- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Igen halkabb a Noktuanal de ne feledd a Noktuan 2DB venti van és a kicsi 92 es a zajforrás azon is és nem a 120 as.
Nekem Silver A -om van én 11000 ért tudtam hozzájutni szóval ettől jobbat nem tudtam volna szerezni .
Jó lehet ez a hűtő is de ha allergiás vagy a zajra akkor lehet lecserélném a ventilátort rajta egy TY-140 esre vagy egy S flexre ha hangosnak találod . Persze borda és tuning függő a dolog mert lehet ehhez a bordához muszáj az iszonyatos légszállítás .Én ajánlani nem tudok csak amiről tudom ,hogy jó (tehát volt a kezeim alatt) és ebből az SA magasan a legjobb Még a Matterhornt is beleszámítva .
-
hermanyi
addikt
Az általad linkelt összehasonlításnál Parancsolj És ha tovább mélyülünk akkor nem is kicsit hangos a ventilátor méretét nézve hanem ultra hangos
-
OnLy16
tag
Ja igen, ez a kisebb (pff
) változat. Nekem a tápom Be Quiet! és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon halk és elég stabil is szerencsére...nem szarral gurítanak ezek a németek
Sajnálom hogy drágák viszont, nincs szívem 50 eurókat kiadni procihűtésért úgy, hogy nem tuningolok.
-
Peace
nagyúr
Nem a rögzítésre lennék kíváncsi, hanem a 4 gumi rezgéscsillapító behelyezése a lyukakba. Attól nagyon csúnyán kikészültem a végére. Egyébként én is megrendeltem az általad is vásárolt ventit, hétfőn délután átvehetem, legalábbis ma ezt mondták. Ha megjön, akkor újrapasztázom az egészet, mert nem vagyok kibékülve a hőfokokkal. 4,4 GHz-en már alapból 57 fokos volt.
-
Peace
nagyúr
Valóban hangos, a Hyper 212-höz képest egyenesen zajos a Gaia ventije.
Viszont most nem is ez okoz fejfájást, hanem hogy rosszul szereltem fel, mert a hőmérsékletek nem stimmelnek, legalábbis úgy 15 fokkal illene hidegebbnek lennie. Pedig szépen meghúztam az összes csavart, ránézésre szépen felfekszik a procira, de mégis. Szóval ha szereztem lemosót, akkor átnézem megint, és újrapasztázom, meg lehet lazítok kicsit a csavarokon is. Tudtam, hogy szopni fogok a hűtővel, mindig ezzel van a gond. Mondjuk mással nem is lehet gépösszeszerelésnél, mármint a többit nagyon nehéz elcseszni. Ezt is, de nekem sikerült.
Amúgy Te hogyan dugtad be a 4 gumirögzítőt a venti lukaiba, van rá valami jó módszered? Én ott annyit szoptam, hogy az nem is igaz!
Próbáltam tolni, a másik oldalon meg húzni, de olyan fos anyagból volt, hogy mindig csak hajlott jobbra-balra. Teljesen szétmentek az ujjaim, mire bement mind a 4.
-
Peace
nagyúr
Még mindig aggaszt, hogy hangosnak tartod a gyári ventit, de majd talán ma kiderül. Ha szerencsém van, akkor délelőtt el tudok menni a cuccokért, és talán erőm is lesz, hogy összeállítsam a gépet. Nagyon remélem, hogy nem lesz vele semmi gond, gyűlölöm a garanciális ügyintézést.
-
gg72
veterán
Jelentem megtörtént a venticsere a Xigmatek Gaia hűtőmön, erre: [Zaward Golf II 120mm PWM ZG2-120B]
Sokkal halkabb, immár hangtalan az egész!Ami fura még: a Gaia ventijének fordulatát egyszerűen nem tudtam 1100 alá vinni, pedig az alaplapon már minumumra vettem mindent. Ugyanezzel a beállítással a Zaward 400-at pörög, de gondoltam az azért mégiscsak túl alacsony, így az alaplapon beállítottam 6-osra, ezzel 800-at pörög most hangtalanul. Fullon 1300-at pörög, de úgy sem venni észre. A hűtésteljesítmény 800-as fordulaton ugyanolyan jó, mint az eredeti ventivel 1100-on.
Ami az egészben a legjobb: a venti csak 1400 Ft-ba kerül, ami szintén valamilyen ramiris-es bevezető ár lehet, mert ugyanez a venti az USA-ban 18 dollár.
[link]
[link]Szóval továbbra is ajánlott hűtőnek tartom a Gaia-t, de nem a gyári ventivel, hanem pl. ezzel a Zaward-dal, így is megvan az egész 5700 Ft-ból és máris van egy jó teljesítményű, halk hűtőnk!
-
Peace
nagyúr
"Viszont a gyári hűtővel nem vagyok kibékülve, még 1000-es fordulaton is elég hangos szerintem."
Ne keseríts el.
Direkt azért vettem, mert minden teszt agyon dicsérte, hogy mennyire halk, és mennyire jól hűt. Remélem csak azért találod hangosnak, mert extra érzékeny a füled!
A mostani hyper 212-mnél csak nem hangosabb. Bár szerintem a videókártyám a leghangosabb az egész gépházban, pedig az is viszonylag halk, szóval most kicsit aggódok a Gaia miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
köszi, nem tudom hol láttam 2000ret.
ugyanolyan a kenése mindkettőnek. egyébként szerintem a kézzel tekergetés sokat nem mond egy venti járásáról. swif2vel óvatosan, halk, de sűrű lamellás bordára nem ideális.
Peace: 1155 és 1156 lábkiosztása megegyezik.
Sefi84: az összeszerelési minőségről annyit, hogy a bordák nincsenek nikkelezve, és a lamellák nincsenek egymáshoz rögzítve oldalt is. a Noctua/TR/highend Alpenföhn modellek emiatt is drágábbak: hőfokokban ez nem igazán hoz sokat, de masszívabb lesz a hűtő és idővel sem romlik a teljesítménye. emiatt mondtam, hogy összeszerelésben van jobb
tapasztalatokra kíváncsi vagyok, szerintem a Tied lesz az (egyik) első itt a fórumon.
Peace: AC7pro rev2vel lehet négymagost húzni kb 140Wig. kb annyit tud maximum fordulaton, mint kb a D14/Arrow egy darab 800as ventivel. (hangban persze hatalmas lesz a különbség). viszont ha befér, vedd a Gaiat, ha nem is lesz sokkal erősebb, mindenképpen sokkal de sokkal halkabb lesz.
-
Mandarinn
senior tag
Egyetlen baj van vele: a gyári venti nem túl acélos. Olvastam is valamelyik tesztben és a Tomshardware teszten jól is lehet látni mennyire durván javul más ventivel. Ennél a hűtőnél a leglátványosabb a javulás.
Persze ezzel együtt is Best Buy.
Remélem elég lesz rá a SWIF2-m -
proci985
MODERÁTOR
hm, jó tudni. 4.5ért hatványozottan bestbuy: annyiért Freezer7pro r2őt alig kapni. teszt érdekes lenne, de a az előd 1283mas is remek volt, 92es hűtőket meg a 120as ventijével vernie kell. ha meg pár fokkal gyengébb a 212+nál ebben a szegmensben ilyen áron kb érdektelen.
zapok: spec sheet 140Wot ír a rev2re és annyit a saját tesztjeim alapján (q6600 3.2@1.38) tud max fordulaton. árához és méreteihez (befér a codegen házakba is) képest meglepően jó darab. egyetlen baja, hogy hűteni és halknak lenni tud, csak nem együtt, bár ez az árát figyelembe véve talán nem is akkora baj.
-
gg72
veterán
Továbbra is keresek egy nem tunningolt AMD X3 450 procira minél halkabb PWM-es hűtőt:
Cooler Master Hyper TX3
Cooler Master Hyper 212 Plus
Xigmatek Loki SD963Elég sok videótömörítés menne a gépen, így a fordulatszám nem mindig alapon menne, a TX3 meg állítólag úgy elég hangos...
Esetelg más ötlet? -
Qru
MODERÁTOR
Ha nem húzod bőven elég a FReezer7 is! Nekem is volt, nagyon halk és PWM-es ventije van, tehát a lap szépen vezérli magától, ha nem forró a proci kakor pár száz rpm-en pörög csak.
Henk:
Sztem se vmi nagy durranás. itthon nem is nagyon fog fogyni szvsz. Ha csak a név el nem adja önmagát...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro