Új hozzászólás Aktív témák

• ElVisZ

tag

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni router és switch kiválasztásában.

50nm panelből költzünk 120nm családi házba, ami nem szintes, szilikát és 60cm vályog, L alakú kialakítás, kb 25m-re műhely.

Eddig megvoltam AC66U-B1-el, de azok a böszme vályog falak leárnyékolják a wifit, emiatt AiMesh rendszerben gondolkodom. Valamint a hálózat felépítés is jelentősen változik és bővül.

Leszögezném, nem vagyok jártas hálózatépítésben, de ezt felépítést találtam jól kivitelezhetőnek, viszonylag kevés kábellal:

A net optikán jön, most húzták be.
    A nason jeleneg torrent és dlna megy. A kamerák is majd ide rögzítenének (így lehet ez cserés lesz vagy kap a rendszer egy kínai nvr-t a switchre).

Ha már veszek routert, akkor gondoltam, hogy erősebbet veszek a jelenleginél, bár nem tudom hogy ez indokolt-e... :F
    Jelenleg nincs AX-es eszközöm és az elkövetkező 1-2 évben nem is valószínű hogy lesz, így az AX nem prioritás, ingább árérzékeny a dolog. :))

Nyilván a fenti hálózat nem holnap fog felállni, tekintettel arra, hogy jelenleg 2 kamerát rendeltem és 1 IPTV van. A garász és a műhely kiépítése is ráér, de ide szerintem elég valami olcsóbb AiMesh eszköz is.

Az IPTV-hez, ha minden igaz IGMP kell, hogy router/switch mögül is működjön. Ezt majd a hétvégén fogom kipróbálni a jelenlegi routerrel.

Most egy switch (Gigabit, 16 port amiből 8 PoE, IGMP) és egy router (AiMesh, bírja a terhelést) kellene.

A keret kb 100k, de inkább alatta. (lehet használt is, ha van rá gari)

Laikusan ezeket néztem ki, de biztos tudtok ajánlani optimálisabb eszközöket a feladatra :):
    - TP-Link TL-SG1016PE
    - AX82U (bár az AX nem feltétel)

Szívesen fogadom a meglátásokat, véleményeket. :R

Új hozzászólás Aktív témák