Új hozzászólás Aktív témák

• CheGhost

aktív tag

Sziasztok!

A jelenlegi rendszeremet szeretném fejleszteni (esetleg lecserélni).
    Jelenleg a szolgáltatói eszköz bridge módban van, ki van kapcsolva a wifi rajta. Ezt követi egy Linksys WRT1200AC routerként, amin openwrt-t használok, ez szórja a wifi-t, és osztja a netet kábelen. Továbbá egy switchet használok az egyik szobában.

A lakás (Bp-i) kialakítása és a környezet (-ben található sok egyéb wifi) miatt a lakás átellenes pontján gyenge, szakadozik a wifi. Erre szeretnék megoldást találni.

A legjobb egy mesh* rendszer kiépítése lenne. :D De ebben az esetben sajnálnám a Linksys-emet kihagyni a "játékból".
    A másik véglet egy repeater beüzemelése, de ez mindig távol állt tőlem, olyan "semmire sem jó" megoldásként él a fejemben (ezek árában butább routereket lehet már kapni, azzal meg különálló AP-t tudok csinálni).
    A kettő között egy új AP lenne (talán gazdaságilag legolcsóbb, beállításilag bonyolultabb, ami jó nekem :) ) a megoldás szerintem. Ezzel pedig a szakadásmentes váltást veszíteném el, ha nem tudom (pl. openWRt-ben, vagy saját rendszerében) valami beállítással megoldani.

A sebesség, ahogy látszik (1200Mbps) nem nagy követelmény, inkább a stabilitás és az elérhetőség/lefedettség a fontosabb, amit ki akarok alakítani. Ezeket az eszközöket természetesen kábellel kötném össze.
    Van szerintetek valami, amire nem gondoltam, vagy milyen megoldásban érdemes szerintetek gondolkoznom?

*mesh: pl. Asus AImesh képes routerekkel, vagy dedikált pl. TP-Link Deco, esetleg drágább speciális eszköz (nem jut eszembe a márka neve)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés