Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• uffneked

aktív tag

Sziasztok,

100/100mbit-es nethez keresek routert, több opcióval.
    ~55nm-es panellakás, előszobában van az UTP kiállás, arra kötjük a routert. 2 szoba felé 1-1 vasbeton fal, minden más elérhető fal nélkül.
    Lenne rajta 2 laptop, legalább 2 telefon, meg akkor itt 2 felé szakad a dolog.

1.) Marad a 100/100-as net, vígan használjuk a laptopokkal/mobilokkal wifin, nincs fájlmegosztás, meg semmi extra. Most vettem egy ASUS RT-N12 Pro-t - hogy legyen valami -, de hajlandó vagyok cserélni, ha javulást érhetek el vele.

2.) Később fölbővítjük 1000mbit-re, de a kliensek továbbra is csak wifi-n lesznek csatolva. Viszont ha ez az opció jön, akkor gondoltam rá, hogy rákötnék USB-n egy vinyót, és mehetne a letöltés rajta, illetve megosztás az eszközök között. Erre hirtelen egy ASUS RT-N15 jött szembe, de meghallgatok mást is.

Valamennyire próbáltam magamat képbe hozni, AC-s kellene az 1000mbit-hez, de azt a sebességet igazából csak a vinyó kapná meg, mivel minden más wifi-n kommunikálna, amelyek nagyrészt ráadásul N-et tudnak csak (ha jól tudom, ha van 1 N-es, akkor minden N-es). Ezen kívül van ugye a a Dual-Band kérdés, ami panelban jól jönne, pláne, hogy nem az egyik sarokban van a router, maximum 1 falon kell átmennie bármelyik eszközhöz (jó, a gardróbban duzzogáshoz 2-n :) ). Kérdés, hogy ez a 100-as netnél is lényegesen stabilabb kapcsolatot jelentene-e, vagy csak az 1000-esnél?

Az elsőre nagyjából ilyen 10k lenne a plafon, a másodikra nagyon max 20k.
    Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák