- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
agemate
addikt
Nem hátrány, ha tud 3G-t is. Van mobilnet is itthon, és ha a T-Home-os elmegy (ami előfordul azért..), van backup NET.
Alapvetően egy viszonylag komolyabb routernek néz ki, tudja az n-es szabványt, erős antennái vannak és marha könnyű volt konfigurálni. Meg vagyok elégedve vele. -
-
sbazsi
veterán
válasz
sbazsi #16472 üzenetére
nézegetem a routereket, és asszem megintcsak egy asus mellett fogok kikötni.
a régi, ami marad ahol van egy wl500 deluxe.
bevált, de következőnek már kellene a gigabit, meg a gyors wifi. no meg ha már szóbakerült, esetenként nem árt, ha 3g modemet is lekezel.
szóval rt-n16 és rt-n56u között vacilálok.
kérdés: megéri a nagyobb a +6k-t?
esetleg tudtok valami mást javasolni, ami ezeket tudja? -
Laybee
őstag
-
Beri
addikt
válasz
Laybee #16487 üzenetére
Mit ajánlotok?
Bármit az első hozzászólásból. 1043ND-ből pedig semmivel sem volt több hibás darab, mint bármi másból, pl. elektromos konzervnyitóból.agemate:
Az egy 3G router, ami arra való, hogy a hátába dugj egy USB-s 3G sticket és abból ossza a delejt (meg az első hozzászólásban sincs említve). Neked (elmondásod alapján) erre semmi szükséged. Persze használható "hagyományos" routerként is. -
agent11
tag
válasz
Intruder2k5 #16491 üzenetére
Közben kipróbáltam direktben és tényleg a router a szűk keresztmetszet!
Szóval jöhet egy új router!Köszönöm!
-
-
-
agemate
addikt
Tanulmányoztam az első hozzászólást. Végül felszereltség alapján döntöttem és ezt a típust rendeltem meg.
A félhalott alany egy Conceptronic 54Mbps-es router (ez a típusa..), hibája, hogy egyszer csak nem lehetett már megadni neki a modem adatait, de már előtte pl egyáltalán nem tudott rá vezeték nélküli eszköz csatlakozni.
Igen, kiváló jelerősséget biztosított az alatta lévő mobil gép számára, de a kertben már nem volt jel.
-
BeniS
csendes tag
Linksys E1000 -l kapcsolatban valami vélemény, 40-s digi nethez lenne 2 gép 1 wifi/ 1 kábel, esetleges alternatíva ebben a 10 k körüli árban?
-
agent11
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok. Sávszélesség emelés volt nálunk, ami azt jelenti, hogy az eddigi 32/16 helyett most 80/25-ös lett a net. Jelen pillanatban a legjobb letöltési sebességem 5,3MB/s a feltöltés 2,9MB/s. A letöltést kicsit kevésnek találom az elméleti max. 10MB/s-hez viszonyítva.
Elképzelhető, hogy a router-em (Linksys WRT54G) a gyenge láncszem?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Sose volt még routerem. Kellene egy n-es wifis router. Kb 100nm-es területen szeretném használni. Laptop, netbook, telefon használná ki. Egy asztali PC vezetékkel lenne csatlakozva. (30Mbit, UPC) Szeretnék torrentezni a PC-vel.
Ezt néztem ki:TP-LINK TL-WR1043ND Csábító az 5 év gari, de halottam, hogy elég sűrűn vannak hibás darabok.
Mit ajánlotok? Köszönöm a segítséget előre is! -
szkopi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16425 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Valószínűleg ki is próbálom pár héten belül.
Üdv,
szkopi -
agemate
addikt
Üdv!
Úgy tűnik, meghalt a router. Mit ajánlotok a legolcsóbb ársávban? Kell, hogy:
-1 asztali kábelen csatlakozzon
-2-3 N-es mobil eszköz vezeték nélkül
-családi ház, emeleten a router, közvetlen az alatta lévő szobában a mobil eszköz
-a mobil eszközökön nem megy letöltés, csak böngészés
-5-ös netem van, de lehet, hogy egy 30-asra bővítem majdSzóval mit ajánlotok?
-
Coolmat
őstag
A router tudja a 300Mbps-et, csak a laptopod vevője nem. A draft megjelölést csak a régi eszközöknél használták, amikor még nem volt véglegesítve az N szabvány, és nincs összefüggésben azzal, hogy 150 vagy 300Mbps-et tud, hanem az eszközök MIMO képességétől függ.
-
Coolmat
őstag
Szia!
Kérdésed nem ebbe a topikba tartozik, hanem inkább a Wlan, wifi, vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok-ba, de azért ide válaszolok:
Az Atheros AR9285-ös vevőd csak Lite N, vagyis 150Mbps az elérhető maximum vele (ez elméleti érték, a gyakorlatban kb. 50Mbps sajtolható ki ebből). Javaslom nézd végig a routered és a wifi kártyád beállításait, előbbit a webes felületén, utóbbit az eszközkezelőben, a csatornaszélességet (channel width vagy band width) állítsd mindkettőnél 40mhz-re, ha van short guard interval beállítási lehetőséged, akkor azt engedélyezd (szerepelhet simán Guard interval néven is, álítsd be 400ns-re). Ha ez stimmel, akkor próbáld ki a router mellett a dolgot, 150Mbps-el kell ott kapcsolódnia, 1 szobával odébb viszont simán összeszedhet annyi zavarást a jel, hogy visszaesik 65Mbps-re. Ellenőrizd azt is, hogy nincs-e azonos csatornán másik wifi hálozat a közelben, ezt ezzel a programmal tudod megtenni. Ha van más zavaró adás, akkor állítsd át a csatornát a routered webes felületén.
Érdekességképp javaslom nézd meg ezen az oldalon a Data rates táblázatot, te ebből a 7. sor végén lévő 150Mbps-et tudod maximum elérni (a 65 Mbps pedig vagy a 7. sor legeleje, vagy a 6. sor 2. bejegyzése a táblázatban). -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy Linksys E1000.-es routerem, és egy Laptop, amin "n.-es" wifi van. ( Atheros AR9285 Wireless Network Adapter ) A kapcsolati sebesség mégis pusztán 65 Mbps, a 300 helyett. Egyszer - valahogy sikerült 150 Mbps.-es csatlakozni, de azóta sem. Egy szobányira van a laptop a routertől, fix helyen. Mi lehet a gond? Mit állítottam be rosszul?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot -
liqquid
tag
Ezt már nem egy helyen írták, hogy a v2 lassabb lett mint a v1, csak ezért mertem állítani, de itt is volt már erről szó ebben a topic-ban, jó nem sokkal meg nem mindenhol volt számottevő eltérés, gondolok itt wan/lan vagy wifi stb-re, hardware elvileg pedig nem változott, azhiszem valamit korlátoztak rajta kicsit, de már nem emlékszem, de végülis sok jelentőssége nincs, csak megemlítettem...
-
Beri
addikt
válasz
Destloler #16476 üzenetére
N56U: gyors, szép, nincs moddolt fw, jaés sima 300-as.
Az E4200 és a WNDR4000 ugyanarra a chipre épül, ugyanannyi memóriával. Válaszd az olcsóbbat, ha legyalulod róla a gyári szoftvert.liqquid:
Rossz mérés, vagy más módszerrel mértek, esetleg csak simán dilettáns barmok teszteltek, ahogy az esetek túlnyomó többségében lenni szokott. -
Destloler
tag
Hali
Meggyőztek ,hogy vegyek routert. Ugyhogy ujra gondban vagyok, a kiszmeltek:
Asus rt-n56u
Linksys e4200
Netgear wndr4000Néztem smallnetbuilder.com teszteket, figyeltem melyikhez van moddolt fw, de sajnos nem tudtam dönteni. Olyan kérédsem lenne még hogy az Asus támogatja az N750 (300 + 450 Mbps) szabványt?
-
liqquid
tag
Mik a különbségek a Netgear 3500L v1 és a v2 között? Ez is gyengült mint a 3700v2? Vagy netán erősödött?
-
D.Orion
veterán
Vettem egy TP-Link WR1043ND routert. UPC 120-as netem van, gyönyörűen működik vele(2 gépre van elosztva). 24órás teljes sávszélesség kihasználással sem fagyott még le soha. Konfigurálása egyszerű, mint a faék. Öcsém telefonjával a wifi is megy rajta WPA2 titkosítással is. Nagyon meg vagyok vele elégedve 10ezer forint volt, szerintem ennél jobbat ennyiért nem lehet venni.
-
sbazsi
veterán
azt hiszem eljött az ideje egy új routernek.
hamarosan szeretnék egy nas-t is. és nem árt, ha tud nyomtatót is kezelni, bár ez is a jövő zenéje. no meg a távoli jövőben előbb-utóbb azért csak lesz egy okostv is...
net kb 30mbit upc lesz.
többnyire wifit használnék, tablet/telefonnal, notival. nas miatt sztm kell a gigabit lan, és az N wifi.
szóval ki mit ajánlana erre? -
Drakenet007
csendes tag
-
biega
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16468 üzenetére
Köszi az infót!
-
banánocska
aktív tag
[link] ???
-
Az RT-N10-et inkább kisebb netekhez ajánlom, mint ADSL, kábelnet. Az RT-N12 már jóval erősebb vas, nagyjából a 100Mbit-es portjai szabnak neki határt, ez már megfelelő az optikai netekhez is, és persze 300-as WiFi-je van. Az RT-N16 pedig gigabit-es, 300-as WiFi-s, szóval az jelenleg mindenre elég. Emellett van 2 USB portja is, ahol meg tud osztani HDD-t, pendrive-ot, nyomtatót, stb... FTP és Media szerver is van benne, de torrentkliens is, meg még sok más okosságra rávehető!
Amúgy nekem is ilyen van...
-
biega
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16464 üzenetére
Asus RT-N16 szimpatikus, ahogy olvasom elég minőségi darab, RT-N10 és RT-N12 meg az ára miatt tetszik
Van esetleg tapasztalatotok velük?
-
Drakenet007
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16465 üzenetére
Még lehet kapni?
Update: Közben megtudtam a másik router szülőkhöz kell (beállítom s megy időtlen időkig...)
+ Olcsónak kell lennie... Ide vallami ajánlat? -
válasz
Drakenet007 #16461 üzenetére
Szia!
Akkor miért nem maradsz a 941ND-nél, és veszel abból kettőt...?!
-
Szia!
Tomato Firmware-ben ez beállítható simán, a kompatibilis routerek listáját ITT megtalálod.
-
banánocska
aktív tag
Ez megfelelne egy asztali géphez egy psp-hez és egy Laptophoz 40megás netnél ami ténylegesen 5mega?
Körübelül 5ezer forintot szánok rá. -
biega
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Venni szeretnék max. nettó 20e-ig egy olyan routert, aminek a wifi kapcsolata beállítható, pl. 8-18 óráig legyen wifi, előtte és utána kapcsolja ki.
Van esetleg tippetek rá, hogy melyik legyen? -
Drakenet007
csendes tag
Sziasztok,
Eddig egy TP-LINK TL-WR941ND Routerem volt. Hasonló erős hatótávolsággal keresek max. 20 ezer forintig két routert egy 10 mbites ADSL és egy 25 mbites kábelnethez. Maradnék TP-LINKes csak nem tudom melyik lenne jó -
-
MrCsiT
addikt
Ha valakit érdekelne sebességteszt, itt van egy , az alábbi routerekről:
Asus RT-N16
Belkin Play N600 HD
Buffalo WZR-HP-G300NH
D-Link DIR-855
Linksys E3000
Netgear WNDR3700
Trendnet TEW-691GR..bár a teszt egyik alapfeltétele : "Each router is paired with the same vendor’s USB Wi-Fi client adapter" aligha valósul meg otthon
..és kéretik persze fenntartásokkal kezelni, azonban viszonyításnak jó lehet.
-
norton2
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni nálam tapasztaltabbaktól
30M/3M as upc nethez keresek kábeles routert, nagyobb netet nem tervezek és szeretném minél olcsóbban megúszni. Jelenleg egy TP link R402m-t használok de ez nem bírja el, szakadozik a net. Volt modem csere, új kábelek beszerzése, kismillió beállítás kipróbálása de szabadulni akarok ettől a routertől. Visszaolvastam több oldalt is de nem találtam választ a kérdésemre. Két gépre osztanám a netet, semmi extrát nem akarok csak megosztani, torrentezni meg játékra használom, wifi nem érdekel.
Milyen routert tudnátok ajánlani 6-8 körül? Esetleg ha egy olcsóbb is kiszolgálja ezt a netet az is megfelel. -
krealon
veterán
válasz
werszomjas #16455 üzenetére
Azt jelenti, hogy internetet WiFi-n is kepes fogadni, nem csak vezeteken.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR743ND
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR741ND
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
WiFi routert szeretnék venni, olvastam az első hsz-t egy kérdésem lenne:
TP-Link 741ND: 70-80Mbit körül megy, lite n wifi
TP-Link 743ND: ugyanaz, mint a 741, csak tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz.Mit takar pontosan az a gyakorlatban hogy: tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz?
743-as 1000ft-al drágább megéri?
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Routert szeretnék venni. Jó lenne minél olcsóbban megúszni. Ezt a kettőt néztem ki:
TP-Link 741ND
TP-Link 841NDMennyivel gyengébb a 741-nek a jelerőssége? Azon csak 1 antenna van. Sokat számítana a 2 antenna?
-
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Edimax BR-6574N vajon erősebb wifi jelet tud, mint egy 320N
320N -m volt és keresem az utódját, de pl. 1043ND-ről annyian írnak kígyót-békát, hogy nem feltétlen vennék azt. Eladó szerint, az Edimax BR-6574N erősebb, mint a 1043ND.Valaki ezt megerősítené/cáfolná, illetve vélemény az Edimax- ról ?
Intruder2k5 (#16447) : valaki frissíthetné azt az 1-es hsz-t, vannak már sokkal újabb modellek, mint az abban felsoroltak, pl. az Asus N13-ra gondolok, ami helyett N16 az ajánlott mostanság, igaz ?
-
burasu4
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16450 üzenetére
Köszi!
-
válasz
burasu4 #16449 üzenetére
Szia!
Ha problémád van egy routerrel, akkor "Router gondok" topik, de mivel számítógéppel jól működik, így még az is lehet, hogy telefonos topik lesz belőle...
-
burasu4
senior tag
Ebbe valaki tud esetleg segíteni?
Köszönöm előre is!
-
banánocska
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16447 üzenetére
Körübelül 10ezer forint értékben.
-
válasz
banánocska #16446 üzenetére
Erre tulajdonképpen a pénztárcád vastagságának a függvényében, a TP-LINK841ND-től felfelé majd minden router megfelel. Nézd meg az első hozzászólást, és onnan válogass kedvedre a középkategóriából, vagy fentebbről.
Illetve 10000Ft közelében még ezek vannak, amik szintén szóba jöhetnek...
ASUS RT-N12
Linksys E1000 -
banánocska
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16445 üzenetére
-
válasz
banánocska #16444 üzenetére
Szia!
Ezt eddig bárhogy, mivel a ma kapható routerek 95%-a ezt tudja!
A fő kérdés az, hogy mekkora az interneted sebessége?
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Ide küldtek engem hogy internet megosztás ügyében milyen routert vegyek ami Wifis is?(Psp és Laptop wifi lenne a cél) Asztali gép maradjon kábeles. Ezt hogy érhetném el?
-
PpenoO
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani kávézóba n-es routert?
Földszint 40nm + pince 25nm. Kb 60-100 vendég szokott nagyobb esténként lenni, szerintem max 20-25 eszközt kéne kiszolgálnia egyszerre maximum.
Fontos még, hogy ne legyen kompatibilitási gondja, akarom mondani minél több eszköz (iphone, android, notebookok) tudjon vele rendesen kommunikálni.
Előre is köszi a tanácsaitokat!
-
válasz
Intruder2k5 #16433 üzenetére
Köszönöm!
-
Destloler
tag
Hali
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Sikerült szukitenem a routerek számát. Olvasgtamma utánna is, de netgear oruterem még soha nem volt és maradok a netgearnél. Abban szeretnék segítséget kréni hogy WNDR3700 vagy WNDR4000-es legyen. 8e ft árkülömbség van a 2 router között viszon a WNDR4000 ha jol tudom nincsen DD-WRT. Smallnetbuilderen olvastam hogy ugyan az a boardcom chip van benne mint az e4200 linksysben, és ha jol tom az 480 mhz cpuval rednelkeizk mind2 router ezzel ellentétben a WNDR3700 680mhz cpu val rendelkezik. Előre is köszönöm a segítsget
-
Coolmat
őstag
válasz
Cabaye89 #16435 üzenetére
Szia!
Egy TP-Link 841ND meg is felelne neked. 2 Mbit-et wifin sem nagy kunszt átvinni, ahol fogható stabilan a jel ott fog is menni ennyivel a net laptopról is. Hogy érdemes-e wifis routerre beruháznod azt csak te tudhatod, szvsz igen kényelmes tud lenni hogy a házban bárhol netezhetsz egy laptopról vagy okostelefonról kábelezés nélkül. A beállítása pedig mindenféle képzettség nélkül is könnyen elvégezhető (magyar nyelvű leírást is szoktak mellé adni), nem nehezebb mint beregelni ide a PH-ra és írni egy posztot a fórumra
-
burasu4
senior tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy TP Link -WR740N routert. A PC-vel és a 2 Laptoppal tökéletesen megy, de a telefonokkal nem. (Nokia C7, Samsung Galaxy Ace).
Csatlakozik hozzá szépen, de nincs net. Mit kell tenni? Hogyan állítsam be?
Köszönöm előre is!
Üdv. -
Cabaye89
csendes tag
Sziasztok.
Routert szeretnék venni, de teljesen kezdő vagyok a témában.Végig olvastam az utolsó 3-4 oldalt, de nem lettem nagyon okosabb, max annyiban hogy vmi TP-Link es router nekem bőven elég lenne.
Ezért szeretném a segítségeteket kérni.Keret ami rendelkezésre áll: 5-8k max
Mire szeretném használni:
- van egy asztali számítógép a szobában, és van egy laptop( néha 2-3 hetente max lehet hogy rá kellene kapcsolni még 1 laptopot amikor tesom hazajön, de ez végülis annyira nem fontos)
- csak 2M-ás microinternetem van sajna, ami egy tetőn elhelyezett antennával veszi a jelet, és kábelen van behúzva a szobámba
- úgy terveztem hogy asztali pc-hez ugye kábelen huznám el netet, viszont laptopot meg ugye ház területén szeretném használni
- házról tudni kell hogy 1 emeletes ház, a felső szinten lenne a router kb 80-90 m^2 méter alapterületű egy szint
- mivel csak 2 megás a netem van, ezért ugy szeretném csinálni, hogy laptopra szeretnék torrenttel letölteni, pc csak elvétve lenne használvaKérdéseim:
- Mennyire csökkenne le a már amugy is gyenge netem sebessége, ha mondjuk wifi-n keresztül szeretném használni a netet és mondjuk nem abban a szobában lennék, ahol a router van?- Egyáltalán érdemes e nekem ekkora nethez routert vennem, vagy inkább maradjak a régi kábeles megoldással?
Légyszi ajánljatok routert a fennt említett kategóriából. Egyszerű legyen és megbízható ha lehet, bár egyik rendszergazda ismerősöm mondta hogy szívesen beállítja, mert mondtam neki én úgysem tudnám.
Köszi szépen a segítségeteket előre is.
-
válasz
D1Rect #16431 üzenetére
A legolcsóbb szerintem a fentebb említett TP-LINK, a Tomato Firmware kompatibilis routerek listáját pedig ITT és ITT megtalálod... Gyárilag azt hiszem tudja még az ASUS RT-N12 is, de ez amúgy is Tomato kompatibilis, amiben viszont alapból ott van a lehetőség.
-
Destloler
tag
Hali
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Milyne router vegyek ami még sokáig jo lessz. Én ezekben gondolkodom:
Asus rt-n56u
Netgear WNDR4000Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
Intruder2k5 #16430 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Akkor kérném a legjobb ár/értékű router típusát és hogy milyen fw-t rakjak rá. -
-
Sziasztok!
Következő a gondom:
Wifin jön a net ezt szeretném továbbosztani egy routerrel UTP-n.
Milyen router tud ilyet? -
válasz
GyantásBalna #16427 üzenetére
-
GyantásBalna
csendes tag
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy a Linksys E1000 és a Linksys WRT160N Wireless AP+Router N között mi a különbség? Melyiket érdemes venni átlagos (300 Mbps Wlan jó ha tudja) használatra? Két laptopot wlanon, és egy asztali gépet vezetékkel kellene kiszolgálnia. Köszönöm a segítséget! Üdv.: GyantásBalna
-
válasz
szkopi #16424 üzenetére
Szia!
A Tomato-ban benne van mind az FTP, mind pedig a VPN szerver, és azon kívül, hogy felteszed a firmware-t, semmi egyéb tennivalód nincs vele. A kompatibilis eszközök listáját ITT, és ITT megtalálod. Sajnos gyári fw-vel nem tudok segíteni...
-
szkopi
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan router, amivel megoszhatok úgy egy pendrive-ot, hogy kívülről is hozzá lehessen biztonságosan férni? Pl: VPN.
Nem szeretnék openwrt-vel küszködni, ha nem muszáj, jobban örülnék, ha ezt
gyári firmware-rel tudná valamelyik.Milyen routert ajánlanátok?
-
-
Julot
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16418 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy szántál rám időt, és segítettél!
Üdv.:
Julot -
MrCsiT
addikt
válasz
Intruder2k5 #16395 üzenetére
Köszi a választ, ezt megnézem. Az altatás után - vagy ha a wifi-t ki/bekapcsolom rajta, a - Win7-es laptop másodszor nem kap IP-t (bekapcsoláskor volt neki, akkor kapott a DHCP-n a 320N-től) kérdésre esetleg van ötleted ?
-
válasz
breezer55 #16416 üzenetére
Ez a téma már elég hosszú lenne, és nem pont ide való, tehát ha bővebben érdekel, akkor kérdezősködj a saját topikjában. Mellesleg a jelenlegi utolsó hozzászólásban, amit szintén én írtam, pont az van linkelve, ami Neked is kell...
-
Letöltöd a fentebb említett file-t, majd nyomsz egy reset-et a routeren, aztán pedig a webes felületén a firmware upgrade menüben betallózod a letöltött file-t, és feltolod rá... A flashelés maximum 1-2 perc alatt megtörténik, majd a router újraindul. Elindulás után kérni fogja, hogy állítsd be a belépési nevet és jelszót, azt első körben hagyd ki, és nyomj neki megint egy reset-et, és ez után kezdheted a beállítást...
-
Julot
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16415 üzenetére
Ó, köszönöm! Mielőtt még esetlegesen felesleges vásárlásba verem magam megpróbálom felrakni, hátha megoldja az ssl.gstatic.com problémát...
Megkérhetlek - akár privátban - leírnád, hogy pontosan mi a firmware felrakásának folyamata?
Nagyon köszönöm!
-
breezer55
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16397 üzenetére
Ez a torrentes dolog nagyon megfogott.. tehát rákötöm a másfél terás külső vinyómat és onnantól mit kell vele csinálni, hogy töltse fel meg le a torrenteket??
-
-
Julot
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16400 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, Az asus árban közelebb van az elképzeléseimhez, könnyen lehet, hogy bevállalok egyet!
Igen, TP-Linkem van, TL-WR741ND, de fogalmam sincs lehet-e felrakni rá GG-wrt.-t
Üdv.:
Julot -
liqquid
tag
válasz
csonti07 #16408 üzenetére
Sztem mind jó igazából, ez emberfüggő ki melyik márkában bízik, ha én választanék akkor valószínűleg Netgear-t vennék, mert nekem szimpatikusabbak annak a cégnek a termékei, ha kicsit többet akkor még ebben a kategóriában 2 ezer forinttal többért van buffalo is, aztán ha ezeket valamiért elvetném akkor gondolkoznék, hogy d-link legyen vagy asus, d-link-nek mondjuk már több tapasztalata van ha nem csalnak emlékeim hálózati eszközök gyártásában, de ezek attól is lehetnek, hogy nem kedvelem a távolkeleti cégeket persze attól még vannak jó termékeik, meg amúgyis minden-t ott gyártanak már, úgyhogy ez totál relatív, tudásba mind 1forma, és elvileg ez mind megbízható termék
. (Netgear: Amcsi , Buffalo: Japó , Asus: Csájna, D-link: tájván
-
Troy.
addikt
válasz
Intruder2k5 #16366 üzenetére
Ez jól néz ki, de ha jól értem a "Tomato" egy moddolt firmware - nem a gyártók által készített - amit nekem kéne majd rátenni a routerre? Előszerelt nincs?
Monitorozás olyan nagy kuriózum?
-
csonti07
tag
válasz
liqquid #16402 üzenetére
tehát a lényeg, hogy maradjon meg a sebesség az asztalinál amihez kábellal menne.
lenne hozzá egy laptop ami netezésre lenen használva szóval annyira nem.
+teló ami csak ritkán.
szóval a wifinél annyira nem számít a sebesség de legyen stabil/megbízható és a lényeg h az asztalinál maradjon úgy ahogy most van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3225
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest