Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iff
senior tag
válasz
zenit73
üzenetére
Most volt az ismerősöm a szegedi e digitálba és azt mondták,hogy tp-link c5 v2-es nincsen nem beszerezhető. (telefonon meg elérhetetlenek)
Több boltot kérdeztem és még a verziót sem tudták megmondani, így zsákbamacska. Egyébként több weboldalon pl.: a v1-es leírással a két antennás képével van fönt. Szerintem ez a vásárló megtévesztése.
Engem az nem érdekel, hogy mit kavar a gyártó illetve a bolt. Lehet,hogy nem jó hasonlat, de mondjuk egy autónál, elektromos ablakemelő helyett, kézivel adnák el az autót. 
Valaki nem tud egy megbízható boltot és, hogy van még v2-es?
-
cigam
titán
válasz
Dzsofi
üzenetére
Ha olyan az erősáramű hálózat, a "powerline adapter" is opció lehet. Csak annyi kell, hogy a router melletti konnektorból a szobába ugyanazon a kábelen menjen a villany (egy fázison legyenek).
Biztos nem a NAS a szűk keresztmetszet? PC-ről akadozás nélkül lejátszódik? Esetleg egy ellenpróbát is tehetsz, egy telefonnal, hogy a router közelében jó-e. -
válasz
Dzsofi
üzenetére
Szia!
Először is a legfontosabb dolog, hogy WiFi-n semmire semmilyen garancia nincs, mert a stabil és gyors működéshez szükséges paraméterekből mindig sok az ismeretlen. Másodszor a 720p, az 1080p, stb. nem sokat mond, a bitráta ami mérvadó, abból lehetne kiszámolni az elégséges sávszélességet. Ami viszont biztos, ezek mind gyors átvitelt kívánnak, ami leginkább ac szabványon, 5GHz frekvencián valósítható meg. Kérdés, hogy a TV-k ismerik-e az 5GHz ac szabványt, esetleg csak az 5GHz n szabványt, vagy csak a 2,4GHz-et? Ezt kellene mindenekelőtt kideríteni.
-
Dzsofi
csendes tag
Sziasztok.
1 routerre lenne szükségem, de kissé bonyolult a helyzet. Adott egy nappali ahol elhelyezkedne a router. Routerre lenne egy Nas Server kötve. Probléma itt jön. A nappaliban és a hálóban is van 1-1 tv amin el szeretném érni a NASt kábel nélkül. A upc connect Box wifin keresztül valamelyik 720p-s film már akad így az 1080p-t vagy a 4k-t már próbálni se mertem. Routeren közvetlenül egy PC lenne még. Létezik megfizethető áron olyan router ami képes erre wifin? Esetleg jelerősítőn keresztül LAN kábellel?
(távolság nem nagy a nappali és háló közt.)
Telekomos Huawei modem/routerem van. (upc előző lakásban volt).
Köszi előre mindenkinek.
Üdv Dzsofi -
válasz
Oxy.kiraly
üzenetére
Időbeli korlátozás nem gond de a weboldal blokkolás és logolás már egy kicsit bajosabb.
TP-Link 1043N és OpenWRT kettős lehet próbálkozni. -
Oxy.kiraly
tag
Sziasztok,
Olyan routert keresek, amin be tudom állítani, hogy egy eszköz, pl telefon MAC cim alapján csak x időbe tudjon csatlakozni a netre, illetve ha már csatlakozik, a látogatott oldalakat monitorozza.
Koaxos 120 mb net, és jelenleg egy Sagecom f@st routert használok, de itt nincs lehetőség a fentiek beállítására.
Szeretnék még felnőtt tartalmazó oldalakat is zárolni...
Árkategória max 15000
Köszönöm
Üdv
Egy apuka. -
TeeJay
félisten
pedig az oldalán van a kis matrica és AC66U B1 ez szerepel
de amúgy ha a képen látod hogy a routeren van elől balra egy USB port és hátul is csak 1USB van akkor is B1 típusról van már szó
kétlem hogy már régit kapnának valahol mivel már 2éve megy a B1 gyártása isBB71 :
ja csak 20MHz-en fele annyi zajt szed be
a 2,4GHz-től csodát várni már kár
5GHz-en hasít a wifi
és nálam a TP-Link 1043ND V2.x után 2,4GHz-en is többet hoz az Asus ugyanonnan mérve
pinyuszka :
nekem is 60nm-es panelem lesz hamarosan és azt csak úgy tudod megoldani ha másik routert a konyha környékére teszed ki és a két routert kábellel összekötöd
sajnos ha a nagyszobában van a routered a konyha melletti kis szobába nem fog semmi elmenni
az 5GHz-nek főleg sok lesz a 2 fal -
pinyuszka
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 60m2 full vasbeton panellakás.
A nagyobbik szobában található egy TP-Link Archer C50 AC1200 Router(ver:3.0)
UTP kábellel csatlakozik hozzá egy laptop és wifin egy panasonic smart TV.
Internet előfizetés: DIGINET 1000.
Problémám: A lakás másik végén található kisebbik szobában,amit 2 ajtó és vasbetonfal is közrefog
az internet sebesség jelentősen lecsökken.
Telefonomon(Motorola G4 dual-band) a kisebbik szobában 2.4ghz-en 8Mbit le 4Mbit feltöltést mértem.
Átváltottam a routert 5ghz-re a mért sebesség megdöbbenésemre 4Mbit le 2Mbit feltöltésre redukálódott.
Online zene streamelése közben akadások jelentkeztek
Tudnátok ajánlani 20e-25e Ft környékén olyan routert ami lefedné a lakást?
Ajánlatokat válaszokat előre is köszönöm! -
Nálam most kötötték be az 1000-res netet, digi. Telefonom S8, 5 gigán, le ~270Mb/s, fel ~200Mb/s. Laptopom, 5 éves gép, wifin 2.4 gigán, ~90 le, ~90 fel, gondolom nem túl acélos a wifi egysége. Laptopom kábelen, ~770 le, és ~210 fel. Mivel nem vagyok szaki, mint ahogy már mondtam, ez a legegyszerűbb, hogy leírom a tapasztalataimat. Annyi még lehet, hogy fontos, hogy 10-es panelben lakom, tele van a ház routerekkel.
-
adika4444
addikt
válasz
viking_arc
üzenetére
Ha asztaliként használnád, akkor leginkább
Huawei B525
javasolnám, a fórumon ezzel van a legtöbb és legjobb tapasztalat.Illetve ha találsz (néha van) 10--15k körül, még a
Huawei LTE CUBE E5180
jöhet szóba. Egy ismerősöm vette itt ennyiért, így még meg is éri. az alap 30k-s ára viszont már nem. Aprón láttam régebben 15-ért is. -
adika4444
addikt
válasz
viking_arc
üzenetére
Hali!
TP-LINK mifi eszközökről hallani hideget-meleget.
Én még megnézném ezt:
Huawei E5785Hszerk:
Nekem ilyen van:
ZyXEL WAH7706
Ha belefér, ezt nagyon tudom ajánlani ha hordozós felhasználásra kellene. Az egyetlen amit nem szeret, az a meleg, ha nagyon melege van, hajlamos újraindulgatni... Viszont ha jól érzi magát, akkor 10 eszköz (Youtube, kis ez kis az) simán megy rajta, ez tapasztalat. -
viking_arc
tag
Hello! Ez mennyire ajánlott kategória? Ha tudtok jobbat, szívesen meghallgatnám, 30000 forintom van rá. Köszi
-
válasz
zeeezoli
üzenetére
Ha külön nincs rá igényed, akkor nem kell cserélni, alapban is sok beállítási lehetőséget biztosít - többet, mint a TP-Link gyárija -, ráadásul magyar nyelven is.
Sok Asus routerem (is) volt már, mindig a gyári firmware verzióval használtam, az is bőven - és stabilan - kiszolgálta az igényeimet. -
zeeezoli
csendes tag
Igen,az a pár ezres különbség tényleg nem számít már ezen a szinten.A gyári szoftver az asusnál milyen?? Ajánlott cserélni?? ( Itt visszább olvastam valami merlin-ről) Igazából ez az ami miatt még kicsit tartok az asustól.Sztem még egy ilyen szoftvercserét sem tudnék megcsinálni,annyira láma vagyok a témában

-
válasz
zeeezoli
üzenetére
Szia,
Már maga az erősebb hardver miatt is jobb vétel az RT-AC66U B1, pláne a jövőre nézve - a DIGI 1000-es netet akar majd betenni hozzád is idővel.
Ha (jelenleg) nem is használod ki, hogy szoftveresen is többet tud az említett Asus, azt is csak bekonfigurálod és használod, de nem kell majd izgulnod, hogy a gyengébb hardverű típus nem bírja majd a terhelést, ha párhuzamosan több eszköz rója rá a terhelést, ami a wifi kapcsolatoknál duplán igaz.
Ha képbe került a jobb router, akkor nem érdemes már egymagos CPU-val és 128 MB RAM-mal rendelkezőben gondolkodni, pláne úgy, hogy irtózatosan nagy árkülönbség sincs a kettő között, adott felárért meg erősebb kétmagos CPU-t, dupla RAM-ot és megannyi extra szolgáltatást kapsz, amik egyik pillanatról a másikra hasznosnak bizonyulhatnak a későbbiekben. -
adika4444
addikt
válasz
zeeezoli
üzenetére
Szia!
Én az ASUS-t venném. Nagyon szépen segít az első beállításban (magyar nyelven), és utána is egy felhasználóbarát felületen lehet állítgatni.
Hozzányúlni nem nagyon kell, de ez a TP-LINK-re is igaz.Wi-Fi-n gondolom tudod, hogy az 500 mega nem igazán fog átmenni, de ha régebb óta vagy itt vendég, akkor ezzel már biztos találkoztál

-
zeeezoli
csendes tag
Sziasztok,már egy ideje olvasgatom a topicot,és az már körvonalazódott hogy rt-ac66u b1,vagy archer c7 közül fogok választani.Panelba lenne,digi 500 net,20-30e közötti árkategória.Kábelen tv lenne csak csatlakoztatva,minden más wifin (2 teló,egy tablet,egy laptop,alkalmanként plusz 2-3 teló). Szeretnék egy stabil megbízható routert ami pár évig kiszolgál gond nélkül,de nem szeretnék firmware-t cserélgetni,hanem a gyárival használni.Az világos hogy a 66u b1 profibb eszköz,de nekem olyan gép kellene amit beüzemelek és teszi a dolgát lehetőleg hozzá sem nyúlni jó sokáig.Nem nagyon értek a routerek "mélyebb lelki világához" és ezért gondolom hogy a 66ub1 nekem feleslegesen tudna többet.És ezért van még képben a c7 is,mert az itt olvasgatottak alapján azt szürtem le hogy a c7 kicsit gyengébb,de úgymond igénytelenebb,jó a gyári szoftvere,a 66ub1 pedig több lehetöség,picit jobb mindenben de inkább olyanoknak való akik értenek is a témához és ki tudják maxolni a lehetőségeket. Szerintetek melyiket vegyem??? akkor is az asus a jobb vétel ha a fent említett eszközökkel használnám,és semmi extra igényem nincs??
-
RM1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

-
LámaZ
addikt
Mit jelent az airtime fairness vagy simán air-fairness?
Olyasmi, mint a méltányos légtérhasználat?
FCC fairness doctrine (Wiki)
Ending the Anomaly: Achieving Low Latency and Airtime Fairness in WiFi
-
iff
senior tag
válasz
zenit73
üzenetére
Köszi a választ!
Csak azért lennék kíváncsi, hogy megérné lecserélni a Tp-Link 3600-ast a Tp-Link c5 ac1200 v2.1-es verziójú routerre. Gondolom a 300/20-as vezetékes netet hozná. A mostani valamiért csak max 200/20 Mbit/s tud, meg néha furán működik. Most volt három éves, lehet döglődik.

-
TeeJay
félisten
wireless mode --> AUTO
20MHz legyen és csekkold le melyik csatorna van legkevésbé zavarva mások által
máris menni fog frankónprofessional részen
set AP isolated --> no
ezt miért állítottad át?
roaming assistant --> disabled
airtime fairness --> disabledezt Merlin alól néztem nekem alapból így nyomta be
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Akkor az lesz.
-
-
válasz
veber0937
üzenetére
Szia,
Változó, mert több tényező függvénye (milyen hőmérsékletű és páratartalmú környezetben működik, mennyire van terhelve...stb.).
10 év már soknak számít, simán lehet, hogy kiszáradtak a kondenzátorok - jobb esetben csak a tápegységben -, vagy ilyesmi és nem működik már tökéletesen. (Ez minden gyártó termékére igaz.) -
veber0937
tag
Hi egy tp-link routernek mennyi az életartama kb? Lehet hogy 10 év után elkezd akadozni a net és nem enged át annyi sávszélességet?
-
tomi_x
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az nem volt világos, hogy cigam kolléga által felsorolt elvárásoknak nem felel meg, vagy egyáltalán.
De így már világos.Javaslat ?
-
-
tomi_x
tag
Sziasztok !
Router vásárláson töröm a fejem. Túl nagy elvárásaim nincsenek, nagyon amatőr szinten használom.
Amire szükségem lenne:
-gigabites sebesség
-erős wifiAsus RT-AC1200G Plus AC Wifi router-t néztem ki.
Várom a véleményeket.
Előre is köszi
tomi -
Az Asus AC1200G+ nem ajánlott eszköz.
500 Mbps-s wifi elég lutri,nem garantálható, hogy összejön.20k alatt csak a TP-Link Archer C5v4 és a Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) lenne mint ajánlott eszköz de érdemes lenne 30k-ra emelni a keretet és akkor beleférne az Asus AC66U B1 is ami már optimális választás lehetne.
-
-
cigam
titán
20k alatt szeretném megúszni a dolgot, de pár dologra szükségem lenne:
- gigabites kapcsolat WAN/LAN portokon, amit tényleg tudjon kihajtani
- n és ac wifi 500mbit feletti sebességgel
- 8-10 klienstől se jöjjön zavarba.
- gyári fw-el is stabil gyors működést biztosítson (, de ha van rá pl. LEDE az plusz pont ;-)
- USB-re normális sebességgel lehessen másolni, hosszútávon is stabil legyen, ne csak dísznek legyen ott.Asus 1200G+-nál van jobb olcsóbb ajánlat, vagy ez sem az igazi?
-
Mr.TuX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste Köszönöm a segítséged.
1 szobába lenne minden 50-cm re egymástól!
upc 150/10. de a lényeg 1 nagy-gép és 1 tv lenne rá kötve havi szinten 5-10 torrent futna azok is filmek, sorozatok és ha úgy van a tv-n le tudja játszani a nagy-gép bekapcsolása nélkül.
Samsung ue32f5300 tv-m van. minden adott elméletileg.
Keret: max 30.
-
válasz
Mr.TuX
üzenetére
Elvileg megfelelő lesz erre a célra.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
Mr.TuX
csendes tag
Sziasztok!
Nézegetem ezt a ASUS RT-AC66U B1 AC1750 Routert.
Annyira lenne szükségem hogy 1-2 torrent fusson, és hogy ha filmezek, sorozatozok ne kelljen be kapcsolni a nagy gépet.
Szerintetek ez jó lenne nekem?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
-
válasz
Sanyi19
üzenetére
A TP-Link routerei általában nem rosszak, de nekik is vannak kevésbé jól sikerült típusaik, akárcsak az Asusnak.
A C2-t nem ismerem, a C5 AC1200-ashoz volt szerencsém. Nem rossz készülék az, szoktuk is itt ajánlani, de azért tudni kell róla, hogy a jelenleg kapható, v4 verziója egy némiképp visszabutított hardver.
Átlagos,böngészős, levelezős használatra persze tökéletes, a gyártási minősége jó, a wifije sem rossz, de az Asus RT-AC66-osé (főleg 2,4 GHz-en) nálam érezhetően jobb volt.A főbb paraméterek:
1 USB
64 MiB RAM
8 MiB FLA
MediaTek MT7620A CPU 1×600 MHzUgyanez az Asus RT-AC66u-nál:
2 USB
256 MiB RAM
128 MiB FLA
Broadcom BCM4708C0 CPU (2×1 GHz)Az Asus tehát egy SOKKAL erősebb és rugalmasabb eszköz (vö. CFW). A TP-Liunket szerintem csakis akkor érdemes megvenni, ha tudom, hogy az élettartama alatt biztosan nem lesz szükségem komolyabb eszközre. Az árkülönbségük szerintem reális: 12500 Ft / 28000 Ft. Pénzt értelmetlen szolgáltatásokra éppen annyira értelmetlen dolog kidobni, mint elkótyavetyélni az olcsóbb, de nem kielégítő eszköz árát.
MaCS
-
RM1
aktív tag
Sziasztok! Synology router-rel van valakinek tapasztalata? Megérheti a drágább verzió a felárat? Alap funkciókon túl otthoni VPN elérésére használnám.
-
woodworm
veterán
válasz
Starchm
üzenetére
Azért mert 4db GE lan port van rajta, még nem jelenti azt, hogy tudná azt teljes sebességen kezelni egyszerre.
(#69343) Sanyi19
Ha megfelelő az ont korlátozott wifi tudása, akkor elég lehet egy switch is. Ha kell a wifi, akkor a c5 v4-es jobb vétel a c2-esnél, árban nem túl nagy difi. -
Sanyi19
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Látom, hogy legtöbbször ezt a típust javasoljátok.
Az olcsóbb gigás TP-link routerek rosszak?
Pl.:
TP-Link Archer C2 AC900
TP-LINK Archer C5 AC1200Valamint ha a kint lévő ONT wifi-je elegendő és a gigás port után hozzáfűzök egy TP-Link TL-SG105 switchet az úgy stabil megoldás lenne-e? A lényeg az, hogy rá lenne kötve egy gigás Digi netre két elég jó gép és a kihelyezett eszközön egy gigabites és egy 100 megás port van csak.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pénteken vettem szegeden e digitálnál, v2-t.
-
h_eduka
tag
Sziasztok!
2 szobás panel lakásba keresünk megfelelő Wi-Fi routert. A csomagunk Digi FTTH 1000/200-as. Az értékhatár 25-30 ezer forint összesen.
Gyors kérdés: Magát a Digi modemét nem lehet lecserélni azután kell kötni egy routert ugye?
-
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Ez az, nekem is a laptop 433-as linken hozza, amit a netem tud (250 mbit), a Galaxy S8-am tud 866-os linket, de olyan messze nincs még minden laptopban, szóval azt már a speciális eszközök közé sorolnám. Ahol most vagyok, egy optikai net a szolgáltatói huawei routerrel ad 144-es linksebességet és 86 mbit-es letöltést 2,4 GHz-en, zavaró szomszéd wifik nélkül, szintén az S8-ason.
-
vargalex
félisten
Hasonló a tapasztalatom. Egy DIR-860L-el (OpenWrt-vel) 2,4 GHz-en 150 Mbps-es linksebesség mellett 120 Mbps a hasznos sebesség. 300 Mbps linksebességnél 150-160 Mbps.
5 GHz-en 300 Mbps linksebesség mellett a hasznos sebesség kb. 160-180 Mbps, 866 Mbps linksebességnél 350-400 Mbps. És természetesen ezek között sincs semmilyen speciális eszköz... -
válasz
viktorhu
üzenetére
Összevonható a két kapcsolat sebessége, van olyan modul is, ami tudja azt.
Nálam semmi speciális eszköz nincs, de 2.4 GHz-en simán átmegy hasznosan a bő 120 Mbps netem (~125 Mbps) a Linksys EA7500 v1 routerem és a laptopomban lévő Intel Centrino Advanced-N 6205 között, 300 Mbps kapcsolat esetén - az általad írt 80 Mbps körüli sebességet 20 MHz-en tudja, 144 Mbps kapcsolatnál - pedig itt aztán van zavaró tényező bőven, sok panel, rengeteg elérhető idegen hálózat.
5 GHz-es N szabványon többet is tud.
A mobiltelefonommal (Huawei Mate 10 Pro) AC 867 Mbps kapcsolaton elég sok helyen mértem már több típusú routerrel is 400 Mbps felett kicsivel, szóval nem olyan nehéz meglőni az általad írt értéket. -
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
nekem az Asus AC66U B1 és az LG G4 telóm 433-as linken 240megabitet mér letöltésre
ebből kiindulva 2antennás cuccal 866-os linken 400megabit reális lehet2,4GHz-en meg 50megabitet még az LG de ha Broadcom wifis laptoppal csatlakozok rá ami 2antennás ott 20MHz-en is van 150-es link és 60megabit megvan azért
40MHz-et nem erőltetem mert panel telepen van vagy 150darab 2,4GHz-es hálózat ha kiállok az erkélyre és nézem valami wifi analizer alkalmazással
-
viktorhu
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Én még nem láttam ilyen sebességeket. 2,4 GHz-en egy 70-80 mbit/s jónak, a 40 korrektnek mondható; 5 Ghz-en n-es kapcsolat esetén a 100 mbit, ac esetén 300 közeli érték, ami normálisan elérhető, minden máshoz speciális eszközök, zavarmentes környezet, csillagok megfelelő együttállása szükséges.
De aki xdsl kapcsolat után élete első gigabites netjéhez vesz a boltban egy routert, az utána majd jön a szolgáltatói fórumokra csodálkozni, hogy nem megy a gigabit a wifin.
-
Az AC1200 jelölést másképp marketingelik, nem kell ahhoz 3 antenna sehová, lásd például Archer C1200, AC1200 jelöléssel - de sok más ilyen típus is van még -, 2*2:2 MIMO 2.4 GHz N 300 Mbps + 2*2:2 MIMO 5 GHz AC 867 Mbps felkerekítve 1200 Mbps, mellé írva a legjobb wifi szabvány, amit tud.
Nem is annyira parasztvakító, mert a router tényleg tudja egyszerre a kettőt, arról ők nem tehetnek, ha a felhasználónak nincs ellenoldali eszköz, ami szintén tudja - létezik amúgy olyan is, csak ritka és nem is feltétlenül olcsó, meg ár-érték arányban értelmét sem látom. -
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
mert az AC1200 egy parasztvakító szám
össze adja a 2,4 meg az 5GHz tudását csak azt nem írják rá hogy paraszt ahhoz 3 antennás cucc kell mindenhova2,4GHz-en 300mbit linktől nagyobbat még sosem láttam pedig a TP-Link 1043ND V2.x is 450-es
csak ugye ahhoz 40MHz mód kell meg 3antennás ellenoldal az meg nincs sehol nekem
amúgy is 20MHz-en tolom a 2,4GHz-et mert 40-en baromi sok wifi zavarna be
szóval ha te veszel egy 3antennás PCIe kártyát PC-be akkor jó vétel esetén van esélyed 450-es linket elérni azzal meg 100-150megabit szerintem átmegy5GHz-en szintén ez a szitu hogy 1300-as linkhez kell 80MHz-es AC és 3antennás
úgy jó vétel esetén megvan az 1300-as link és ott 500megabit szerintem át fog menni
ja hogy 3antennás cucc drága és senki se veszi attól a szabvány még tudja
telefonok nagy része 1 antennás esetleg újabbak 2antennásak azzal 866mbit link lesz és 400megabit átmegy rajta
de a többi cucc szinte mind 1antennás
ez a lényeg röviden és tömören
általában 2antennás cucc már kb. mindent tud
amúgy is a CAT5e kábelt preferálom ott meg átmegy a 940megabit bármikor
-
-
ekkold
őstag
Az 500Mbps-t wifin valószínűleg nem tudod kihasználni, de 100Mbps-nél viszont szinte biztos, hogy többet tudnál még wifin is használni. Továbbá gondolom hogy az 500-as csomag felfelé is erősebb, mint a 100-as.
Tehát szerintem, ha már veszel egy jobb routert, akkor érdemes nagyobb csomagra is váltani. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Digi netem van és most váltanék 100-as netről 500-as netre. Jelenleg egy TP-Link 841N routerem van, de cserélném ASUS RT-AC66U B1 AC1750 routerre. A kérdésem, hogy érdemes-e váltani netet? Mivel a routerre nem csatlakotik fizikálisan eszköz, mindent wifin használunk! Wifin ki tudom használni az 500-at? Vagy ha nem, akkor is stabilabb lesz a netem a sok eszköz miatt? Köszi! -
TeeJay
félisten
-
bb71
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Kicsit olvasgattam... miért van az, hogy nem egyértelmű a megítélése ennek a 66U B1-nek, vagy pl. az Asusnak mint hálózati eszközgyártó?
Tisztelettel köszönöm a Ti ajánlásotokat is, de mások miért panaszkodnak?
Pl. Amazon:
Customer reviews 3,628
4.0 out of 5 stars5 star 61%
4 star 14%
3 star 5%
2 star 7%
1 star 13% -
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez erősen változhatott a 4.14-es kernelben bevezetett Flow Offload óta...
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elvileg routerként üzemel, jelenleg 3 gép van rákötve.
-
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az igény igazából az amit leírtam. Az árral úgy vagyok, h amennyire utána néztem nashoz gigabites router kell, azok meg elv ilyen 15-20k tól vannak. Semmi szomszéd, család v kiskutya nem fogja használni, csak én. A wifi az nem prioritás. Az alap koncepció, h szeretnék egy nast és ehhez kell egy stabil router, de nem tudom mennyire lehet probléma a fent emlitett Huawei eszköz.
-
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Nem rég lett bekötve egy Huawei HA35-11. Én erre szeretnék rákötni egy routert, amiről menne egy gép és egy nas (ha minden jól megy egy Synology ds216se v ehhez hasonló, 2X4 tb wd red winyóval). Fontos lenne továbbá, h stabil legyen.
Az alap kérdés, h egyáltalán kivitelezhető e, mert olvastam olyasmit, h az ilyen telekomos eszközökkel szokott probléma lenni, vlmint h egy ilyen rendszerhez milyen router ajánlott?
A segítséget előre is köszönöm!
(ha esetleg vlmi orbitális baromságot írtam le, akk bocsi) -
TeeJay
félisten
azt biza csak 40MHz módban és 3x3:3 MIMO N-es cuccal tudod elérni jó vétel esetén
na mármost laptopból alig van olyan ami 3antennás
általában 1 max 2 antennás szokott lenni
PCIe kártyából PC-be van 2-3antennás de drága és hát én inkább akkor már gigabit LAN-ra szavazok mert a kábel olcsó fúrni meg azt a 2 szobát lehet távolabbra úgyse visz a 2,4GHz főleg normális sebességgel -
-
Bl@tty
tag
Hol láttad gyengébbnek az AC66U B1-et az AC68U-nál?
66U B1: Broadcom BCM4708C0 @ 1000MHz kétmagos processzor
68U: Broadcom BCM4708A0 @ 800MHz kétmagos processzorÚjabb chip, magasabb órajellel, a többi kb. egyezik. Nem keverted véletlenül az A1 (sokszor simán AC66U egyéb jelölés nélküli) változattal, vagy másik B1 jelűvel az összefoglalós listáról?
-
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nézegettem, de még a B1 is gyengébb tudású, mint a 68U, miért ezt ajánlod?
-
-
-
hyper83
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom a gyors valaszt. Ha jol ertem ezt a hardveres NAT dolgot, akkor az OpenWRT csak SW-es NAT-ot tamogat, tehat hiaba van gigabites netem, LAN-on ennek a toredeket tudja csak tovabbitani, attol fugg mennyit bir a CPU.
Esetleg van valami tapasztalat hogy az emlitett Asus AC66U B1 OpenWRT-vel SW-es NAT-al mennyit tud, bocs a lama kerdesekert..
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- RTX-3080 és RTX-3070Ti kártyák eladók
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Xbox one X konzol 1Tb
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Több boltot kérdeztem és még a verziót sem tudták megmondani, így zsákbamacska. Egyébként több weboldalon pl.: a v1-es leírással a két antennás képével van fönt. Szerintem ez a vásárló megtévesztése.
Engem az nem érdekel, hogy mit kavar a gyártó illetve a bolt. Lehet,hogy nem jó hasonlat, de mondjuk egy autónál, elektromos ablakemelő helyett, kézivel adnák el az autót. 

Dr.NX