Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Speed®

HARDVERAPRÓD

válasz Tothgera30 #37083 üzenetére

478as Prescottre egyik sem fog felmenni..ott platformváltás javasolt inkább.

Baltoafarkas

Ugyanaz a Ninja, amivel te próbálkozol, 800rpm ventivel elbírt az i7-860ammal anno, ill. a B55 (955) X4el AMD vonalon, 3.6GHz magasságában, 1.1/1.3V mellett, ami 100+W fogyasztást jelent..passzív üzemben viszont elfőtt volna, megvannak a határai. Javaslom, ha passzív üzem a cél, <100W procival próbálkozz, de oda is elkél valami, ami átmozgatja a bordában rekedt levegőt..a HR-01/02 sem csoda, huzat nélkül elfő alattuk a cucc..arról nem beszélve, hogy a környező alaplapi cuccok is megsínylik a kifőzdét..

A Prescott híresen forrófejű, ill. nem is optimális a hőátadás talán, szóval ne akadj ki az értékein..anno CeleronDvel is elfőztem egy brutál duálventis HT101et..ha újabb <95W procira raknád a Ninját, simán jobb értékeid lennének.

Egyébként egy kis adalék, a mostanában mérhető értékekhez:
    Mikor készítettem a Vándorbrocken tesztet, javarészt 24-26°Cban mértem, kivéve a HR-02t, mikoris 30+ volt a tetőtérben..és ez elég volt ahhoz, hogy deltaT szinten 6°Ct bukjak..mikor újramértem 25°Cban, akkor jött a felismerés..az optimális működés függ a környezeti hőmérséklettől is..
    Szóval 30+ szobában ne várj jobb értékeket..a HR-02 is "csak" ~50es deltaTre képes, ha zárt házban ott van mögötte egy 12/800as elszívó.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák