- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Hunork #62399 üzenetére
A C5 az ajánlott, abból már csak a v2 elérhető, ahol még kapni lehet egyáltalán. A wifinek megadott max 1200 Mbitről azt tudod, hogy csak összesített linksebesség? Ebből ha összejön 2,4 GHz-en a 100Mbit és 5 GHz-en a 400 Mbit az már jó eredmény. Több csatlakozó eszköz esetén a router szempontjából kiszolgálható a kettő összessége, de minimális az a kliens amelyik párhuzamosan tudja használni a két sávot.
-
Hunork
veterán
Hali!
Na, most jött el az idő. Hála az áfa csökkenésnek, így módosulnak a csomagok.
Szóval: Digi 1000 a cél. Panellakás, 50 m2.
Egy PC, wifi segedelmével egy laptop, és három telefon. Ezek mindegyike csak igen ritkán van egyszerre használva. Többnyire két-három eszköz.
Elolvastam az összefoglalót.
Tp Link ügyben kicsit kusza a helyzet, mármint az elnevezésekben. Nem minden van az ajánlott listában.
Amiket kinéztem:
TP-LINK Archer C1200 és TP-LINK Archer C5 (v2?) . Elméletileg a Gigabit adott, a max 1200 Mbit/s wifi sebesség is. Kinézetre is hasonlók. Árban egy ezres az eltérés. Melyik az ajánlottabb? -
hackeeeee
Jómunkásember
Synology RT1900ac vagy Linksys WRT1900ACS?
A Syno-val szó szerint semmi tapasztalatom nincs.
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Olvasom hogy a TP-Link Archer C5 összekeverhető AC1200 feliratúval. Linkelnétek mindkettőből, hogy lássam a különbséget ? Konkrétan itt olvastam.
Belépő AC routert keresek. -
Chereiose
addikt
Wifi jelerősítőnek milyet érdemes venni? TP-link RE200 AC750 jó választás? Olyan kéne, amiben van utp bemenet is, mert a tv boxot arra kötném rá. Hatótáv pedig fontos lenne, 1 emelettel feljebb van a modem.
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Ismerős szeretne venni új routert 10 ezer forint határig.
Panelban használnák, kevés eszközzel (2 laptop, 2 telefon), főleg vezeték nélküli kapcsolattal. Egy 80Mbit/s-os internetet kellene megosztania.
Személy szerint az Asus AC51U-t ajánlottam.
Véleményetek?Köszi.
Üdv.
G -
hunaqua
addikt
Aki lemaradt múltkor .
Gearbest
Original Xiaomi WiFi Router 3G - WHITE
GBBF165
$29.99
-
válasz
Fantomas80 #62387 üzenetére
Szia,
Igen és megoldható.
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új routert kiszemeltem RT-AC66U-B1.
A mostani hálózatom egy RT-N18U router. Egy 10-es switch a nagy szobába ezen lógnak a média lejátszók NAS stb. A router 4-es switch bemente kevés volt.
Jövőre szolgáltatót váltok Telekom optikai hálózatát fejleszti felénk is. 1000Mbit-re szeretnék váltani
Kérdéseim a következők. Az új router kiszolgálja majd a 1000MBit es internet hálózatot vagy válasszak másik tipust?
A mostani RT-N18U router -t szeretném a ház másik végébe lévő számítógépre, tv-re kötni Media-bridge módba kapcsolni. Sajnos kábel kiépítés nem lehetséges.
Jó az elgondolásom működni fog így? -
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste #62379 üzenetére
Köszönöm!
-
-
válasz
sony309 #62378 üzenetére
Jövőre terve okán, illetve te magad is felvetted ezt mint lehetőséget:
Vegyek egy izmosabbat "fő" routernek a jövőre is gondolva?
A 1043 mehetne a lejátszó elé, a 841 mehetne a különálló TV elé.
Így talán emelkedne a NAS és a lejátszó közti wifi sávszélessége? Most a 841 a szűk keresztmetszet. -
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste #62377 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Megindokolnád a válaszodat, hogy miért (nem az ajánlott típust, hanem magát a cserét)?
Nem akadékoskodok, csak hogy értsem! -
-
sony309
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
Digi a szolgáltatóm, 1 Gbps a netem.
Jelenleg TP-Link 1043 v2 routerrel rendelkezek, ez osztja a netet. Ezen lóg kábelen egy QNAP NAS.
Másik szobában van egy TP-Link 841N router, amire egy media player van kapcsolva.
A lejátszóval nézek filmet a NAS-ról, HD felbontásban. A két router között vezetéknélküli kapcsolat van.
Egy másik szobába is kellene egy router, arra szintén lenne kötve egy TV. Itt nem lényeges a sávszélesség, max. SD felbontású film vagy fotók nézegetése a NAS-ról.Tehát kellene vennem egy harmadik routert.
Milyen routert vegyek?
Vegyek egy izmosabbat "fő" routernek a jövőre is gondolva?
A 1043 mehetne a lejátszó elé, a 841 mehetne a különálló TV elé.
Így talán emelkedne a NAS és a lejátszó közti wifi sávszélessége? Most a 841 a szűk keresztmetszet.Vagy vegyek még egy 1043 routert?
Gondolom, ez egy költséghatékony megoldás lenne.Köszönöm, ha valaki segít és helyes irányba fordít!
-
DarkChild
senior tag
válasz
z123456z #62374 üzenetére
FTTH-s körzetekben mindenhol emelt a DIGI 1 gigabitre - csak ezt az egy csomagot kínálják már, nincs lassabb.
-
Multibit
nagyúr
válasz
zeeezoli #62371 üzenetére
Ha FTTB-ről van szó és vannak legalább 2x2 MIMO-s AC klienseid, úgy egy megfelelő AC routert választva (és szerencsés környezetet feltételezve) jó lehet az 500-as csomag. Nem fogod kimaxolni, de mivel megszűnt a 200-as előfizetés, csak ez van a 100/100 felett. Ha ninicsenek meg a feltételek a stabil 2x2-es AC kapcsolathoz, én nem mennék 100 Mbps fölé. Persze mindez akkor igaz, ha egyedül használod az előfizetést. Ha többen vagytok, jól jön a nagy sávszélesség.
-
zeeezoli
csendes tag
válasz
Multibit #61867 üzenetére
"Legalább a laptop vezetéken fog csatlakozni a routerhez? Ha nem, felesleges az 500-as előfizetés (1000 Mbps-ről nem is beszélve). Gondold újra a dolgot!"
Az a helyzet hogy csak wifin csatlakozunk. Akkor melyik netcsomag ajánlott a digi kínálatából,szerinted elég lehet a 100-as is??
Teljesen láma vagyok ezekben a dolgokban.A múltkori router vásárlási szándèkom okán már ott tartok,hogy elöbb a megfelelö netcsomagot kéne kiválasztani és ahhoz a routert. -
válasz
gezatata #62368 üzenetére
Szia!
Jó lenne tudni, hogy nálad pontosabban mit takar a "jól használható", mert routeren a torrentezés még mindig kompromisszumokkal jár, akár egy célhardverhez (NAS), akár PC-hez viszonyítod. Ha tisztában vagy a korlátaival, és azokkal együtt tudsz élni, akkor vannak jól használható routerek. Az összefoglalóban van linkelve erről egy korábbi írásom, az nagyrészt még mindig aktuális.
-
válasz
Ragnar95 #62366 üzenetére
Szia,
Az RT-AC66U B1 1300 Mbps sebesságű kapcsolatot tud AC-n, mert 3*3:3 MIMO képes, aminek ideális esetben a fele környékén, vagy akár valamennyivel felette is lehet számolni hasznos (mérhető) sebességben, de ez attól is függ persze, hogy az arra csatlakozó eszközeid milyen AC sebességet tudnak, mert ha csak 1*1:1 MIMO-t, ami 433 Mbps, akkor ezen érték fele tájékán várható, 2*2:2 MIMO és 867 Mbps esetén már ennek a fele környékén, 3*3:3 MIMO és 1300 Mbps esetén pedig szintén ennek a fele magasságában.
Más tényezőktől is függ ez persze, a beállításoktól, a környezettől...stb., amik kihatással vannak a wifi sebességre, de ha nagyjából stimmel minden, akkor a fentiek realizálhatók.
Wifi szórásban is jobb valamivel az említett router, mint a jelenlegid. -
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Olyan routert keresek amelyet jól lehet torrentezésre használni.
Fő szempont a stabilitás és a könnyű kezelhetőség.
az 5 GHz nem szükséges de ha benne van egy ajánlott modellben elfogadom.
30 ezernél nem szívesen szánék rá többet csak ha nagyon megéri a felárat.előre is köszönöm szépen az ajánlatokat.
-
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62364 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Digi felemelte az eddigi 200megát gigabitre, úgyhogy kéne hozzá router, ami wifin minél nagyobb sávszélt elbír ebből.
Jelenleg egy WDR-4300 van, de ez 100mega fölé nem nagyon megy wifin. Eszközök ac-sek, tehát kliens oldalon nem kéne hogy baj legyen a sebességgel. Emeletes családi ház, a WDR-4300 antennái nem tökéletesen fedik le az egészet, tehát jó lenne ha ennél nagyobb lenne az új router hatótávja. Csak wifin lenne használva a router, kábelen semmi se csatlakozna rá.
30k körül van esetleg valami ami megfelel az adott igényeknek (ASUS RT-AC66U-t találtam egyelőre itt topikos ajánlások alapján, de jó lenne tudni ez pl mekkora sebességre képes wifin) vagy kénytelen leszek magasabb árkategóriában nézelődni ha szeretnéd minimum 500Mbit/s-ot wifin? -
válasz
alienpapa #62361 üzenetére
Azért nem ajánlott a modem-router kombo eszköz használata mivel:
- Jóval több a hiba és kevesebb a beállítási lehetőség.
- Ha tönkre megy akkor egyszerre két funkciót ellátó eszköz esik ki a szolgálatból.
- Ha más technológiájú netre váltasz akkor nem vagy csak korlátozottan használható.
- Nincs vagy csak nagyon korlátozott mértékben rájuk custom firmware.
- Hiba keresésnél nehezebb kiszűrni, hogy a hiba hol is van.
- A szolgáltató nem adják ki a beállításhoz szükséges adatokat. -
-
Benhamin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #56041 üzenetére
Sziasztok!
Asus AC66-ost és Huawei E5577-est próbált már valaki összeműteni? Működhet? (Telenor Home normális megosztasa miatt) köszi! -
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62358 üzenetére
Miért nem ajanlottak? Erre elvileg két év garancia van, szóval nagy baj nem lehet...
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #62350 üzenetére
A D-Link mennyire megbízható ezen a téren?
-
-
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62355 üzenetére
Közben nézem, hogy teljesen rossz linket adtam. Szóval ezt néztem ki : [link]
-
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok! Ezt néztem ki. Fontos a beépített modem benne. Szerintetek jó választás? Más alternatíva hasonló árban?
-
-
Tito62
csendes tag
Vásároltam egy új TP-Link C7 AC 1750 Rutert a PCX -től, de magyarnyelvű használati utasitás sem volt hozzá. Abban kérnék segitséget,hogyan állítsam be,hogy a maximumon működjön ,mert a régi TP-link 1043ND-hez adtak sőt telepitő cd-ét is ami végigvezetet és segitett az űzembehelyezésben. Kérnék segítséget! Beállítottam ,de nem az igazi. Digi a netem 1000Mbites.
Üdv:Tito62
-
Joe123
senior tag
válasz
Risard #62345 üzenetére
Azt próbálnám meg, hogy lementem az admin weboldalt, gép direkt netre köt, aztán google translete. Nem biztos hogy megoldható, csak egy ötlet. Vagy google translete-be beírod, hogy nyelv, lefordítod kínaira vele, aztán keresel az admin felületen egy hasonló krikszkrakszot.
Vagy a telódon a google translate át tudja fordítani amire ráirányítod a kamerát. Talán ez a legegyszerűbb ha működik.
-
Risard
aktív tag
Aki vett Xiaomi mi Router 3g t az tudna segíteni hogy hogy lehet a routerbe angolra váltani a nyelvet.
Telefonos app az angol de a laptopról belépek ott minden kínai -
Nova91
tag
Köszönöm a válaszod!
Tehát ha nekem mondjuk a tablet leírás szerint tud 2x2 mimo-t, akkor 2 antennán fog csatlakozni a router a tablethez? (2x150mbps)? És ha van még 1 2x2 mimo-s tablet és mindketten egy időben csatlakoznak rá akkor az egyik kap 300 mbps-t a másik meg 150-et?
-
törölt tag
Sziasztok!
Kevésnek és picit lassúnak érzem a jelenlegi routerem vezetékes kimeneteit (switch módba van beállítva, így egyetlen kimenete van, az is max 100 Mbps-t tud). Szerintetek mi lenne jobb döntés?
1) Új Wifi router
2) Egy 4-5 lyukas switch aminek az egyik kimenetére rákötném a jelenlegi Wifis routertUtóbbi olcsóbb és egyszerűbb lenne, ezért agyalok rajta. Switch-eknél kell amúgy valamire figyelni? 5-6000 forintért már láttam D-Link gigabit switcheket.
-
válasz
Nova91 #62341 üzenetére
Szia,
2.4 GHz esetén a 3*3:3 MIMO 450 Mbps kapcsolatot jelent, mert 3 <-> 3 antenna csatlakozik 3 * 150 Mbps sebességgel, de ez persze csak akkor igaz, ha van hozzá megfelelő ellenoldali eszközöd, ami szintén tudja azt.
Az RT-N18U esetén a 600 Mbps azért van a gyártó által jelezve, mert TurboQAM™ képes a router, de ahhoz szintén azonos tudású eszköz kell, hogy az is megvalósuljon.
5 GHz AC kapcsolatnál már 433 Mbps * 3, tehát 1299 Mbps a 3*3:3 MIMO kapcsolat. -
Nova91
tag
Sziasztok!
Ez: 3x3:3 MIMO pontosan mit jelent a router leírásoknál? Például egy RT-N18U esetében?
-
TriX2010
tag
válasz
Gubek-Einste #62336 üzenetére
Jól van, köszi Urak. Akkor egyelőre csak bízom a szerencsémben és remélem nem szorulok cserére egy darabig, mert asszonytól kapok, ha közlöm hogy routert veszünk
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #62335 üzenetére
A lehetőség adott lenne az ac szabvánnyal is, csak a kliens oldali eszköz olyan, mint a fehér holló. Az ára meg az egekben. A laptopokban 3. antenna sem nagyon van beépítve, a negyedikről ne is álmodj.
A nem szabványos eszközökből (turboqam, nitroqam) még nehezebb klienst találni. Így lesz az ac"sokezerből" 45Mbit a telefonon. -
-
Soma01
veterán
válasz
Multibit #62323 üzenetére
Mondjuk ahogy én láttam, "létezik" olyan eszköz (pár) ami átviszi a gigabitet vezeték nélkül, de ezt nem építed be egy gépbe sem. Laptopba meg pláne nem! Ez ott fog állni a monitor, laptop mellett és biztosítja a kapcsolatot 60 GHz-en. Szóval csak a két pont közti vezeték, összeköttetés szerepét tölti be. Nem "szabványos" eszköz. Legalábbis nem WiFi tartományokban működik. Mondjuk pont e miatt nem is zavarja sok minden más hálózat. Tehát éppen meg lehet oldani...
-
válasz
TriX2010 #62333 üzenetére
Bármi előfordulhat, de hardveresen nem változott az a típus, esetleg szoftveres javítást kaphatott, de az meg nem egyszerű, elég csak megnézni ilyen tekintetben az azonos chipsetre épülő RT-AC1200G+ típust, ahol nem csak néhány hónapig küzdöttek a problémával, mire érkezett egy jobb beta firmware, viszont utána meg más gondok lettek.
Az említett Asus típusnál sem azonosan jött ki mindenkinél a hiba, mert több tényező függvénye, valakinél néhány naponta újraindult magától, másnál csak heti vagy kétheti egy alkalommal.
A fentiek miatt írtam korábban, hogy érdemes ilyen szempontból figyelni az eszközt, ha nálad is ritkább és véletlenszerűen pont olyankor teszi azt, amikor nem, vagy nem úgy használod, hogy észrevedd, akkor jó ideig rejtve is maradhat a probléma. -
woodworm
veterán
válasz
LantosBerry8 #62326 üzenetére
Utóbbi időben sokszor kuponozzák a xiaomi 3g-t. Árban így nagyon hasonló a sima 3-ashoz, viszont azzal ellentétben gigabites és hardveresen sokkal erősebb.
A kuponért és az aktuális webshopért az ebay kütyüs, a saját, vagy akár ezt a topikot is érdemes figyelni. -
-
-
válasz
LantosBerry8 #62326 üzenetére
Kintről Xiaomi jöhetne például szóba, vannak külön angol verziók is, de ha van nálatok IPTV, akkor az kompromisszumos lehet például.
Itthon végszükség esetén egy DIR-842, de azzal is akadnak egyéb problémák.TriX2010: Többen is írtuk pedig, hogy mi a gond az AC1200 típussal, én sem csak hallomásból, hanem elég sokat kellett korábban cserélnem a random újraindulgatások miatt - ahogy az azonos chipsetre épülő RT-AC1200G+-ból is.
Örülj neki, ha nincs vele problémád, de hidd el, én a falra másztam a sok telefonhívástól, amikor a fenti két problémás típus miatt nem volt nyugtom, amíg le nem cseréltem azokat. -
TriX2010
tag
válasz
Gubek-Einste #62283 üzenetére
Többféle gond...? Mint pl? Chipset hiba. Vagyis konkrétan..?
Előre is elnézést, de ez a C1200 olyan mint valami mostohagyerek.... Mindenki utálja, de senki se tudja megmondani, hogy miért... Komolyan... Érdekelne pár konkrét dolog abból a sokból ami ennek a baja.... Felkészülnék lelkileg a megpróbáltatásra, meg aztán ahogy látom, mást is érdekelne a téma...
De ha megint csak az jön, hogy húdemennyisoknagybajvanvele, akkor kétségeim támadnak, hogy jó fórumon próbálok-e "okosodni"...
(Halkan jegyzem meg, hogy az állítólag chipset hibás nem ajánlott routerem, hibátlanul, stabilan és igen gyorsan teszi a dolgát még mindig...) -
LantosBerry8
senior tag
50 megás a netem (t-home) - jelenleg a t-home által biztosított ZTE wifi routert használom.... 1 laptop és 2 telefon használja rendszeresen a wifi hálózatot. Ennek tükrében szeretnék valami jobbat kb. 10000 Ft környékén, ami kétsávos
Nem vagyok ellene egy AliExpress-ről való rendelésnek sem
-
válasz
LantosBerry8 #62322 üzenetére
Teljesen nyugodt szívvel egyiket sem merném mondani, mindegyiknél van valami buktató, az olcsó(bb)ságnak ára van sajnos.
Bár csak a wifi tekintetében írtad, hogy kétsávos kellene, de azok többsége csak 1*1:1 MIMO, ami nem az igazi és itt nem csak az alacsonyabb sebességre gondolok, illetve a többség csak 100 Mbps WAN és LAN portos (ami csak akkor gond, ha 100 Mbps vagy gyorsabb neted van, vagy ha kábelen kellene a gépek között a 100 Mbps feletti kapcsolat/sebesség), továbbá több típusnál is adott ismert hardveres vagy szoftveres probléma, amim kihatással van a stabilitásra és használhatóságra. -
Multibit
nagyúr
tudsz olyan router ajanlani ami közeliti a wifi-n1000Mnps ?
Visszakérdezek. Van olyan kliensed, ami wifi-n tudja az 1000 Mbps-t? Nem minden a router! A párbeszédben a kliensnek is képesnek kell lenni arra a nagy sebességre. És akkor még nem is szóltam a környezetről, ami a leginkább töri a "wifi-álmokat" -
válasz
LantosBerry8 #62320 üzenetére
Nem minden tekintetben látni bele, így nyilván rizikós is lehet, ha mondjuk nincs rá garancia és idősebb példányról van szó, mert a tápban és akát magában az eszközben is kiszáradhat a kondenzátor például, ha úgy, illetve olyan környezetben volt használva, de teljesen korrekt darabok is kifoghatók, amik még évekig kiszolgálhatnak probléma nélkül.
-
válasz
LantosBerry8 #62318 üzenetére
Annyiért nincs sajnos újonnan ajánlható kétsávos router, csak 2.4 GHz képességgel akad TL-WR1043ND (v2 és felette jó), vagy használtan látok az aprón 8000 - 10.000 Ft környékén például TL-WDR3600 típusút.
-
DarkChild
senior tag
Üdv! (Még) nem használok routert, hanem a DIGI által adott ZTE F668-on "lóg" minden kütyü, kizárólag WiFi-n. Már korábban feltűnt, de csak mostanában kezdett igazán zavarni, hogy milyen marha lassan csatlakoznak az eszközök a WiFi-re (nem sok, csak 3-4 eszközről van szó). Néha van, hogy fél perc is eltelik, mire rá tud kapcsolódni a hálózatra a mobil.
Szerintetek egy router (ASUS RT-AC68U vagy Synology RT1900AC-t néztem) közbeiktatása segítene a problémán? Azokra vajon gyorsabban rá tudnának kapcsolódni a készülékek?
Számít, hogy 2.4 vagy 5 GHz? (A ZTE csak 2.4GHz-en sugároz.)
Köszi a választ! -
válasz
LantosBerry8 #62315 üzenetére
Szia,
TP-Link Archer C5 minimum (nem összekeverendő az AC1200 feliratúval, kimondottan C5 legyen), 16.000 Ft körül indul, olcsónak mondható, persze ha drágább is lehet, akkor vannak még jobb típusok is, csak akkor írj maximum összeget, meglátjuk abból mi kihozható.
-
kelly7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62302 üzenetére
Semmi különös elvárás nincs. 50 megás net meg 1 box menne róla egy melléképületbe.
-
Saccco
nagyúr
válasz
LantosBerry8 #62312 üzenetére
Nem hülye kérdés. Dual Band lényege.
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de létezik olyan router, ami képes egyszerre 2,4 és 5 GHz -en sugározni a jeleket? -
-
humax
senior tag
válasz
Multibit #62287 üzenetére
A megadott keretből nem tudsz olyan routert venni, ami közelíteni wifi-n az 1000 Mbps-t.
tudsz olyan router ajanlani ami közeliti a wifi-n1000Mnps ?
Asus RT-AC66U B1- max wifi-n menny lesz a sebesség?
TP-Link Archer C8/C7 wifi-n menny lesz a sebesség?jelenleg V1 1043 van nekem (panel lakás)
DIGI 1000 - wifi-n sebesség 60/70 Mbps
kábel kb 88/90 Mbps -
Soma01
veterán
válasz
karesz1978 #62308 üzenetére
Csak azért, mert ha netán akarsz nagyobb sebességet akkor vehetsz kb. 5.000 Ft-ért egy gigabites LAN adaptert. Pl. Tp-Link UE300 és egy "teszt" [link]. Tudja a gigabitet.
Ugye az USB 3.0 sebessége 5 Gbps, ezen bőven átjön az 1 Gbps-os LAN sebesség, akár mindkét irányba is
egyidőben.
Tapasztalatom nincs ezekkel az eszközökkel, de biztosan többet tudnak, mint egy 100/100-as LAN. -
karesz1978
tag
válasz
karesz1978 #62305 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz
karesz1978 #62305 üzenetére
USB 3.x-es csatlakozó van a laptopon?
-
Multibit
nagyúr
válasz
karesz1978 #62303 üzenetére
Igen, ez v2-es. Viszont a laposodban - tippem szerint - csak 100-as LAN vezérlő van!
-
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok.
Telekomos ip tv- hez keresek lehetöleg tp link routert. Tudnátok mondani olyan típust ami tudja az ip tv-t?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest