Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V.Stryker

nagyúr

Jó estét mindenkinek! Szerintem húzok egy új lapot,hogy itthon vagyok és írok kicsit részletesebben. :B

Optikai Telekomos net van, amit jelenleg a T sagemcom 5655-ös routere szolgál ki, pár switch társaságában. A célnak megfelel, de vannak vele anomáliák. Eszközöket dobál el, főleg google zoom, meating alatt vagy csak úgy. Illetve néha bizonyos dolgok nem mennek. Pl. mobil appal máv jegy vásárlás. Okok nincsenek meg, ezért felmerült, hogy kéne új router.

A mostani topológia úgy néz ki, hogy:
    - Sagemcom router kiszolgál két STB -t alapon + synology nas + 8 -as switch
    - van a 8-as switch, ebből még van két 4-es switch különböző helyeken.
    Amik mennek vezetéken:
    - 1 synology nas
    - 1 NVR
    - 4 IP kamera (helyi hálózaton, sajnos nem direkt az nvr-re)
    - 1 apple tv 4k
    - 3 xiaomi mi box s médialejátszó
    - 1 raspberry pi
    - 1 xbox one s
    Amik mennek wifin:
    - 3 telefon
    - 2 okosóra
    - 1 iPad
    - 3 sonos hangfal
    - 1 tv (ez nem nagyon van használva, max évi kétszer firmware keresésre)
    - 2 laptop
    - 1 xiaomi kamera

+ ha jönnek vendégek, általában fel vannak engedve a wifire.

A lakás két szintes, alapterület kb. 55-60 nm, ezt most tökéletesn lefedi a T-s, ezen felül a stabilitás kéne. A ház tégla, a födém gondolom beton vagy ami szokott lenni.

Állandó torrent nem megy, néha van letöltés, visszaosztás, de nem életbevágóan sok, inkább eseti, mert van netflix, hbo go, stb.

Nos nekem egyáltalán nem tiszta, hogy a fenti eszköztár mennyire általános vagy mennyire igényel extra cuccot, ebben kérlek segítsetek.
    Nem kell semmi extra. Nem akarok USB nyomtatót, mert nincs hova tenni. Nem kell még usb se a routerre, mert ott a synology. Tőlem még ddns-t se kell tudjon, mert arra is ott a synology.

Ami jó ha van, az a gigabites hálózat, mert a synology-ról néznek mesét a gyerekek akár egyszerre és még van,hogy mi is valamit valamelyik eszközzel. Ezek mind vezetéken vannak.

Vezetéknélkül csatlakozó eszközökön többnyire böngészés van. Ami extra az spotify, google zoom, meatin...amúgy ezek közben dobja le a T-s leginkább az eszközöket. Tehát ha úgy vesszük, a wifis igényeket akár 2.4Ghz-es sebesség is kiszolgálja.

Tudom, hogy ciki, de fájó szívvel 20k-ra fel tudnék menni így karácsony előtt, de ennyi. Ha valami custom firmware-t kéne feltenni, az sem jelent gondot, nekem úgyis jó... végülis a régi linksyst ddwrt firmware-el visszasírom néha. :)

Új hozzászólás Aktív témák