- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasutas01
tag
Sziasztok!
Egy olyan programra lenne szükségem, ami konvertál videót (lehetőleg tudjon egy pár formátumot
) és több szálon fusson (4 mag miatt). Mert amiket eddig használtam, mind csak 1 magot visz fullon. (oprendszer: Win7 x64)
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan program, Windowsra vagy Linuxra, amivel lehet módosítani a BIOS beállításokat?
Köszönöm!
-
-
-
cellpeti
nagyúr
milyen progi az, amelyik folyamatosan meg tudja hosszabítani a trial dolgokat? Vagy nem számolja a napokat?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
littleNorbi #13467 üzenetére
xPass. A kis "X" betűt ráhúzod a jelszóra és kiköpi.
-
Retr0
tag
Üdv,
Kellene nekem egy offline térkép program (google earth-ön kívül)
Főleg európa térképekkel, útvonaltervező, kilóméter kiszámítása stb.
Főleg erdély, görögország, horvátország érdekelne -
-
RootRulez
félisten
válasz
littleNorbi #13482 üzenetére
LOL, neked 6 pötty a jelszavad? Azt tök könnyen feltörhetik!
-
válasz
littleNorbi #13482 üzenetére
Jelszókaraktereket eleve nem enged másolni a Windows, szóval nem tudod kimásolni sem, üres stringet rak a clipboardra.
-
-
-
...felüldefiniálja az USB HID eszközöt által átadott jelet és ezáltal programozhatóvá teszi az USB-s infravörös PC távirányítómat?
-
ViZion
félisten
válasz
kraftxld #13477 üzenetére
nem-nem... csak attól kell tartanom, h vki beül a gépemhez. gmail-t iesmit ne lássa.
Nem hackerkedik senki, ez nem olyan hely.
Ha nagyon kellene másé, akkor keyloggert telepítenék a gépre, mert arra kevesen gondolnakPárom munkahelyén jó: leül a közös géphez, és szinte minden kollégája iwiw, fa$búk, gémél accjához hozzáfér... Én szóltam nekik, h a gugli csoportjuk nyilvános, bele olvashatnak a céges körleveleikbe...
-
ViZion
félisten
-
válasz
Na most mit csináljon a program?
Mivel mit szeretnél kezdni, mert egy szót sem értek.
Mi van a pontokkal? -
Atapi
senior tag
válasz
littleNorbi #13471 üzenetére
van egy olyan, hogy revelation, de ez csak régebbi böngészők esetén működik.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
littleNorbi #13471 üzenetére
Én még mindig nem értem a problémát.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
WonderCSabo #13470 üzenetére
Figyu, nem nekem kell, de tudom, h létezik egy ilyen prog, csak már nem emlékszem a nevére...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #13469 üzenetére
LOL.
littleNorbi Ha megvan jegyeztetve, miért nem nézed meg a jelszókezelpben?
-
válasz
WonderCSabo #13468 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
és olyan pontok alapján van írva
?
-
littleNorbi
aktív tag
Üdv!
Kellene egy olyan program ami felismeri a jelszavamat, amit beírtam a böngészőmbe és olyan pontok alapján van írva... -
ViZion
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #13464 üzenetére
A gpartednél grafikusan is látod, illetve számokkal is, hogy mi történik.
tehát kijelölöd az extended partíción belül a logikait, beállítod, h mi legyen a mérete. Lehet byte-ban is megadni:
üres hely a partíció előtt, partíció mérete, üres hely a partíció után.
Ezt látod is, színes "dobozokat" lehet tologatni -amennyire az üres hely engedi.
Ha össze van húzva a logikai, akkor lehet az extendedet is kissebbre venni. Természetesen nincs cut&paste, tehát az extended csak akkor kerülhetne az őt megelőző extended vagy primary partíció elé, ha azt törölnénk.
Videó
Ezen látszik a felület. komplexebb átszabást is megold, csak sok idő, ha sok az adat.
A legbiztosabb és leggyorsabb ha lementi a hátsó partíciókat, törli őket, és az elsőt növeli, majd a maradékon új partíciót hoz létre. Ez kb. fél óra, a mentést nem számítva. -
SipiBcs
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #13464 üzenetére
-
válasz
SipiBcs #13462 üzenetére
Hali!
Értékes adat ne legyen a HDD-n és csak saját felelősségre!!!
Jelszó: by_fscdViZion
Extended partíciót, hogy "tolsz el"? (írtad, hogy eltolod)
(Csak mert tudomásom szerint nem lehet)Fire.
UI: Ha esetleg nem tudod lejátszani egyből, akkor ez a kodek kell: [link]
-
ViZion
félisten
válasz
SipiBcs #13462 üzenetére
Erre mondtam a hsz-ben, hogy:
1. logikait csökkented, eltolod.
2. extendedet csökkented, eltolod, hogy az üres a növelendő partíciónál legyen.
3. partíció növelése.Az extended egy "doboz", amiben két dobozka van. Ahhoz, h az extended kissebb legyen, nem elég a benne lévőket csökkenteni, hanem magát az extendedet is kell, így lesz mellette, illetve pontosabban előtte hely.
tehát 2×kell csökkenteni... remélem érthető így.
-
SipiBcs
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #13450 üzenetére
Tökéletes volt az instrukció!
Mégsem megy!
Talán azért, mert ha megnézed a képen a C, mint basic szerepel, a G, a D és az E meg extended. Sehogy nem tudom rámozgatni az ablakban a C-t a zöld színű G-re.
-
ThaBoss
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #13460 üzenetére
Köszi, megteszi!
-
válasz
ThaBoss #13459 üzenetére
Hali!
Hát hogy pont ez melyik azt nem tudom, ezt nézd meg, itt is találsz olyat, ami tudja azt, ami a képeden látható SFKilla (Gadget)
Fire.
UI: Nálam Firefox-al nem jelennek meg a Gadget-ről képek. Ha nálad sem, akkor IE (vagy más) böngészőval nézd meg az oldalt...
-
ThaBoss
senior tag
Üdv!
A képen látható minialkalmazás/program neve kellene, tud valaki segíteni?Előre is köszönöm!
-
sbazsi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #13457 üzenetére
így már világos.
mégegyszer köszönöm! -
válasz
sbazsi #13456 üzenetére
Hali!
Benne van a dátum meg az idő. Ez utóbbi ugye [hms] lenne, de az utolsó karakterét (s, ami a secundum lenne), lecseréltem C-re, ami meg a számláló karakter. Így nem a másodpercek kerülnek oda, hanem a számláló, ami alapban 1-ről indul.
(Ezért "kellett" 2 számjegyűre állítani a számlálót is, de ha szükséges akkor lehet 3 vagy több jegyű is)Fire.
-
sbazsi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #13455 üzenetére
Nagy vagy!!!
ez egyébként pontosan mit is csinál, mert úgy tűnik, hogy jó, de nem teljesen értem a működését. -
-
sbazsi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #13453 üzenetére
nem két azonos nevűt szeretnék egy könyvtárban, hanem azt, hogy bele tudjak nyúlni a végeredménybe. tehát kijelölöm, hogy date-time, majd megjelenik az eredmény, és ahol látom, hogy dupla lenne, ott fogom, és manuálisan átírom a 17:32:46 mp-et 47-re. és ahol több van, ott 48, 49, stb...
-
válasz
sbazsi #13452 üzenetére
Hali!
Ez olyan probléma, amit ha TC-vel sem tudod megoldani, akkor mással sem. Nyilván az okozza a "problémát" hogy Windows rendszerben egy könyvtárban nem lehet 2 azonos nevű fájl, kis/nagy betűtől függetlenül. Ezt más progi sem fogja tudni felülbírálni.
Megoldás az lehet, hogy nem csak dátumot, hanem még valamit feltüntetsz a fájl nevében, amiben biztosan különböznek, például egy számlálót hozzáadsz a végéhez. Így név szerint rendezve(ami ugyebár maga a dátum) legalább sorban lesznek.
pl:
2010.01.01 - 12:00:00 - 0001
2010.01.01 - 12:00:00 - 0002Fire.
-
sbazsi
veterán
milyen progival tudok úgy csoportosan átnevezni fájlokat, hogy a végeredménybe manuálisan bele tudjak "szólni"
konkrétan dátum-idő-re szeretném átnevezni, ez menne is total commanderrel, de van pár file, ami ugyanabban a másodpercben készült, és azokat hibának jelzi.
ezért ezeket manuálisan átírogatnám
bármi ötlet? -
ViZion
félisten
válasz
SipiBcs #13449 üzenetére
előbb a kissebbítendőt kell összenyomni, majd a másikat bővíteni. Gpartednél látod grafikusan mit művel
Ha nem elsődleges, hanem logikai, akkor a logikait csökkent, majd az ezt tartalmazó partíciót is, utána a másikat növel. Ha nem világos, akkor inkább mentsél a adat partíciódról... vagy vidd szervízbe, pár ezres, de kész. -
válasz
SipiBcs #13449 üzenetére
Hali!
Hát vannak alap dolgok amivel tisztában kell lenni. Én segítettem egy versenyzőnek ilyen átméretezésben, direkt legyártottam a partíció struktúrát és ehhez készítettem a leírást, ennek ellenére több száz giga ment a levesbe(igaz nem voltak értékes adatok közte, csak sok), pedig nem vagyok tapasztalatlan a témakörben, 1-2 hetente mindig hoznak valami kütyüt, amin ilyen műveletet kell végeznem . Egyszerűen átsiklottam azon a ponton, hogy bekérjem a pontos partíció struktúrát/infókat a fórumtárstól (pontosabban bekértem, csak Ő nem küldte én meg nem erőltettem) és mégsem olyan volt, mint amit "leszimuláltam"...
Szóval informálódni és csak biztosra menni, értékes pótolhatatlan adatok ne legyenek a HDD-n ha megpróbálkozol vele.
Fire.
-
SipiBcs
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #13446 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Kaptam serialt, települt is a program, de megakadtam. Nem találok olyan opciót, ahol hozzá tudom adni a C-hez az 5 GB-os friss G partíciót.
-
válasz
SipiBcs #13445 üzenetére
Hali!
Előkerestem, ez 2010-es termék, de Free és x64-es. Ha telepítés alatt nem kapnál ingyenes kulcsot (mert már nincs support hozzá például), akkor írj nekem privbe, mert anno én igényeltem.
Paragon Partition Manager 2010 Free x64Fire.
-
SipiBcs
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #13444 üzenetére
Köszönöm Urak!
Fire: Csak a 32 bites verzió free ahogy elnézem. A 64 biteshez nincs suppor ill. letöltési lehetőség.
Vizion: Valamiért nagyon tartok a linuxtól. Marhára nem értek hozzá.
-
ViZion
félisten
válasz
SipiBcs #13442 üzenetére
Tölts le egy linuxot: ubuntu, lehet 32 vagy 64 bites is. Kiírod CD-re. bebootolsz róla.
Semmi para, kiválasztod a nyelvet, és a program kipróbálása a számítógép módosítása nélkül opciót. Így a HDD érintetlen lesz.Ha elindul, akkor fent a rendszer eszközöknél a partíció kezelőt keresd. Gparted a neve.
Onnan már egyértelmű, grafikus felület. sokat dolgozik, de hibátlanul, adatvesztés nélkül...
Nálam egyszer áramszünet volt, újra kezdte, de minden adat megvan...
Ha kell, előtte keress rá, de közben is van net, súgó, stb... -
-
válasz
Mr.Monster #13435 üzenetére
Hali!
Audacity
Wavosaur
Free Audio Editor 2010Mindegyik Freeware.
kraftxld
Biztos, hogy neki szól a HSZ-od?Fire.
-
kangool
tag
válasz
littleNorbi #13436 üzenetére
-
Atapi
senior tag
válasz
littleNorbi #13436 üzenetére
-
littleNorbi
aktív tag
Hello!
Kellene egy olyan progi, amivel könnyen létre tudok hozni .ISO-t(nem csak CD-ROM-ról, hanem a gépről is) !
Előre is kösz! -
Mr.Monster
csendes tag
Sziasztok!
Biztos vagyok benne, hogy már számtalanszor volt ilyen kérdés a topicban de nemnagyon találom elődjeimet.. Szoval, egy olyan prgramot keresek ami viszonylag egyszerű de jó hagszerkesztő. egy számot szeretnék kicsit megvagdosni de semmi effect csak vagdosni.
Nero wawe editort ismerem, azzal nem jártam sikerrel, valami más ötletet kérek!
Előre is köszönöm!! -
-
Bári
tag
válasz
WonderCSabo #13429 üzenetére
De megnéztem, csak indokolni felejtettem el. Nincs net hozzáférésem a munkahelyen.
Szóval a követelmények a programmal szemben:
- MS Word-ból kell pdf
- no install progi
- nem lehet virtuális nyomtató (pedig de szép is lenne)
- nem lehet netről elérhető
- nem lehet net hozzáférést igénylő -
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a "D" partíciómból hozzáilleszteni a "C" partícióhoz. Annó sikerrel elvégeztem már ezt a műveletet, de nem emlékszem rá, hogy mi volt a program neve. Melyik alka célra??
Köszi a segítséget!
szerk: közben be is ugrott: Partition Magic.
-
Bári
tag
válasz
WonderCSabo #13426 üzenetére
Kösz, de nem google keresési listát vártam.
A küldött link egyébként 99,99% hogy települő programokat tartalmaz. Én kb 3 órát kerestem a neten, de nem találtam, szóval ennyire azért nem egyszerű a dolog,
A noinstall a lényeg! Ja azt elfelejtettem, hogy Openoffice-t próbáltam, de elrontja a tördelést, amit nem változtathatok meg, így nem jó. Mindenképpen MS Word-ből kell egyből pdf-et csinálni. -
Bári
tag
Helló!
Keresek egy olyan programot, ami meglévő Word dokumentumból képes pdf fájlt csinálni. Teszi mindezt úgy, hogy nem kell érte fizetni és nem települhet az adott gépre, azaz portable alkalmazás kell (céges munka, telepíteni nem lehet).
Kérném ha valaki ismer ilyet, az lehetőleg küldjön egy linket. Előre is kösz. -
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Létezik olyan eszköz, amivel a számítógépek neveit tudnám módosítani hálózaton keresztül?
(XP-k, csak munkacsoport)
Köszi -
ViZion
félisten
Opsz, nálunk a NAS meg van osztva a neten is, de onnan csak ftp-vel elérhető, ahol én írtam, ott csak hálózati meghajtóként, FTP-vel nem.
Viszont itt a webfolders leírása.
Apropó... istallálva van a szolgáltatás? Telepítése.
Beállítása itt van.
Remélem segített. -
redspot
tag
üdv!
szóval milyen progi amelyikkel tudok csinálni egy olyan fájt ami tartalmazza mi van egy hdd-n
értsd: szeretném az elérési utakat és az összes fájlnevet elmenteni...mert pl tönkrement egy 400gb-os WD vinyóm(olyat se veszek többet) és annyi volt rajta a hibás szektor, hogy meg se tudtam nézni mi volt rajta... -
-
ViZion
félisten
tc fenti menüben hálózat, hálózati kapcsolat, amit feldob, azt meg értelem szerint kitöltöd, bejelentkezéskor újracsatlakozás-hoz pipa.
Mondjuk lehet hogy home-nál ez sem oldja meg, ezt nem tudom.wiggen123: az egész képernyőt valóban nem figyeltem, de megtaláltad szerencsére a ctrl+L -t (Adobe reader) és a Foxitban az F11-et (akárcsak a webböngészőkben)
-
-
tknof1871
őstag
Üdv! Melyik videólejátszó a legkisebb erőforrásigényü?
-
wiggen123
senior tag
Kis bütykölés kellett és tényleg tudja... de soha életembe nem gondoltam volna, hogy ilyen hülye opció lehet benne, hogy "Fill page with one page at a time"... ki kellett venni egy pipát és kész
Edit->Preferences->Full Screen
-
wiggen123
senior tag
válasz
wiggen123 #13397 üzenetére
Mindhárom válaszoló téved!
Ha átváltok teljes képernyőre visszavált egylapos üzemmódba mind a két pdf néző!
Az lenne a lényeg, hogy ne legyen tálca és menüsor fent...Milyen program, ami PDF dokumentumokat tud megjeleníteni két lapot egymás mellett egész képernyős módban, mintha könyvet olvasnék.
Foxit Reader, Adobe Reader kilőve, "szerény" informatikai képességeim latba vetve, ezek nem tudják ezt -
-
válasz
ViZion #13398 üzenetére
És ott hogyan? Ha kapcsolódok, akkor sorszámot kapnak a kapcsolatok nem betüjelet, és nem látja más program. Hapedig a Net->Network Connektions-t választom, ugyanazt az ablakot hozza fel mint az intéző, és ugyanúgy nem sikerül.
Fire: Igen, így szeretném, de ugye ez egy külső(ráadásul fizetős) program.
A többiek meg váltig álítják, hogy ezt alapból tudja a win. Vagy ennyire béna vagyok, hogy 2 nap alatt se jöttem rá a trükkjére, vagy nem értjük egymást. -
Melyik program az, ami a bescannelt képet szöveggé alakítja át?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest