoztam eddig.
Viszont, kipróbáltam bridge módban és betettem egy TP-Link C6 AC1200 (V 2.0)-r routernek. A problémám, hogy a jobb térerő ellenére is (és sebesség tesztek tanúsága szerint is abszolút jó link sebesség mellett), wifi-n keresztül rosszabb volt játékok alatt a ping és a jitter is magas volt, mint mikor csak az Arris gateway wifijét használtam. Vezetéken keresztül kijön a TP-Link jobb teljesítménye, csak wifin rosszabb. (Ugyan az Arris specifikációjából azt feltételezem, hogy komoly wireless hardver van a gatewayben, de hogy a TP-Link érezhetően gyengébben muzsikáljon már egy 100-as nettel, miközben a teszt erejéig csak egyedül én, 1 kliensként csatlakoztam a routhez.... kicsit kiábrándító.... Jah, és interferenciára sem igazán lehet fogni, a kertvárosi alacsony EM zaj miatt...)
Van javaslatotok olyan routerre, aminek a WLAN-WAN közötti teljesítménye jobb a TP-Link C6 AC1200 V2.0 képest? De, nem AC2400 vagy AX3000-re gondolok példának okáért. A netünk csak 100mbit és nem is kell több. Amire gondolok: jobb wireless NIC és/vagy combosabb központi SOC, hogy késedelem és torlódás nélkül jöjjenek menjenek a csomagok.
Ugyanis itt feltételezem a rendszer gyengeségét, lévén, hogy a Tp-Link router & Arris bridge mód LAN-WAN teljesítmény jobbnak tűnik a szimpla Arris gateway felálláshoz képest.
Ui.: vagy user error. De szkeptikus vagyok, mert minden beállítást kétszer is ellenőriztem, mert nem akartam elhinni a tapasztaltakat... 1 órán belül vissza is állítottam mindent a régiben.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest