Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cabaye89

csendes tag

Sziasztok.

Routert szeretnék venni, de teljesen kezdő vagyok a témában.Végig olvastam az utolsó 3-4 oldalt, de nem lettem nagyon okosabb, max annyiban hogy vmi TP-Link es router nekem bőven elég lenne.
    Ezért szeretném a segítségeteket kérni.

Keret ami rendelkezésre áll: 5-8k max

Mire szeretném használni:

- van egy asztali számítógép a szobában, és van egy laptop( néha 2-3 hetente max lehet hogy rá kellene kapcsolni még 1 laptopot amikor tesom hazajön, de ez végülis annyira nem fontos)
    - csak 2M-ás microinternetem van sajna, ami egy tetőn elhelyezett antennával veszi a jelet, és kábelen van behúzva a szobámba
    - úgy terveztem hogy asztali pc-hez ugye kábelen huznám el netet, viszont laptopot meg ugye ház területén szeretném használni
    - házról tudni kell hogy 1 emeletes ház, a felső szinten lenne a router kb 80-90 m^2 méter alapterületű egy szint
    - mivel csak 2 megás a netem van, ezért ugy szeretném csinálni, hogy laptopra szeretnék torrenttel letölteni, pc csak elvétve lenne használva

Kérdéseim:
    - Mennyire csökkenne le a már amugy is gyenge netem sebessége, ha mondjuk wifi-n keresztül szeretném használni a netet és mondjuk nem abban a szobában lennék, ahol a router van?

- Egyáltalán érdemes e nekem ekkora nethez routert vennem, vagy inkább maradjak a régi kábeles megoldással?

Légyszi ajánljatok routert a fennt említett kategóriából. Egyszerű legyen és megbízható ha lehet, bár egyik rendszergazda ismerősöm mondta hogy szívesen beállítja, mert mondtam neki én úgysem tudnám.

Köszi szépen a segítségeteket előre is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés