- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pimmi
senior tag
Mozilla Thunderbird
Miért nem fogad üzeneteket a Thunderbird levelezőm?
Hogyan tudom beállitani,hogy jelezze mikor e-mailem érkezett,ne kelljen mindig megnyitanom!? Freemailos vagyok! ?Windows 10
32 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor -
melan
senior tag
Sziasztok! Sok-sok éve használom a TB-öt, és most a munkahelyen bevezettük az outlookra épülő rendszert, azonban a teljeskörű használata úgy vettem észre, hogy nem "közvetlen", hogy úgy mondjam. Feltettem a "Bagoly" elnevezésű kiegészítőt, amivel minden flottul működik, azonban fizetős. ez nem is lenne probléma, de amikor fizetnék, akkor egy "Cannot read properties of undefined (reading 'total')" hibaüzenet fogad, akár PayPallal, akár kártyáról fizetnék.
Mi lehet a probléma?
-
Ablakos
őstag
A profil export lehetőség nem menti a kiegészítőket. Külön be kell újból emelni ezeket egy új telepítésbe. Lehet ezt is valahogyan menteni?
-
kabelmania27
félisten
válasz
kabelmania27 #9550 üzenetére
Kimaradt a hsz-ból, hogy pop3-as kapcsolatra van beállítva a levelezőprogram.
-
kabelmania27
félisten
válasz
peter889 #8763 üzenetére
Tudom régi hsz, viszont ehhez a hsz-hoz kapcsolódik a hsz-om.
102.15.1 32 bites verzióról 64 bitesre egyszerű volt az átállás. Első kőrben telepítettem ugyanennek a verziónak a 64 bites változatát c:\Program Files\Mozilla Thunderbird mappába, a telepítő alapértelmezésben a 32 bites programot akarja frissíteni ezért fontos a célkönyvtárat átállítani, utána tovább gombra kell kattintani, telepítés után elindul a levelezőprogram, utána behozta az üzeneteket, minden úgy volt ahogy a 32 bites verzióban be volt állítva, csak a frissítési beállításokra érdemes egyből ránézni mert nekem egy idő után visszaállt a frissítések automatikus telepítésére. Utána el lehet távolítani a 32 bites verziót. Stabilabban működik a 64 bites verzió, indításkor mindig lekérdezi a levelet, míg a 32-es verzióval indítás után néha még a letöltés gombra kattintás után sem csinált semmit.
Néha érdemes a súgó / több hibakeresési információ/ indítási gyorsítótér törlésére kattintani, 64 bitesnél ritkábban van erre szükség, ez a lehetőség firefoxnál is segít. Gmail címnél gyorsabban kérdezi le a leveleket, ha nincs bepipálva a kiszolgáló beállításainál az üzenetek megtartása a kiszolgálón.
A thunderbird frissítést letiltottam, ehhez létre kellett hoznom egy policies.json szövegfájlt ezel a tartalommal:{
"policies": {
"DisableAppUpdate": true
}
}
majd a c:\Program Files\Mozilla Thunderbird könyvtáron belül létre kell hozni egy distribution mappát, majd ebbe bemásolva letiltható a frissítés, firefox esetében is ugyanígy kell eljárni. -
Tamy
senior tag
válasz
Ablakos #9546 üzenetére
Jelenleg ezt látom a GCalTab kiegészítővel, ez megegyezik a Provider for Google Calendar által megjelenítettel. Nekem csak naptár szinkronra kell, azt a jelek szerint tudja. A Provider más gépeken remekül működik, ezer éve használom, eddig itt is ment, nem tudom mi találta. Ezen a gépen még W10 van, tervben van a 11-re átállás, csak még nem volt rá időm, akkor már a 64 bites TB-t rakom fel, lehet, hogy adok még egy esélyt a Provider-nek, de a lényeg, hogy most pont ugyanúgy működik, ahogy korábban.
-
Ablakos
őstag
A gcaltab csak webes felületen megnyitja a google calendart. Szerintem ez nem a TB beépített naptár felülete, hanem a google sajátja. Erre több más kieg is képes.
A provider jóval több ennél. pl a leveleket képes a beállított google fiók naptárjába elhelyezni stb. Egyébként nekem a 136-os verzió van és azzal működik a provider. -
Tamy
senior tag
Legfrissebb TB (128.8.1esr, 32 bites) tegnap óta nem mutatja a Google naptárban az eseményeket, és nem is enged újat létrehozni, szürke az ablak. Eddig működött, telón látom, munkahelyemen, ahol szintén TB-t használok, látom, ahogy webes felületen is. Az ünnepnapokat mutatja, de az eseményeket nem. Többször újraindítottam már a programot, és a gépet is, próbáltam eltávolítani, majd újra hozzáadni a naptárat, de nem segített. Mi lelhette?
-
Pár napja az egyik kezelt postafiókban furcsa dolog történik, mai frissítés után IS, 128.8.1esr. Látom, hogy vastagbetűs a fiók neve (olvasatlan levél van benne), de amikor a Berkezett üzenetek mappára kattintok abban nincsen új levél. Sőt, sehol sem látszik új levél (szemét, archívum, almappák), noha a levél számláló mutatja a többletet. Mintha valami megjelenítési beállítás mászott volna el.
MI lehet a hiba/beállítás, amiért nem jelennek meg a mappában az új levelek? -
Penty
aktív tag
válasz
liszi70 #9541 üzenetére
Úgy néz ki, hogy függhet tőle.
Nem nagyon értek ugyan hozzá, de úgy tudom, hogy IMAP-nál letöltődik a gépedre minden úgy, hogy közben a szerveren is ott marad minden. Magyarán szinkronizálódik a két dolog. Ha törölsz valamit a gépeden, törlődik a szerverről is. POP3-nál meg letölti a gépedre a leveleket, de ha beállítod, akkor meghagyja a szerveren is. -
Hát, akkor ennyi, nálam a legfrissebb 128.8.0 van win alatt. Lehet, hogy kivették belőle az állítási lehetőséget.
Nem értek hozzá, de nem az IMAP a leginkább ajánlott? Azt hiszem az átállításnak vannak következményei, nem akarnék több kárt, mint hasznot. Függhet a törlési időopció attól, hogy IMAP vagy POP? -
Azt be lehet állítani, hogy adott postafióknál X idő után törölje magából a leveleket a Thunderbird, de a postafiókból NE. Tehát ha belépek weben a postafiókomba, ott legyen az összes ímél, csak a PC-n lévő progiból törlődjenek automatikusan X idő után.
-
pimmi
senior tag
?????????????
.2018.03.06.-án stroke-ot kaptam,korlátozottan tudok beszélni,nehezen tudok kommunikálni.
Ettől függetlenül ha bármiben tudok segíteni,bárkinek szívesen ha kicsit korlátozottan is.köszönöm a türelmét és megértését. -
Ablakos
őstag
(gmail fiók) Van egy "Küldés később" lehetőség levélírásnál. Azt gondoltam a gmail ütemezéshez hasonlót kínál. Erre nyomva nyomtalanul eltűnik a megírt levelem. Tudja valaki, lehet-e TB-ben (gmail-hez hasonlóan tetszőlegesen halasztott) ütemezett levelet írni?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy gmail fiókot adnék hozzá a Thunderbirdhöz és amikor átdob a gmailhez, név, majd jelszó beírás után az alábbi hiba fogad:
-
-
.Sziszi.
csendes tag
Köszönöm, megpróbáltam, de sikertelen.
Évek óta úgy használtam, hogy a netszolgáltató smtp beállításaival ment ki minden fiók.
Egyébként, ha valótlan címre küldök Gmail-ről, akkor hibaüzi nélkül bezáródik az ablak, a küldött levelek közé is beteszi.
Szerintem megbeszélem a netszolgáltatómmal, kíváncsi vagyok, ők mit fognak rá mondani.
-
.Sziszi.
csendes tag
Sziasztok!
Thunderbird fut a PC-n, évek óta. A notin is. A netszolgáltató levélküldő kiszolgálója van beállítva.
Kettőnknek van összesen 4db. Gmail és 2db. sznet fiókja.Ma vettem észre, hogy saját Gmail-ről Gmail-re nem megy át az üzenet, Gmail-ről sznet-re és fordítva (visszafelé) igen.
Ha Gmail-ről küldök az összesre, akkor csak a sznet-ekre érkezik, ha sznet-ről küldök az összesre, akkor mindre megérkezik.Hibaüzi nincs, simán bezár az ablak, mikor küldök.
Telóról, appból persze minden oké.
Milyen beállítást érdemes átnéznem, módosítanom?
Segítségeteket köszönöm!
-
Nem függ a beállítástól, a "Szűrés a levélszemét keresése előtt" vagy "Szűrés a levélszemét keresése után" beállítás esetén is ugyanaz a helyzet. Meg ha előbb is fut le a levélszemétgyűjtő, akkor is a spam mappába kellene raknia, de nálam Törlés beállítás esetén a kukába teszi, nem pedig törli egyes esetekben.
-
Beállítottam különböző ímélcímekhez szűrőket. Más mappába irányítom, spam mappába küldöm, kukába küldöm, vagy törölje rögtön őket, stb. Ezt végre is hajtja a Thunderbird, ÁLTALÁBAN. Nem értem mitől függ, hogy nem mindig. Van több ímélcím, amit törlésre állítottam, tehát a kukában sem akarom látni, hanem törölje véglegesen. [kép] Van olyan ímélcím, ahol ezt megteszi, de van olyan, ahol nem teszi meg, és a kukába helyezi át a levelet, ahelyett, hogy véglegesen törölné. Mi okozhatja ezt?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Pár napja nem tudok semmire sem rákattintani a Prohardver.hu weboldalon. Sem itt a fórumon, sem pedig a Prohardver főoldalán nem működik semmilyen link. Másolni tudom csak a linkeket.
Nem használok reklámblokkolót.
Más weboldalon nem tapasztaltam gondot, csak itt.
Chrome böngészőben minden fainul működik.Mi lehet a probléma, van ötletetek?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Én egy régebbi verziót használtam eddig (102-es) de nemrég magától frissült, hiába volt ez kikapcsolva. Az a kérdésem, ha a régebbi verziónál a levél tárgya hosszabb volt az adott tárgy oszlopnál, az egeret ráirányítva kiírta a teljes tárgyat, ezt nem lehet visszaállítani valahogy? -
Drughi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9515 üzenetére
Sajnos egyikkel sem sikerült.
Gondolom várható, hogy megcsinálják majd -
Ablakos
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9514 üzenetére
Szuper, ezt akartam.
Date szűréssel próbálkoztam now - 7 meg hasonló hülyeséggel, közben tök egyszerűen megoldható.
Köszi. -
Nem rontasz el semmit: Thunderbird:Exchange
Daily vagy Beta játszik, de nem javasolják egyiket sem éles exchange email (vállalati) használatra, csak teszteléshez. -
válasz
Ablakos #9512 üzenetére
Tehát a pl. 7 napnál régebbi levelek automatikusan mehetnek a kukába?
Ha igen, akkor létrehozol egy ilyen szabályt (itt 7 nap).
Javaslom, elsőre ne 7 napot adj meg, hanem (kipróbálás kedvéért) pl. 180 napot(vagy legalábbis tényleg régebbi email-ek legyenek érintettek), mert ez a szabály automatikusan lefut, és törli a leveleket, ahogy letöltöd a leveleket!
(szerveren megmarad így, persze arra is van lehetőség, hogy onnan is törlödjön, de jobb a béke) -
Drughi
addikt
Sziasztok
Androidos Thunderbird app-al és konkrétan egy exchange e-mail fiók hozzáadással van gondom.
A céges levelezést szeretném elérni. Gmail , Outlook app a Nine app és a Bluemail app is tökéletesen lekezeli, de. Thunderbird nem.
Mit ronthatok el? -
Ablakos
őstag
Szűrő beállításra van valakinek ötlete, hogy pl. egy héttel régebbi üzeneteket kezeljen? (törölje, arhiválja) Azt szeretném, hogy kb egy hét bejövő üzenetei legyenek láthatóak akár olvasott, akár olvasatlanul.
-
Zsoxx
senior tag
Pár napja kezdődött, hogy nem akarja letölteni a leveleket a TB.
102.12.0 verzió, Win10. POP3, Telekomos e-mailcím.
Az "Üzenetek letöltése" gombra nem csinál semmit, pedig webmailen látom, hogy vannak új e-mailek. Csak a sokadik próbálkozásra tölti le.
Ez Telekomos probléma lehet? -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #9505 üzenetére
Kíváncsian várom a végeredményt, amit előre is köszi.
@ Darkness
Köszi az ötletet -
válasz
Darkness #9504 üzenetére
Adtál egy ötletet, ha lesz + szabadidőm, írok egy progit, amivel szerte-széjjel lehet színezni a TB-t. Gyorsan elolvastam a szakmai doksit a TB JSON felépítéséről, már implementáltam a kezdetleges kódba, JSON-t már faxán le is gyártom, simán telepíthető a téma és ahogy látszódik elég színes.. (most csak random generátor használtam a színekhez)
Szóval írok köré egy normális keretprogit, ahol minden színezhető elemhez külön-külön lehet színt választani egérrel(mint egy rajzprogiban), nem kézzel írogatva a kódokat + még több ficsört(nem kell külön manuálisan tömöríteni meg átnevezgetni stb stb), megpróbálok kihozni belőle, amit csak lehet...
-
sz.j
nagyúr
Frissült a TB (v128.3.3) és sajnos ezzel együtt a Téma eddigi színei halványszürkére váltottak ...
Van arra mód, hogy a Téma színeit egyedileg lehessen beállítani?
(A Firefox Témáját a "Firefox Colorral" lehet, esetleg a TB-hez van egy ilyen?) -
válasz
Fire/SOUL/CD #9501 üzenetére
"Mint sok minden ez is állítható és elég beszédes."
Hát, lehet, hogy "beszédes", de nem az én nyelvemen beszél.
Értem ez alatt, hogy nem nagyon tudom hová tenni ezt a beállítást. F@ngom nincs, mik ezek a SpamAssassin és társai, és mit kell beállítanom ahhoz, hogy ne ők döntsék el mi spam és mi nem, majd én eldöntöm és megjelölöm. Tök gagyi, amikor fontos levelet nem kapsz meg, mert napokkal későb kiderül, hogy szemétnek érzékelte a rendszer. Egyébként nem volt bepipálva, mégis ment automatikusan a spam mappába néhány fontos levél.
"Nem, letiltani nem tiltja, ahhoz szűrő kell. (Posta lehet, hogy így műxik, de pl. az Outlook sem így műxik, spam-ként jelöléstől függetlenül lehet tiltani a feladót"
Ez komoly, hogy egyenként, feladónként kell letiltogatni a spam levelek feladóját? Ebből a szempontból akkor a kőbalta egyszerűségű Posta az etalon. Ott ha áthúztam spambe egy levelet, már tiltotta is le a feladót, ki is írta. Teljesen természetes, logikus, és magától értetődő szerintem. Kár, hogy itt nem így működik. Persze biztos van valami oka, de ezt még nem látja át "csekélyértelmű medvebocs"-agyam. -
válasz
liszi70 #9500 üzenetére
Mondjuk annak azért örülnék, ha alapból nem a spam mappába dobná például a szolgáltatóktól (mvm, áram, gáz, otp) kapott leveleimet.
Mint sok minden ez is állítható és elég beszédes.Ha valamit nem spam-nek jelölsz meg, akkor az úgy is lesz.
Ha valamit spam-nek jelölsz, akkor az onnantól spam-nak lesz jelölve (de csak jelölve, automatikusan nem kerül át a spam vagy levélszemét mappába. Na vajon hol lehet ezt állítani?)
Egyébként ha egy levelet átteszek a spam mappába, vagy spamként megjelölöm, akkor alapból letiltja a feladót a TB? (A win posta ezt tette, megszoktam.)
Nem, letiltani nem tiltja, ahhoz szűrő kell. (Posta lehet, hogy így műxik, de pl. az Outlook sem így műxik, spam-ként jelöléstől függetlenül lehet tiltani a feladót (nem automatikusan) )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest