Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Én teljesen más irányt jártam be - munkára és játékra is használom a monitoromat, de nem tudok 4k+ felbontást meghajtani a játékaimban, ráadásul nincsen annyi pénzem.

Viszont a látásom nem olyan jó, és hiába próbáltam ki 27"-os 4k képernyőt, nem győzött meg, hogy az élesség érdekel, viszont a játékaim meg hiába futnak 4k-ban, ha nem látom a pixeleket, akkor felesleges az extra felbontás.

32" 1440p-n szerettem dolgozni és játszani, játékhoz kicsit közelebb húztam, munkához kicsit távolabb, aztán most pedig vettem egy 40"-os 21:9-es 1440p high refresh rate monitort, ami nem volt (túl) drága, cserébe játékhoz nem kell túl sok pixelt meghajtanom, viszont elég kód elfér rajta.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#2) HThomas válasza Cucuska2 (#1) üzenetére


HThomas
senior tag

Érdekes ez... csak játékra nekem igazából elég volt a 27-es QHD is. Aztán beraktam egy mini itx gépet a TV alá, vettem egy Xbox kontrollert és átköltöztem oda játszani... A TV ugye 4K, de a durvább játékoknál bekapcsolom a felskálázást és tök ok. Az íróasztalnál meg nagy ritkán elindítok valami stratégiát, vagy RPG-t, ott meg nem annyira probléma az 5K.

(#3) vrob


vrob
tag

Tök jó hiánypótló levezetés és összefoglalás!
Viszont a "legyen meg a ~100% sRGB lefedettség" szerintem már csak marketing a specifikációkban.
Vittem vissza új HP monitort 100/130 sRGB paraméterekkel. Képszerkesztésre használtam, egy Dell U27xx mellé raktam le, és sírnom kellett, szemmel láthatóan annyira rosszak voltak a színei.
Az Adobe RGB vagy a DCI P3 értékekre érdemesebb figyelni.
De a legjobb olyan boltban vásárolni, ahol van kiállítóterem, meg lehet nézni, ki lehet próbálni működés közben, hogy ne legyen meglepetés otthon.

[ Szerkesztve ]

(#4) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Kalibrálás után volt annyira más a színviláguk?

(#5) htc07


htc07
addikt

nálam a 34" 3440x1440 lett a befutó, közülük is ő: [link]. Bár a hajlított kijelző nem tudom mennyit torzít képek szerkesztésénél, kódolni meg játszani nagyon kényelmes. Talán neked nem lesz megfelelő, de más lehet pont ilyet keres, azért linkelem.

(szerk. amd freesync premiumot támogat, csak el van rejtve a menüben)

[ Szerkesztve ]

(#6) HThomas válasza vrob (#3) üzenetére


HThomas
senior tag

Pont gyárilag kalibrált Delleknél néztük, hogy nem voltak az igaziak, főleg a feketéknél. Én mindig sRGB-re kalibrálok, de pl most az LG-nél meghagytam a gyári sRGB-t, mert nem volt nagy különbség az általam kalibrálthoz képest és a gyárival meg megy az auto brightness (ami ugyan elrontja a kalibrációt, de a legtöbbször ez belefér).

Viszont amit nem értek, hogy HDRnél mi van pontosan... jó lenne ha bekapcsolt HDR mellett, de SDR tartalommal meglenne az sRGB színhelyesség, HDR tartalom esetén meg a Rec 2020, de ez menjen automatikusan és ne kelljen kézzel állítgatni.

(#7) prolad


prolad
őstag

Nálam volt 32-es 16:9, 34-es 21:9, 55-ös 16:9, most 49-es 32:9. A mostani messze a legjobb, csak egy kicsit kicsi. Lehetne még szélesebb és magasabb (de ne túl magas, az volt az 55-ös fő baja).

Valami olyan kellene, ami két 32-es monitort drótoz össze a 49-es 2x27-es megoldása helyett. Samsungnak már van egy ilyen megoldása, de elképesztő drága és nekem nem kell az összes gamer feature. Az biztos, hogy a mostani 1800R ilyen szélességhez már kevés (hajlítás nélkül használhatatlan), valószínűleg 1000R kellene. Meg egy széles asztal, a mostani 160cm széles és éppen elég a monitor+laptoptartó kombóhoz.

(#8) rgqjx


rgqjx
aktív tag

Itt a 32" 4k vált be. Ha játék, akkor FHD felbontáson teljes képernyőre állítva, hátradőlve pont megfelel és a vga is könnyen megoldja. (Mivel a 4k= 4x FHD így 4 pixelből lesz 1)
Hómofisz fő munkaterületre nekem tökéletes, bár ahhoz még egy ugyanekkora jó lenne mellé.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.