Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89828) Fido01


Fido01
aktív tag

Sziasztok!
Keresgéltem a topicban és láttam többször felmerülni ugyanazt a kérdést, viszont többségében régebben, illetve egyéb okokból mint az enyém, így hát felteszem ezredjére én is engedelmetekkel :)
Most költözök, a ház egy kb 180nm-es emeletes családi ház nagyjából négyzet alaprajzzal, beton födémmel, pórusbeton falazattal. Telekomos 1000-es net van, a bekötés, a modem az emelet egyik sarokpontjában van.
Jelenleg 2db alsó kategóriás router van a rendszeren (TP-Link Archer A5 talán) ami természetesen se nem praktikus se nem gyors se nem esztétikus megoldás.
A probléma az, hogy idén kezdem a felújítást, de anyagi okokból ez több lépcsős lesz, ezért a legfontosabb pont, az asztali gépem végleges helye még kb 1 év mire meglesz, viszont a villanyszerelés és az a szoba ahol a modem van felújításra kerül.

Szeretném úgy kialakítani a rendszert, hogy utólag ne kelljen UTP-t húzni, mert minden vezetéket be akarok csövezni, utólag nem akarnám szétbarmolni emiatt a falat. Telekomnál azt mondták, hogy vegyek 3db okos wifi eszközt aminek a havidíja ~4ezer, amit én hosszútávon sokallok (aztán lehet nagyon el vagyok tévedve)

Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Húzzam be a kábelt a gép leendő helyéhez és 1 évig bírjam ki a gyenge wifit, vagy esetleg van észszerű megoldás (40-50ezres árkategóriában) ami kielégítő lenne, mivel az első megoldáshoz is kell mindenképp egy normális router.
Elképzelés szerint kb ezen eszközök lesznek a hálózaton:
3-4 telefon, 2 laptop, 1 asztali gép, nyomtató, porszívó, hűtő, mosógép meg kitudja mi még.

ui: A háztól kb 15m-re lévő tégla garázsba gondolom célszerűbb kábelt húzni és routert rakni, mint akkora teljesítményű routert venni a lakásba.

Szerk: az asztali gép az megy 0-24ben, és az alkalmankénti online játék miatt lenne fontos a minél stabilabb hálózat.

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.