- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Engem a kettő közül az AI a Mercusys-re beszélt rá
MR37BE esetén száraz adatban ami plusz, hogy van 2,5G-s LAN portja is, nem csak a WAN 2,5-es, minden másban egyforma a kettő (elvileg).Hatótáv kérdés csak, erre kíváncsi lennék, melyik jobb ebben, de ezt max akkor tudod meg, ha megveszed mindkettőt és elhelyezed ugyanoda.
-
werszomjas
addikt
Emagnál megint van jó áron Mercusys MR47BE BE9300 Tri-band router 30 ezer Ft-ért (-20% kuponnal).
"Beszélgettem" kicsit a chatGPT-vel és ott van az MR37BE, ami szintén 30k. (különbség hogy MR37BE nem tudja a 6 Ghz-et)Ha csak a WiFi-t nézzük (portokat nem) 1 Gbit-es nethez családi házas környezetben jobb választás az MR37BE.
MR37BE 5 Ghz-en kétszer akkor sebességet tud és a 6 Ghz-nek az MR47BE esetén csak a routerrel egy szobában van értelme, egy falon túl már biztosan csökken a 6 Ghz sebessége, sőt valószínű inkább át is vált 5 Ghz-re. 5 Ghz-ben viszont az MR37 jobb, mint az MR47.Vélemény erről?
-
werszomjas
addikt
Adott egy Mercusys MR47BE fő routernek.
Rákötve egy másik MR47BE mesh-ben.
Kérdés, erre rá lehet kötni meshben egy MR37BE vagy MR27BE routert is?
A különbség ugye az eltérő sebesség és az MR47BE háromsávos, az MR37 és Mr27 viszont csak kétsávos.
Lesz bármi sebesség/lefedettség problémám emiatt? -
werszomjas
addikt
Tudtok iOS-re ingyenes programot amivel WiFi jelerősséget tudok nézni?
Megjött az MR47BE, kíváncsi lennék mivel tudo többet, mint a One-os router.Nem kellett bridge módba tenni a szolgáltatói routert. A LAN1-es portjára rádugtam az MR47-et és működik.
Egyszerre látom a szolga router WiFi jelét és az új router jelét is.
Ez mennyire gond? -
werszomjas
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi a gond a padláson való elhelyezéssel?
Közben elektro hétvége van az emag-on, 20% kedvezmény vank több routerre.
Pl:Mercusys MR90X- 23 432 Ft
Mercusys MR47BE- 30 232 FtSajnos Cudy kimaradt az akcióból.
-
werszomjas
addikt
2x60nm nálam a ház. Tégla falak. Lent több helyen is van UTP fent viszont sehol, ott csak a padláson tudom megoldani. Fa gerenda + gipszkarton a födém. Mennyire javasolt padlásra routert tenni?
De valószínű az lesz hogy veszek kettőt, földszinten a ház ket végébe és max ha fent az emeleten nincs stabil net akkor menne egy a padlásra.Viszont ahogy jobban utána néztem három savosra lesz szükségem, mert az eszkozeim egy része tudják a 6Ghz-et.
(Mac mini, MacBook Air, i17). Ezeket mind wifivel hasznalnam.
Meg van egy rakat egyéb okos eszköz. (Kamerák, porszívó, légtisztítók, Tv)1000es One -os netnel van létjogosultsága a haromsavosnak a kétsávos helyett? Hosszabb távra jobb ha van már 6Ghz is nem?
Családi ház egyébként szóval annyira nem telített. -
werszomjas
addikt
válasz
tha_answer
üzenetére
Arra sztem nem lesz szükségem, biztos, hogy nem fogok rajta firmwaret cserélgetni és mókolni.
-
werszomjas
addikt
Kb azonos áron a Mercusys vagy a Cudy routerek ajánlottak inkább?
Hatótáv, alkalamzás, frissítések stb.Mivel több évre veszem és nem szeretnék cserélgetni WiFi 7-es routert szeretnék 2db-ot, meshben, ha nem lesz elég a lefedettség, akkor kiegészítem egy harmadikkal.
Minden otthoni eszköz WiFi-n fog csatlakozni.Ezt a kettőt néztem ki:
Mercusys MR37BE, BE6500
Cudy WR6500H, BE6500Melyik a jobb választás?
-
werszomjas
addikt
válasz
milan26
üzenetére
És ha marad a szolgáltatói router bridge módba téve és ilyen mesh rendszert veszek, ezen is be fogom tudni állítani az internet kapcsolatot? Vagy mindenképp vennem kell egy routert ehhez?
-
werszomjas
addikt
válasz
milan26
üzenetére
És ha bridge módba rakom a One-os szolgáltatói routert, akkor az attól még szórja majd a WiFi-t? (elhelyezés miatt lenne érdekes) mert ha igen, akkor a földszinti mesh routert kicsit arrébb tenném.
Mi a különbség egy külön Mesh-nek nevezett mesh eszköz pl: Mercusys Halo H85X és 2 db router között pl: Mercusys MR27BE , ami elvileg tud együtt működni meshben? Végeredményben mindkettő ugyanazt tudja?
Előny/hátrány? Melyik irányba érdemesebb elmenni?
Vagy előbbi esetben ígyis-úgyis vennem kell egy új routert a szolgáltatói helyett? -
werszomjas
addikt
válasz
tha_answer
üzenetére
És hogy néz ki a gyakorlatban ennek a beüzemelése?
Optikán jön a net (One) ahogy nézem ezeken nincs optikai bemenet, tehát meg kell tartanom a szolgáltatói routert.
Azt kössem össze cat kábellel egy MR27BE-el és kész?
Ha mégsem elég az 1db router és akarok az emeletre is, akkor veszek egy ugyanilyet és kész, működni fognak mesh-ben? A másodikat a szolgáltatói routertől kell kábelezni, vagy a másik MR27BE-vel? -
werszomjas
addikt
válasz
tha_answer
üzenetére
Ez már túl megy a keretemen és igazából overkill a wifi 7 nekem, nem tervezek gyorsabb netet a mostaninál (1000 Mbit)
Közben nézegettem:
Mercusys Halo H80X
vagy
TP-Link Deco X10 AX1500Papíron a Mercusys jobb, gyorsabb, mégis utóbbi a drágább. Mivel jobb akkor a TP-Link?
Esetleg még: Xiaomi Mesh AX3000
A házba optikán jön be a net, tehát meg kell tartanom a szolgáltatói routert. Ha egy 2-es mesh packot veszek, akkor simán rádugom a szolgáltatói routerre (4 szabad port van rajta) kábellel a 2 mesh-t és menni fog? Vagy kell egy 3. egység?
Jelenleg 1 db router van igen, a szolgáltatói. Azért akarok mesh-t mert szeretném, hogy 5Ghz Wifi is legyen a házban, ne csak a 2,4 mindenhol.
-
werszomjas
addikt
válasz
Dr.NX
üzenetére
Szerintem 2db elég, nem nagy a ház, jelenleg a One-os gyári router a földszinten van a garázsban a ház egyik végében és igazából mindenhol látom a 2,4Ghz-es Wifi-t. 5 Ghz csak a szomszédos szobában van.
Itt igazából az a kérdés, hogy oda is kell 1 db mesh-el számolnom, ahol bejön a net a házba és a gyári router van?
50k körül szánnék rá. Jó lenne ha már WiFi 6 lenne. -
werszomjas
addikt
Sziasztok,
2 szintes családi házban szükségem lenne egy mesh rendszerre.
One 1000-es net, a gyári huawei one router van jelenleg.
1 db mesh lenne az emelten és 1db a földszinten.Nem tudom, hogy 2db-os vagy 3db-os mesh kell? Ahová bejön a net, ahol most a router van, oda is kell tenni egy új routert, vagy ott maradhat a gyári One-os és a ház másik két pontjára elég 1-1 mesh?
Kábellel lennének összekötve.Ár/érték arányban mi most a jó választás? Hosszabb távra tervezve azért.
-
werszomjas
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 10e Ft ig lévő eszközök milyen kriteriumot nem teljesítenek?
500as sebesség nem lenne meg?És ha diginet 100 van? (100/100)
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
DIGINET 500 nethez (500/200 Mbit/s) milyen wifi router ajánlott 10e ft-ig?
50nm-es lakáson belül (panel), TL-WR941ND volt az előző annak nem volt gond a hatótávval.
Kábelen nem lesz rádugva semmi, vagy WiFi-n lenne használva teljesen általános dolgokra egy laptop és egy telefon. Online játék nem. Sürgős, így csak itthon vásárolható jöhet szóba.
Torrent, kliens, usb stb stb semmi extra dolog nem kell, stabil legyen a működése, elviszem, beállítom, 5 évig ne kelljen hozzányúlni.

-
werszomjas
addikt
Üdv.
Szükségem volna egy wifi-s routerre.
Digi net 200/100 Mbps.
2 szobás tégla ház, tehát nem kell nagy hatótáv.
Ha nekem elég lenne, hogy csak kábelen tudja ezt a max sávszélt, akkor is a TP-LINK TL-WR1043ND v2/v3-at kell vennem? Wifi-n mind1, hogy mennyit tud.

-
werszomjas
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
&(#21980) Intruder2k5
Köszi, így viszont, hogy azt mondod, nem megy róla a videó lejátszás így nincs is értelme, én ugyanis arra használnám.
Akkor lehet maradok az USB nélkülinél a külső tárolót meg rákötöm direktbe a TV-re.
-
werszomjas
addikt
válasz
Magnat
üzenetére
Hello.
Levehető antenna? annak mi értelme?
Akkor csak ennyi a különbség, mert ez nekem nem igazán ér plusz 1000 forintot.
Ez a 1043ND viszont elég drága, kétszer annyiba kerül, mint a 841N-es

Köszi, meggondolom megér-e ez az USB-s dolog plusz 7000ft-ot

Egyébként a TP-Link TL-WR841N jó vétel 6000ft-ért, ha nincs szükségem USB porta?
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Mi a különbség a :
TP-LINK TL-WR841ND között?
mindkettő 300mbit-es ahogy látom, az a plusz "D" jelző mit takar?
Egy lakásba szeretnék routert venni, nem nagy, kb 70-80nm, szóval gondolom ennek elég a hatótávolsága.
Bár olvasgattam, hogy vannak olyan Wifi routerek, amiken van USB port, erről kicsit tudna valaki bővebben írni?
Ha van egy háttértárolóm és azt rákötöm közvetlen a wifi-re, akkor ha bármilyen eszközzel rácsatlakozok a wifi-re (laptop, telefon, TV) akkor böngészhetek a háttértárolón és mondjuk filmeket, zenéket játszhatok le róla, anélkül, hogy az a laptopomon rajta lenne?
Ez egy nagy méretű HD-s film esetében folyamatosan megy? vagy inkább kisebb adatok átvitelére alkalmas csak?
Ha ez így működik, melyik az a legolcsóbb wifi, ami ezt tudja?
Ha lehet TP-link legyen, abban eddig nem csalódtam

-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
WiFi routert szeretnék venni, olvastam az első hsz-t egy kérdésem lenne:
TP-Link 741ND: 70-80Mbit körül megy, lite n wifi
TP-Link 743ND: ugyanaz, mint a 741, csak tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz.Mit takar pontosan az a gyakorlatban hogy: tud kliensként kapcsolódni vezeték nélküli hálózathoz?
743-as 1000ft-al drágább megéri?
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Vennék egy TL-WR741ND rutert.
Ennek kb mekkora a valós hatótávja?
Sima normál méretű két szintes családi házba lenne (tégla), egy födémet és néhány falat át visz

-
werszomjas
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, megrendeltem a WR941ND-et.

-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Egy Tp link WR941ND router mekkora sávszélességig jó?
Most még csak egy 4/1 megás netet kéne kiszolgálni, de később lehet lenne egy kis emelés, nagyobb csomag, és azért kérdezem, hogy ez meddig jó?

egy 60 / 6 Mbit/s -est elbír még?
vagy oda már WR1043ND ??
Köszi
-
werszomjas
addikt
Szerintetek melyik a jobb wifi router?
D-Link DI-514
vagy
Linksys BEFW11S4 ver.4
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
A kérdés adott:
Milyen WIFI router vegyek??
Kitétel:
JÓ legyen, stabil, erős, nagy hatótávolságú (2szintes családi ház minden szintjén működjön, ne csak ott ahol van) és egyszerű legyen a konfigolás.
Mit ajánlotok?
Köszi
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Engem valami olyan egyszerű WIFI router kéne ami semmi extrát nemcsinál csak az ADSL netet szétszórja a lakásban, de azert jóó NAGY hatótávolságban.
Ennyinek kéne megfelelnie és könnyű legyen beallitgatni meg termezsetesen jelszavazni, de geondolom azt mindet lehet.Ajánjatok lecci nehany tipust ami kapható a piacon és tenyleg megbizható.
kÖSzönöm

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Háztartási gépek
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- EA Sports WRC '23
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest