Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.cpu hűtést tervezek venni,a gyári lecserélése helyett.a cél az hogy halkabb legyen,tuning nem igazán,max 10%. 12cm-es ben gondolkodom. I5 660 hoz lenne.sajnos a keret elég karcsú,így használtan lenne. melyiket válasszam 1: thermaltake contac 29? mennyire jó ez a hűtő hangban?teszt szerint teljesítményben a CM 212 hyper szintjén van,de a hagról nem tudok semmit. 2:Scythe Shuriken Rev B ? erről sincs infóm sajnos,de úgylátom talán hogy ez inkább kisebb irodai gépbe ajánlott,de lehet hogy tévedek.Légyszi segítsetek,és irjatok némi infót. 5000ft lenne mind két hűtő szinte újonan.Szerintem jó vétel,nem? Előre is köszi a válaszokat.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
Esetleg valaki?
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
-
bmollszeptim
aktív tag
-
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.érdeklődnék hogy melyik a jobb hűtő,elsősorban zaj,másodsorban teljesítmény szempontjából?I7 2600-ra lenne,egy Asrock Z68 Pro 3 lapon. Scythe Mugen 2 Rev. B vagy CM Hyper 212 Plus ? Esetleg találok valahol tesztet,ahol ezt a két hűtőt összevetik?Előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
Sziasztok.Topikban már kaptam választ,miszerint mind hangban,mind teljesítményben jobb a Mugen 2 REV B mint a CM Hyper 212 Plus.De mennyivel?Nem találok sehol össze hasonlító tesztet.Lehet az mondani hogy a Scythe Mugen 2 Rev. B és a CM Hyper 212 Plus nem egy kategória?Annyival jobb a Mugen?
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.XIGMATEK Gaia SD1283 ról mi a véleményetek.Jobb ez mint a CM hyper 212 plus?melyik a halkabb a kettő közül,és melyiknek jobb a hűtési teljesítménye?
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok az Artic Cooling Freeze 64 Pro univerzális hűtő lga 775-re kompatibilis?előre is köszi a választ.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
válasz HollyBoni #31780 üzenetére
Szia.Nekem Scythe Ninja 2 plu rev b hűtőm van ,egy CM Gladiator házban.Azért választottam ezt a házat mert normal ATX méretben kicsinek számít,de azért még 160mm hűtő is befér. De még ez sem jó a ninja hoz.Nagyon nehéz a hűtő felhelyezése,és a levétele is.Kevés a hely.Hétvégén átköltözöm egy cm 692 be,abba már egyszerűbb lesz.nagyon sok házat szereltem már,és hidd el ,tuningos pc-hez,amibe ekkora hűtők kellenek,nem ajánlott az mATX ház.Még a jobbak sem.Antec P180 miniben,és az Arocool QS 202-ben /ami az eggyik legjobban szellőző mATX ház/ is magasabbok voltak a hőmérségletek,jóval mint pl egy egyszerű CM 690-be./ ugyan azon ventikkel,és proci hűtőkkel húztunk egy I5 2500-at/. Ad el a házad,és vegyél egy normal ATX,jól szelőzző,210mm széles házat. legyen benne 3 db 12cm es venti.NZXT Tesmpest jó választás pl . Hozzá egy CM 212 plus,vagy Arcit Freazer 13 pro,estleg sigmatek gaia ,és meg lesz 4GHZ
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
Én nem azt mondtam hogy a QS-202 és a P180 mini egy kategória,hiszen ezt az ár is tükrözi.És senkit nem akartam félre vezetni.Én is használtam QS-202 és a P180 minit is.nálam a QS 202 jobban szellőző volt,mert ott ahol a legfontosabb a levegő beáramlása,tehát elől,oda 14 cm-es venti volt.Bár nem a gyárit használtam hanem egy noctuát.igaz a mini be meg felül van egy 20cm-es venti.természetesen a két ház más kategória,de nem a szellőzésük miatt,hanem az anyaghasználat miatt,ami a p180mini javára szól. szellőzés szempontjából a QS 202 is nagyon jó ház,csak mondjuk az anyaghasználat egy kicsit gyenge.QS 202 azért irtam,mert a kérdésben szellőzésről volt szó azt azért nem mondanám, hogy a P180 mini-től nincs jobban szellőző ATX ház.
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.segítséget szeretnék kérni cpu hűtő guruktól. Thermalright Ultra-120 eXtreme hűtőhöz keresek 1155-ös lefogatót.Elméletileg ez kellene[link] H Type és a Silver Arrow féle is van belőle,de sehol nem találok magyarországon boltot,ahol rendelni tudnék.A PcGear-nál sincs.Akinek van ilyen eldó légszi jelezze,vagy ha tud segíteni hogy hol kapható, magyarországon ,akkor nagyon megköszönném. Vagym 212 Hper 212 plusnak is hasonló a felfogatás.Ott is a Cpu val érinkező talp tetején van egy luk,[link]ahová be kell illeszteni a kereszt alaku,rúgós felfogatót,amit méret szerint lehet állítani.erre gondolok[link]Szerintetetk jó lenne hozzá?ha igen akkor hol lehet kapni cm 212 höz külön 1155 lefogatót?
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
-
bmollszeptim
aktív tag
esetleg nekem valaki?
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok 3 kérdésem is lenne.1: melyik a jobb hűtő,hang és teljesítmény szempontjából?Noctua NH-U12P SE2 1db ventivel, vagy Thermalright Ultra120 eXtreme szintén egy ventivel? 2. A noctua-hoz 1155-re jó lenne ez a kit?[link] 3. Thermalright Ultra120 eXtreme milyen szintet képvisel ?Előre is köszi a választ.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.milyen minőséget képvisel a alpenföhn himalaya? töbnyire halk 1000rpm körül,pl Scythe Ninja rev.B, és Thermalright Ultra120 eXtremehez képest.Jobb e ezeknél?,köszi előre is.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
Teljesen egyet értek.Ninja 2 rev b-ről váltottam,és ideiglenes amíg nem jött meg az új hűtőm,haverom freezer 7 pro -ja volt az I7 2600-on.Óriási csalódás volt.Persze nem vártam a ninja 2 szintet,de azért hűvös szobában,jó pc házban,amiben 2db 12cm-es,és egy darab 14cm-es venti volt,sima aida terhelésnél,58 fok volt a proci 2 percnél. Linx -nél meg 70 fok. a hűtő visított mint az állat. Mi lenne 35 fokos nyári melegben? freezer 7 pro,szerintem alig jobb mint a gyári intel hűtők.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
válasz Hunork #32070 üzenetére
igen jó volt felrakva a freezer 7 pro, az I7 2600-ra.És 58 fok volt bizony.Aidanál.ennyit tud a freazer 7 ,I 7 2600 nál. Most Thermalright Ultra120 eXtreme van fenn a procin,800 RPM-en forgó Coolink Shif 2-vel,és ugyan ezen terhelésnél 42 fok a proci.Persze tudom nem egy kategória a két hűtő,nem szabad őket össze hasonlítani.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok. i7 2600,melyik a jobb hűtés a kettő közül?Thermalright Ultra120 eXtreme vagy scythe mugen 2 reb b?melyik a halkabb és jobb teljesítményű?előre is köszi a választ
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok. i7 2600,melyik a jobb hűtés a kettő közül?Thermalright Ultra120 eXtreme vagy scythe mugen 2 reb b?melyik a halkabb és jobb teljesítményű?előre is köszi a választ
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.I7 2600 szeretnék nagyon csendes hűtőt.
Thermalright HR-01 lenne a kiszemelt,olcsón 4000FTból.Az alaplapomon van 775-ös furat tehát gond evvel nincs.Találtam róla PH tesztet[link] és több tesztet olvasva is az jött le hogy jó teljesítményű és halk.De a tesztekben,régebbi hűtők szerepelnek viszonyításképpen. Hol helyezkedik el ez a hűtő,minőségben,teljesítményben,pl AC 13 pro,vagy CM 212Plus hoz viszonyítva?Jó vétel lenne e ennyiért?Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.I7 2600 szeretnék nagyon csendes hűtőt.
Thermalright HR-01 lenne a kiszemelt,olcsón 4000FTból.Az alaplapomon van 775-ös furat tehát gond evvel nincs.Találtam róla PH tesztet[link] és több tesztet olvasva is az jött le hogy jó teljesítményű és halk.De a tesztekben,régebbi hűtők szerepelnek viszonyításképpen. Hol helyezkedik el ez a hűtő,minőségben,teljesítményben,pl AC 13 pro,vagy CM 212Plus hoz viszonyítva?Jó vétel lenne e ennyiért?Köszönöm előre is.üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
-
bmollszeptim
aktív tag
válasz proci985 #32930 üzenetére
köszi a választ.igen true van most az i7 2600-on.nagyon jó borda,de igazi előnye nagy fordulaton van.átrakom a másik gépembe,az i5 660 alá,mert ugyen az tuningolva van.a hr1-et meg olcsón megtudom venni,és rárakok egy 400rpm-en pörgő ac 12 tc ventit.szerintem hangtalan lesz,és simán elbirja majd az i7 2600-at.igy már biztos,hogy megirtad hogy a hr 1 is egy minőségi hűtő.
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.lehet venni AC 13pro hoz külön 1155-ös lefogató keretet?erre a fekete műanyag keretre gondolok.[link]ha igen akkor hol?
üdv.
-
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.Noctua NH-U12P SE2 Ninja 3 szerintetek. Noctua NH-U12P SE2-ről itt találtam tesztet [link] és meglepett hogy a TRUE töl is jobban teljesített.Csak azt nemtudom hogy a tesztben 2 ventivel hajtották e a Noctuát.mert én eggyel tervezem .mennyire jó ez a borda PL Ninja 2 vagy 3 hoz ,vagy TRUE hoz képest?
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.
Arctic Cooling Freezer 13 Pro-hoz hol lehet venni külön azt a műanyag lefogató keretet?a középső képen látható,fekete keretre gondolok[link] előre is köszi a segítséget.üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.i7 2600-on használok egy Thermalright Ultra120 eXtreme hűtőt,coolink shiw 120p ventivel.a venti 800RPM-en pörög.a proci terhelésnél sem megy 52C fölé,és eléggé halk is.szerintetek érdemes lenne elcserélnem ezt a hűtést egy NINJA 3-ra,plusz költség nélkül?Jobb mint a TRUE?Azt tudom hogy a ninja ritka lamellázása jobb a hang szempontjából,a true sűrű lamelláival szemben.csak azt nem tudom hogy teljesítményben melyik a jobb mondjuk 1200RPM-en.nem találok tesztet erről a két hűtőről.mind ezt azért kérdezem mert a nyáron tervezem lecserélni az I7 2600-at 2600K-ra.és ott már lenne egy kis alap feszes tuning is.tehát ninja 3,vagy true ,1200rpm körül,hang és teljesítmény szempontjából?előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok azonos áron melyik hűtő a jobb vétel?CM Hyper 212 Plus, vagy CM Hyper 412S ?Esetleg van valami teszt ahol ezt a két hűtőt össze hasonlítják ,teljesítmény és hang szempontjából?melyik a jobb?
üdv.
-
bmollszeptim
aktív tag
Csak az a gond hogy általad linkelt tesztben a freeazer 13 pro-val szemben nem szerepel a cm 412S[link] Itt viszont a CM 412S ajánlott minősítést kapott,még a Scythe Ninja 3-al szemben is.[link] staccato:Szerintem a CM 412S,simán hozza az AC 13pro szintjét,plusz 2011-re is jó,lehet cserélni idővel a ventit rajta egyszerűen,és a felfogatása is stabilabb,nem egy műanyag keretre igazodik mint a 13pro.
[ Szerkesztve ]
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest