- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElVisZ
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni router és switch kiválasztásában.
50nm panelből költzünk 120nm családi házba, ami nem szintes, szilikát és 60cm vályog, L alakú kialakítás, kb 25m-re műhely.
Eddig megvoltam AC66U-B1-el, de azok a böszme vályog falak leárnyékolják a wifit, emiatt AiMesh rendszerben gondolkodom. Valamint a hálózat felépítés is jelentősen változik és bővül.
Leszögezném, nem vagyok jártas hálózatépítésben, de ezt felépítést találtam jól kivitelezhetőnek, viszonylag kevés kábellal:
A net optikán jön, most húzták be.
A nason jeleneg torrent és dlna megy. A kamerák is majd ide rögzítenének (így lehet ez cserés lesz vagy kap a rendszer egy kínai nvr-t a switchre).Ha már veszek routert, akkor gondoltam, hogy erősebbet veszek a jelenleginél, bár nem tudom hogy ez indokolt-e...
Jelenleg nincs AX-es eszközöm és az elkövetkező 1-2 évben nem is valószínű hogy lesz, így az AX nem prioritás, ingább árérzékeny a dolog.Nyilván a fenti hálózat nem holnap fog felállni, tekintettel arra, hogy jelenleg 2 kamerát rendeltem és 1 IPTV van. A garász és a műhely kiépítése is ráér, de ide szerintem elég valami olcsóbb AiMesh eszköz is.
Az IPTV-hez, ha minden igaz IGMP kell, hogy router/switch mögül is működjön. Ezt majd a hétvégén fogom kipróbálni a jelenlegi routerrel.
Most egy switch (Gigabit, 16 port amiből 8 PoE, IGMP) és egy router (AiMesh, bírja a terhelést) kellene.
A keret kb 100k, de inkább alatta. (lehet használt is, ha van rá gari)
Laikusan ezeket néztem ki, de biztos tudtok ajánlani optimálisabb eszközöket a feladatra
:
- TP-Link TL-SG1016PE
- AX82U (bár az AX nem feltétel)Szívesen fogadom a meglátásokat, véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest