Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32086) klepto


klepto
addikt

Sziasztok!

Két telefon között őrlődök, és szeretnék segítséget kérni a „jó” döntés meghozásához.
Ez a két telefon a ZTE Blade, és a Motorola Dufy.
Az utóbbi időben nagyon sok tesztet, videót néztem ezzel kapcsolatban, és minden mást kizártam az ára, és/vagy a tudása, illetve hardveres gyengeségek miatt.
Ez a két telefon maradt, ami a többi alternatívához képest a legjobb, legtökételesebb kompromisszumot nyújtja számomra.
És itt elérkeztem a döntési nehézségekhez.
A ZTE olcsó, és nem is olyan gyenge hardver. Sok telefon 2x ennyiért sem nyújt többet, mert vagy prociban nem erősebbek, vagy kijelzőben gyengébbek, vagy mindkettő egyszerre.
A Motorola Dufy erősebb procival, külön GPU-val, és bár kevésbé lényeges, de IP67-es biztonsági rendszerével abszolút csúcsvételnek érzem 100.000.-Ft alatti áron. Ennél jobbnak csak a Samsung Galaxy S.t, pláne a Glaxay S II-t láttam, de az már túllépi a 100.000.-Ft-ot, amit én nem is tudok, de ha tudnék is, sem költenék el egy telefonra.
A kérdésem az, hogy a Dufy ér-e 2x annyit, mint a Blade, ha az IP67-es besorolást nem, hanem csak szigorúan a hardverbeli különbségeket nézzük?
A Blade mennyire gyenge játékra így, hogy nincs benne külön GPU?
Hosszabb távra, legalább 2, de ha beválik akkor akár 4-5 évre tervezve, melyikre érdemesebb költeni? Használtpiaci eladáson nem gondolkozok, mert ha oda is kerülne a sor évek múlva, nem hiszem, hogy jelentős összeget kapnék érte a használttelefonos cégektől. Ezért az amortizációs költség nálam a telefon teljes ára; 28.000.-Ft szemben az 56.000.-Ft-al (Blade, vs. Dufy).
Szóval, szerintetek, melyikben érdemesebb gondolkozni; vagy várjam meg a ZTE Skate-t? :F
Hogy mire kellene az okos telefon?
Üres óráimban a munkahelyen picit netezni, leveleket olvasni, esetleg a PH!-t böngészni, játszani (kizárólag az ingyenes játékokkal, nem szeretem a fizetős dolgokat, mert akkor inkább kézi konzolt veszek), ha már van benne, akkor legyen jó GPS navigációként is autóban és gyalogosan, valamint online tv-t (videotárak, és YueTube), valamint online rádiót (pl. MR1 hangtár) is tudjak rajta hallgatni. Egyéb igényem nincs, ennél komolyabb dolgokra nem akarom használni a készüléket. Na jó, még a határidő napló esetleg, ami fontos lehet, és a jegyzetek készítése, emlékeztetők írása, illetve esetleg egyszerű World szövegek létrehozása, már ha nem túl nyögvenyelős gépelni egy virtuális billentyűzeten.
Nos ezekhez a felhasználásokhoz keresek egy megbízható, szórakoztató, irányt mutató telefont. :B

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.