Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
pipo112
őstag
-
kromatika
veterán
válasz umenhoffer92 #52499 üzenetére
szia.10 000ft -ig tx3 felejtős ,a thermalright true spirit 120 jól hűt és halk is.sokkal jobb mina tx 3.viszont jó választás 10 000ft alatt a Cooler Master Hyper 212 EVO.és hűtési teljesítményben megelőzi a spirit 120-at, [link] és sok helyen olcsóbb is.i5 3470-et bőven kiszolgál mind kettő.
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
Sziasztok
Az alábbi 3 hütő közül melyiket ajánlanátok?
Mindegyik 92mm ventis és kevesebb mint fél kiló.TRUE Spirit 90M
Zalman CNPS7X
Scythe Katana 4Sajnos nem találok olyan tesztet ahol ez a három együtt szerepel.
Olyat találtam ahol Scythe Katana 4 és TRUE Spirit 90M együtt szerepel, de sehol nincs olyan ahol CNPS7X is szerepelne bármelyikkel.
Szerintetek?üdv
szabi -
-szabi-
őstag
válasz Beretvás #52507 üzenetére
Néztem 12cm hűtőket is, négyre szűkítve a választást:
Thermalright Macho
Xigmatek Dark Knight
Thermalright True Spirit 120M
CM Hyper 212 EVOViszont nekem megfelel a 9-es is.
Kevesebb helyet foglal.
Kisebb tömeg.
Olcsóbb.Viszont a 9-esek közül már csak kettő maradt fenn, TRUE Spirit 90M kiesett.
üdv
szabi -
pipo112
őstag
válasz -szabi- #52508 üzenetére
azt hogy melyik legyen (9-12-es) neked kell tudni milyen környezetben fogod használni
húzni fogod -e vagy csak alap esetleg gondolsz e a jövőre ha veszel nagyobb procit és szeretnéd hogy arra is jó legyen ezeket mérlegeld
amúgy meg kisebb tömeg egyenlő kisebb hűtés teljesítmény ventibe ugyan ez a szituAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Potzee
addikt
válasz -szabi- #52506 üzenetére
A processzorhűtő kiválasztásakor az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:
- Milyen processzort kell hűteni? Lesz-e tuning? AMD vagy Intel platform? Venti fújásiránya miatt...
- Mennyi a rendelkezésre álló anyagi keret?
- Milyen házban van a konfig? Mekkora a rendelkezésre álló hely?
- Mennyire fontos a halk üzemmód? Ettől függően 92 mm-es vagy 120/140 mm-es ventivel szerelt cooler az ajánlott...92 mm-es ventis coolerek közül én a Xigmatek Loki-t és az EKL Cold Tower Merlin Edition-t (AMD-re) javaslom.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-szabi-
őstag
Sziasztok
Mióta láttam egyszer meggörbült alaplapot amit egy majd egy kilós hűtő huzamosabb használata okozott próbálok odafigyelni a tömeg vs. hűtés arányra.
Tisztában vagyok vele, hogy nagyobb hűtő hatékonyabb, és lehet ez az én makacsságom, de fél kilósnál nehezebb hűtőt nem akarok rátenni.
Egyfajta kompromisszumos megoldás kell a gyári hűtő és a legjobb hatékonyságú kilós monstrumok között.LOKI elkerülte a figyelmem látom miért, discontinued termék.
TRUE Spirit 120M, Dark Knight és Hyper 212 EVO talán még vállalható kompromisszum, tömegük ventivel 0,6kg alatt van.
üdv
szabi -
b3Ro
senior tag
Sziasztok!
Kiakarom probalni a vizhutest, es a Corsair Hydro H80i-t neztem ki elso nekifutasra. Milyen ez a huto ? Mennyivel teljesitene jobban, mint a jelenlegi ? Nem akarok csucsokat donteni, de azert tobbet kiakarok hozni a cpu bol, mint amit jelenleg leggel.
Jelenlegi hutom: Corsair A70
Proci: Phenom ii X4 B55
Haz: NZXT Beto Evo -
kromatika
veterán
válasz -szabi- #52513 üzenetére
Szia.Nekem már egy ideje 1 kg feletti hűtők voltak a lapon(D14 ,Matterhorn, IFX 14 ,Mine 2 stb..)nem görbítették a lapot,mert a lényeg a hátlapi merevités.Pl kiszerelt aalap lapnál,néztem,hogy a gyári intel hűtő jobban görbíti a lapot,mint az említett monstrum hűtők,mert ott ugye nincs ellen támasz,a hátlapi merevítő hiányában.De természetesen tiszteletben tartom a véleményed,Hyper 212 EVO jó választás,jobban hűt mint a true spirit 120(feljebb linkeltem a tesztet.12 cm-es hűtést,nem csak azért ajánlotabb mint a 9cm-es mert nagyobb a teljesítménye,hanem mert sokkal halkabb ,mint a 9 cm-es.De ha mégis 9cm-est akarsz akkor xigmatek loki,alpenföhn sella, jó választás
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
Köszönöm a válaszokat, a linkelt cikket én is néztem, hasznos volt.
LOKI és GAIA kimaradt valamiért, köszi a tippeket, megnézem őket.üdv
szabi -
félisten
Üdv!
Low profile, 9cm-es, FM2-es hűtőt keresek, 100W-os APU-hoz!
A segítséget megköszönöm...."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Szeretnék az i7 cpumra új hűtőt a gyári helyett néztem is egyet Coler master hyper evo 212 ez ugyebár már olyan amit az alaplap hátoldaláról is kell szerelni, viszont nekem az alap lemez a házba nincs kivágva ott ahol a procifoglalat van. Kérdés ha kiveszem az alaplapot és rárakok egy ilyen hűtőt vissza tudom tenni a házba? Nem lesz útba a hűtő hátsó felfogató része?
Köszi
-
Apollo_21
addikt
Az a baj ezzel....hogy a kompakt max csak leírva/elmondva és kinézetileg idézi csak fel azt h ez víz...de köze sincs a rendes normálisan összerakott vizes rendszerekhez, ha csak a kipróbálás a cél én inkább halálolcsó asetek-et vagy lclc-t vennék stb...
Énis odáig voltam a víztől..annyi jelenlétem azért volt h filléres egybét vettem h vajon földhöz vágom magam h mekkora király cucc...igazából ráébredtem h fölös pénzkidobás a "jobb" egybevízre költeni...rendes víz az horror....számomra eldölt h nem tuning rekord döntés akkor fölös..jó a lég...gondold át...amibe az a H80 kerülne..bitang léghűtéseket lehet kapni...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
kadrian
csendes tag
Egy Zalman Z9 Plus fekete számítógépházba Intel Core i5-4570 processzorra szeretnék egy halk hűtőt. Ár lehet akár 10-15K is.
Mit ajánlotok?
-
Potzee
addikt
válasz kadrian #52522 üzenetére
Ár/értékben a szokásos triumvirátus: Alpenföhn Matterhorn Pure, Thermalright HR-02 Macho, Scythe Ashura
esetleg Be Quiet! Shadow Rock Pro, Shadow Rock 2 (a Be Quiet! ventik híresen halk működésűek)(#52519) k78chriss: Nem lesz útban, az alaplap és a tálca között nem véletlenül vannak a kis távtartók...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Apollo_21
addikt
Nemtudni milyen hőfok értékeket várnál/vársz...vagy h mekkora oc-ra lehet számítani...látványosan....ez tág dolog..sztem..számomra azis látnyávos volt régen hogy a max hőfok értéket 4-5fokkal lejjebb vitte, ill. nem ingadozott hirtelen a hőfok...Én 6-7eztes víznek csúfolt dolgot próbálnék ki ha ez amolyan...ugyis lesz 1x nekem egy ilyenem "vágyad". Tehát kérdés ez, és hogy mekkora oc-re számolnál..illetve milyen hő érték számodra elfogadható...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
Apollo_21
addikt
Csak abba az esetbe váltanék vízre...nem rendesre....hanem kompaktra ha lenne rá fölös 10es max..és csakúgy h megtartod a mostani hűtőd is...ha nemvállik be a kis víz..akkor is elmondhatod h jó vettem 7ér vmit..nemjött be elment 5ért...vagy ilyesmi..és akkor még mindíg ott az A70ed amire max veszel 2jobb légszállítással rendelkező ventit a sajátjai helyett..
Vmi ilyesmit ötlenék ki a helyedbe..többi csak pénzpazarlás lenne..h80 nemfogja neked 40fokosan tartani terhelés alatt sztem se télen se nyáron...kár azért a 20+ ezer forintért.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
umenhoffer92
csendes tag
üdv. ezek közül melyik érné meg a legjobban ár/érték arányban?
[link]
[link]
[link]CM Hyper Tx3,
Thermalright Macho 120,
Alpenföhn Matterhorn Pure ?Ezek közül a Cm egy olcsóbbik féle de jót olvastam róla.
Szempont igazából csak az hogy jól hűtsőn. a Zajszínt nekem nem fontos.cpu: i5 3470
ház: [link]köszi előre is!
üdv.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz umenhoffer92 #52528 üzenetére
Pure a leghatékonyabb,Macho 120 a leghalkabb,212 pedig a legolcsóbb.
(#52530) umenhoffer92: A lényegen nem változtat. Egyébként a link a jó.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz umenhoffer92 #52533 üzenetére
Félmagas RAMok(~43-44mm) elférnek alatta,magasak nem.
De csak az egyik slotot takarja ki,szóval ha Neked a kettes-négyesben vannak a RAMjaid és magasak is,akkor jó lesz.(#52535) umenhoffer92: Egészségedre
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Helló. A scythe mugen 2 jó az 1150es foglalatra is?
-
Beretvás
veterán
menyivel melegebb a k2 ha a középső ventit teszem rá csak?
-
Beretvás
veterán
válasz Malibutomi #52542 üzenetére
lehet azt kellene, csak olyan ventit nem kapni itt nálunk..
-
umenhoffer92
csendes tag
Szerintetek befér az Alphenföhn Matterhorn Pure Edition egy CoolerMaster Elite 334U kuckóba? Elvileg méretre megfelel, de gyakorlatilag?
ház: [link] -
kona005
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy jó kis cpu hűtőt amivel egy Phenemom II X4-et 4ghz-re vagy az fölé lehetne húzni? Xigmatek Asgard házam van, nem gáz ha pont nem fér be esetleg mert úgy használom hogy nincs rajta az oldala.
Előre is köszönöm -
bombibmw
veterán
válasz umenhoffer92 #52546 üzenetére
Tegnap ránéztem a házadra és 163mm-es cooler fér el benne maximum.
A Pure 158mm,úgyhogy mehet bele.(#52547) kona005: Írj egy maximális keretet!
150mm fér el benne,ha ráteszed az oldalát,úgyhogy ebben a méretbern a legjobb a Macho 120.
Ha nem akarod rárakni,akkor az ártól függ a többi.[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
válasz bombibmw #52548 üzenetére
Nem akarom rárakni az oldalát. Árat azért nem írtam mert nem tudom hogy az általam leírt feltételeket milyen árú hűtő tudná hozni. Én mondjuk egy Scythe Ninja 3-at néztem az olyan 12-13k körül van szerintem azzal már lehetne 4Ghz fölé menni, de nem vagyok otthon nagyon a cpu hűtésben ezért is kértem a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- OLED TV topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Napelem
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Kupon kunyeráló
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest