Hirdetés
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz Speed® #34152 üzenetére
Ez csak elöleges tervezet....itt csak kivan kalkulálva h a "gyári" venti készlet ennyi volna rá...nem akarom PONT azt megvenni csak a dizájnrész miatt fontos esetlegessen a kék-fekete szinezet....egyelöre csak a passzív bordát vettem meg.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Nézzétek nekem ventiben a dizájn számít..de ..minden cuccom úgy válogattam össze a monitor gombvilágításait nézve meg mindent h alaphelyzetbe kék legyen...és amugy fekete müanyag vagy fém legyen a váza a dolgoknak...a procihütésen kivül az alaplap legutolsó diódácskája is kéken jelez vissza..most ezt tekintve h ennyire buzizok a kinézettel..nem az a pár forinton fog mulni h citrom sárga legyen mer az csak 500ft.
Ha vki tud 3.5e alatt fekete házas kék lapátos ventit akkor szívessen fogadom..egyelöre a gyári sajnos 140esbe 1db 3.5e ftAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Speed® #34155 üzenetére
hidd el megérte csak a bordarész a 20at. Überfantasztikus kinézet engem a hütéssel együtt bőven kárpotol.
VGA hütésnek ha nagyfiú leszek jön egy Alpenföhn Peter 140 wing boost..csak h ugyanez legyen a kinézet. És akkor fullos a gép.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Kobe_SW
csendes tag
Sziasztok!
Gépcsere előtt állok, és szeretnék venni egy CPU hűtőt az alábbi tervezett konfighoz:
Alaplap: Asus Sabertooth Z77
CPU: i5 3570K kicsit húzva kb 4 Ghz körülre
stbEgy CM Storm Enforcer házban 2db 20 cm-es és egy 12es ház ventilátorral (max 175mm magas hűtő fér el manual szerint)
Ezeket a hűtőket néztem ki eddig olvasva az eddigi hozzászólásokat:
Alpenföhn Brocken
be quiet Shadow Rock PRO
Thermalright HR-02 Macho
Thermalright ArchonEzek közül mit ajánlanátok legjobban? A hang mondjuk olyan szinten nem zavar, hogy az egyik pl 40 dB terhelve vagy 45 de azért ne zúgjon nagyon
Valamint nem okozna gondot a két Thermalright hűtő mérete az alaplapon? Tehát hogy elférne rajta? Mert elég magasnak tűnik ezen a képen az un. "hőpajzs"
[ Szerkesztve ]
-
Merlinclub
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
valaki használ már Thermalright TY150es ventiket (bordára kellenek, pontosan egy Thermalright IFX14re leszenek)? áprilisban ingyenes a posta (egyik közeli boltból), és gondolkodok, hogy upgradelem rájuk a TY140eseket, utóbbikat pedig berakom házhűtőnek.
daa-raa: indomot (relatíve pici, spec hűtésre és cuccokra -harisnya, aquatuning.des cuccok, thermalright cuccok, aktív DP átalakítók- szakosodott üzlet Göteborgban, kb nekik volt a leggyorsabb svéd postájuk) felvásárolta az inet, egy nagyobb, de spec cuccokat is tartó üzlet. szóval aki indomotól jönne, az ingyen postát kap.
azért szomorú vagyok, csomó macerásan beszerezhető alkatrészem lett tőlük (Sflex, TY140, Thermalright bolt trough, thermal pad, hővezető ragacs, aktív miniDP DP kábel) és ha nem is nekik volt a legolcsóbb a postájuk, de a du 6ig feladott rendelések másnap délre mindig itt voltak.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Apollo_21
addikt
válasz Merlinclub #34166 üzenetére
Tudom Stimmel
És köszi mégegyszer a történetet Brutális most szedem ki a dobozból
A leghihetetlenebb h ittvan 1 nap leforgása alatt.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
proci985
MODERÁTOR
hangban Scythe Sflex, viszont nálam a bordán 25%al rosszabb deltaTt tudott egy ~10%al alacsonyabb fordulaton járó SFlexhez képest. Sflexet csak 800rpmen néztem, fene gondolta volna, hogy a Swif2 1200 900rpmen fog forogni 12Vn.
magyarul lehet, hogy halk, de légszállítás és légnyomás tekintetében nagyon rossz. kevésbé restriktív helyzetekben (pl nagyon könnyen átszellőztethető ház) jó, de másra nagyon nem ajánlott.
tetejében a TY140 olcsóbb és sokkal de sokkal jobb légszállításban. a nagyobb működési tartomány miatt pedig talá hangban is (400 vs 280rpm egy FSP táppal már ráhajolva se nagyon különböztethető meg).
-
LazaPasi
tag
Aztabetyármindenit Napközben és éjjel miért nincs ekkora aktivitás?
Pörög a topic ezt nagyon lájkolom!
Öröm olvasni az újabb tapasztalatokat és véleményeket![ Szerkesztve ]
-
Kobe_SW
csendes tag
válasz Merlinclub #34173 üzenetére
Van benne két ventilátor és az hűti a "pajzs" alatti részeket
Köszi a válaszokat mindenkinek, szóval akkor Macho meg Archon valószínűleg problémát okozna :\
Lehet hogy be kéne rendelnem a lapot, és akkor lemérni mekkora ez a pajzs, mert a hűtő manuálokban ezek az adatok meg vannak adva, ha jól emlékszem! Mármint hogy az érintkezési felülettől mennyire kezdődik a borda rész
-
Apollo_21
addikt
Cs all! Háát csak kell ide vmi fain venti Most jönnek ki ezzel a hűtővel a "xxx...r" ház hátrányai alap 45; ibt inditás után azonnal 60..
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
proci985
MODERÁTOR
házra elvileg oké. azért páran fórumon megelégedéssel használják, procihűtőn is. az én bordám pedig a nagyon restriktívek között van.
meg azért annyira nem rossz, egy AC F12 pro pwmet még mindig elég szép arányban ver (bár ez inkább az ACt minősíti).
-
LazaPasi
tag
Szerintetek az Alpenföhn Brocken elegendő egy tuningos xeon procira is?
Elég jól teljesít a összes tesztben... Létezik egyébként vetélytársa ár/érték arányban ennek a csodának? -
balisz
senior tag
Hogy lehet azt megnézni, hogy hány centis ventilátort lehet beszerelni a házba?
-
overseer
csendes tag
üdv! egy egyzserű kérdéssel fordulok hozzátok, a cpu ventillátor a hűtőbordára vagy hűtőbordáról szállítsa a levegőt?a ház nem valami jól szellőző ezért oldal lap nélkül használom (ha ez számít) glacialtech a venti típusa, ennél többet nem tudok a hűtőről
előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Overseer
-
proci985
MODERÁTOR
válasz balisz #34186 üzenetére
aham.
windlord: ha 120mmnél szélesebb a borda (két oldalt túlnyúlik a ventin), akkor Thermalright TY140. ha 120as, akkor bonyolultabb a helyzet.
kérdés az, hogy hőfokokkal és hanggal elégedett vagy-e? pl Scythe Sflex hasonló hangban és jobban hűt, de lényegesen drágább, ugyanez elmondható a Thermalright FDB szériáról is (csak matricában térnek el). Scythe Gentle Typhoon és Be Quiet megoldások szintén nem az olcsóbbak közé tartoznak.
[ Szerkesztve ]
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok segítséget szeretnék kérni.jelenleg i7 2600-on ,Cooler Master Hyper412S hűt.Meglepően jól teljesít,a cpu 53C-nál meg áll ,fél óra max terhelésnél,úgy hogy a venti 1200RPM-en megy.AC Freeazer Pro 13 ról váltottam,ami ugyan ezen beállításokkal,61C fokot produkált. Elégé meglepődtem hiszen a PRO 400grammal nehezebb,de valószínű hogy a 412S sikere a hőcsövek közvetlen érintkezésének tudható be.Most viszont képbe jött egy Thermalright Ultra120 eXtreme is. Úgy tudom ez sokkal feljebbi kategória.Jól tudom?szerintetk ez mit hozna teljesítményben 1200RPM körül a 412s-hez képest?
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
windlord
őstag
válasz proci985 #34189 üzenetére
110mm széles a Ninja, tehát csak 12cm ventiben lehet gondolkodni.
Megnéztem az általad javasolt ventiket, háát tényleg borsos az áruk.Nincs bajom a proci hőmérsékletével.
Alapfeszen hajtom az i5-750 -et 3.6GHz -n, itt még nem melegszik annyira.
Ventik sem zajosak, tehát egyenlőre marad minden!Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz windlord #34195 üzenetére
A TY-140 azért nem reménytelen kérdés, mert egyrészt a rögzítőfuratok a 120mm-es ventilátorokkal azonos helyen vannak, másrészt a keret maga ellipszisszerűség, szóval odaférhet. Ninja esetén inkább a magasságával lehetnek bajuk, mert egyik irányba 160mm a ventilátorkeret.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bmollszeptim #34194 üzenetére
arra ügyelj, hogy TRUEből négy+kettő revízió volt, emlékeim szerint ebből csak a revB és a revC alapból kompatibilis socket1155/1156al. vásárlás előtt ennek nézz utánna, átépítő szet van, de az olcsóbbik is (erre) olyan 2k, a drágábbik intel univerzális majd 4k. tehát ha a tulaj még nem vett átalakítót, akkor a TRUE, TRUE rev A, TRUE copper és TRUE black nem kompatibilisek.
közvetlen összevetést nem találtam sajnos. TRUEnak elvileg picit erősebbnek kéne lennie, de a 412s mégiscsak a CM flagshipje, és nagyon jól teljesít.
daa-raa: 120as bordára nem éri meg 140es ventit rakni, hőfokokon nem igazán segít sajnos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest